Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
MENEDÉKHÁZ Középkortól ..
2005-05-02 13:381.
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38
Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
Bocs, eltévesztettem a cicalétszámot Nálad.Van ugye Incike ...és és a másik nevét elfelejtettem. Örülök, h. rendben a füled. Én párat lámpáztam, azt nagyon meghálálja, aztán egy db-ig jó.
Szia Pötyike, kellemes napot kívánok Neked és Mindenkinek.
Olvasom Leonát, nagyon drukkolok neki. Ha berázódik, minden rendben lesz, utóléri a többieket, sőt, ..mert ő olyan kis szereplős, lehet, h. fel fognak figyelni rá. Úgy olvastam, h. A-ban 19 éves korukig ingyenes a tanítás. Ez bizony nagyszerű dolog !!
Borsika!
Csak kettő cica van. Nem tudom, hogyan viseli Elza mert csak akkor kapta a mikor haza mentek. Boldinak is van, ő már megszokta, szinte észre sem lehet venni. Sajnos nem olcsó mulatság, de ha kell akkor legyen. A fülem hol így, hol úgy van...remélem a találkozón jól fog viselkedni.
Julika, kukucss! Élvezd is a tegnapi hajtás eredményét! Timikének tényleg csak a nagy haját látom. A többiek, Krisztiék fényképéhez nem szóltam, de nagyon tetszett. Édesek. Elzike jól viseli a f.szabályozót? Nagyon fontos, megéri! Nagyon szépeket csinálnak manapság. Hogy van a fülikéd? Mit csinál a 3 cicc? Mici újabb gödörrel lepett meg, most tudatosan ásott, a kapu irányában van egy bánya. Ma már a gazdák jönnek, nekik kellmajd számot adnia a gödörről.
Szerintem tudatos. Még soha nem tett fel képet magáról a FB ra. csak olyan jelzés értékű, hogy itt vagyok.
Alig látszik Kár.
Julika, Borsika!
Judit még nem látta. Akkor feküdt le mikor én keltem. Még beköszönt a hajnalosoknak. Majd du. 4-kor előkerűl. Forditva van beprógramozva.
Szervusztok!
Gyorsan mentem a FB-ra Timi oda tesz föl képeket. Magáról csak ezt az egy képet találtam. Elég furcsa képeket tett föl, olyan fotós szemmel néz, lát, nem úgy mint én az egyszerű földi halandó. csíííz!!! mondom én, és kitt katt, csattogtatok, semmi koncepció..már a látásmódunk
Még nem tudom mit csinálok...egyenlőre élvezem a tegnapi munka eredményét..ezért is érdemes dolgozni..meg lehet pihenni utána, élvezni az eredményt.
Elveszett, ....hmmm
valahol elkezdtem írni.Sziasztok! Jóreggelt kívánok Macsi! Csodás az ajándék album Juditnak. Hűű, ez hatalmas munka lehetett! Vááúú...Szellemes, ötletes, és tele van szeretettel is. Öröm az ajándékozottnak!!! Nagyon jó volt nézegetni, köszi, h. megmutattad.
Alma sorsához a felvilágosítás is jól jött. Így már van némi fogalmam erről.
Szia Macsi!
Ez jó mulatság, férfi munka volt...de mégsem...ez Macsi nagyon gondosan összeállított, születésnapi megemlékezése volt. Juditnak készült, de ezen minden tagotok nyomon követte, emlékezhetett az elmúlt időkre. Ami nem merül a feledés homályába, mert gondoskodtál róla, ne így legyen. Gratulálok Biztosan sikerült nagy örömöt szerezni vele Juditnak és tagtársaidnak. Még nagyon sok szép közös emléket kívánok. ..jöjjenek haza a kedvenc gólyák, legyen még nagyon sok új gólya ismerősötök!!!
Ezt kapta ma Judit tőlem:
Judit!
Ez a dátum is elérkezett az életedben. Ma 10 éve nyitottad meg a fórumodat. Legyen egy szép emlék és vissza tekintés a mai napod, boldogságban, örömben. Hosszú volt az út idáig. De annyi szépet kaptál ettől a fórumtól, hogy a vissza emlékezésedben csak arra gondolj, minden kép megérte. Ha voltak rossz periódusok, azt felejtsd el egy pillanatra és arra gondolj milyen nagyszerű társakat, barátokat is kaptál az általad létrehozott fórumtól.
Boldog szülinapot kívánok a X. GG-és szülinapodon.
