Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
PCOS életmód
Ez a topic elsősorban a PCOS-sel kínlódó, egyébként gyönyörű hölgyeknek hivatott segíteni: hogyan tartsuk a diétát, mit főzzünk, hogy esetleg a párunk se haljon éhen úgy, hogy mi is ehessünk belőle, mit, mikor és hogyan mozogjunk, és egyáltalán: hogyan alakítsuk át az életmódunkat ennek a nyavalyás betegségnek megfelelően.
Receptek, mozgásformák, bűnbevallások és lelkesítések tárháza :-)
Jelszó (az enyém legalábbis): Kimászok a zsírréteg alól!
én kb. 1 hónapja kaptam a páromtól egyet és szupi... most is épp sütök vele... ilyen lesz ------------------------------
Ha megvetted, szólj és segítek... elküldöm a gyakorló kenyér receptjét is, h elsőre is már sikerélményed legyen. (Nekem azt mondták kb. a tizediktől fog jól sikerülni... no, a legelsőt kidobtuk, de azóta finiket sütök...)
A legeslegszuperebb kenyérsütős oldal: http://www.gportal.hu/portal/emargit/
Érdemes alaposan átnézned, mert pl. az is le van írva h melyik gép mit tud, előny/hátrány, stb.!
Julchie:
Én is/csak laktózérzékeny vagyok, bár papírom még nincs róla.. Te mivel pótolod az így kihagyott kalciumot? Csodabogyók, mák..?
Köszi
ON
-natúr joghurt, vagy kefír, vagy ízesített diabetikus joghurt
-diabetikus tejberizs (Müller, zöld fedelű)
-5-6 szem "Sin Azucar" feliratú teljes kiőrlésű lisztből fruktózzal készült keksz (Teszkóban kapható a diab. részlegen)
-2 deci 100 %-os gyümölcslé
-egy kis szeletke diabetikus csoki
-pár szem gyümölcs (low GI inkább)
-CBA-s puding (szintén diabetikus, csokis vagy vaníliás, tejszínhab van a tetején)
-Norbi túrórudi 1-2 db (nem túl finom, én már megutáltam)
-tejeskávé, vagy kakaó, persze szigorúan cukor nélkül
Én ilyeneket szoktam enni. Mostanában bűnözök esténként, mert mindig eszem egy rakat dinnyét, de nem érdekel, úgyis nemsoká vége a dinnyeszezonnak
Tegnapi uzsim:
10 dkg zsírszegény túró
2 ek tejföl
reszelt citromhéj
édesítő összekeverve! Nyamiii!
Hú, nem semmi! Ügyes vagy!
3 napja 150 g CH-s diétát csinálok Z.Andi javaslatára. Baromi nehéz.
Kajáim:
Péntek:
R:2 szelet tk. kenyér, fátyolsonka, 2 paradicsom
T: tejeskávé édesítővel
E: 1 grillpipi comb kovibuval
U: 2 db őszibarack
V: 2 szelet tk. kenyér, 1 tükörtojás, paradicsom
Szombat:
R: 2 tk kenyér, diab. lekvár
T: tejeskv
E: zöldbabfőzelék
U: 2 őszibarack
V: 2 szelet tk. kenyér, mozzarellasajt, paprika
Vasárnap:
R: 2 szelet tk kenyér, 2 tojásból rántotta, uborka
T: 1 joghurt
E: grill pulykamell fetasajttal, paradicsommal
U: 2 őszibarack
V: 10 dkg sovány tolnai sajt, 1 szelet tk. kenyér
Nagyon fontos, hogy 3 óránként egyetek!!!
