Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fura csaladi szokasok
Amiktol meghalltunk gyerekkent es amit tuzzel vassal probalnank kiirtani a sajat felnott eletunkben . /asztalnal nem beszelunk.. tyuktojas a kamraba megy es nem a hutobe... gyerekek kapnak eloszor az etelbol...szalveta hasznalatuk ritusai....mindent meg kell ennunk ami a tanyerunkban van ...
van ahol leveshez fozelekhez kenyeret kell enni.....
asztalnal
Nalatok mi volt ?
Mostanában kitalálta, hogy a kávézaccot a mosogatóba borítja, és persze, hogy SOHA nem öblíti le. Mindenki utálja, de a füle botját sem mozdítja, inkább utána nézett a neten, hogy a kávézacc amolyan természetes tisztítószer a lefolyónak, úgyhogy ennyivel elintézte a kérdést.
Nálunk ezt én szoktam csinálni, a kávézaccot a mosogatóba öntöm. Én sem mindig öblítem le.
Sütni-főzni én szoktam, viszont a párom a konyhafelelős. Mosogat, sikamikál, törölget, fertőtlenít.
Nos, ő is megkérdezte, mit keres a kávézacc a kagylóban. Elmondtam, nem is volt belőle gond.
Másként vannak bekötve a férfiak és a nők?
Viszont ez a nagy kés szindróma lehet, hogy a pasik általános jellemzője?
Ha én túlságosan hideget iszom, azonnal megfájdul a fejem. Azt szoktam mondani, hogy én mindenből a "pincehideget" szeretem.
A furcsa szokásainkról szembe jutott a férjem néhány szokása amitől viszont én kapok hülyét. A legnagyobb késsel eszik mindent (amivel a kenyeret szoktam vágni, meg a kolbászt vékony szeletekre, meg úgy mindent, amjit nehéz, emrt az egyik legélesebb késünk), de van egy kicsi is, ami ugyanilyen éles, és rendszerint az nem kell neki, hadonászik a nagy bökővel, és vérig sértődik, ha rászólok, ráadásul mindig csak belehajítja a mosogatóba, és persze, hogy mindenhez az kell bányászhatom ki utána pár perc múlva mosogatni, mert éppen vajas, vagy májkrémes. Én a vajat vajazó késsel kenem, és mindennek megvan a maga rendeltetése, és a falra mászom tőle, ha valaki ezt másként csinálja.
Rendszeresen minden állandóan lefedek a hűtőben, ha nincs rávaló akármi, akkor fólia, vagy folpack, és utálom, ha valaki úgy eszik belőle, hogy nem teszi vissza amivel lefedtem, és "hűtőíze" lesz a cuccnak. Ezért mikor látom, hogy valaki a hűtőben matat, fejvesztve rohanok ki, hogy mindent elrendezzek. Vagy nem, de akkor szentségelek mikor kiveszem, és nem jó.
Mostanában kitalálta, hogy a kávézaccot a mosogatóba borítja, és persze, hogy SOHA nem öblíti le. Mindenki utálja, de a füle botját sem mozdítja, inkább utána nézett a neten, hogy a kávézacc amolyan természetes tisztítószer a lefolyónak, úgyhogy ennyivel elintézte a kérdést.
Utálom, amikor a tejföl, egyebek tetejéről nem szedi le a műanyag tető alatti fóliát, csak felhejatja. Azt meg főleg, amikor a félliteres tejfölt maga elé teszi, és elkezdi kanalazni, amjd visszateszi a hűtőbe. Régebben ilyeneket esze ágában sem lett volna csinálni, após szokása volt, és állandóan megszólta emiatt, erre ahogy öregszik, felveszi apósom hülyeségeit. Közben persze azért ugat, ha a gyerek bele eszik, beleiszik valamibe, miközben ő gond nélkül csinálja.
De az is kiderült persze, hogy ő sem vesz szívesen dolgokat tőlem, csak ő nem sipárog miatta. Úgyhogy megpróbálom nem kihegyezett idegekkel kezelni ezeket a dolgait. hogy hogyan sikerül, mindig az adott állapotomtól függ.