Film a szülinapról.
Kicsit átalakítottam Juditot.
És minden képekben zene nélkül hogy olvasható legyen a képek felirata.
Borsévike!
Minden jeladós gólya hátán a jeladó 2-3 dkg. Napenergiával működnek.
Alma azért inaktiv, mert talán már nem is él vagy olyan körzetben van ahol nem jó a GPS vétel. Minden esetre 2012 óta nem ad jeleket. Nem a hőség vagy hideg miatt mennek el hanem az élelem hiány miatt vándorolnak. Kár hogy nem hallottad a beszélgetést, abból minden kiderült.
Jó reggelt mindenkinek.
Majd később hozok nektek valamit.
Neked is jó éjt Évi és mindenkinek. Küldök egy angyalt.
Talán felismeritek.
Almát fogadtam játszásiból örökbe, de inaktív éppen. Majd nézek egy másik lánygólyát, vagy megvárom, míg aktív lesz? A jeladó nem működése sok mindentől függ? nem ért még oda, ahova beprogizták, v.nincs elég napeleme? ...ha hülyeség, akkor ugord át, ok? Én még csak most pedzem ezeket és csak bambulok rajtuk.
Ildikó, jaj de butának nezel, hát tudomám. Csak erzekeltetni akartam, valahogy. Az atom mag láthatatlan, mégis micsoda erő.
Joejt kivanok.
Magdi..kérdezted..Leona harmadikba menne Brazilban és itt is harmadikba vették fel, de teljesen más rendszerbe tanulnak itt mint otthon.
Szerintem ő nagyon el van maradva mindenben..de azt mondták ha nem megy neki lejjebb rakják egy csoporttal.
Mert nem osztályok vannak, hanem nekünk ismeretlen rendszerben tanítanak.
Olyan mint a svéd, vagy holland oktatás..
Nincsenek iskola padok, hanem 6 fős csoportokban egy asztal körül csoportosan oldanak meg feladatokat.
Hogy aztán mikor tanul meg írni, olvasni azt nem tudom, mert Brazilban második végére még csak a nagy betűkkel végeznek és ott az iskola év vége január végén van..ő meg eljött félidőben.
Viszont egy jófejű, élelmes gyerek..lehet felveszi a versenyt.
Majd látjuk mi lesz.
Az első videón úgy viselkednek, mintha táncolnának a levegőben. Boldognak látszanak
A második, a gyülekezős, az már sokkal fegyelmezetteb, komolyabb. Vajon nekik is van un. vezérük? ..aki szervez, aztán vezeti őket.
A magyarázós részt sajnos nem hallhatom, de gondolom, azt mondja, h. nem a hőség elől mennek más országokba tőlünk.
Anikó, szia, kívánok kellemes pihenést, hűs levegőz, jó éjszakát. Meg volt aa Tecázásom, jó volt, nagyon kibeszéltük a világ dolgait, nem keseregtünk, inkább öregesen viháncoltunk mindenen. Ez is kell. Biztattam, vegyen egy laptopot, és tanuljon meg gépezni. Hallani sem akar róla. Vinném a könyvtárunkba, épp most indul egy gyorstalpalós tanfolyam. No, majd megdolgozom.
------
Erika, ..előbb hazajöttél és szembejött veled egy mosás? Szegény Ernőd megjárta, sajnálom. Mint mindíg is, most is gyorsan intézkedtél, ...megijedtetek nagyon?
Szia Macsi, helló Mindenki, aki még talpon van! Kérek előjegyzést a rendelődbe. Nagyon ötletes!
Most van időm, most nézem meg a videókat és az albumokat, képeket. Mert megérdemlem.Nektek őszintén bevallom: elegem van a melegből és a kuttyokból is. Szegénykék. Milyen vaczak lehetett nekik ez a hét.
Köszönöm,hogy megnéztétek Barbarát....én sírdogáltam is egy kicsit.Nemsokára kezdődik számára a nyaralás ....a találkozás Fernandáékkal ...és utána a tanév.Kemény lesz ....mert a diplomamunkát is meg kell csinálni.Most zajlik az élet körülötte...ősztől majd jön a csend .
Julika... olyan aranyosak az unokatesók ....semmi perc és tényleg" kirepülnek "...különböző iskolákba...városokba. Délután tűnődtem azon ....milyen hamar elment az utóbbi 10 év...hihetetlen.Most jöttem meg a locsolásból ....a szomszéd kis srácot /10 éves /nem láttam egész nyáron ...kiskamasz lett belőle...alig ismertem rá.
