Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Válás a Facebook miatt
2012-02-12 12:311.
Létrehozva: 2012. február 12. 12:31
Virtuális flört, ellopott csecsemő, elbizonytalanított feleségek: hajmeresztő válásokról és motivációkról mesél a válóperes ügyvéd.
Tovább a cikkre...
Tovább a cikkre...
Szerintem te nagyon az anyagiakr élezed ki az egészet.a te gyerekednek sokkal több jut apából mint nyamvadt 20ezer Ft.Amúgy nem tudom mennyi,mert nem írtad meg. Vkinek priviben írtad meg az összeget.
Ott van vele az apukája, szereti, törődik vele, nemcsak letudja havi x ezer fttal meg havi 2 hétvégével.
Nem szeretnélek megbántani, de tényszerű számok nélkül úgysem fogjuk belátni:-))
Írtad, hogy - asszem - 25 ezret fizettek a másik gyerekere. Ezt ugye úgy költi az ember - vagy számolja - hogy ebből a rezsi ráeső része kb. 15%, mert ennyivel azért több villany, gáz, mosás, takarítás simán benne van, az mondjuk 8 ezer forint havonta. Aztán jön az iskola, óvoda (kinek mi) fix költségek, utazási bérlet, orvos, gyógyszer, ruházkodás, amit muszáj (nem szakkör, nem edzés, nem luxus, csak ami kötelező). Ez simán elviszi a 25-öt. Ha a férjed nettó fizetése 80 ezer, akkor gáz a 25, ha viszont 150 felett van, akkor teljesen reális. Az megint más tészta, hogy nektek a gyt-n felül miért nem marad (hitel, stb.), de ez a Ti ügyetek, mint ahogy az elvált anyukának is magánügye, hogy miből gazdálkodja ki az esetleges havi 50 ezres hitelét (ha van).
Anyukám nem egyszerű természet, meg is viselte a válás, ennek ellenére valahogy olyan jól sikerült ehhez az egész helyzethez neki is hozzáállnia (mert ebben a felállásban ő volt a leggyengébb láncszem), hogy a jelenlegi kapcsolat mindenki megelégedésére szolgál.
Természetesen mi az édestesómmal már bőven felnőttek vagyunk, ilyen értelemben nem szorulunk az apánk anyagi támogatására, de ha szükség van/lenne rá, gondolkodás nélkül adna, és ebben a felesége élen járna. És ez nem csak feltételezés, hanem a valóság, mert volt már rá példa.
Tudom, némiképp ufók vagyunk, meg ti is, mert a munkámból adódóan láttam ennek az ellenkezőjét, jóval gyakoribb sajnos a fröcsögés és az egymásnak (és szegény gyereknek) keresztbe tevés...
Hát tudod, nem vagyok sem ex-, sem pedig új feleség, viszont számomra gyomorforgató a hozzáállásod és a hozzászólásaid zöme.
Vagyok viszont elvált szülők gyereke, akinek az apja, bár időközben újra nősült és lett egy féltesóm is, mindent megtett a mi boldogulásunk érdekében. Értsd alatta, hogy a havi megállapított tartásdíjon felül úgy és ott segített, ahogy csak tudott, nem csak nekünk az édestesómmal, hanem az én anyukámnak is. Mondjuk, ehhez kell egy olyan intelligens újasszony, mint az apám második felesége. Aki számára tök evidens, hogy mi éppúgy apám gyerekei vagyunk, maradtunk a válásuk után is, mint amennyire a kishúgom a gyereke.
Ezzel mit akarsz mondani? Hogy az előző házasságából született gyereke után már ne fizessen semmit,hogy nektek könnyebb legyen?
Egyébként igen tv.ben van meghatározva, hogy a gyerek előrébb való mint a szülő.Sorry, de ez van. És te vállaltad a házasságot egy elvált gyerekkel rendelkező apukával,akkor is tudtad,hogy ez mivel jár.
Mi épp ezért csináljuk úgy, hogy csak 10 ezret ad havonta az ex, a többit a gyerekre költi, ha van. Ha nincs, akkor nem költ, megoldom én, nem kell több segítség. Így nincs az, hogy azt a temérdek sok pénzt mind magamra költöm:-)))))) Mondjuk ehhez kell egy korrekt ex is, aki nem elkullog a 10 ezer kifizetése után, hanem ha van, akkor költi a gyerekre, takarékoskodik a gyerek javára, stb.
