Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gorogorszagi magyarok,hol
Sziasztok!
10 eve elek Gorogorszagban. A ferjem gorog, 2 kicsi gyerkocunk van. A kisvarosban ahol elunk, nem ismerek mas magyarokat, viszont nemreg megismerkedtem egy velem hasonlo sorsu magyar csajjal a repuloteren, aki meg sok masokat is ismer, igy felotlott bennem, lehet hogy errefele is vagytok, csak nem tudok rola?
Sziasztok!
Utána szerettem volna olvasni ennek a betegségnek (achinokokkos), de nem találtam, Andromake tudnál irni erről a betegségről valamit, meg a tablettáról? Nekünk egyik állatorvos sem beszélt ilyen nevű betegségről. A szivféregre hivták fel a figyelmünket (mert Görögországba jöttünk), amit szúnyog terjeszt. Erre kaptunk Stronghold cseppet, a nyakába kell cseppenteni. Féregtelenitőt negyed évente kell a gyerek miatt, meg az éves oltás., meg kullancs ellen csepp. Mi ennyit szoktunk kapni.
Ti kutyáitok mást is kapnak?
Sziasztok
Minket is nagyon rémisztgettek ezekkel a történetekkel, de szerencsétlen kutya /amire természetesen vigyáznak/ már annyira be van oltva, hogy szerintem egészségesebb nálunk.
Én ezzel ugy vagyok, hogy mindegy, hogy hol, ha egyszer már van kutyám, akkor vigyázok rá, beoltatom, megpróbálom ugy elhelyezni, hogy ne csavarogjon el, póráz és séta, stb.
Én otthon is ugy utálom, hogy állandóan harc megy a szabadon levő kutyákkal /bár inkább a gazdájukkal, mert annyira agresszivek /szinte nem is látok pzon kutyát ill. nagyon ritkán és hiába van kutyánk én akkor is félek egy idegen kutyától bár ha a gyerek is velem van akkor nagyon harcias tudok lenni.
Sokszor röhögtek rajtam, mert magyarul kiabáltam a kutyákkal az utcán, mikor ott ugatott a sarkamban mondtam is tessék magyarul is értenek, ugye
Sziasztok,
az emberek az achinokokkos nevű betegségtől félnek, amit az állatszőr bejutásával a szervezetbe lehet kapni. A kutyáknak a 3-4 hónaponként adandó tabletta ezt kiűzi a szervezetéből. Itt a szomszédunkban is él egy család akiknek a fia 47 évesen halt meg az achinokokkos betegség mindenféle szővődményei és következményei miatt. Falun az emberek ettől nagyon félnek. megyek, amjd jövök...
Folyt.
Andromakhe nagyon szeretem a görög recepteket, nézegetni ,mézes stanglit sütöttem, nem lett olyan szép , de majd legközelebb . Valamelyik nap ettünk bugátsát -(lehet, hogy nem jól irtam le), na mondta is a férjem, hogy nézzük meg, van-e ilyen recept, mert nagyon izlett nekünk , és lám , van ! Az lesz a következő! Hétvégén megpróbálom ! Nagyon tehetséges a kisfiad és aranyos!
Majd irok még.... nem tudom, hogy mikor , na majd amint tudok. Most megyek aludni. Jó ét mindenkinek!
Sziasztok!
Mostanában olyan szép idő volt, sokat voltunk lent, most meg.. esik az eső. Kevesebb időm van irni, mert kislánykánk miatt nem kapcsoljuk be a gépet... .
Kutya: Mi először sajnos otton hagytuk a kutyánkat (családunknál) a jegyvásárlásnál történt hiba miatt,4 hónapra, de nagyon rossz volt nélküle. Repülővel hoztuk, kapott egy kis nyugtatót, ami lehet, hogy kicsit több lett, mint kellett volna, mert 1-2 napig kicsit beteges volt a szeme, de aztán összeszedte magát. Kicsit melege volt nyáron, de nem volt vészes, hozzászokot hamar. Bár a mi kutyánk inkább fázós fajta Most itt van velünk, jól érzi magát, de szerintem neki mindegy, hogy hol vagyunk csak együtt legyen velünk. Otton is figyelni kellett mindig, nehogy összeegyen valamit.. sajnos az emberek ilyenek. Viszont azt hittem, itt szeretik az állatokat, mert annyi kóbor kutya van szabadon. Most már figyelünk, nehogy mérgezés érje a kutyát. A mi kutyánkat a macskák veszélyeztetik legfőképp, mindig támadni akarják szerencsétlent, már félünk tőlük, múltkor meg is karmolta az orrát az alattomos macskája !
