Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
S.o.s -fözés=segitek! !
2004-01-21 10:201.
Torolt_felhasznalo_239480
Létrehozva: 2004. január 21. 10:20
Sziasztok! Sajnos a mai világban tapasztalatom szerint nincs idelye a nöknek fözni.A gyors ételek napjait éljük,pedig pár egyszerü trükkel egy két perc alatt megoldható egy ebéd vagy vacsora.Én sok ilyen fortélyt ismerek/szakmám is erröl szól/ ha kérdésetek lenne irjatok nyugodtan én szivessen válaszolok!
En mar bizonyitottam. Muveim megtalalhatok a Mit fozzek holnap? topicban:)Csak akkor meg nem voltam kenytelen nyitogatni a szelencemet. . . De sajnalatos modon, a hozza nem ertes, es masok johiszemusegenek kihasznalasa, mindig nagyon felduhit.
Nem hiszem, hogy jogod van , mást addig becsmérelni, mig Te még semmivel nem rukkoltál elő!!
Én, Te helyedbe szégyelném magam, amiért csak provokálást tudsz elő idézni:-(((((((((((((
Igen három tekercs lesz. Ha nagyobb tepsibe rakod akkor el is fér egyben, és lehet egyszerre sütni!!
Hát igen nekem sem volt világos mit kell csinálni. Leírom.
Három cipót azért kell készíteni mert így könnyebb vele dolgozni. Egyenként kinyújtom téglalap alakúra a cipókat a két szélére sorban rárakom a meggyet. Feltekerem, de csak annyira, hogy a meggy ne essen ki belőle amikor a tepsibe belerakom. A két tekerés közé rakom a diós habot. Jöhet a következő cipó. . . .
Remélem így már érthető, ha nem akkor kérdezz nyugodtan.
Ez a süti nagyon jól hangzik!:) De egy valamit nem értek: miért kell a tésztát három részre szedni? Akkor három ilyen tekercset csinálsz belőle és azt külön-külön sütöd meg? Bocsánat, ha nem világos, amit kérdezek!
Most 23. 48 van. . . . eddig csak írtam a szuper recepteket!
Güzü, egyszerűen fantasztikus vagy. Van egyáltalán olyan étel, amit nem tudsz elkészíteni?
Szilvi
Macskaszem
Tészta: 30dkg liszt, 4 tojás sárgája, 1 van. cukor, 15 dkg vaj, 1 dkg élesztő felfuttatva.
Töltelék: 4 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 20 dkg daráld dió /habot a cukorral felverjük, utána bele a dió/
kimagozott meggy
A tésztát összegyúrjuk, 3 cipót csinálunk belőle, téglalap alakúra kinyújtjuk. A két szélére a meggyet szép sorban lerakjuk, és felhajtjuk úgy, hogy a középen ne érjen össze. Maradnia kell helynek, ugyanis a diós habot oda kell rakni. Mielőtt a habot beletesszük a feltekert meggyes-tésztába tedd tepsibe, mert utána már nem lehet!! Előmelegített sütőben máris lehet sütni.
Attól macskaszem a neve, hogy amikor felszeletelem, tényleg olyan mintha a cica szemei lennének. Vaniliás pocukorral megszórva tálalom.
Csak első olvasásra bonyolult! /Nekem legalábbis az volt!/
Próbáljátok ki, nagyon finom és érdekes is.
:-)
Köszi a fantasztikus ötleted!
Rájöttem ott rontottam el hogy besóztam, beliszteztem a húst.
Mostmár tuti jó lesz!!!
Jó hétvégét!
A hétfői kérdés:
Hogy az izébe csinálják a rántotthusi panírját az éttermek, hogy olyan jó ropogós lesz (no és olyan levegős, hogy kétszer annyi husi is beleférne! :-)) )
És mit javasolsz a gyümölcstöltelékre? Reszelt alma, meg fahéj, az biztos, de hogy készítsem elő??
Nagyon köszi!
És ha a bemutató kazihoz kellünk, csak szólj! Biztosan lesznek, akik a segítségedért viszont segítenének!!!:)
Segítsetek légyszi, májgombócot szeretnék csinálni levesbetétként. A múltkor nem sikerült.
Köszi
Puszi!
Vagy miért nem készítessz videóanyagot és küldöd el a TV társaságoknak? Egy próbát megérne!
Szerintem többet ér, mint ez a topic. Mármint a karriered szempontjából. Azért el ne menj, mert akkor mi lesz velünk?!
Köszönöm!
Hozzávalók: pulykamellfilé, szárnyasfűszersó, gyümölcsök (ízlés szerint körte, alma, sárgadinnye, szőlő), méz, rum, fahéj, friss gyömbér
Kiklopfoljuk és fűszersóval megszórjuk a húst, 10-15 percig állni hagyjuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, daraboljuk, közben a húst megsütjük. Tíz perc alatt elkészül.
Serpenyőben kevés mézet karamellizálunk, amikor halványbarna, beledobjuk a gyümölcsöket, hozzáadjuk a fahéjat és a gyömbért. Nagy lángon megpirítjuk, majd rummal hirtelen meglocsoljuk és meggyújtjuk, közben levesszük a tűzről a serpenyőt.
Hozzávalók 8-10 [6] személy részére
5 [3] alma
5 [3] narancs
5 [3] körte
4 [2] kiwi
500 [300] g szőlő
3 [2] tojás
75 [50] g cukor
2 [1] vaníliarúd
1-1 [1/2-1/2] narancs és citrom lereszelt héja
1 [1/2] evőkanál étkezési keményítő
150 [100] g túró
250 [150] g mascarpone sajt
2-3 [1-2] evőkanál barna cukor
Elkészítés
A gyümölcsöket mossa vagy hámozza meg. Az almának és a körtének távolítsa el a magházát. Vágja a gyümölcsöket nagyobb darabokra és tegye univerzális sütőedénybe. A tojássárgáját a cukor kétharmad részével keverje habosra. A vaníliarudat hegyes késsel hasítsa fel és kaparja ki a belsejét. A vaníliavelőt, a reszelt gyümölcshéjat, az étekzési keményítőt, a túrót és a mascarpone sajtot adja a kikevert tojáshoz és jól keverje össze. A tojásfehérjét a maradék cukorral verje kemény habbá és lazán keverje a túrókrémhez. A túrókrémet egyenletesen terítse szét a gyümölcsökön, szórja meg barna cukorral és előmelegített sütőben süsse aranysárgára.
Sütő beállítások
Beállítás forró levegő
Hőfok 180 C
Sütési hely Alulról az első
Sütési idő 30-35 perc
Lelkesen legyűjtöm egy fájlba a recepteket, amiket írtok ám! Most saját nem jut eszembe, de kérdezni szeretnék egyet, amivel kapcsolatban már indítottam topikot, de a segítőkész csajszik sem tudták rá a megoldást. Anno én is csak hotelekben ettem ilyet (Bpesten, és Visegrádon), és valszeg mirelit volt, de remélem, hogy el lehet készíteni otthon is:
Gyümölcsös krokett: Olyan volt, mint egy sima, henger alakú krumplikrokett, és belül HOSSZÁBAN fel volt töltve fahéjas almával (vagy fahéjas almalekvárral???), kb 3-4 mm-nyi vastagságú töltetként. Valami isteni ízharmónia volt!!!!
Hogy tudom ezt otthon megcsinálni?? És hogy töltsem bele a gyümit???
Segítsél!!! :-)))
A hagymás rostélyos receptjét szeretném elkérni.
Ugy hogy biztosan puha legyen a hús, múltkor nem igazán sikerült. Köszi