Egyébként a hűtő azért nem olyan régi találmány ám. Kérdezzétek meg a szüleiteket,főleg vidékiek, hogy volt-e hűtőjük. :)
Én nem mikrózom,de azért előtte egy kis idővel kiveszem az innivalót.Mást nem,de az innivaló hamar lecsúszik,nem tartogatja,melegíti a szájában az ember.
A kerti csapot a fiam utolsó ovis éve után szerelték le.
Egyébként nem volt gond eddig a mandulájával.8.5 év alatt kb. 3x volt begyulladva.
De jó, pont fordítva tapasztalom, a jól lehűtött innivalót szeretem és sokszor előfordul, hogy nem kapok, főleg olyan helyeken, ahol nagy a forgalom és még nem volt ideje lehűlni az újre feltöltött hűtőben az italnak.
Ez vagy Murphy-törvény, vagy csak ezek az esetek tűnnek fel.
De örülök, hogy nem vakítottak gyerekkoromban ilyenekkel és nem féltettek túl. Vagy legalábbis nem emlékszem.
gyerekként a langyos víztől is ugyanúgy megfájdult a torkom.... ja, igen 17 évesen saját döntés alapján ( mármint orvosi javaslatra ), kivetettem a mandulámat... azóta nincs semmi bajom a hidegtől se. Lehet, egyszerűen ezt, gyerekkorban kellett volna meglépni a szüleimnek???
Bár a jéghideget nem szeretem, de nincs tőle bajom.
Jut eszembe, nem mehetsz táborozni, mert megbetegszel.... boáhh....
( nagymama jóvoltából voltak mindezek egyébként )
Ez a nem semmi!
Belegondoltam, milyen lehet a melegített joghurt...
Én innen nem tudom eldönteni, hogy más gyereke hogy működik. :-)
Az enyémekről sem fogom már megtudni, mert "nem kímélem" őket. :-)
Szerintem azért érzékeny, mert nem szokott hozzá.
Jajaja.
Anyámnak vannak még dolgai. Például irtózik mindentől, ami új.
Egyszer mikor hozzánk jött, mondtam neki, hogy mit főzök. Azt mondja azt ő nem szereti. Mondom, hogy-hogy? Hát azért nem szereti, mert még sose evett olyat.:):):)
Nem hinném:)
Miért te is fordítva kavargatod a kávédat?
Szia! :-)
Szerintem nagyon gyorsan szokjál le a melegítésről, mert jól megszokja, és aztán már tényleg minden baja lesz, ha csak hideg kajára-piára ránéz.
Az más kérdés, ha nem esik jól a mélyhűtött üdítő. :-)
A csap leszerelése után érezhető volt a javulás?
Csak azért kérdezem, mert mikor kicsi voltam, nagyon sok mandulagyulladásom volt, ezért szüleim letiltották a hideg cuccot. Aztán anyukám megunta, hogy csak bámulom a fagyit, és feloldotta az egész tiltást. Utána pont ugyanannyi mandulagyulladásom volt, mint addig, egészen a mandulaműtétig.
Gyerekeim szerencsére már elég masszív immunrendszerrel rendelkeznek, de 1-1 mandulagyulladás azért becsúszik, és nem feltétlenül a kiizzadós hidegvizes időszakban.
Nem szoktak hozzá a hideg innivalóhoz.
Nem feltétlen. A fiam vahogy mindig a legnyagobb melegben lett légcsőhurutus meg rekedt,mikor a legnagyobb melegben,kiizadva jlghideg innavlót kapott.
Az oviban volt egy kerti csap, és abból ittak. Azóta már szeerncsére leszerelték.
Na meg a fagyit nem nyomod be egy 15-20 mp alatt mint az innivalót.
Kiveszik a hűtőből és egyből isszák vagy eszik.
Jégkockát is tesznek bele.
Sőt... a fagyit meg a jégkrémet sem melegitjük meg.
A torkuk csak akkor lobban be, ha elkapnak valami fertőzést egy átmeneti-hideg-meleg időszakban és mellé nagyon fáradtak, vagy van valami lelki gondjuk.
Én is csecsemő és gyermekszakápoló vagyok, ennek ellenére eléjük teszem a jégkockás limonádét.
Tavaly nyáron a legkisebb 1 éves volt, cumisüveggel szaladgált. Addig nem nyugodott, míg ő is nem kapott a piájába jégkockát, ha már a nagyoknak jár. :-)