Nálunk nem volt probléma eddig még, hogy a kisgyerek mellett van a kutyánk, nagyon jól megvannak, vizslánk van 3.5 éves, elég türelmes szerencsére.
Ősszel voltunk utoljára megfázva, 3napig tarott, azóta szerencsére nem voltunk betegek. Nekünk is mondták a rémtörténeteket rendesen, miszerint el kell távolitani a kutyát, a baba mellől , rossz volt hallani is . És az lett, hogy a kutya maradt, és nagyon jó hatással van a gyerekre ! Nálunk még nem volt probléma. Le is kopogom ! Na , de tény, hogy van olyan kutya ,amelyik nem igazán való gyerek mellé .
A gyerekek itt tényleg nagyon rosszak! Nekünk is volt egy esetünk.Tőlünl elvették a játékot a játszótéren , a szüleik meg ... , hát nem igazán foglalkoztak a dologal, egy nagymama eligazitotta a kölköket és visszahozta a játékunkat, rendes volt.
Sziasztok
Sehol senki??? Hogy telt a hétvége?
Nekünk a kutya /németjuhász/ eddigminden évben utazott velünk Görögbe , autóval, teljesen megszokta, soha nem volta gond, pedig most már 9 éves. Az első pár napban nagyon melege van, mondjuk nekünk is.
Tényleg, alegtöbb görög nagyon sokat jár dokihoz a gyerekkel.
Vlahi, el tudom képzelni a kupit, mindjárt jön ráadásul a husvéti szünet
Akkor nem éri meg innen vinni tüzhelyet.
Sziasztok!
Nálunk állandóan azzal nyaggatnak a rokonok, hogy minek akarok kutyát attól csak beteg lesz a gyerek! Fogalmuk sincs arról hogy hogy az "állatos" családokban a gyerekek szervezete sokkal ellenállóbb mert találkozik a bacival és ellenanyagot termel a szervezete na meg a pszihológiai előnyeiről ne is beszéljünk. A sógornőmék rendesen görög család, levegőt a gyerekek csak akkor látnak ha vasárnap lemennek a templomba. És minden héten betegek! Egyelőre itt nincs kutyám de szeretném az otthonit idehozni csak nem tudom jó ötlet-e, mert már 10 éves. Nektek mi a véleményetek erről? Macerás neki?
Sziasztok!
Jaj de jo hogy tavaszodik, ma egesz nap csavarogtunk, olyan jo volt!!!! Holnapra meg beprogramoztam egy tavaszi nagytakaritast Muszaj lesz, 10 napja itthon volt mindket gyerek, gondolom nem kell reszletezni, milyen allapotban van a lakas . Valamifele hazimunkat meg ugye keptelenseg volt mellettuk vegezni.
Andromakhe, ez olyan tipikus felfogas!!! Nekem is hanyszor megkerdeztek, amikor a fiam megszuletett, hogy akkor a kutyat ugye most kidobom MEG amikor megszult, mindenki "javasolta" hogy csak dobjam be a kiskutyakat a kukaba Jo nem akartuk a dolgot, veletlenul "jott ossze" , de akkor is, azok is eletek, nem? PErsze szepen megvartuk, mig egy kicsit megerosodnek, aztan sikerult mindet elajandekozni Tiszta hulyenek neztek minket...
FAtko, mi 3 es fel eve vettuk a tuzhelyet, amikor a lakast vettuk, akkor ha jol emlekszem, olyan 300 euro korul volt (beepitheto, Zanussi) de persze markaja valogatja, meg hogy milyen funkcioi vannak. Volt 500-600-ert is...
Rendesek a szomszedaitok
Na megyek, mert kolok meg mindig nem alszik, most mar agyonvagom!!! Holnap valoszinuleg elviszik a gepet ujratelepiteni, mert mar nagyon bemondja az unalmast, ugyhogy majd csak vasarnap kukkolok be. Azert csak termeljetek
Sziasztok Lányok!!
