Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szent István Kórház

vájolet
Létrehozva: 2003. Április 25. 11:48
Sziasztok!

Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!

Köszönöm!
Vájolet
  1. Torolt_felhasznalo_466824
    Torolt_felhasznalo_466824
    2003. július 14. 15:54151.
    Sziasztok! A szép nevű Varga Csabáról tud valaki nekem jót mondani? Esetleg rosszat?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

2. 2003. június 18. 10:35150.
    Sziasztok!
    Beszéltem az egyik szülésznővel, és azt mondta, hogy ha minden OK, akkor rajtuk nem múlik, csak a gyerekorvossal kell megbeszélni a hazamenetelt. MOstanában az a módi, hogy a többedik gyerekét szülő nőt a 2. napon is elengedik esetleg, ha nincs a babával gond.

Gondoltam, hátha érdekel valakit.
    előzmény:
    rapsonne (149)

3. 2003. június 16. 10:04149.
    Szia dod29!
    Nagyjából én is erre számítok, mint amiket leírtál. Az a bajom nekem is, hogy mikor a másodikat szültem 1 éve, úgy könyörögtem a gyerekorvosnak, hogy 1 nappal hamarabb hazamehessünk, mivel 3/4 5-kor született a lányom délután, ezért plusz egy napot rá kellett volna húzni. . . így is a rémálom kategóriába tartozott a szülés utáni 2 nap, nem tudom, mit szivatják a kismamákat fölöslegesen. . . merthogy a gyereknek a világon semmi baja nem volt, evett, tejem is volt, már gyarapodott és egyáltalán. . . csakhát ilyeneket mondott a gy. orvos: "Lehet, hogy be fog sárgulni. . . " meg "egy nappal előbb adjuk be a bcg-t? Anyuka!!! hogy gondolja???" MOndom akkor visszajövök, csak hadd aludjunk otthon!!!!
    Aztán beadta a derekát. . . :)

Igazából a mi gyerekorvosunkat sem bírom túlzottan, utasítások és gyógyszerhegyek felírása jellemzik a kb. másfél perces vizsgálatokat (2 gyerekre szán összesen ennyit), ha néha elmegyünk hozzá.
    De majd kitalálok valamit.
    azért köszi

Rapsonné
    előzmény:
    dod29 (148)

4. 2003. június 15. 19:37148.
    Szia Rapsonné! Szerintem Te mindenképpen mehetsz haza saját felelősségedre. Ráírják a zárójelentésedre, hogy saját felelősségedre távoztál, innen őket semmilyen felelősség nem terheli. A nagyobb kérdés a gyerek, mert az ő egészségét nem veszélyeztetheted, de elvileg róla is te döntesz. Az Istvánban akkor engednek haza, ha a gyerek súlygyarapodása és a tejtermelés beindult. Itt elvégzik a különböző szűréseket, vérvételeket is (asszem a 3. napon), de ezt te is tudod. A mi háziorvosunk pl. a fiamnál azt kérte, hogy a BCG-t a kórház adja be. (Az eltávunk előtt nem tudták beadni, mert akkor még nem volt 2500 gr, úgyhogy külön időpontban vissza kellett vinnem. ) Esetleg azt tudom neked javasolni, hogy beszélj a gyerekorvosoddal, neki mi a véleménye a hazamenetelről, felvállalja-e az újszülött fokozott ellenőrzését. Gondolom, hogy akkor nem akarnál rohanni haza, ha valami baj lenne, de azt ne várd, hogy azt mondják: Anyuka, a gyerekkel minden oké, menjen nyugodtan. Ki fognak találni mindent, hogy miért ne vidd haza, te meg nem fogod tudni felülbírálni őket. . . Félreértés ne essék, nem bírálni akarlak, csak szerintem ez így zajlik a gyakorlatban. Ha orvos lennék (és szeretném a hivatásomat) akkor én is megtennék mindent, ami belefér, hogy úgy menjenek a dolgok, ahogy én a legjobbnak látom.