Pötyi ...látszik Alexáékon milyen jól érzik magukat....és ilyen jó kapcsolat alakult ki a családdal.Leona hányadikban kezd ?...nem ismerem az angol iskolarendszert..
Annuskám ...már jól vagyok. Nem tudom mi volt velem ....teljesen elgyengültem.Délután hívott egy régi kolléganőm ...jó hosszan nosztalgiáztunk.
Megnéztem a gólyákat....jó volt a beszélgetés ....megint új ismereteket szereztem.Csodálatosak a tenger feletti képek és az isztambuliak.Fantasztikus milyen felvételek tudnak készíteni. A gólyák teljesítménye lenyűgöző.
Holnapra ide is 40 fokot ígérnek ...de minden meteorológiai csatorna mást jelez.
Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok!
Azt is kaphatsz, persze. Jó beszélgetést.
Szervusztok!
Itthonról jelentkezem, haza kellett jönni, Ernőt megint megcsípte valami, jókorára dagadt a karja. Kapott a fenekébe egy szurit, felírtak gyógyszert, jegelni kell és ennyi.
Azóta már kimostam, sőt egy adagot már be is vasaltam.......mert nem vagyok normális......folyt is a víz rólam.....Mennyivel jobb kint a telken, jár a levegő és kellemes az idő. Itt meg besötétítve, becsukódva szenvedek......De már pénteken cuccolunk vissza.....
Végre láttam élvezhetően képeket........majd még Macsi filmjei jönnek....és meg kell keresnem Macsi angyalszárnyas képét is......A rendelőt is meg kell néznem, most rám férne egy masszázs....azt is lehet kérni?
Lassan készülődnöm kell, megyünk át a barátainkhoz.....nemrég telefonáltak, hogy várnak.......Pedig legszívesebben ledőlnék, fáj a derekam.....
További szép estét!
Mindenkinek további szép estét.
Persze még vannak sok helyen. Arról tudod megállapítani, hogy a kicsik, hogy még nem piros egész végig a csőrük. Nézd csak meg a képet.
Még nálunk is jönnek a "kicsik".
Ma már harmadszor fürödtem, most hajat is mostam. 3 nekifutással végeztem el amit el kellett végezni. Így szoktam, kimegyek, elfáradok, koszos és izzadt leszek...bejövök, kicsit...vagy sokat időzök, ,majd újra kimegyek. Készen van a kuka is holnapra. majd nagyon korán kimegyek, és holnap már ..de nem, azt hittem holnap már péntek van...lüke vagyok, pedig tudom, csütörtök a kuka nap. Szóval azt hittem már szombatra kell készülni, jön haza Timi...de kaptam még egy nap haladékot..azt a kertre "pazarolom". A paradicsomot kellene még karózni de már mincsen olyan hosszú karóm...Most megyek a tv elé, híradót nézek, majd be vagyok jelentve a hegyi doktorhoz.
Hát nem, ki nem állhatom ezt a meleget.
2 órát gólyáztam. A dejtári fészekbe még mennek a kicsik, mit kicsik?... nagyobbak mint a szülök.
De azért rátok is figyelek.
Gyerekek!!
Most majdnem este 6 kor 38 fok meleg van!!!
És holnap lehet 40 fok is!!!
Nem fehér embernek való ez!!!
Pötyi, de jó kis vidám képet hoztál.
Azért nem lehet egyszerű a meleg brazil után, a hűvös, nyirkos angol klíma.
Szervusztok.
Olvasok-olvasok, és rájöttem, hogy nem is írtam, de nagyszerűen elnézegettem a szép képeket.
Macsi, akinek egyszer megadatik, hogy lásson egy ilyen gólyagyülekezést, biztosan életre szóló élmény. Elgondolni sem tudtam, hogy létezik egyszerre ennyi gólya egy helyen.
Julika, jó kis képeket hoztál, kár hogy a köd közbeszólt, de látványnak szép. Tegnap reggelre nálunk is volt köd, és mindjárt az ősz jutott eszembe, én is szeretem a szép színes faleveleket a táj sokszínűségét. Megnéztem a Kőrös menti vidéket, nagyon szép.
Borsika, kis brillírozó mesélőnk, elhallgatnálak napestig. Már biztosan túl vagytok Tecával egy jó beszélgetésen.
