Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lombik- a lelki oldal!

Torolt_felhasznalo_623521
Létrehozva: 2007. július 6. 10:02

Sziasztok!

Ide várok minden lombikost, vagy akik előtte vagy akár utána vannak és már van baba, hogy segítsük egymást , ki hogy "élte-éli" túl a lelki megpróbáltatásokat!Mert egy dolog hogy az ember gyógyszerekkel, pihenéssel, minden feltételt meg akar adni, hogy a baba jöjjön, de mindemögött nehéz lelki folyamatok vannak, amit még a közelebbi család sem ért meg.

Beszéljük meg ezeket, adjunk tanácsokat egymásnak , hogy tudja a kapcsolat sérülés nélkül megúszni ezeket a gondokat!

Minden tapasztalatot, tanácsot, történetet okulásként szívesen várok, gyűljünk ide!

1. 2007. július 10. 16:33176.
    Sziasztok!
    Üdv az újaknak, sajna csak most jutottam nethez, így gondoltam betoppanok hozzátok, annyit írtatok, nem győzöm olvasni!
    Ágó!én is gondolkodtam pszichológuson, de aztán nem mentem el hála a jó égnek, mert mióta elindítottuk az örökbafogadást,azóta nem győzünk hozzá járkálni.Mire kijössz tőle flúgosabbnak érzed magad mint valaha, és nekiállsz még a nem létező problémáidon is agyalni...brrrr!Szóval nem tanácsolom Százszor többet r, ha itt bezséljük ki a problmkat, mert ezt CSAK az érti meg, aki benne van!!!!

Meluka! Én is hiányoltam a Kaáliban a lelki tancsadást, de valamennyire kárpótolt, hogy annyira segítőkszek s aranyosak ott a nővérek.Amikor megtudtam,hogy nincs baba uh utn, az egyik ott volt velem, és vígasztalt,nem is tudom, mit csináltam volna ha ő nincs ott!Te jársz Győrbe ugye,ha jól olvastam?
    Mi is oda járunk a Boga doktorhoz. A terhes nőktől s babáktól én is majnem elbőgöm magam egyébként.Tegnap visszajött egyik kollganőm, aki terhes vol, meg is lepődtem hogyhogy visszajöt (8 hzetes volt), és mondta elment neki.Nagyon csúnya dolog, és szégyellem magam, de egy kicsit megkönnyebbültem, nem mintha rosszat kívánnk bárkinek is...ti nem éreztetek még így??
    előzmény:
    Ágó12 (54)
    2007-07-06  12:53
  2. 2007. július 10. 15:36175.
    És most lépnem kell lassan, ha nem válaszolnék, priviben nyugodtan kereshet bárki!
    Szép napot és szép estét Nektek!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

3. 2007. július 10. 15:35174.
    És ha már a lelki oldal az igazi téma...
    Szerintem az is nagyon fontos, hogy rendben legyen, annak ellenére, hogy mindig is úgy gondoltam, hogy a próbálkozások legelején még minden a helyén volt mégsem jött a babó.
    De az idő teltével és a kudarcokkal, azért mi is időnként padlóra kerültünk, nem egyszerű hónapról hónapra megélni a sikertelenséget - úgyhogy ez nagyon erős nyomokat hagy szerintem mindannyiónkban.
    Megerősít, ami egyrészről jó, mert könnyebb továbblépni és tovább menni és tenni, de másrészről ez a megerősödés egy kis fásultságot is hoz magával és az érzelmeket elnyomjuk (nem csoda hiszen a kudarc miatt több a negatív érzelem és nem akarunk hisztizni), de ezzel a babavárás örömteli érzéseit is hanyagoljuk...
    Nekem ez is sokat segített, hogy olvastam (pl. Lux Elvira Anyának születtem és Jools Oliver Mínusz kilenctől tizenkettőig), és elkezdtem jógázni (relaxációs jóga). Lux Elvira elgondolkodtatott, hogy ne nyomjam el az érzelmeket, mert ha csak 'akarunk' valamit nem az fog segíteni, hanem ha valamit szívből 'szeretnék' az valósul meg igazából. Tehát megpróbáltam felébreszteni magamban a kezdeti kellemes babavárás örömteli perceit (ebben segít Jools Oliver) és lenyugtattam a gondolataimat (ralaxációval).
    És nem utolsó sorban, mert az nagyon fontos, az egyik legfontosabb a sorstársak támogatása!!!
    Úgyhogy jó, hogy itt vagyunk egymásnak!
    előzmény:

