Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nem kötözködni akarok, de miért nem priviben adjátok meg a jelszavakat?
Mostmár mindkettőtökét tudom
Sandibell,
nekünk is laknak rokonaink Svédországban, Göteborgban. Magyarok.
Steel könyvet egyedül egyet olvastam 14-15 évesen, a Kaleidoszkópot, akkor nagyon tetszett, de ma már úgy érzem, nem nekem való ez a műfaj.
Megnéztem a filmváltozatát is, az nagyon nem tetszett...
Csenga,
akkor nem ajándékozom el a Vadhattyúkat
Nem ismerem ezt a könyvet, de majd utána nézek.
Kár, hogy nem készitettél bem oldalt. Meg akartalak kicsit ismerni, de nem találtam semmit. Az én jelszavam gerleu ha meg akarnál látogatni. Üdv. Sandibell
Svéd közepén élek. Itt még éppen jó az idöjárás, a nyár gyönyörü, a hömérséklet nagyon kellemes, Ritkán van csak 28-30 fok. Télen sem rossz, alig van hó, és csak pár napig volt -10 alatt, pl. tavaly. A legszebb itt talán május-junius, amikor minden virágzik. De egyébként is mindig minden tele van virággal. Mi egy erdövel övezett gyönyörü lakóparkban lakunk. Az erdö az ablakaim elött 5 m-rel kezdödik.
A sors kereke véletlenül egy nagyon érdekes, szép történet. Filmen is meg van. Talán másodszori olvasásra sokkal többet találnál benne.
Én mostanában áttértem Nora Roberts könyveire. Föleg a J.D.Robb álnéven irt krimijeit olvasom. Fantasztikus történetek. Mint már irtam, 21 könyvem van ebböl a sorozatból, mind 400 oldalas. Letehetetlen könyvek. Nekem itthon van már több, mint 500 könyvem, de miután ritkán jön utánpótlás, igy mindet elolvason 2x, 3x, s mindig találok bennük valami újat, szépet, érdekeset.
Nagyon érdekel még Egyiptom´, és a fáraók világa. Ebben a témában is sokat olvasok. Kedvenc könyvem Wilbour Smithtöl a Folyó istene, A hetedik tekercs, A mágus. Olvastad ezeket?
Szervusz kedves Csenga!
Nem tudom, mit olvastál, de szerintem nagyon érdekes történetei vannak. Most vettem meg 20 filmjét DVD-n, gyönyörüen 3 könyvbe elhelyezve. Ez már a karácsonyi ajándékunk, de nem birjuk ki addig a párommal, és már most sorra nézegetjük. Egyik film jobb, mint a másik, annak ellenére, hogy eléggé átirják a könyvet, amikor filmreviszik.
Itt Svédben minden könyvtárban van magyar könyv is; pl. a Romániai templomok gyüjteménye, a holokauszt története, Jókai regények, amiket 10 éves korunkban olvastunk és hasonlók. Az egész ország könyvkészletéböl lehet válogatni, és ha az Északi Sark közelében, mondjuk Kirunában található az a kötet, amit kinéztem, akkor is elhozzák egy héten belül. De ami érdekelt, azt már mind elolvastam évekkel ezelött. Igy inkább otthonról hozok minden nyáron.
Szervusztok!
Én is egy nagy konyvmoly vagyok. Egész nap könyv van a kezemben. Nagyon sokféle témában olvasok könyveket, de miután több, mint 10 évig éltem háborús országban, igy a borzalmakból és egyéb problémákból elegem lett. Manapság Danielle Steel (53 db) és Nora Roberts (54 db) könyveit olvasomnagy szeretettel. Danielle Steel 20 könyvének filmjét is sikerült megszereznem. Ez most esténként a kedvenc programmunk a párommal. Nora Roberts J.D.Robb néven irott , 2056-ban játszódó krimijei számomra letehetetlenek. 21db-om van ebböl a sorozatból.
