Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lakásdizájn ötletek - képe
Biztosan sok ilyen topic van, viszont én arra gondoltam, hogy legyen ez egy olyan topic, ahol nagyon sok kép van és így bárki könnyen tud ötletekhez jutni.
Jó lenne kreatív képeket látni:
- gipszkarton ötletekről
- nappalik berendelzéséről
- fürdőszobákról
- konyhákról
- tapétázásról és festéről
- gyerekszobákról
- hálószobákról
stb.
Köszönöm az elismerő szavakat, örülök, hogy van, akinek tetszik
Hozzátartozik a képhez, hogy ez most egy bérelt lakás, így a lehetőségeim ehhez mérten korlátozottak (pl. falak színe), illetve a másik kihívás az, hogy a párom a minimál híve (na ne a designer minimálra gondoljatok, hanem a puritán minimálra ), én meg szeretem a dolgokat egymás mellé rakni, régit (akár antikot) a modern mellé, szeretem a könyveket (most pl. hiányzik a könyvespolc a nappaliból, mert a dolgozóba van száműzve, de azért az asztalkában odacsempésztem egy-két könyvet a nappaliba is), szeretem a szobrokat, dísztárgyakat, képeket, emlékeket.
Imádok mászkálni az Ecserin, egyébként sok dolog onnan van a szobában, pl. a csillár vagy a kedvenc szobrom a párduc, amit mellékelek
Kb. 10 éve gyűjtögetem a dolgokat, minden nyaralásról hozok valamit.
A 4. képen van téglafal is...
A falakon belüli az már nem gond:burkolat, bútorterv, világítási terv....
Ezek a lépcsők nagyon szépek!
nagyon komoly! ezen aztán látszik a precíz munka. nekem nem ez a stílus kellene, de gondolom ha ennyire profik akkor bármilyen megcsinálnak.
megkaphatnám én is az elérhetőséget. küldenél esetleg árat is.
köszi
'bocs, szakmai ártalom
már van kész tervetek, csak tervező nincs hozzá? akkor nagyon nem kell agyalnia az illetőnek . Én utólag sajnálom, h belsőépítészeti terv nem készült, illetve, h nem volt időnk/engergiánk jól átgondolni mindent, de úgy voltunk vele, h úgyis a régi bútorokat visszük, többre nem lesz pénzünk. Most már bánom, elég szimpla lett a fürdő meg a konyha, meg lehetett volna kicsit variálni.
Családi ház építésénél a kivitelezés összköltségének 3%a szokott lenni az említett TERV. (a mai kivitelezési árak az alapásástól a kulcsrakész állapotig, beleértve a középkategóriás ajtókat, burkolatokat...-kivéve a beépített bútorokat-, egészen a ház körüli járdával bezáróan: kb.170ezer/m2)
Nagy dilema, hogy legyen e, vagy sem.Ezekszerint nem kevés pénz, csak ismerve a kivitelezőket........, na de gondolom nem kell ezt nektek részleteznem.
Mégcsak a tervezési fázisban vagyunk, azaz most készül az engedélyeztetési terv, úgyhogy valószínű gyakrabban fogok jönni hozzátok, ha nem bánjátok. Egyenlőre 3D-s képek vannak, meg alaprajz változatok.
Köszi, üdv.: Buku
Szia Móni!
Mi nemrég csináltattunk lépcsőt a családi házunkba, nagyon szép lett, pont olyan mint amilyet terveztünk. Éke lett a lakásnak! Szépen, precízen és ami nem utolsó szempont, nem aranyárban készült. Ha még aktuális, akkor elküldöm neked az elérhetőséget!
ferminadaza: Ez tényleg nem semmi, én először észre sem vettem, csak nagyon megtetszett a két kép. Az egyszer biztos, hogy nagyon jól néz így ki, de megtalálni közöttük bármit is...
*sam*: Jó lett volna egy ilyen volt képet is látni. De az eredmény ütős lett! Az állólámpa, a "gyertyatartó" és a "dohányzóasztal" a kedvencem!
Nagyon sok jó képet raktatok fel, volt mit visszanézegetnem.
hűűűű de ügyi vagy! tetszik mind a kettő!
milyet tudsz még? kiváncsivá tettél!
köszönöm szépen!
Szia, mi nem csináltattunk, csak akartunk!
Nekünk kb. fél millás árat mondtak a 18 millás házhoz.
Szép a lakásod! Tetszik!
Akik mostanában építkeztek/építkeznek, azoktól szeretném kérdezni, hogyha csináltattak kiviteli tervet, annak díja a belekerülési költség hány %-a volt?