4. Torolt_felhasznalo_167203
    Torolt_felhasznalo_167203
    2007. július 10. 15:20173.

Visszaolvasgattam, beletettétek a bogarat rendesen a fülembe ezzel a PCO-val kapcsolatban. Megnéztem a honlapot, szerintem én is megcsináltatom. Eddig ugyan ilyesmire nem is gondoltam, mivel nem tudtam róla. Ahogy végigolvasgattam, néhány tünet stimmel. Most nyáron úgyis "szabadságoltuk" magunkat lombik-ügyben, lesz idő megnézetni.

előzmény:
    barbo1975 (169)
    2007-07-10  14:54
  5. 2007. július 10. 15:04172.
    Nekem is adott beutalót a házidokim anno, annak ellenére, hogy nem lehetett volna, csak az volt a bibi, hogy a mi kórházunkban nem tudnak inzulint nézni ... úgyhogy mégis bebuktam.
    előzmény:
    barbo1975 (169)
    2007-07-10  14:54
  6. 2007. július 10. 15:02171.
    Azért sok sikert ehhez a stimuhoz, hátha!
    És ha sikerül, akkor nagyon vigyázz magadra! Bár azt hiszem úgyis ezt teszed, ha már ennyit küzdöttél érte!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309452 (168)
    2007-07-10  14:51
  7. 2007. július 10. 14:59170.
    Igen, drága az OEP-nek, másrészről nem ismerik, vagy téves infóik vannak a dokiknak a PCOS-ről. (Pl. én nem voltam túlsúlyos és így az endó doki alapból kizárta a PCOS-t, a nőgyógyik a jó hormon eredményeim miatt)
    A PCOS oldalról nyomtass ki fontos infókat, esetleg ezzel menj el a házidokidhoz és kérj beutalót a helyi endokrinológushoz, vagy diabetológushoz. Talán ez az út járható.
    3. napi hormon eredményeid vannak?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309452 (168)
    2007-07-10  14:51
  8. 2007. július 10. 14:54169.

Meluka, ez az inzulin éh.-i , akkor tényleg magas! Mondjuk a vércukorhoz is lehet viszonyítani, de ez már így is több mint gyanús...

Talán nőgyógyász, vagy belgyógyász adhat beutalót az inzulin-ra is, utána kéne nézni... Őszintén, én ráhamisítottam a vércukorra a + inzulint is , és ott a rendelőbe derült ki, hogy körzeti ilyet nem adhat.. (elkeztem sírni,hogy nekem lombik miatt kell , de meglett az eredménye) tök rendesek voltak, ráírták az egyik kórház kódját, és így végül megcsinálták....

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_623521 (160)
    2007-07-10  13:06
  9. Torolt_felhasznalo_309452
    Torolt_felhasznalo_309452
    2007. július 10. 14:51168.

Zoé, már néztem.  1-2 kérdésre nem tudtam határozott választ, ezért 2féle képpen töltöttem ki: pontosan nem emlékeszem:

1. PCO valószínűsége nagy

2.PCO-ra van esély

végülis nagy különbség nincs a két megfogalmazás között.  

már a 3.stimum folyamatban van, most inkább majd arra koncentrálok, de ettől függetlenül ha simán menne egy inzulin vizsgálat, megcsináltatnám helyben, de ahogy látom, nem lesz ez egyszerű. 

miért nem hajlandók ezt a vizsgálatot kiírni? olyan drága lenne az oep-nek??

előzmény:
    Zoé_ (167)
    2007-07-10  14:46
  10. 2007. július 10. 14:46167.
    Endokrinológus, vagy talán diabetológus tudja kiírni ezt a vizsgálatot. De sokszor nem hajlandóak.
    Vidéki vagyok, de itt nem sikerült beutalót szereznem (a beteg ne legyen okosabb a dokinál, csak kövérek lehetnek PCOS-ok,...), ezért utaztam én is Pestre.

A www.pcos.hu oldalon van egy teszt.
    Aki nem tudja eldönteni, hogy lehetséges-e nála PCOS, vagy nem az itt választ kaphat rá:
    http://www.pcos.hu/pcos_survey.html
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309452 (165)
    2007-07-10  14:38
  11. Torolt_felhasznalo_167203
    Torolt_felhasznalo_167203
    2007. július 10. 14:45166.