Én Svédországban élek, igy nehéz az utánpótlás. Minden nyáron hozok magammal 10-15 kg könyvet a köv. évre. Most úgy oldottam meg, hogy a www.bookline.hu -n kiválogattam, megrendeltem, ami megtetszett, úgy, hogy amikor odautaztunk már át tudtam venni személyesen az Astóriánál levö boltjukban. Igy nagyon olcsón tudtam hozzájutni a sok szép könyvemhez. A fenti könyveket is és a vásárlási lehetöséget is ajánlom
Könyvmolyi üdvözlettel Sandibell
Csernus Nő-jére én is kíváncsi lennék. Talán megkérem karácsonyra
amúgy talán holnap lesz itt az nlc-n, mármint Csernus. Lehetett tőle kérdezni egy fórumon.
Én rendeltem még Wagner feleségéről egy könyvet: A Csodálatos Cosima a címe (apósom nagy Wagner rajongó, talán ő kapja majd karácsonyra). Nagyon jónak tűnik.
+ a Vadhattyúkat (olvasta valaki?)
+ Vargas Llosa: Város és a kutyák (ez nagyon tetszett anno, de könyvtári volt)
+ Ékszerek gyöngyből
+ egy gyerekeknek való képes Bibliát
Én két Csernust, két Poppert és egy Oscar Wilde-ot rendeltem nagyon szeretem én is a pszichológiai könyveket, az emberi játszmákat ismerem, de még nem olvastam.
Miket rendeltél még?
A libri karácsonyi könyvajánlójában is találtam egy-két ínyemre valót...
A gyöngyfűzésben nekem sem igazán magával a fűzéssel volt bajom, hanem a kapcso, fülbevaló rész stb ráerősítése. nem tudtam úgy megcsinálni, hogy ne esett volna szét
Csenge! Nagyon belemerültél az olvasásba, merre vagy??
Egyébként most egy pszichológiai könyvet olvasok, Emberi játszmák a címe. Remélem segít...
Ami a gyöngyözést illeti, eddig 1-2 szimpla egysoros láncot, karkötőt csináltam, amik ugye nem nehezek de most hétvégén csináltam egy bonyolultabb technikával készült karkötőt, egész jó lett így elsőre sztem. Totál beleszerettem ezekbe a cuccokba
szia!
és hogy megy a gyöngyfűzés? régebben (úgy 2-3 éve) én is próbálkoztam vele, de tragikus a kézügyességem sajnos:-(
még szerencsére nem törölték ki a hsz-odat, legalábbis én még el tudtam olvasni! pont most rendeltem a b****line-on 30% kedvezménnyel (szerencsére egyik sem az a kiadó, de ezt is megnézem, ezt nem lehet kihagyni
Nem tűntem ám el, csak olvasok
Meg új hobbim van, ami elvesz elég sok időt. (gyöngyből ékszereket fűzök, pontosabban próbálkozom)
Képzeljétek, a legnagyobb könyváruháznál remélem nem reklám, ha igen, majd kitörlik, az Európa Könyvkiadó könyvei 40%-os kedvezménnyel kaphatóak. Most ott lógok, rengeteg könyvük van
Majd később visszaolvasok.
Mik-mik????
Nekem sem műkörmeim szoktak lenni, egyszerűen csak megnőnek
Igazság szerint én is jobban szeretem ezt a topikot.. Remélem, a többiek is visszanéznek majd
Úgy néz ki, ketten maradtunk. Pont most nyílt egy topik "kedvenc könyveim" címmel, elég sokan írnak bele, ez azért megnyugtat..
Más: én akkor gépelek félre mindig mindent, ha hosszúak a körmeim
Ezt a barátnődnek küldöm
Hát most képzeld... épp azon gondolkozom, hogy a többi könyvét is meg kell majd venni!!
Éjszaka Katonáit ki írta?
Én ma fejeztem be a vakvezető kutyás könyvet (Emma és én), irodalmi értéke nem sok van, de komolyan mondom, hogy kötelezővé tenném az általános iskolákban.
Az a durva, hogy két napja olvastam ki, és azóta mnden pillanatban eszemben van, magamévá tettem a gondolatait, és egyre inkább jövök rá, hogy mennyire igaza van..
na ettől féltem
Azért van benne valami, csak azt nem értem, miért vesz mindnekit egy kalap alá?!
Gratula az új könyvekhez, jó olvasást