Hogy s mint?? Tavaszodik?? Itt esik a hó most már nagyon utálom
Itt mindenki vigyáz a kutyájára /legalábbis a legtöbb/ nekünk sok balhé volt a szomszédokkal, mert ha már egyet is vakkantott kint a kutya felhivták a rendőrséget Eltudjátok képzelni.
Mostanra már javult a helyzet, főleg, hogy már majdnem mindenkinek van kutyája
Tudtok nekem segiteni? Mennyibe kerül most kint kb. egy kerámialapos elektromos tüzhely??Nem tudom, hogymegérné e innen vinni??
Sziasztok!
Nekem a nagyobb kutyám talált kutya, egészen kiskorában találtam, valaki letette a szuper-market elé és ott bőgőtt, sem enni sem járni nem igazán tudott. Első perctől miután hazahoztam rengeteget evett és aludt és kakált , nagyon sokat dolgoztam vele, főleg, hogy a másik kutyám is még kicsi volt. Ami kutyaszart én mostam
Aztán most óriási lett a kisebbik, a fekete, és sajnos minden lépése egy katasztrófa, igaz, hogy most van a serdülőkorban. A héten az udvarunkat köveztettük és az egyik mester megjegyezte, hogy nemsokára úgy látja kicsapom a kutyámat, merthogy túl nagy lett és sok galibát okoz. Na persze Mert én olyan felelőtlen vagyok! A napokban meg van kötve és úgy látom a sorsa az lesz, hogy többet lesz megkötve mint szabadon, de naponta 2-3szor kivisszük, és ebből az egyik séta jó nagy, sokszor 2-3 órás! És a megkötés alatt is közel van hozzán és heverészik. Mondjuk nem a legjobb megoldás, de egyelőre ez a legjobbmindenkinek. Ha felnőtt lesz (most 6 hónapos) és nem lesz ennyire játékos, hogy mindenemet tönkretegye, akkor majd többet lesz szabadlábon
Sziasztok!
NA csakhogy volt mit visszaolvasnom, mar kezdtem aggodni. Erre fel napig nem jovok, tessek!
Andromakhe, nem semmi, szerencse, hogy kutyust sikerult megmenteni!!! NEkem is nagyon tele van... ezzel a hulyeseggel, utalom, hogy ennyire erzeketlenek az emberek. A multkor olvastam az ujsagban, hogy valahol Serres kornyeken meg egy arokparton egy csomo doglott csirket talaltak, mar oszlofelben voltak. LEtt is belole nagy para, mivel a kobor kutyak-macskak biztos jol megdezsmaltak mar oket, es hat ki tudja, mitol pusztultak el a csirkek (epp akkor dult legjobban a madarinfluenza-rem) Kerestek is gozerovel a tulajt, de hat konyorgom, honnan talaljak meg? Vegigjarjak az udvarokat, hogy bocsi, nem hianyzik veletlenul 20 csirked?? Szoval milyen ember az olyan, akinek elpusztultak a csirkei, es csak ugy kilepi oket a varos szelere?? Gondolom, betojt, nehogy tenyleg az influenza miatt legyen es megbirsagoljak vagy valami??? De akkor is, muszaj vegigfertozni az egesz varost? NEm tudom, mi lehetett a folytatas, azota nem volt idom ujsagot olvasni....
Visszaterve a kobor kutya temara, az valo igaz, hogy rengeteg kobor kutya van mindenfele es sokszor csapatokban jarnak, tenyleg felelmetesek neha. DE nem az lenne a megoldas, hogy akkor irtsuk ki oket!!! Erdekes, mas orszagokban miert nincs ilyen problema??? Sok helyen az allatvedok befogjak az allatot, ivaralanitjak, aztan ujra szabadon engedik. IGy legalabb nem szaporodnak annyira. A menhely is szerintem csak akkor lenne celszeru, ha lenne, aki onnan befogadna oket. De ezeknek itt az mar snassz, hogy egy "korccsal egessek" magukat. Ha mar kutya, akkor legalabb lehessen "vergodni" vele, hogy "markas" Sajnos nagy ritkasag itt az igazan allatszereto ember, es ha valaki tenyleg az, hulyenek is nezik. Itt a helyi ujsagban meg cikk is keszult egy hapsirol, mert apolta meg etette a kobor kutyakat. HAt ennyire furcsasagnak szamit
Masreszrol viszont sokszor a kutyasok sincsenek am tekintettel masokra. Sokszor van az, hogy a jatszoterre hozzak oda a kutyajukat sz@rni. Mi meg uldozzuk a gyerekeket nehogy belelepjenek vagy neadjisten meg ossze is szedjek Szoval nagyon igenytelenek tudnak lenni az emberek!!!!