Megírod nekem, ki az orvosod?
    előzmény:
    rapsonne (143)

5. 2003. június 15. 19:34147.
    Nem, senki sem fog fejbevágni:-))) Ha végigolvasod a fórumot, láthatod, hogy az állandó látogatást én is kifogásoltam, még valahol a fórum elején. De tény, hogy én csak egyetlen éjszakát töltöttem az ötágyasban (akkor iszonyú rosszul voltam, lógtak a csövek mindenhol belőlem), ha ott kell maradnom, biztosan gutaütést kapok. Szerencsére mindkétszer a szülés utáni nap megüresedett az alapítványi, és külön szerencse, hogy ki tudtam fizetni. . . :-(((

És az is tény, hogy vizitet egyszer sem láttam. Egyszerűen azért, mert amikor jöttek, nem voltam a szobában. Az elsőt ügyeletesnél szültem, gyakorlatilag úgy jöttem el, hogy egyszer látott orvos a szülés után. A másodiknál fogadott orvosom volt, aki minden nap bejött és megnézett. De ha gondom volt, akkor simán feltehettem kérdéseket, válaszoltak rá és segítettek. Egyébként nem zaklattak, hagytak békén. Nekem így volt jó.

Az abortuszos-ügy, amit írtál, felháborító. Nem igaz, hogy erre nem lehet odafigyelni, de bárhol megesik! Genetikai biopszián voltam a Schöpf-M-ben, ahol egy szobában volt összezárva 3 biopsziára váró nő, 3 frissen szült nő és egy elvetélt, küretre váró nő. Mit mondjak. . . A szültek zavarban voltak az egészséges gyerekük miatt, mi hárman irigyeltük azokat, akik már túl voltak a terhességükön és egészséges gyereket szültek, szerencsétlen hetedikről ne is beszéljünk. . . Nem szabadna, hogy ilyen előforduljon, ez biztos.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_186219 (146)

6. Torolt_felhasznalo_186219
    Torolt_felhasznalo_186219
    2003. június 13. 22:50146.
    Szia Mammamia,

Ja és a vizsgálat is úgy zajlott, hogy beviharzott egy csoport: nővér, és talán az ügyeletes orvos, gyerekorvos, (jó, oké, én hétvégén szültem. . . ), hogy "hogy van?" és a választ meg sem várva már a következő ágynál tette fel ugyanezt a kérdést!

Aztán: bekerült a tumultus miatt egy abortuszos nő is közénk (képzeljétek milyen érzés lehetett neki is és nekünk is!!!) ráadásul megkérdezték tőle, hogy mikor szült!
    Én az első gyerekemet a Vas utcai Balassa kórházban szültem (sajna megszünt), ami ugyan konzervatívabb volt, de 6 napig voltam bent, és igazán jól éreztem magam, és nem éreztem igazán honvágyat, mert biztonságban éreztem magam, segítő kezek közt!
    Ez szerintem az Istvánban hiányzik, és én meglepődtem, mert több fórumon csak jót olvastam róluk.

Na jó befejezem, mielőtt fejbevág valaki. . .
    De olyan jó végre leírni, mert hónapokig vívódtam magamban, és még nem volt tudomásom ilyen fórumokról, de tudtam, hogy ki kellene adnom magamból!
    Jó éjt
    Miramar
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_900834 (145)

7. 2003. június 13. 22:21145.
    Szia Miramar, ezzel én is így vagyok: még ma is felhúzom magam, ha visszagondolok, pedig én már 5 és fél éve voltam ott. . . Őszintén szólva most először beszélgetek erről így nyilvánosan, de mindig hitetlenkedve hallgattam, hogy milyen nagy híre van az Istvánnak. Ez az alapítványi dolog nekem ismeretlen, szerintem '97-ben ez még nem volt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_186219 (142)