Magdikám, nehéz mit mondani Barbara után. Aki ekkora szeretet tapasztal meg, és legalább ekkora szeretettel tud viszonyulni ezekhez a nehéz sorsú gyermekekhez, annak hatalmas szíve van. Gratulálok.
Annuska, most én mondom ejnye-bejnye, hol az a poroló. Remélem azért pihensz is, tudom, ha már végeztél.
Marika, gratulálok a nyeréshez,azért csak úgy játszásiból engedd néha nyerni a párodat is.
Nálam egyébként eseménytelenül telik a nap, helyreráztam a felforgatott szobát, főztem frankfurti levest, majdnem elsóztam, de még ehető.
Magdi mindig megnézem, ha megosztasz képet Barbiról.
Nagyon tetszett annak a helyes brazil kislánynak a képsorozata is..a színes igazi Brazília.
Az én brazil családom egész jól el van a "ködös Angliában"..állandóan esik az eső.
Vasárnap voltak valahol kirándulni a háziakkal (nekik van autójuk).
Úgy sajnáltam szegény gólyákat ahogy repültek a tenger felett.
Szédületes felvételek voltak, nagyon szépek.
Pici a te gólyáid is felnőttek..lassan kirepülnek!
Nagyon helyesek így együtt az unokatestvérek.
Jaaaaaaaaaaa, már tegnap olvastam én is. Be is tettem a fórumunkra a cikket.
http://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2017/08/08/ne-etessuk-a -kozelunkbe-mereszkedo-golyafiokakat/
Biztos ti is láttátok..mostanában minden gólyáról szóló cikket elolvasok
Rajtam nem múlik. Kezdjem a szervezést?
Én gyerekkoromban azt hittem, hogy gólya csak Magyarországon van, a gólya csak a mienk. Elmennek melegebb éghajlatra, de alig várják, hogy vissza jöjjenek, és csak ide Magyarországra. Ilyen butuska gyerek voltam..olyan elfogult a gólyákkal szemben. Kisajátítottam magunknak. csalódás volt megtudni az igazságot,,máshol is vannak gólyák és ugyan úgy szeretik őket mint mi.
Macsikám!
A következő talit szervezzük oda...ha nincsenek gólyák, majd "kelepelünk" micsodás videó
Szuper képek, cukik a gyerekek. Meg a "nagy"gyerekek is Köszönöm.
Na, csak sikerült
1. Kriszti Virággal
2. A lányok
3. A csúcson...Elza fogszabályzót kapott
4. Ilyen köd volt
Hoztam nektek (akit érdekel) egy filmet a gólyák termikeléséről. Mindig a Boszporuszon kelnek át Afrika felé. Ahol ez a film készült oda csoportokat szerveznek és lehet befizetni és tátani a szánkat. Én már évek óta szeretnék menni csak hát biztosra nem lehet tudni, hogy épp van-e gólya csapat amiért oda megy az ember.
Számomra gyönyörű.
És egy másik film a gyülekezésről.
És a szakember szájából is sokat lehet tudni/tanulni.
A filmek követik egymást. Sokat tudtok találni a jobb oldali sávban.
Nekem ez egy hobby, nem bizti, hogy benneteket is érdekel. Kérlek lapozz tovább ha nem. Bocsánat.
Én pénteken Timit fogom követni, repül haza.
Krisztiék ma mennek haza...kirándultak csak sajnos nagyon ködös volt az a hely amit én annyira imádok, gyönyörű a kilátás..most ezt nem tudták maradéktalanul élvezni...de szerencsére volt amivel jól elszórakoztak..küldtek képeket csak nem tudom miért, de nem tudom lekicsinyíteni. Még dolgozom rajta.
Sziasztok.
Nagyon meleg van ma is.
Temetésen voltam, itt a faluban. Jól megúsztam,mert a fák alatt álltam. Utána bementem Anikóhoz, ittunk egy citromos sört.
Haza érve megsütöttem a husit, azt ettünk Bencével.
Pötyikém mi is az amit nézel 47 részes, és állt a fordítás? Majd írd meg.
Borsikám, írtó jó az írásod. Jó volt olvasni. Egy ilyen lángost most én is megennék. Meleg van és nem sütök, majd, ha hűvösebb lesz.
Igen Magdi, ugyanaz az óracsere lenne. Megint írt az Eon, hogy megbüntetnek, ha így nem, meg úgy nem lesz kicserélve. Felhívtam őket.