Igen, én is a SOTE-ra járok, Murber doktorhoz. Nekem ő valahogy szimpatikusabb, mint a "főnök". Mindig olyan futószalag-érzésem volt, akárhányszor nála voltam.

Miután "kidobott", utána is abban a kórházban maradtál? Hogy megy ez most egyébként? Lehet még kórházat választani? Annyi mindenféle hír volt az év első felében, hogy már nem tudom követni... bár sajnos engem még nem érint, de jó ha képben van az ember.

előzmény:
    VICC-A (119)
    2007-07-06  16:21
  12. Torolt_felhasznalo_309452
    2007. július 10. 14:38165.
    ez azt jelenti, hogy sehol nem tudom megnézetni az inzulin szintem tb-re, csak ha nem tb-sen elmegyek Pestre? kell lennie valami megoldásnak. akkor milyen orvoshoz menjek, ha nem a házihoz? azért jó lenne ezt a vércukor, inzulin dolgot már most látni, ha baj van, úgyis elmennék az általatok ajánlott Tűű dokihoz..jó az eü-rendszerünk... 
    előzmény:
    Zoé_ (164)
    2007-07-10  14:19
  13. 2007. július 10. 14:19164.
    Itt vagyok, visszanéztem. Csak munka közben nem mindig megy, bocsánat!

Meluka! Ezeke az eredmények több mint gyanusak! Az éhgyomri inzulin 10 fölött már igencsak IR jele! Nekem is 10,07 volt és erre már megkaptam a met-et.
    Azt mondanám, hogy ezzel a papírral(inzulin eredménnyel) és a legutolsó hormon eredményeddel jelentkezz be a MensMentisbe Tűű doktor Úrhoz. Sajnos valószínűleg már csak aug. végére, szept. elejére lesz időpont, de neki a kisujjában van! Megéri várni!
    www.mensmentis.hu (Ágó itt vannak még infók, bocsi, de nem tudok rendes linket betenni)
    Bejelentkezés: 06-20-333-5500
    naponta 15-20h között
    Az első konzultáció 10-11 ezer körül van, a többi 7-8ooo Ft. De ahhoz képest amennyit már otthagytunk a dokiknak és a gyógyszertárakban...

Sarah, a házi mérőcske az vércukrot mér, nem inzulint, és nem is ad olyan pontos eredményt, mint a vénásan levett.

Akinek nincs még inzulinos vérvételi eredménye, annak is javaslom a MensMentist, itt is meg lehet csináltatni, csak itt pénzért.
    Beutalót nagyon nehéz szerezni, de ha valakinek sikerül, akkor csináltassa meg tb-re a vérvételt az ingyé van. Fizetősen kb. 5-6ooo Ft.
    Házidoki sajnos ettől az évtől nem adhat beutalót inzulinra.

Tehát azt tudom javasolni hogy egy telcsi a MensMentis-be és bejelentkezni laborra, és ezzel egy időben már rögtön Tűű dokihoz. És addigra meglesz az eredmény.
    Laborban úgy kell kérni, hogy 2 pontos terheléses vércukor és inzulin vérvételt kértek. Ez azt jelenti, hogy két időpontban két kémcső vért vesznek. Éhgyomorra egy kémcső cukor és egy kémcső inzulin, és 75gramm glükóz oldat megivása után 120'-el pedig ismét egy kémcső cukor és egy kémcső inzulin. Tehát két órát ott kell majd maradni, erre számítsatok.

Sarah: a PCOS egy szindróma, vagyis tünetegyüttes, nagyon változatos, hogy kinél mi jelentkezik a sok tünet közül. Egyik tünet lehet (de ez sem áll fenn mindenkinél, ahogy nálam sem) a PCO, ami Poly Cisztás Ováriumot jelent, vagyis sok apró be nem érő tüszőt a petefészekben (tehát nem feltétlenül cisztát az eredeti értelemben), ezen kívül még lehet patti, szőrösödés, a családban az ősök közötti cukorbetegség is jelző értékű, rendszertelen mensi, peteérés hiánya, mensi előtti barnázás,... , a hormonokban a tesztoszteron a felső szint közelében, vagy fölötte, a már említett LH:FSH arány, prolaktin szintén a felső határnál vagy fölötte. Tehát nagyon változatos lehet.

