Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
IKEA konyhabútor
Sziasztok!
Ha valaki IKEÁ-s konyhabútor vásárlásán töri a fejét, és kérdése lenne, ossza itt meg, igyekszem segíteni /több évet dolgoztam ott/, illetve mások is megoszthatnák itt a tapasztalatokat.
Ha pedig esetleg a konyha összeszerelésében lenne szüksége valakinek segítségre, akár egyszerűbb lépésnél elakadt, írja meg, vagy ha komplett szerelésről lenne szó, akkor keressen fel privátban!
A mosogatógép helyén szokták csinálni?
Amúgy pl többek közt emiatt lett KERÁMIALAP és nem gázos
Hát, ez nyilvános hely, itt nem illik ilyeneket rni, de sokan szeretnek kettesben intim dolgokat csinálni.
A konyhatervezőben van a File -> Mentés másként, és akkor fájlba le tudod menteni. Küld majd el az e-mailemre (jaer2002@gmail.com).
Gondolotam hogy nem abból iszod az esti kakaót
És a féltékenységgel is "csak" vicceltem! Az én férjem is egyfolytában úton van, lakhelyünk és bp közt ingázik, házakhoz, assemtudom hol jár/t néha...
Mi az alternatív lehetőség?????
De ha készen lesz, lefotózom
Most pedig összerakok pár fiókot a konyhaasztalba :D
úgy megmutatnám neked a konyhát ,amit terveztem, hogy kikérjem a véleményedet, de nem tudom idevarázsolni a tervező progiból. Nem tudod, hogy kell?
Nincs róla képed?
Cserébe bekukkanthatsz a bememre... (na jó, anélkül is ha van kedved, a miénk lassan 3 hete áll) Nekünk is lóg - sajnos rá - nem így csinálnám még egyszer...
Szia!
Bár a különböző statisztikák szerint Magyarországon a konyhák rengeteg alternatív használati lehetőségeit is kihasználják (  , én csak szerelni járok, így a pici család nem féltékeny. Igen, van cumis üvegünk, és tartozik hozzá egy 6 hónapos fiúcska is.
szép a konyhád! Örülök, hogy a mosogatód is jól funkcionál, azt hiszem, maradok ennél: nálam ugyanis a "méret a lényeg" A legtöbb cucc bemegy a mosogatógépbe, de a tepsik nem férnek be, kézzel kell elmosni - ez leginkább a kádban szokott történni, mert sokan vagyunk, nagy tepsiket használok, nem fér bele a mostani mosogatómba-úúúúúgy utálom!
A fehér bútor hogy vált be? Sokat sikamikálod?
köszi a választ Végül rálógattuk a csempére a szekrényt, úgy, hogy felül egy kicsit eláll a faltól, így szépen állnak (lógnak). Sajnos magasra csempéztettünk egy építész tanácsa alapján... Azt hiszem, jobban jártunk volna, ha nem járjuk ennyire körül a kérdést, hanem a saját magunkra hagyatkozunk.
Képzeld mi meg hogy jártunk!
Megvettük a hűtőt (az általad látott képeken még nem volt rajta, ha most bekukkantasz, láthatod, tök cuki, csilingelő hangja van - na jó, ez lányos szempont ), de a mosogatógépet otthagytuk, naaagyon drága volt. Vagyis nem is az ráa, hanem annyi helyre lehet még tenni a lóvét--- de most szivacs van, mert ugye ott a HELYE és lóg a munkalap a levegőben...
Néztem a 60-as szekrényt, de a Lidingö (60 cm-es kihúzós) 47.000 ft
Látom neked/nektek sincs sok munkafelületetek Ez is megnyugtatólag hat nekem (... )
Meg a cumisüveget is látom kikandikálni a mosogatóból
És a feleséged mit szól amikor önszorgalomból járod az országot és hölgyek konyháját menedzseled? Hm??? Én be is csomagolnék mire visszaérsz NEKED!
Látom lehet élni egytálcás mosogatóval is, köszi
Kezdek megnyugodni
Van persze. Annyi, hogy a mellékelt csavarokkal a vázakon előre fúrt lyukakon kereszül hozzáfogatod a vázhoz. Vázanként 4 ilyen hely van, de felesleges mindenhol megrögzíteni /nincs is annyi csavar/.
köszi, akkor ráfekszem a konyha projektre!
nekem is tetszik a mosószer adagoló, terveztem is neki helyet.. :D
monca, van a munkalap felrakásához is útmutató?
ferminadaza:
Azért célszerű a már ott lévő bútor után csempézni, mert akkor biztos nem lesz olyan gond, hogy a csempe belóg az alsó vagy a felső szekrény mögé, ami a szerelést nagyon megnehezíti. De ha a tervezés folyamán pontosan utánajártok annak, hogy mi hol hány centi legyen, esetleg egy hozzáértővel tervezitek meg /nem lakberendező, mert tapasztalatom szerint ők a design-ra mennek, és nem a használhatóságra/, és ügyes a burkoló akkor előre is lehet csempézni.
Egyébként az országban bárhová elmegyek üzemanyagköltségen.
A konyhafrontot azért nem lehet egy íróasztallal összehasonlítani, mert teljesen más a használatuk /elvileg, mert kisgyereknél ugye ezt nem lehet tudni /. Az tény, hogy a tömör fenyő sérülékenyebb, és kissebb gyer/mek/eknél tényleg célszerűbb egy strapabíróbb ajtót választani, vagy pedig szerezzetek be tartalék ajtókat is, és akkor ki lehet cserélni a későbbiekben.
Az IKEÁ-s sarokszekrények közül a 90*90-es a használhatóbb, de a konyha sokszor behatárolja, hogy melyiket célszerűbb használni.
ÉdesMaci:
Ha mos nincs keret az új sütőre, akkor ez egy jó megoldás.
A mosogatószer adagoló egyébként tényleg nagyon praktikus, és szép is! Mindenkinek javaslom! Csak az a lényeg, hogy ne alulról töltsétek fel, hanem a tetejét kell leszedni. Rengetegen szidták, mert eltört a menet, pedig ahhoz hozzá sem kell nyúlni.
Sziasztok!
Itt a beígért kép a konyhámról. kicsit kupis, de rég nem voltunk itthon. Semmi extra, de én imádom.
azon tűnődtem hogyan oldhatom meg az új konyha régi sütő problémát..
arra jutottam hoy veszek olyan munkalapot ami nem drága és nem s sajnálom, ha ki kell dobni és egyszerűen nem teszem a helyére a sütő dobozát, hanem oda beteszem a sütőt a két bútor közé 5-5 centis hézaggal amíg az újra nem lesz keret.
szerintetek működne a dolog? levegő si van és nem gyulladna meg a többi bútor, mert van mellette hely. jobb ötletem nincs.
a szép munkalapot meg majd akkor vágatom be, ha lesz új sütő.