Visszahívtak. Na ezeknél is van ám káosz, de nincs meg a káoszkapitány, aki rendet tenne.
Az lett a vége, hogy megkérdeztem a jelölt napon, vasárnap tényleg akarnak-e jönni? Nem tudják,mert még h ogy vasárnapi időpont van. Az én naptáramban igen..... kiderült náluk is vasárnapra esik. Egyezkedjek a nemtomkivel, mondtam, hogy egy másikkal, aki ide ki volt jelölve már egyezkedtem, időpontom 3 is volt, egyszer jelentkezett, de akkor eleredt az eső. Akkor majd ők szólnak neki és visszahív még aznap. Megadtam az 1*2 óra között ne hívjanak, máig sem történt. semmi. Még a végén lehet, hogy fizetnem kell.
Nálunk ma csak egy gólya volt a fészekben. a többiek csavarogtak.
oo7 Évi, az energia nem akkora, amekkorák vagyunk, és nem is testsúlyra megy. Egyik irányítója a szeretet.
Közben Bencével eszmecserét folytattunk, kicsit megszakadt a lánc, nem tudom még mit is akartam írni.
Magdikám elsírtam magam a FB-os megosztásodon.
Nagyon érdekes...ti akik már járatosak vagytok ebben tulajdonképpen egész időszakban követhetitek az utat.
Szegény gólya ...
Szuper !....éhes lettem...
Borsikám, jó dumcsizást. Ne csak Teca beszéljen.
Szervusztok
Zajlik az élet. Épp reggel a rádióban hallottam, hogy az emberek kisebb dologra is sokszor durván reagálnak. Akkor mit várunk egy beteglelkü embertől, akinek fekete a lelke, minden gondolata. Sajnálni lehet.
Macsi, ugye azért a banyák között jól érzed magad? Mi örülünk, hogy ide találtál. Hihetetlen, hogy már útra készülnek a gólyák. Mi jajgatunk a meleg miatt, Ők meg már erőt gyüjtenek. Nagyon érdekes a jelfogóval rendelkezők kisérése. Ja megyek az erdőbe, kösz.
Anikó, jó kis torturád lehetett. Ráadásul hazaérve, fünyirás. Ejnye!
Borsikám, Te egy karakán nagyi vagy és imádni való családod van, igy nincs miért izgulni. Minden szép lesz és jó. Te is ugy leszel mint annó Ferenc József, akinek elhiresült egyik mondása, minden szép, mindennel meg vagyok elégedve. Nem győzöl majd mesélni nekünk.
Julika, a szeretetből kérünk,a jeget mellőzd, legalább is velünk szemben. Tényleg nem unatkozol a kis ciccek gondoskodnak róla. Látttod, ők vigyázznak, hogy ne dolgozz ilyen időben.
Marika én is sokszor vagyok ugy,hogy egy egy irásban szinte vissza köszönnek a saját gondolataim.Gratulálók a gyözelemhez.
Évike, gyógyulást kivánok. Tetszett amit irtál.
Magdika, mi történt, hogy leengedtél. Te aki egyik lábad itt a másik már hét határban.
Pötyike, Te is. Pedig Te is a fürge futók közé tartozol. Sok már ez a meleg.
Ma énnsem jeleskedtem, Igaz egy adag cserepet átpakoltam, de elég is volt. Én is ugy jártam mint Julika, a gerincem, meg a térdem már a vége felé nagyon jelzett. Közben azért fötem is. Egy kis gezemice levest és lecsós hust meg spagettit. Enni kéen, de ebben a melegben nem igen kivánom. Gondolom Ti is hasonlóan vagytok.
Remélem holnapra egy kicsit enyhébb idő lesz.
Köszi Macsikám, ..rád mindíg számíthatok.Rendes vagy, tényleg.
Meg pl. Erikára. Képzeld ő az én borsévi-szitterem. Amikor megyünk vhova, ő intézi a pénzügyeimet. Mert rosszul hallkok. Hallok. Nem látok-nem hallok-nem beszélek. Dehogy is nem, ...mindjárt jön Teca és a kulcs-csomójával megzörgeti a kaput, a kutyák megugatják,...na azt már biztos meghallom.
Borsika és a lángos története.
Macsi elküldtem neked a lángosos képet a fb-on, ..lécci mutasd meg itthon a menedékes Lányoknak is. Nekem nem sikerült.
én a lángosevő képemet akartam ide tenni, de nem sikerült.