Jó olvasást!
    Megint sok lettem
    előzmény:

14. Torolt_felhasznalo_309452
    2007. július 10. 13:36163.
    mi a különbség a PCO és a PCOS között? 
    előzmény:
    barbo1975 (157)
    2007-07-10  11:01
  15. Torolt_felhasznalo_309452
    2007. július 10. 13:35162.

én má nem értek semmit ugyan nem bízom 100 %-ban az orvosokban, de hát nekik az lenne a dolguk, hogy mindent megnézzenek, mielőtt bárkit is hormonkezelésnek vetnének alá, nem?

háziorvos kiírhat terheléses cukor és inzulin vérvételre? nekem mindenért örökös harcot kell vele vívnom... 

otthon egyszer a terheléses cukor részét megcsináltuk. hozott a tesóm valami borzalmas cukros löttyöt éhnyomorra, anyu egy műszert, amit a cukros betegek használnak, aztán az előírt időközönként néztük a vércukrot, vagy az a szerkentyű az inzulint méri?

előzmény:
    barbo1975 (157)
    2007-07-10  11:01
  16. 2007. július 10. 13:13161.

Sziasztok,

huuu most belém is beleköltözött a kiváncsiság....

Mi ez a mensmentis? Rákeresetem, de nem találtam semmit, ide be kell jelentkezni? Hogy müködik?

Ugy gondolom egy vérvételt megér!

Meluka, sajnálom ez tényleg nagyon bosszanto. Nem váltasz dokit? vagy intézetet? Valami nem franko ha ilyen a hozzáállás. Én biztos hisztiztem volna ott egyet

előzmény:
    Zoé_ (159)
    2007-07-10  11:57
  17. Torolt_felhasznalo_623521
    2007. július 10. 13:06160.

Azt hiszem a mai nappal lett ELEGEM az egészből! MA voltam BétaHCG-n , a dokival beszélni sem tudtam , a nővérek annyit mondtak,hogy azt írta fel, hogy laparoszkópiát javasol az eredmény alapján . Bővebben aug 10-én 12.000.-  Ftért mond, addig várjam ki. Egyszerűen nem értem! Agyon vissza Uh-ztak, tök rendben volt az átjárhatósági, és semmilyen eredmény nem mutatta ,hogy van nálam bármilyen probléma! MOst pedig azt mondja, hogy lehet h. azért nem marad meg , mert van valami kis polip vagy bármi! Teljesen letaglózott! És ha most se vagyok  erőszakos és nem csinálják meg a bÉta HCG-t? Akkor szépen kezdjük elölről???? Egyszerűen már kedvem sincs nekiállni , főleg nem a lapar-nak, félek az altatástól (leszíváskor nagyon rosszul voltam ) , szóval legszivesebben hagynám qaz egészet a fenébe, kivárom az örökbefogadást.Szívtelen és önző dög vagyok, ugye? MOst per pillanat úgy érzem nincs erőm újboli hercehurcákra....

na sziasztok.... még mindig agyalok a PCOS-n, hátha az is közrejátszhat.

Ja még valami! Ma megnéztem 1 éve , még össze vissza jött a mensim , idén év elejére állt be. Tavaly júliusban a c3 napos vérképe ezt mutatta: LH 4,79  , FSH 10,04   Inzulin 10,28   Hát itt aztán nincsen 1:1 arány, de marhára  nem! Nem tudom, most mit mutatna ha csináltatnék egy vérképet....de erre tavaly azt mondták,hogy OK....

előzmény:
    Zoé_ (159)
    2007-07-10  11:57
  18. 2007. július 10. 11:57159.
    Sziasztok Lányok!

Ha nem haragszotok, akkor bekukkantottam egy kicsit a fórumotokra.
    Meluka! Főleg a Te 153-as hozzászólásod ragadott meg, mert nagyon hasonló cipőben járunk, jártunk.