8. 2003. június 13. 22:11144.
    Szia dod29!
    Bocs, egy pár napig nem volt időm "olvasgatni". Az a fránya munka. . .
    Szóval az én első gyermekem, akit az Istvánban szültem idén decemberben lesz 6 éves, úgyhogy ez egy 1997-es történet. Én is érzéstelenítés nélkül akartam szülni, de a magzatvíz elfolyása után 24 órával zárt méhszájnál még nem volt fájásom, ezért beindították infúzióval és ez rögtön szörnyű erős 2-3 perces fájásokat csinál. Kb. 6 óra után mág csak 2 ujjnyinál tartottunk, ezért kellett az EDA. A dokim nem is nagyon akarta elhinni, hogy nem hat: azt mondta, hát igen, nagyon ritkán előfordul. De hát sajnos többet nem lehet szúrni. Szóval így. Nekem sajnos nem indult be a tejem, de ezt se vették komolyan: "fog az majd jönni" és passz. A gyerek meg éhesen üvöltött szegénykém. A második baba is már 3 és fél éves, a Rókusban olyan nyugisan és emberien ment minden (pedig császár volt), hogy be is indult a tejem, és még így is jöttek segíteni, minden nap vizsgáltak (nem csak engem, mindenkit), a babákat éjszakára elvitték, "csak" reggel 6-tól este 10-ig voltak velünk a babás szobában. Meg lehetett kérni, hogy ha éjjel felébred a gyerek, ébresszenek fel szoptatni. Egyébként gondoltam, hogy hitetlenkedve fogjátok fogadni amit az Istvánban tapasztaltam, örülök, hogy másnak jobban sikerült az első. . .
    előzmény:
    dod29 (135)

9. 2003. június 13. 13:04143.
    Sziasztok!

dod29:
    Azért, amiért Miramar is le akart lépni :)

Egyébként 3. gyermekem lesz meg, ha minden jól megy, augusztusban. Mindössze 14 hónap fogja a két kisebbet egymástól elválasztani.
    Tehát elég frissek az élményeim az István 5 ágyas részlegével kapcsolatban. A doktornőmet kérdeztem, van-e esélyem legalább 3 ágyas szobára, azt mondta, ha annyian fognak augusztusban mindenkinél szülni, mint nála, akkor nem tud bíztatni. . . :(
    Egyébként nekem mákom volt a múltkor, mert minden tele volt, ezért az első éjszakát a vajúdóban töltöttem. Az egy jó hely ! :)
    De totál ledöbbentem, mikor a folyosó végén lévő 5 ágyasba kísértek másnap, az ajtó melletti ágyhoz, és örülhettem, hogy mindenki rajtam keresztül flangál, ugyanis az olyan kórterem, ahol 5 ágy van egymás mellett egy szűk szobában.

Úgy tudom, hogy törvény nincs rá, hogy maradnom kell, a mávban is másnap hazaengednek, gondolom, csak szokásjog alapján megy.
    Nem arról van szó, hogy jobban tudom, de ha nekem semmi bajom, meg a gyereknek sem, akkor hazajövök, itt is van gyerekorvos, aki beadja azt a bcg-t, meg tudja vizsgálni, kijön ha hívom, és én is bármikor elérhetem az orvosomat, ha arról van szó.
    Ha meg valami gubanc van, úgyse fogok hazafutni ész nélkül, nem?

Csak gondoltam, hátha van, aki ezt már megtette. . .

üdv
    Rapsonné
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_186219 (142)

10. Torolt_felhasznalo_186219
    Torolt_felhasznalo_186219
    2003. június 12. 23:27142.
    Őszintén szólva megértelek, hogy már másnap hazamennél, ha az Istvánban fogsz szülni! Félre ne értsetek, nem a szülés szakmai részével volt ott problémám, hanem az osztályon uralkodó körülményekkel! Én is elmenekültem volna, és fizikailag képes is lettem volna, mert (pozitivum!), hogy nem volt gátmetszés, seb, és varrat, szóval tök jól voltam, egyébként meg otthon legalább lett volna aki segít, és nem kell egy ágyban nyomorognom a babával, úgy hogy ne tudjak aludni a gondolattól, hogy mikor fogok ráfeküdni!
    Nem tudom, mi most a helyzet, de én közel három éve szültem, és nehezen hevertem ki az "osztályos" élményeimet.
    Azt a töménytelen látogatót, aki az ötágyas szobát ellepte egész nap, én komolyan azt hittem, hogy vicc az, hogy látogatni lehet a kórteremben, de aztán rádöbbentem, hogy igaz, és ráadásul senki sincs tekintettel a másikra!
    Lehet, hogy alapítványi szobában egy Hawaii, de ha nem tudsz odakerülni, szerintem is jobban teszed, ha sietsz haza!
    Én úgy tudom, hogy erre van itt lehetőség, de érdeklődj előre!
    Húú, még mindig képes vagyok magam felhúzni. . .
    Üdv
    Miramar
    előzmény:
    rapsonne (140)