Nagyon sajnálnám a gyerekemet, hogy ha olyan apukája lenne, aki más által befolyásolható volna oly mértékben, hogy az a gyerek kárára lenne. Így is sajnálom, hogy elváltunk és nem élünk közösen, a gyereknek az lenne a legideálisabb .... csak hát hülyék voltunk, egy nem kétség:-(((
De a hiteleket senki szempontjából nem veszik figyelembe, csak a gyerek tartását (elvileg). Gyerek van, tartani kell. Ez olyan dolog, hogy ha úgy látja valaki, hogy túlzottan sokba van a gyereke "tartása", ha ő neveli, ha más, akkor mire vállal még?? Én is elvált vagyok, a férjem is, közösen neveljük a hozott gyerekeinket, és nem vállaltunk közöset, és a volt férjem sem vállalt másik gyereket, mert így az egy (ex-szel közös) gyereknek meg tudunk adni mindent. Az, hogy mi elbaxtuk az életünket, legyen a mi bajunk, de ne a már meglévő gyerek szívjon. Szív az így is, hogy nem a szüleivel él, legalább anyagilag ne legyen rosszabb neki. (Sokan ezt nem képesek belátni, csak a maguk boldogságát keresik, ami egyfelől rendben van, csak másfelől meg totál megfeledkeznek a gyerekükről, ami nagyon nem szép dolog.)
Elnézést, senki felett nem akarok pálcát törni, ez csak az én véleményem, tőlem mindenki úgy csinálja, ahogy tetszik neki.
Ha apuka feldobja a pacskert, hogy a te szavaiddal éljek, a gyereknek jár az árvaellátás.
Ami az apuka nyugdíjának (leendő nyugdíjának) 30 %-a.
Az persze eszedbe sem jut, hogy nem az anyuka a pénzsóvár, hanem apuka a sóher?
te is csak a saját szemszögedből nézed.
Tudod a gond itt majd akkor fog adódni, ha annyira ellehetetlenítik az apát, aki ugye először az állandó betegségeire szedett gyógyszerekről fog lemondani, hogy egyáltalán élni tudjon, a most született gyereke tartásáról most ne is beszéljünk, hogy egyszer csak feldobja a pacskert, és akkor majd ki fizeti tovább a gyerektartást?
Akkor majd lehet tapsolni, hogy márpedig nem kell figyelembe venni a hiteleit stb. Ne is, csak azt kellene, hogy neki is élni kellene...mert ha nem az gyt. szempontjából se lesz jó...
"Ennek következményeként pedig elszabadulnak az indulatok, a házastársak nem ritkán az üzenőfalon, ismerőseik szeme láttára indítanak háborút, nyilvánosan lejáratva egymást. A látványos harcba esetleg a barátok is beavatkoznak, ezzel tovább szítva az egykor összetartozók közötti gyűlölködést. De a facebookos megszégyenítésnél is van rosszabb húzás."
Ez komoly?? Itt tenyleg felnott emberekrol van szo???
Akinek az akárhányadik felesége/férje előrébb való, mint a saját gyereke (teljesen mindegy, hogy hol és ki neveli), hát, arról megvan a véleményem, amit inkább nem írok le, mert nem szép:-)
Addig rendben, hogy az ex házastárs záródjon ki mindenből, se pénz, se paripa, se semmi, de a gyerek????? Hát kinek ártott, hogy így kell róla vélekedni??? Én biztos, hogy soha többet nem állnék szóba a volt férjemmel, ha a gyerekünk kárára döntene. Nekem nem kell semmi tőle, megvan a sajátom, amit majd a gyerekem örököl, nem a jelenlegi házastársam, és nem a nevelt fiam, hanem a saját gyerekem ... amúgy minden közös, minden pénzt megosztunk, közösen neveljük a gyerekeket, a volt férjem csak a megállapított fix havi pénzt adja (10 ezer forint), de nagyot csalódnék benne, ha a lakását pl. átiratná a jelenlegi párja nevére. Az persze megint más kérdés, hogy ha születik közös gyerekük, akkor az a gyerek se maradjon ki az én kölköm javára. A gyerekek az elsők! Aki ezt képtelen felfogni, annak nem való gyerek.
"- a gyermekre eső rezsiköltség fele"
régebben is volt hasonló vita, akkor azt reagálta egy pasi, hogy ne vedd a fele rezsit a gyerekre, mert a gyerek miatt nem kell több fűtés, a közös ktg. nem főre van, stb. Meg a törlesztőt is csak magad miatt fizeted, illetve akkor is fizetned kéne, ha nem lenne gyerek.
Hajam égnek állt.
Az ilyen pasik nullák.
Pár órára ráhagyom,mert megyek dolgozni,várom kiváncsian a többi hszt-t
Hát igen, nem egyszerű és a legrosszabb az egészben az, hogy a párom úgy megjárta a bírósággal, hogy egyszerűen nem veszik figyelembe, hogy már új életet szeretne kezdeni, van másik gyermeke, akit ő nevel, de lassan nincs miből, mert a mindenkori összes jövedelméből vonják a max. százalékot, amit az anya márpedig akkor sem a gyerekre költ, ha ezért most itt menten megköveznek a többiek. Ha mindent leveszünk a jövedelméből a gyerektartás után, marad kb. 15-20.000 Ft !!! (papírral tudja igazolni, van amikor még ennyi sem) ebből kellene élnie és a mi gyerekünket tartani, miközben a gyerektartás most lecsökkentve, hogy megszületett a gyerekünk 25.000 Ft. Egyszerűen fel nem foghatom hogy van az, hogy csak azt a gyereket kell számba venni, akit nem ő nevel?! És akit ő nevel, az mehet a levesbe?
Hogy van ez?