Sziasztok
Nahát, azért ez sem semmi Biztos jó ember lehet
Azért ez még akkor is elgondolkodtató ha nem szereted az állatokat, hiszen ez fertőz , sokszor gyerekek is kint játszanak, esetleg meghaarpja v. megnyalja egy ilyen macska v. kutya, aki ebből evőtt, hát nem tudom.. Nem igazán gondolkodnak, viszont utánna megy a sirás...
Sziasztok!
Vlahodimou! Nekem közel laknak az anyósomék kb 3 percre, de szinte soha nem jönnek, csak ha megbetegszik valamelyikünk akkor is csak 1x. Nem panaszkodom ez nekem nagyon jó így. Bár volt időszak amikor idegesített hogy mi mentünk mindennnap mert a férjem arra vette az irányt sétálásból. De most ez sincs. Egyébként rendesek is mert nem szólnak bele semmibe, elmondják a véleményeküket de azt is csak 1-2x. Akár tökéletesnek is mondhatnám a viszonyunkat. Addig volt problémám míg a fiam kicsi volt és mindent ráhagytak, meg az 1 éves gyerekkel állandóan mogyorót akartak etetni. Ők odaadták neki és elvettem, gyerek bőg, ők meg: most nézzem meg sír a gyerek! -Hát inkább sírjon mint megfulladjon. Szóval nekem inkább pűgondjaim voltak.
Andrmakhe! Szerintem te ne próbáld meg hátrahúzni egyedül a fütyijét, mert ha sikerül és utána nem tudod visszahúzni a helyére leszorítja a fütyijét és ha fél órán belül nem jutsz dokihoz aki felszabaditja elhalhat a fütyije. Nem tudom itt barbárok-e vagy sem de nekünk otthon a gyerekorvos egy mozdulattal ellintézte dolgot fél percig sem tartott,pedig jócskán levolt tapadva.
Ez az állat ügy elég kétes dolog. Nekem otthon mindig volt kutyám és ha végre kiköltözünk kertes házba újra lesz. Itt rengeteg a kóbor a kutya, falkában járnak és ok nélkül jönnek nekünk és ugatnak. Szidom is a "városgazdálodást" rendesen. A kóbor kutyáknak csináltak menhelyet, de egyet sem vittek el, mert állatszerető barátok nyakörvet tettek rájuk, mintha tartoznának valakihez. Ha annyira szereti vigye a lakásába a kertjébe akárhova. Nekem ez nem elég állatszeretetre hogy adnak nekik enni. Most éppen a melletünk lévő házba hoztak egy masztif keveréket és jön-megy-ugat szabadon. De az is igaz hogy szerencsétlen kutyák azért lesznek ilyenek mert a sok hülye veri őket. A férjem unokatestvére pl ahol a boltja van szembe van egy játszótér(!) vízzel és odajárnak inni a kutyák, ő meg rájuk lő, de nem hogy meghaljanak, hanem a lábukba farukba hogy fájjon nekik. Szóval nem csoda ha ezek az állatok embergyűlölők lesznek. De az sem állapot hogy nekünk meg "félni" kell mikor kisgyerekkel sétálunk.
Sziasztok!
Nahát, 2 napig nem nézek be és erre tessék, mikről van szó!
