Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Karácsonytól karácsonyig
Eljött a szeptember és vagyunk jónéhányan, akiknek ez egyet jelent a karácsonyi készülődés kezdetével.
Szeretjük a karácsonyt és szeretünk jóval előbb elkezdeni készülni az ünnepre (főleg, ha sk. ajándékokkal kedveskedünk).
Szeretjük a hagyományokat, szeretünk tervezni, szervezni, megvalósítani, cicomázni, dekorálni, de legfőképp örörmöt szerezni szeretteinknek!
Persze vannak, akik nem értik ezt az egészet, - hogy mire is ez a nagy felhajtás - de ez a topic nem is nekik szól!
Nem kötelező elkezdeni a karácsonyi készülődést szeptemberben, de nekünk jól esik! :) Ettől függetlenül decemberben is lehet hozzánk csatlakozni, mi mindenkit szivesen látunk! :)
Blog:
Shephard!
Budapesten a Pantont ismered?Ott vannak mindenfélék!Nézzél szét ott is!
Az arányokon lehet változtatni ízlés szerint!Én még tettem a nyers tésztába kb.5dkg darált diót,mert nem akartam ennyit rakosgatni!
Aranybarna színe van nem tudom miért lett ilyen halvány!
Mézeskalács receptem:
1 kocka Ráma
40dkg méz
10 dkg porcukor
3tk fahéj
2tk szegfűszeg
2tk gyömbér
7db szegfűbors törve
1mk szerecsendió
5 db kardamon törve
3 egész tojás
1citrom héja
1 narancs héja
1 ek zsír
1 csapott tk szódabikarbóna(inkább kicsit szűken mérjük,nehogy erős legyen)
50-60dkg liszt
Ez nagyon tetszik, megcsinálnám karira férjem öccse kislányának más formában, de hol lehet venni habkartont és dekorációs parafát? Hobby boltban? Még sosem láttam!
Nem szoktam megvenni a Praktikát, mert a neten rengeteg ötletet találok, de most pénteken megvettem nem tom melyik szám ez, ebben Aventi extra rész is van, vannak benne jó koszorú ötletek, bár már láttam a neten is, na mindegy, viszont ez az a gyöngyös asztalka ami legyőzte Banyoc@ kandallóját? Mert akkor nem nagy szám, úgy értem persze hogy volt vele munka, de nekem nem jön be, Banyoc@ kandallója sokkal hangulatosabb
szerintem is parafa lapon van
de gondolom anélkül is remekül mutat egy csomagon vagy magán a karácsonyfán
Jó reggelt
Ezt a csipke ötletet már én is láttam, csak nincs csipkém, majd szétnézek Nagyim szekrényében, mert nagyon könnyű és tök ötletes
Reni007: nagyon szép a karácsonyi tányér, köszi a videót!
Szisszka: szerintem simán meg tudják csinálni a gyerkőcök, de akkor szúrd fel fogpiszkálóra a kis hungarocelleket, mert különben nagyon összekenik a kezüket, és nehezen jön le a hópaszta, nekem másnapra szokott lekopni
Jó reggelt!
Nekem napok óta kifejezetten téli hangulatom van :)
LondonEye
drukkolok nagyon a továbbiakhoz, azért picit talán könnyebb keresni, hogy kint van a lánykád!
Jó szórakozást mára!
Reni
édesek a dióbabák, nagyon ügyesen megcsinálod őket! :) a tányér is meseszép! Az üvegek is gyönyörűek, hihetetlen mennyit alkotsz!
Shephard
annyira tetszenek ezek a díszek, ilyet én is akarok csinálni! Hópasztát még sosem használtam, szerinted gyerekekkel mennyire lehet használni? Ők is tudnának ilyet csinálni?
Na jó, azok a bukták gyönyörűségesek, kell ezt nekem igy látni kora reggel... :O
Nekezd
én is úgy gondolom, hogy sűrűbben megejthetnénk 1-1 ilyet! Jaaaj, nálunk itt nincsenek ilyen jófej szomszédok :O
Borcsamama
nagyon boldog szülinapot a nagyfiúnak! :) annyira szuper kisfiú Ádám! :) szerencsére az én fiaim is ilyenek.
Szép vasárnapot minden manónak!
Borcsamama utólag is Boldog szülinapot a nagy legénynek! Jó, hogy ő is aktív részese a készülődésnek.