11. 2003. június 12. 15:13141.
    Bár tapasztalatom nincs a kérdésben, azt megjósolhatom, hogy nem fognak örülni! De szerintem egyik kórházban sem szeretik, ha a kedves beteg "jobban tudja", mint az orvosok. Megkérdezhetem, miért akarod ezt így, előre eldönteni? Az oké, hogy a második gyereked, de minden szülés és gyerek más. . .
    előzmény:
    rapsonne (140)

12. 2003. június 12. 14:38140.
    Sziasztok!
    Most keveredtem ide, s a második babámat fogom az Istvánban szülni. Az a kérdésem, van-e valakinek tapasztalata arról, milyen képet vágnak, ha szülés másnapján haza akarok menni?

köszönöm
    Rapsonné
    előzmény:

13. Torolt_felhasznalo_210098
    Torolt_felhasznalo_210098
    2003. június 12. 08:42139.
    Boróka, írtam neked privit, megkaptad?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498049 (137)

14. Torolt_felhasznalo_350094
    Torolt_felhasznalo_350094
    2003. június 11. 12:12138.
    Sziasztok!

Végigolvastam minden Istvános topicot, de senki nem írt Artner dokiról.
    Ismeri valaki, vagy esetleg szült nála valaki?
    Válaszaitokat előre is köszönöm (privibe is jöhet :),
    Sziasztok: ladybug
    előzmény:

15. Torolt_felhasznalo_498049
    Torolt_felhasznalo_498049
    2003. június 10. 22:31137.
    Szia Lola!
    Én nála szültem a múlt hónapban. És 8 éve is:) Jó választás volt, majd megtapasztalod Te is. Mi érdekel konkrétan? Kérdezz nyugodtan, majd holnap este jövök megint, most kicsit fáradt vagyok.
    Gabi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_210098 (136)

16. Torolt_felhasznalo_210098
    2003. június 10. 09:34136.
    Sziasztok!

Ruttner Doktornál szült valaki? Ha igen, légyszi írjatok meg mindent, a dokiról, magáról a szülésről, mert ha minden igaz, én nála fogok szülni!
    Privibe is jöhet!
    Köszi!
    Lola
    előzmény:

17. 2003. június 5. 07:37135.
    Igazából meg tudlak érteni. A horror azért talán túlzás, de tényleg megértelek. Az első gyerekemmel (lehet, hogy már írtam itt) kivéreztem, infúziót kaptam még a szülést követő nap is. Ennek ellenére végig velem volt a fiam egész éjjel úgy, hogy mozdulni sem tudtam gyakorlatilag, nemhogy megszoptatni. Nagyon jó lett volna, ha a nővérek elviszik. Akkor még öt ágyas szobában voltam, mert nem volt hely az alapítványiban. Másnap átköltöztem és mit tesz Isten, az éjszakás nővér jött este 8-kor és elvitte a gyereket azzal, hogy pihennem kell. (Hogy ez annak volt-e betudható, hogy akkor nem Sarlai doktornő teljesített szolgálatot az újszülöttosztályon, nem tudom. . . ) Jót tett ez az egy éjszaka, ki tudtam pihenni magam. Ez 3 éve történt, akkor még sokkal "radikálisabb" volt (ha lehet ezt írni) a mindenáron szoptatás súlykolása. Te mikor szültél?

Itt az a rendszer, hogy csak akkor "szólnak bele" a dolgaidba, ha kéred. A probléma csak az, hogy ezt nem mesélik el előre (gondolom nekik természetes) és egy első gyermekét szülő anyuka még létezni is alig mer, nem hogy kérdezni. . .

A második gyerek tavaly született. Már visszavettek a szoptatási szélsőségekből, ha nem indult be a tej a 3. napon és a gyerek nagyon fogyott, akkor lehetett neki cukros vizet adni/kérni.