Ma én is kiakadtam rendesen Az egyik szomszédnőnél voltam, mikor megérkeztem rendesen megugatott a kutyája. Fél óra múlva, mikor mentem el, a kutya teljesen kivolt, reszketett, habzott a szája, nem tudott lábra állni. Riasztottuk közösen a szerencse itthon tartozkodó szomszéd állatorvost, aki megmentette a kutyát. Mi történt? Valamelyik állat falusinak megdöglött egy kiskecskéje amit unt eltemetni vagy szemétre vetni és bevágta valamelyik árokba az erdőbe, vagy erdőszélre. A kutya szabadon van egy nagy telken, ahonnan éjjel kijár sétafikálni és hazahurcolta a már bomlásban lévő tetemet és evett belőle. Az állatorvos szerint a tetemtől rögtön mérgezést kap a kutya, 4 injekció mentette meg. És itt is folyton mérget tesznek le(( Nekem már a hócipőm nagyon tele van a hülyeségeikkel
Jaaaaaaaaaa a hülye, hát otthagyja????
Aztán a gyerekekk meg játszanak vele , mint az ikeás reklámban , nem láttad??
Sziasztok
Vlahi, nekem az, hogy "doniti" nem sokat mond végül is mi az? Gumi?Más?
Itt sokszor a parkokban állandóan injekciós tükbe botlok!!
Az is szörnyü!!!
Sziasztok!
Delutan megiscsak kimereszkedtunk egyet setalni, jol lefarasztottam a gyerekeket, talalkoztam a masik magyar csajszival is, egyutt mentunk egy kozeli parkba. OTt aztan megint megdobbentunk: nem akartunk hinni a szemunknek, kepzeljetek, a padoknal a foldon ott hevert egy.... nem is tudom hogy mondjam, szoval egy nagyonis elethu "doniti". Az eszem megall, ki lehetett ennyire perverz, hogy egy jatszoteren otthagyja... Persze nem gyoztuk a gyerekeket elterelni onnan, allandoan arra vettek az iranyt . Minden anyuka ki volt akadva, de persze senki sem vallalkozott ra, hogy eldobja. KI tudja, mivel fertozott... Aztan mielott mentunk, jott ket kissrac szulo nelkul, olyan 11-12 ev koruliek, nagyon "megorultek" neki, elkezdtek vele jatszadozni, hat kavargott a gyomrom rendesen. Es meg azt hittem, engem mar nem erhet itt meglepetes, de ugy latszik tevedtem. Meg sok tanulnivalom van a modern gorog kulturarol...
Na igen, a munka a legturelmesebb joszag a vilagon, mindig megvar
Nekem is annyi mindent kene csinalnom, de meg mindigcsak vonszolom magam, raadasul itthon van mind a ketto, eleg veluk veszodnom Na mar megint olik egymast, megyek szetcsapni
Változnak a generációk
Igen, mindenki nagyon dolgos Én most halasztok egy kicsit
Sziasztok!
Igen, ez mindenhol igy van, nem sok becsulete van az allatoknak. Anyosomek is ugy valtogatjak a kutyakat, mint mas az inget Az egyik tul sokat ugatott, a masik tul keveset, az egyik tul kicsi, a masik tul nagy es meg sorolhatnam, aztan elzavarjak a haztol, masnap meg mar uj van nekik.... de mi a francnak az ilyennek kutya?????? aEngem is ugy ki tudtak akasztani, amikor meg megvolt a Dory, es allandoan azzal huztak, hogy minek tartom meg mindig bent a lakasban ezt a nagy dogot, miert nem dobom ki az utcara??? Foleg amikor megszuletett Stefanos... na de azert jol bemondogattam nekik en is... Nekik is furcsa volt, hogy ugy meggyaszoltam. NEm is ertem neha, hogy nott fel ebben a csaladban a ferjem, es megis egesz mas lett, tok normalis, rendes O talan meg jobban megsiratta a kutyusunkat, mint en, pedig eredetileg az enyem volt...
Tobbiek merre vagytok???? REmelem a tavasz a hibas Tvs, regen jelentkeztel, merre vagy???
Igen. el tudom képzelni, hogy intézték el a dolgot.
Tényleg nem nagyon tisztelik az állatokat, /persze azért vannak kivételek/legalábbis ahol én laktam. Egyszer volt három kiskutyánk, abból kettő elpusztult, szerintem megintcsak ilyen mérges dolog és én bizony megsirattam őket. Hát, teljesen ki voltak akadva rajta, hogy egy kutya miatt...
A gyerekek is sokszor szekálták a kutyákat a keritésen kivül, hát rendesen orditoztam is velük