Lassan kezdem megszeretni
Photoshopban csináltam, ha akarod neked is csinálok "látványtervet" akár a két járólappal. Csak kellene jó fotó, hogy minél jobban látszódjon a terv.
Légyszíves, adnátok nekem is ötleteket a közlekedőre és a lépcsőházban lévő csupasz falra? A közlekedőről nincs normális fotóm, két lányszoba nyílik belőle (+fürdő+ wc), kb. egy méter széles, még nem burkolt, az ajtók világos tölgy színűek lesznek. Diagonálban nem szeretnénk burkolni. Lehet a világos és sötét járólap kombinációja is.
Csináltam két közel hasonló tervet a képedre, csak a csíkok színe különbözik...
Nekem a zöld szín most a gyengém.
Ha akarod csinálok még színterveket...?!
üdv
nazzy
(a másik szélesítés a diagonálban rakott lap lenne, de ez már storno, mert kész a burkolat)
(bontott, kézzel tisztított, sárgás és vörös színű tégla árak: kis méret, nagy méret 80-150Ft/db-ig - ha Valakit érdekel. onnan tudom, hogy éppen most csinálunk ilyen falat "valahol")
Még egyszer köszi, és ha nem szemtelenség adhatnál még ötletet, olyan gyönyörű dolgokat csinálsz. Szilvi
Sziasztok!
Nagyon köszi
Sziasztok! Ötleteket szeretnék a hófehér előszoba falamra! A padlólap barna, a beépített szekrény wenge, az ajtó diópácos. Valamilyen csíkokat szeretnék a jobb oldali falra 2 színből, és olyan 30 cmes csíkokat. Vmi olyasmit ami feldobná, de abszolút nincs rá érzékem milyen legyen. Egyszer láttam az egyik újságban h szürke és szürkébb csíkok váltották egymást, és a két szín találkozásánál még vmi minták is voltak elvétve. De az tapéta volt. Szeretném kifesteni sk. Milyen szín menne ide szerintetek? Jah és csak a kukucskás oldala lenne csíkos vele szemben hozzá illő cipőszekrény lesz. Lehet extém is! Ne kíméljetek!
Köszi
Ikeás, de fenyő. Tettem fel olyanról fotót a 7043 hsz-nál.
Visszatérve a konyhádhoz, mit szólsz a Bauhaus katalógus 11. oldalán a mozaikokhoz?
ITT letöltheted
Nyilván nem tégla, de szerintem hangulatában hasonló. Ha jól láttam, akkor az ikeás tölgy színű konyhát tervezted, ahhoz jól mehet a szürke és a fehér is. Csak egy ötlet persze. Fehér konyhával a terrakotta színű is jól néz ki. Én láttam ezeket élben, abszolút nem mű hatásúak.
http://www.ko-teglast udio.hu/nfram.htm
http://www.ko-teglastudio.hu/pics/02ujdons ag/kovek/02_k_007.htm
lényegében mi sprengelt követ használtunk, de volt 1-2 simára csiszolt is. Ugyanilyen követ használtunk, sima, 2 cm vastag lapburkolatként a zuhanyozóban is, arról még nem raktam fel..de talán este előbányászom..Miután 4-5éve történt, az árak már nem aktuálisak, de ezekben a stúdiókban érdemes megkérdezni. A Szentendrei úton is vannak... A Reneszánsznál is vannak...meg nagggyon sok helyen... még majd körülnézek.
Nem, még csak építkezünk és gyűjtöm a fotókat.
www.stegu.hu
lehet csemegézni .
Tudsz egy kb árat mondani arró a kőröl amit írtál?
Sziasztok!
Nagyon sok képet végignézegettem és mentettem le, utólag is köszönet érte , gratulálok a topikhoz.
Egy kéréssel fordulok hozzátok, tudnátok könyvesszekrényekről, könyvespolcokról képet feltenni? Leginkább olyat szeretnék csináltatni, ami körbefut két falon, bele van építve az íróasztal, és esetleg még az ülőgarnitúrát is körbefogja, olyan áthidaló-szerűen. Keresgéltem már itt a neten persze, de egyszerűen nem tudom, merre induljak el. Hátha nálatok van pár ilyen kép elfekvőben!
További szép napot kívánok mindenkinek!
A/szagelszívó: 1./ alig kilátszó, teljesen beépített v.2./épített, rusztikus
B/redőnyös elem: nem tennék ebben az esetben v. nem fémszínűt (fa- v. fához hasonlót ) .
rusztikus fogantyúk...
