Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Miért kell fogdosni?
Sziasztok! Érdekelne, hogy csak engem zavar, hogy az utcán odajönnek vad idegen emberek (főleg öreg nénik) és megfogdossák az egy éves fiamat? És ráadásul nem is a ruháját, lábát, hanem a kezét, amit ugye szopizni is szokott.....
Mai eset pl: Ebédeltünk egy étteremben, és a fiam babakocsiban ült, erre jött egy néni és már nyúlt volna oda, és rászóltunk, hogy ne fogdossa a gyereket, erre elkezdi hogy miért, az nem csak a mienk,Isten adta...... Hát nem tudom.
Persze tudom, hogy csak kedveskedni akarnak...de akkor is, nekem eszembe sem jutna ilyen.....
Csak nekem ez a véleményem?
Lehet. Ezért nem értettem, hogy miért az ellenkezőjét értitek annak amit én gondolok. Hiszen az előbb még te írtad hogy érdekes hogy a kulcscsomóra csak én reagáltam..
Tehát a valahogy úgy gondoltam hogy egy emberre rászólhatok hogy ne nyúlkáljon. Nem? Viszont a kulcsot ugye maga az ember adja a szájába, kezébe. Arra nem szólhatok rá, azért én felelek ha vagyok olyan hülye hogy odadom neki. Arra egy percig nem gondoltam, hogy az előtte lévő hozzászólásom ellenére azt gondoljátok, hogy én a kezébe adom.
Na, most aztán jóóóól megmagyaráztam, mi???
Osztom a véleményed.
Élni és Élni hagyni.
Szerintem rosszul fogalmaztad meg, mert korábban teljesen az ellenkezőjét írtad.
Te valaki korábban írta, hogy a kulcs nem mászik a gyerek szájába, ha nem adják neki oda.
Nem akartam kötözködni. Nyugi.
Olvass utána légyszíves, hogy mit írtam. Én sem szeretem a kulcsomót és nem is adtam soha oda egyik gyerekemnek. Akkor nem értem mi a problémátok vele. De ha a viccet is szándékosan félre értitek..
Gondoltam az előtte lévő hozzászóélásokat is olvastátok, de ha minden hozzászólásba be kell írnom; hogy én sem tartom helyesnek akkor csak ugyanazt szajkóznám.
Megkérdezhetem, hogy ezzel meg bi a bajod? Nem előtte ugyanazt a véleményt írtam le mint a tied?
Vagy eldöntötted, hogy kötöszködni fogsz velem? Én nem szeretnék, ha nem probléma...
Szerintem nem érted amit írok.
Látod? Mások vagyunk. Más véleménnyel és szokásokkal, berögződésekkel. Engem soha nem zavart ha valaki a pocimhoz nyúlt. Ismerősnek én is megfogdostam a pociját. De eszembe nem jutna oda menni egy vadidegenhez , akit akkor látok meg valaholés megsimizni a pociját. Bár, belegondolva nekem is csak ismerős simizte meg...
Hát mindenesetre szerintem nem kellene azt egyből valami steril-mániásnak képzelni aki húzodozik a társasérintkezés ilyen formájától!
Semmi nem fekete vagy fehér az életben!!!!
Hat a ket alternativa kozul pedig a kulcscsomo a veszelyesebb, mert fel is sertheti az inyet a kulccsal...
Ha meg nem adod a kezebe, nem fog a szajaba maszni.
Itt lenne az ideje, hogy a nenik-bacsik megtanuljak tisztelni a gyerek "szemelyes köret". Ugyanugy nem tiporhatjak labbal, mint egy felnött eseteben.
Ha nem akarod, hogy a gyerekhez nyuljanak, a következöt ajanlom: öleld at az illetöt, jo szorosan. Vagy tedd a fenekere a kezed. Ösztönösen vissza fog lepni. Ha kerdön nez rad, közöld: azt hitted, ezt szeretne - hiszen ugyanezt teszi a gyerekeddel, szinten ismeretlenül... Egyszeräketszer csunyan fognak rad nezni - de meg fogjak tanulni, hogy a gyerek önallo leny, nem plüssallatka.
Ja, en sem hinnem, hogy az emberek tobbsege oxigenmaszk alatt kozlekedik, mint Michael Jackson.
Tobbet art az az utas a buszon, aki influenzas, igaz, hozza sem er a gyerekhez, de tusszog es a levegobe repiti a bacikat.
Szerintem ez benne van a pakliban, ha sokat van emberek kozt a gyerek...mint ahogy az ovodaba is be kell iratni elobb-utobb, bar az elso felev sokaknal betegsegek sorozatat vonja magaval, megsem vihetjuk az apronepet lakatlan szigetre.
"A kulcscsomónak nem mondhatom, hogy ne másszon a gyerek szájába."
Ugye ezt nem mondod komolyan?
Valoszinuleg, ha lenne gyerekem, en sem szeretnem, hogy vadidegenek fogdossak. Nem feltetlen csak a fertozesveszely miatt, hanem egyszeruen vadidegeneknek semmi koze hozza es kesz, hiaba Isten adta. A pamutot is, megsem fogdosom mas ruhajat! :)
ismerosok megfoghatjak, azzal semmi bajom, de vadidegenek azert ne!
Bar masfelol meg ez egy bok, hogy edes a gyereked! :) Csunya gyereket senki nem akar fogdosni! :)
Nem függ össze a kettő. Nem kell az elidegenedésre fogni mindent. Én pl a busz megállóban is képes vagyok leszólítani az embert ha beszélgetni akarok. Kezdeményező típus vagyok, persze nem kell félreérteni!
De nem invitálom meg egyből egy kis gyerek fogdosásra!
Ha meg észreveszem, hogy nem akar dumálni az illető hagyom magában toporogni amíg jön a busz!
Vééégre!
Ez a lényeg!
Mondjuk én azt sem értem, hogy miért kell valakinek a pocakját fogdosni.
Én már attól herótot kapok, ha valaki 1 méternél közelebb áll hozzám.
de azt el kell fogadni, hogy a megszokott otthoni bacijainkat a kölyök szervezete is tolerálja, a máshonnan behurcoltakat pedig csak kemény antibacikkal gyógyíthatjuk, ha nem vigyáztunk rá...
Ki-ki neveltetése és szokásai szerint, ez olyan mint az intim higiénia..., attól ne várjunk semmit, aki első alkalommal összefekszik gyermeke apjával, bárkivel..., stb.
akinek nem inge...