Az előzményeim: 12 inszem (ebből 3 hormonos, a többi hormon támogatás nélküli befecskendezés) és egy lombik. Azért volt ennyi inszem, és ezért nem hormonozott sokat a nőgyógyi, mert példa értékűek, szerinte tökéletesek a hormonjaim. (ezt más szaktekintélyek is megerősítették) A ciklusaim mindig is rendszeresek voltak, UH-n szépen látható, hőgörbével, hormonokkal kimutatható a peteérés.
    A meddőség oka ismeretlen, évekig vártunk a babára. Minden doki, meddőségi spec. széttárta a karjait nem értették, miért nem érkezik még az eredmény.
    Ekkor találtam rá it az nlc-n a PCOS fórumra és kiderült, hogy igaz nincs semmi nőgyógyászati eltérés (PCO, cikluszavar) nálam, ennek ellenére az Inzulin Rezisztencia igenis lehet az ok, hogy nem jön a kis csöppség. (Amit Barbó már látom, hogy szépen meg is osztott Veletek az Inzulin-szint és a megtapadás összefüggéséről)
    Tehát nálam az össz. tünet annyi volt, hogy picurral jobban szőrösödök, mint ez nőként elvárható (de nem igazán vészes még ez sem), a másik tünet pedig, hogy serdülő korom óta patis az arcom.
    Próba-cseresznye szerűen, vagyis hogy kizárjam az IR-t elmentem egy terheléses vércukor és inzulin vérvételre. A legnagyobb megdöbbenésemre emelkedett volt az inzulinom... irány Tűű doki (ENDOKRINOLÓGUS, nem nőgyógyász) a MensMentisben. Meg is kaptam a metformint rá. Szerinte a határértéken belüli finom hormon eltéréseimet (ami a nőgyógyik szerint tökéletes) is korrigálja idővel a gyógyszer. Merthogy az IR nagyon apró, de jellegzetes eltéréseket produkál, sokszor határértéken belül.
    Tehát megkaptam a metformint, szépen felépítettem az adagot. (Nem mellékesen megjegyzem, hogy az inszemes nődokim le akart tiltani a metforminról, tehát néhány igen jeles szaktekintély sincs tisztában az IR-el, a PCOS és PCO különbségével)
    3 hónapnál volt egy kontroll, ahol az inzulinom már elkezdett csökkenni. Lassan mentem volna a 6 hónapos kontrollra, már csak a mensit vártam, hogy megcsináltathassam a 3. napi hormonlabort ... hát a mensi azóta sem érkezett, csak egy csodababó, éppen a próbálkozások 3. éves évfordulójára
    Óriási meglepi volt, számunkra csoda!
    Nagyon örülök, hogy anno rászántam magam arra a vérvételre!
    Úgyhogy, akinek a legkisebb halvány esélye van arra hogy PCOS, vagy szimplán IR(ahogy nálam is) van a háttérben, akkor vizsgáltassa ki magát. Igaz pénz és idő, de megéri! (Mennyit megspórolhattam volna az évek alatt)
    Hát ez az én történetem, remélem, hogy segítettem vele!
    Bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem!

Sok sikert mindenkinek!
    Elen, Barbó Nektek pedig külön puszi!
    előzmény:

19. 2007. július 10. 11:09158.

Ja, és még egy, a pcos nem feltétlen jelent meddőséget, de az egyik tünete ez lehet...

Gratula a barátnődnek, szerencsés volt.

Egyébként melyik intézetbe jársz? Szorítok neked, hogy most már sikerüljön ez a lombik.. 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309452 (156)
    2007-07-10  08:27
  20. 2007. július 10. 11:01157.

Lányok a pcos igenis befolyálolja a megtapadást,  és a peték minőségét, amit még lombiknál sem vizsgálnak, úgyhogy tessék utána járni. 

Nálam sem volt semmilyen tünet. A Mensmentis-be lehet menni kivizsgálásra, a legtöbb nőgyógyász nem foglalkozik vele, kérlek, most az egyszer ne bízzatok 100%-an a nőgyógyászotoknak!!! 

Nem akarnak ők rosszat, de a pcos és az Ir összefüggését csak pár éve fedezték fel, és a legtöbb doki, aki 20 éve tanulta az egyetemen, nem hallott róla! Ez nem nőgyógyászati, hanem endrokin betegség.  Ezért szerintem ne is szóljatok a nődokinak, menjetek el pl . a mensmentis-be, ott ha megvan az eredmény, feketén fehéren, a nődokitok sem fog ellenkezni! Én is megbíztam mindegyikbe, és éveken keresztül hiába vároma a gólyát!!!

Egyébként elsősorban terheléses vércukor, és inzulint (ezt utóbbi még szinte fontosabb, mint a vércukor, a legtöbb pcos -nak  a vércukra még rendbe van) Egyébként a pcos és pco nem ugyanaz. A policisztás ovárium csak az egyik tünete a pcos-nak... De mint mondtam, ez nem törvényszerű.. Agnyes, te ugye szedsz metet????