Olyan műt nem szertenék. Mindjárt Diát leinformálom, bár már ránézésre is nagyon drága
Téglaburkolat a nappaliban.
http://dianna.5mp.eu/web.php?a=dianna&o=cv5jgzz22W
ez a design-konyhás
http://dianna.5mp.eu/web.php?a=dianna&o=qo_NPwcYav
ez a modern lakásbelsős (van benne aluredőnyös is, azt hiszem)
http://dianna.5mp.eu/web.php?a=dianna&o=xzlfHLXMbi
ebben szokatlan megoldások, íves fal, kőburkolat... vannak
Nekem is az a "Dias" konyhakep tetszett meg a lejobban, eddig nem is gondoltam ilyen burkolatra, de most, h lattam mar gondolkodok rajta....
Az utolso is valoban szep, nekem is tetszik. En annyira nem ertek hozza, viszont megkerdeztem egy kollegamat, aki jartas a temaban es azt mondta, hogy igy a kepre ranezve eleg nehez megallapitani, h ez mi (mert akar meg tapeta is lehetne, de ugye ilyen kornyezetben nem hinnem, h az..)
Ha teglat szeretnel annak allitolag 5000 ft negyzetmetere, ha szerencsed van kapsz 4-ert is, ha nincs akkor lehet akar 10 is..
Gipszbol 3 ezer korul lehet, viszont annak a hatranya, hogy (szerintem) elegge mu. Azert latszik rajta, hogy az nem az igazi. Persze meg kell nezni sajat szemmel (Praktiker, Baumax pl.), lehet, h neked tetszene + ha van a kozeletekben nagyobb kocentrum, oda nem art benezni.
Sok pácolt fenyő bútorunk van, és téglás járólap lesz mindenhol. Nappali, konyha, étkező egy légtér.
Én is a 2. képet láttam Diánál, és arról jutott eszembe, hogy talán a konyhába is lehetne.
Nagyon tetszik az utolsó is. Ennek tul. képpen mi a neve? És nagyon drága?
Be tudnad linelni nekem az oldalad, ha megkerlek?
Csak otthon mentettem le a linket, ezen a franya gepen itt meloban meg nem talalom
Sajnos, nincs még terv, csak a fejemben. De mutatok egy hasonlót, kivéve, hogy a miénken:
- nem lesz ez a hülye ál-vakolatlepergés a kürtőn, hanem egyszínű fehér lesz
- a padka pedig a másik oldalon lesz és jóval hosszabb, hogy oda lehessen kucorodni:-)
tulajdonképpen merész húzás lenne modern térben a bontott tégla, de akkor "pusztíts le" minden díszt az ajtófrontokról
vagyis: ne keretes ajtókat, hanem sima (esetleg fényes, lakkozott hófehér) ajtókat raknék, a felsőszekrényekre még fogantyút sem raknék (ha túlnyújtos lefelé, meg lehet fogni, könnyen tisztítható, ...), az alsókra valami nagyon minimalistát, fém kiegészítőket, fém-kaspókban sok-sok zöldet (esetleg zöld lámpát?)..
Vius: CSatolok par kepet, bar lehet, h nem pont olyanok, amikre te gondoltal (az en megitelesen szerint ezekbol nemelyik nem is bontott tegla, hanem gipsz), de azert megmutatom. Sajna csak ennyi volt a munkahelyi gepemen, de majd otthon meg korbenezek, ott tobb kepem van... ha masnak nem talan erdekessegnek jok lesznek..
Amugy nezz korbe P.F.Dia oldalan, vannak jo kepek, az enyemek kozott is van par, ami tole van, es remelem nem haragszol Dia, hogy megmutatom oket
A 2. kepen a konya (Azt hiszem ez is Dia fele) nekem nagyon tetszik, az egesz ugy cakk-pakk, de foleg a fal, van valakinek esetleg tapasztalata konyhaban ilyenrol?
Én csak beírtam, hogy www.dianna.5mp.eu, és működik.
Nagyon szép a honlapod Láttam egy konyhát a munkáid között, ahol téglát alkalmaztál. Én igazán antracit mozaikos csempét szerettem volna a konyhába a falra, de 10000 ft darabja a lapnak, úgyhogy nem az lesz. Szerinted illene a konyhánkba a tégla? Csatolok képet a tervről. Az előző hsz-ba írtam, hogy a nappaliba szeretnék egy bontott tégla falat. Nem lenne így sok?
Dia, boldogan megnézném, főleg, hogy fürdi felújítás előtt állunk, de sehogy nem tudok felmenni rá. A Google-ba írtam be a megadott címet, de nem sikerül. Leírnád a pontos címet?
előre is köszi
Szilvi
Az épülő nappalinkba szeretnék bontott tégla burkolatot. Csak 1 falat. Van valakinek ilyen képe? Vagy bármi véleménye róla? Köszi!