Túrós málna
Összekevertem 25 dkg túrót 1 kispohár natur joghurttal, 1-2 ek. gyümölcscukorral, 1 van cukorral és fél citrom reszelt héjával. A felét poharakba tettem, raktam rá zabpelyhet, puffasztott barnarizst, fagyasztott málnát és befedtem a maradék túróval. Egy este alatt a zabpehely megpuhult és a málna is kis levet engedett, ahogy felolvadt, nagyon jól összeértek az izek.
jó étvágyat szepm
Hú, nagyon sajnálom, ilyen szigorúság mellett én már nádszálkarcsú lennék, bár nekem szerencsére nem kell sokat fogynom, pár kg, az is a hasamról
Nem emlékszem, időm meg nincs visszaolvasni diagnosztizálták a PCOS-t v. IR-t nálad? Szedsz Meforalt? Mert van akinél nem használt, át lett állítva vmi Abetűsre.
Ne keseregj!!! Biztos lesz megoldás.
Én majdhogynem semmi tejterméket nem fogyasztok, csak heti 1-2 alkalomal minimálisan, mivel tejérzékeny vagyok.
Sőt, akárhogy is haldoklok, sokszor hetekig semmi szénhidrát -jó persze a zöldségekbe is van valamennyi, azt nem számítva.
De nem fogyok, sőt csak hízok és hízok....
nem tudom mi lehet az üdvözítő megoldás, de már nagyon el vagyok keseredve
Nagyon tuti az ebéded, bár én nem vagyok oda a cukkiniért, de lehet h jövő hétvégén kipróbálom. Ezen a hétvégén nemevős leszek
Köszi az ötletet, gyere máskor is!
Hát, lehet h hétvégén sok a szénhidrát, de hétközben próbálom magam visszafogni, és fogyok lassacskán. (ja és a tk kenyér max tenyérnyi szelet)
Én úgy tudom a szénhidrátra is szükség van, és tejterméket nem nagyon szabad reggel és este enni, inkább tízóraira és uzsonnára kell tartogatni
a heti kajám eddig:
H: R: tk kenyér vajkrém, paradicsom, T: gyümilé, E: sült hal 1 kis szem petr.burg, savanyú ubi, U: paradicsom, V: tk kenyér kovászos ubi,
K:R: tk kenyér szalámival, paprikával, T: kefir, E: rántott hal görög saláta, U: paradicsom, V: gdinnye
Sz: R: tk kenyér vajkrémmel paprikával, T: kefír, E: lecsó tk kenyér, U: őszibarack, V: gdinnye
Inni vizet iszom, néha gyümilevet, de akkor az a tízórai v. uzsonna helyett van.
A mai ebéded nálam holnap lép színre
Írjatok még kajákat!
További szép napot, uzsonnaidő van
Mai ebédem, töltött cukkini volt.
Hosszában kettévágtam a kicsi cukkiniket, meghámoztam , kimagoztam, kiolajozott jénaiba tettem, besóztam. Kevés olajon hagymát, paprikát és egy kis cukkini darabot kockázva megpiritottam kissé, vegeta, örölt bors. A tüzröl levéve belkevertem egy doboz tonhalkonzervet, megtöltöttem a cukkiniket. Tetejére paradicsomkarikát tettem, rá tejfölt kentem, 1 szelet sajtot és be a mirkro+grill funkcióra 10 percre (vagy sütöbe).
Az uzsi pedig darált málna + natur joghurt + 1 kk. méz turmixa lesz, abba is belekóstoltam már, tuti ize van.
Remélem tudtam ötletet adni
üdv szepm
Huhh ez ám a brutális étrend legalábbis számomra nem mintha nem lennének nagyon fincsik ezek a kaják, de ha én ennyi szénhidrátot és kalóriát vennék magamhoz, már akkora lennék, mint a ház -így csak akkora vagyok, mint az ólajtó
Az jó lesz, mert 2 hete én is nagy energiatúltengésemben sütöttem kenyeret, erősen korpovit íze lett kidobni sajnáltam, így a fagyiban várja, h megkívánjam. Sok esélye nincs rá. Egy igazi barnakenyérre vágyom, pl. CBA-s Ludwig sokmagos hmmmm