Szomorúan tapasztalom, hogy inkább vagyonokat kifizetnek játszóházi szülinapokért a szülők, mint felvállalják azt az egy húzós délutánt, amikor 8-10 gyermeket kellene szórakoztatni. Pedig a lányom volt osztálytársai a mai napig emlegetik, mikor nálunk volt szülinapi buli, hogy miket játszottunk.
Mondjuk nyilván így kényelmesebb, csak megyek készen kapok mindent, fizetek és mehetek haza, csak a készülődés, a bakik bénázások és az együtt töltött idő varázsa és minősége vész el.
Shephard guszta a bukta.
LondonEye gratulálok a párodnak, és mihamarabbi utazást kívánok (mert akkor úgy alakul az életetek, ahogy tervezitek).
Reni szépeket alkottál!
Lányok, ha annyira csokizni szeretnétek a belvárosban van egy csokiház ott aztán mindenféle csokiból készült itókákat lehet kóstolni pl. chilis. Ha ilyen időtöltésre gondoltok akkor tényleg érdemes majd egy karácsonyi vásárban sétálni és esetleg oda betérni (mondjuk ott érdemes előre foglalni a helyet, mert nagyon népszerű) Noir ChocoBar a neve, hasonlóan jó hely a Cafe Factory is.
Kedves budaiak tudom, hogy Budán is vannak hasonló helyek, de a buszok a népligethez, vagy az Arénához érkeznek a vonatok többsége a Nyugatiba stb. és innen ezek a helyek könnyen megközelíthetők gyalogosan vagy 1-1 jegy felhasználásával, gondolva azokra, akik nagyon messziről érkeznek.
Rendesen hideg van nálunk 2 fok, azért napközben lehetne kellemesebb idő. Ma gyerekes programjaink vannak így kellemes nap lesz.
Legyen a tiétek is olyan, amilyennek álmodtátok!
Én mindig az illető hobbijából indulok ki!Ha nincs akkor az nem segít!
Nagyon szép képeket hoztál, cserébe én is hozok valamit.
A zsiráf és az elefánt lehet, hogy nem karácsonyi annyira, viszont igazán bájos. :)
Egy szép karácsonyi tányér készítése!
Jó reggelt Lányok!
Megint 4 óra óta fent vagyok. De miéééért?
Látom, ti sem aludtatok valami sokáig.
LondonEye kellemes időtöltést kívánok nektek a mai programhoz! Erről a Kozmetikus Kongresszusok jutnak eszembe: szombaton dolgoztunk, vasárnap meg mentünk a kongresszusra. Gyerekek meg otthon.
Reni, nagyon tetszenek az üvegeid, biztos, örömet fogsz szerezni vele.
Nekem még semmi ötletem sincs, igaz azt beszéltük meg, hogy a felnőttek nem ajándékozzák meg egymást. De valami mégiscsak kell. De mi?
Ennyi finomság remélem mindenkinek széppé teszi az ébredezést.
És ugye tudjátok, hogy ma 1 órával több időnk van Mindenki átállította az órákat?
Szép napot nektek és sok sok kellemes programot, időtöltést
Köszönöm szépen a dicsérő szavakat!
Nagyon tetszik a teáskanna!
Valahol láttam karácsonyi tányért,de 6000ft egy darab!Azt hiszem nekem nem lesz soha olyan készletem!
Most eszembe jutott,hogy festhetnék is ilyen készletet !Igaz idén már nem lesz kész!
Desszertből sosem elég:
- kalács
- sütipecsétes egyik formája
Hóember édesen és sósan. Ki hogy szereti...
Egy kis reggeli a most ébredezőknek...
Amíg iszogatom a kávémat, teszek fel pár képet, amit tegnap találtam.
Ilyenekből egész nap csak innék
Nagyon szépek az üvegket, szerintem semmi hibájuk sincs, tökéletesek :-)
Igen ki lehet égetni!Milyen festék,milyen üveg?Vizes pohár,boros pohár?
Arra kell figyelni,hogy ha vékony az üveg (függ persze a festéktől is) alacsonyabb hőfokon égesd ki kb.60-80 fok!Mindig hideg sütőbe tedd be az üveget!
Azért jobb a befőttes vagy szörpös üveg,mert ezek edzettek!A hőtől nem durran el!
Én is festettem tavaly mécsestartókat csak nincs róla képem!
A tecsoba tegnap láttam 199-ért kicsi mécsestartókat!
Örülök, hogy jó volt a felvonulás. A történet másik felét is szívesen meghallgatjuk, ha nem titkos
Boldog születésnapot a fiatalúrnak!!!
neeem, még itthon, de ebben az évben elindulunk az biztosnak látszik