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309452 (156)
    2007-07-10  08:27
  21. Torolt_felhasznalo_309452
    2007. július 10. 08:27156.

Meluka, nem sok mindent tudok erről a PCO-ról, de nem hiszem, hogy van a megtapadáshoz köze, úgyhogy szerintem ezen ne stresszelj. főleg, ha nincs cisztád, meg ilyesmi. a lombikbál meg amúgy is beállítják a készítményekkel a hormon szinteket, akkor már nem áll a nem megfelelő lh:fsh arány. persze, akinek lehet spontán babája, annál más a helyzet.

ki tudja, mi minden befolyásolja a megtapadást, nekem se sikerült már 2x, de most nem stresszelek ezen. ez az 5.napom, hogy elindult a szuri, igyekszem nem túl sokat foglalkozni a témával, sikerülni fog és kész! szedem a vitaminokat, a stresszt próbálom kerülni, vagyis inkább inkább nem húzom fel magam a munkahelyi dolgokon. részt veszek egy amatőr színdarabban (rómeó és júlia), így az ének, meg a próbák elterelik a figyelmem.

dolgoznom kell egy kicsit, majd még bekukk...

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_623521 (153)
    2007-07-09  20:51
  22. Torolt_felhasznalo_309452
    2007. július 10. 08:18155.

Jó reggelt Mindenkinek!    

1,5-ös arány rossz??

nekem van egy barinőm, ő PCO-s  minden tünetével, mondtam neki, h keresse meg az orvosom. elment hozzá, megvoltak a véreredmények, petevezetékátfujás, és ment vissza konzultációra, h akkor köv ciklusban kezdik a lombikot... akkor már és TERHES volt SPONTÁN.

ha valakinek semmi tünete nincs, csak pl. ez a nem 1:1 arány, az akkor is PCO? ennél azért bonyolultabb lehet a dolog, nem?

előzmény:
    barbo1975 (150)
    2007-07-09  17:02
  23. 2007. július 9. 21:01154.
    Köszi a választ! Akkor ezt a petefészek leállítására kapom?

Nálam UH-ból derült ki! A petefészkeken látszódott az elváltozás.Igazából a hormonjaim nem voltak vészesek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_623521 (153)
    2007-07-09  20:51
  24. Torolt_felhasznalo_623521
    2007. július 9. 20:51153.

Heló!

A suprefact-ot én orrsprayban kaptam itt a neten meg is találtam a leírását és először én is megrémültem.Ugye eredetileg prosztatarákosoknak adják hogy ne termelődjön a férfihormon, hát ebből én beijedtem, a mellékhatásokról nem is beszélve....de nem vettem róla tudomást....

Neked a PCO-d miből derült ki, egyértelmű volt? MOstmár egyre inkább kezdek utánaolvasgatni ennek a betegségnek , mert "elvileg" nálam minden OK, mégsem tapadt meg már 2x. A szőrösödés a mellen, hason és hátul a fenekem fölötti háromszögben nálam is fennáll, és a sok pattanás is, évek óta. De van rendes ciklusom, Pé-m, a hormonjaim is az orvosok szerint rendben van,lehet ,hogy ennek ellenére ez a bajom? Szerintetek hogy pedzegessem meg a dokinak, hogy esetleg ezt nem kellene-e kivizsgáltatnom? HOgy vizsgálják ezt egyáltalán ki? Írjatok erre nekem valami infót!

Köszi!

előzmény:
    agnyes (152)
    2007-07-09  20:04
  25. 2007. július 9. 20:04152.
    Sziasztok!
    Tudnátok nekem segíteni? Ma voltan konzultáción, hogy megbeszéljük a lombikot. Sajnos mindent átbeszéltünk, csak arról a gyógyszerről felejtettem el mindent kikérdezni, amit először kaptam. Szerdától kell szúrnom magam Suprefacttal. Elég rémísztő az ismertetője. Kapta már valaki közületek?
    Amúgy nálunk a páromnál és nálam is van bibi. Nekem PCO-m van a páromnál meg kevesek a katonák. Bár szedett macát és már 63 milliónál tartunk. 12millióval kezdtünk.
    Köszi előre is minden segítséget: Ági
    előzmény:

Címlap