Szóval, az igazsághoz ez is hozzátartozik. Az "új" anyukáknak kell tudni kérni, szólni akármiért. Akkor segítenek, de maguktól nem, ill. nem mindenki. Én ennek ellenére meg voltam elégedve, mert komolyan vettek, a kérdéseimre válaszoltak, úgy éreztem "jó kezekben" vagyok én is és a gyerekem is. (Egyébként én úgy tudom, hogy többször is lehet EDA-t szúrni. . . Ugyan elsőkézbőli infomrációm nincs, mert én anélkül szültem, de ezt már több helyen olvastam. . . )
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_900834 (134)

18. 2003. június 4. 21:56134.
    Lehet, hogy egyedül maradok ezzel a véleménnyel, de nekem horror volt az Istvánban szülni. Maga a szülés sem volt piskóta, mivel az altatóorvos rosszul kötötte be az érzéstelenítést, és ugye többet nem lehet szúrni, én meg jó hosszan vajúdtam. Utána nem vitték el a babát, amikor hulla voltam, nem segítettek a szoptatásnál, nem vizsgáltak meg rendesen, hogy összehúzódik-e a méhem, amikor szóltam, hogy nagyon vérzek, még le is toltak, hogy miért nem szóltam hamarabb. A második gyereket nem is itt szültem, hanem a Rókusban, ami szuper és emberséges volt!
    előzmény:

19. Torolt_felhasznalo_512640
    Torolt_felhasznalo_512640
    2003. május 28. 16:03133.
    Sziasztok!
    Sajnalom, hogy a topic elegge kihalt, de esetleg tud valaki mondani valami a Turanyi doktor urrol. Elore is koszonom!
    előzmény:

20. Torolt_felhasznalo_498049
    Torolt_felhasznalo_498049
    2003. május 20. 20:54132.
    Sziasztok, szia boccs!
    Én is az Istvánban szültem 05. 08-án, és most is, mint 8 éve nagyon elégedett voltam. Talán egyetlen dolog volt, ami nem nagyon tetszett, az pedig a látogatás, mármint hogy egész nap, korlátlanul lehet jönni-menni. Az ágyszomszédom 6 éves fia tiszta nátha volt, köhögött, orrát fújta, a frász tört ki. Szerettem volna alapítványi szobába menni, de nem volt hely:((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118890 (129)

21. Torolt_felhasznalo_210098
    2003. május 20. 14:16131.
    Nagy gratula :)
    Ha lesz egy kis időd szeretnék egy részletek beszámolót, illetve hogy milyen volt Horváth doki:)
    előzmény:

22. 2003. május 19. 21:25130.
    Gratulálok!!! Mesélj azért, ha van egy perced. Milyen volt?
    előzmény:

23. Torolt_felhasznalo_118890
    Torolt_felhasznalo_118890
    2003. május 19. 20:33129.
    Nem maradhatok túl sokáig. Így visszaolvasni se tudok. A hosszú hallgatásom oka: 2003. 05. 08-án megérkezett a kis Melinda. Mindez a Szent Istvánban történt. Meg voltunk a hellyel elégedve. :)
    Akinek kérdése van az az mdombora@freemail. hu érhet el.
    előzmény:

24. 2003. május 19. 16:35128.
    Egyetértek dod29! Én is voltam Koiss dokinál és pont az tetszett benne, hogy végigmondhattam, amit akartam és részletesen elmondta, hogy mi a véleménye. Érdekelték a "bajaim", ami nagy szó! Inkább hallgasson végig, minthogy rosszat tanácsoljon (már megtörtént velem:-( Szerintem az lenne normális, ha minden nőgyógyász így csinálná! Végül is emberek vagyunk és nem kéne "futószalagon" kezelni minket. . .
    előzmény:
    dod29 (127)

25. 2003. május 18. 16:39127.
    Szerintem így a normális. Mármint nem az, hogy ennyit kell várni, hanem a fél óra per fő. Én is kb. ennyit vagyok mindig bent, ennyi idő elég arra, hogy elmondd amit akarsz és normálisan tudjon rá válaszolni. Így nem érzed azt, hogy le akarna rázni. Jó érzés, ha az ember orvosa komolyan veszi! Igazad van, tartsd meg, ha úgy érzed, hogy szimpatikus!
    előzmény:
    csilóka (126)

Címlap