Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
2. kössünk együtt
2006-02-20 22:091.
Torolt_felhasznalo_724880
Létrehozva: 2006. február 20. 22:09
Azért nyitom újból a topicot, mert a képeket nem lehetett megnyitni a régi topicon. Valamilyen technikai probléma miatt. Kérésünkre sem segítettek rajtunk az illetékesek és " magad uram ha szolgád nincs " alapon újból indúl a topic.
Remélem megtalálnak a régi ismerőseim.
Remélem megtalálnak a régi ismerőseim.
Szia Évi!
Csakhogy újra itt vagy! Ráadásul a babáddal. Nagyon aranyos és jól áll neki a kis szerkó. Szétnézek és ha kapok postacímet a privire küldök Neked kötőskönyvet sok babamintával, kölcsön.
Mert nincs szkennerem, de jobb is azt ha Te választod ki a könyvből.
Legyetek jók, puszi:Mari
Szia Proki!
Ahogy írod. Elkezdtem egy bizonyos szemszámra, majd szaporítottam. Amikor a szürke belépett, hátul vezettem a színeket. Nagyon kell vigyázni, hogy össze ne húzza.
A szeme, füle horgolva van.
Gyakorlat kérdése,ahogy a horgolás is. Az az igazság,hogy sajnos nem vagyok nagyon precíz, elkapkodok minden kézimunkát. Ötleteim azért vannak és általában meg is valósítom.
Jó kötögetést. Üdv:Mari
Szeretnék aranyos cuccokat kötni neki, de sajnos nem sok mintám van. Ha valaki tudna küldeni egy pár jópofa dolgot, megköszönném (evycy kukac yahoo.com).
Puszi és kellemes alkotást!
Sziasztok!
Az utóbbi időben jól eltűntem. Az az igazság, h elég mozgalmas évünk volt. 2 esküvő, aztán lakásvásárlás és költözés, aztán várakozás a csodára. Nem sok időm volt kötni és ezért nem is jelentkeztem.
Október 7-én megszületett a kislányom Csonka Csilla Luca. Azóta nagy alkotói lázban égek és már készült is neki egy kis szerkó meg egy ruhácska. Mutatom:
De édes!
Párna?
A lányom ki sem adná a kezéből :) Cicamániás.
A fülét horgoltad, ugye? Kör alakra szaporítottad és fogyasztottad?
Bocsánat, ha butaságot kérdezek, de a kötésben is kezdő vagyok, pulcsi, mellény megyeget, de másra rácsodálkozom, és napokig töröm a fejem, hogy is készülhetett.
Horgolni nem tudok, pedig nagyon szeretnék megtanulni, de valahogy mindig több vagy kevesebb szemet horgolok mint kéne, és egyenletlen lesz az egész sor.
Kedves proki!
Jó lett a cica, sajnos nem tudok segíteni .Én is inkább fejből azt is inkább horgolva szoktam. Ezt a cicafejet azért kötöttem:
Bár nem karácsonyi, de hogy menjen a topik: a tegnap éjszakai művem:
...és ha valaki tudja, hogy lehet kacsát, lovat, és egyéb jószágokat kötni, az ossza meg velem legyen szíves. Most fejből próbálkozom, egyenlőre kevesebb mint több sikerrel.
Biztos mindenki Karácsonyra készül :)
(egyébként én is vidéki vagyok, azért örültem annyira, hogy Pesten sikerrel jártam :))
Sziasztok,
csak szeretném elújságolni, hogy a XI. ker-ben a Guzsalyas boltban sikerült 100% gyapjú fonalat vennem, nem a nagyon szúrós fajtát, hanem a finomabbat, és a XII.ker Böszörményi úti Röltexben (Röftex???) színes, 65-70 %os gyapjúfonalat vennem (olasz fonalat)
A második bolt nagy előnye, hogy ha marad gombolyagod, akkor becserélheted a boltban bármire.
Bocsánat, ha reklám íze van, de annyit kerestem ilyen fonalakat, és csak most akadtam rájuk.
Sziasztok!
Nem jöttök kötni! nekem sikerült végre egyet összehoznom.
A mellékelt Mikulás csizmán csak a mikulásfej van horgolva,a többi kötött. Vajon örülni fog az unokjám neki he teli lesz ajándékkal?
Szia Gabi!
Jártam az oldaladon. Minden csodálatos. Nem csak a kötések hanem a honlapszerkesztés is lenyűgöző a kislányod is egy angyal. Gratulálok. Sajnos nem tudtam belépni hozzászólni.
Üdv:Mari
Én állandóan kötögetek! Nincs is mindenre időm, amit ki szeretnék próbálni!
http://gombolyag.blog.hu/
Szeretnék még kesztyűt, zoknit kötni, de rámférne egy kardigán meg egy mellény is, de még mindig rengeteg rendelésem van! (Szerencsére!)
Sziasztok kötősök!
Hol vagytok így elveszve,pedig már itt a hideg idő,jólesik bent kötögetni.
Kiskanál nem kötsz? Sok az elfoglaltság a kisfiaddal? Elhiszem, pláne most hogy már beszorultatoj az idő miatt.
Üdv:Mari
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Karácsonyi ajándékként az anyukámnak egy egyszerű kardigánt szeretnék kötni, a nagymamámnak meg valami ágykabátot vagy kendőfélét.
Nagyon sokat keresgéltem a neten és a meglévő kötős újságjaimban, de eddig nem találtam meg még az igazit.
Tudtok-e valamilyen oldalt vagy linket ahol van részletes magyar leírás.
A kardigán mérete 46-48-s.
A másik, hogy tudtok-e Budapesten olyan fonalbotlott ahol, viszonylag olcsón lehet fonalat venni.
A segítségeteket előre is köszönöm
Szia!
Kérlek küldd el nekem a leírást az egyujjas kesztyű készítéséhez. Már régóta keresek valami jó magyarázatot, mert elég kezdő vagyok, de sehol sem találtam.
Előre is köszönöm!
Közben Szentesen a Piramisban találtak nekem egy elfekvő gombócot, még címkéje se volt, és csak egyetlen árnyalattal tér el, ha nem figyelünk, akkor nem is feltűnő, úgyhogy megnyugodtam!
De köszi a figyelmet!
Szia Gabi!
Sajnos csak most olvastam mert napok óta nem jó a gépem és most a munkahelyemen vagyok.Nincs ilyen fonalam és Csongrádon nagyon szegényes a választék.
Sajnálom,Üdv:Mari
Sziasztok!
Megint akkor jövök, ha bajom van! S.O.S. kellene nekem bordó pamut fonalból egy fél maréknyi, olyan 1-2 deka! 11 sorral a vége előtt fogyott el!
A színe itt látható, a Catania 00128-as lenne az.
Légyszi, segítsetek! Vagy ha netán valaki tud venni, akkor is szóljatok már!
Köszi! Pusz! Gabi
Köszönöm :)
Az ötletet is. Egyszerű, és nagyszerű. Már bevetésre várnak a gemkapcsok :)
Szia Proki!
Nagyon édes lett a pulcsi is meg a sapka is.
Még nem hallottam ilyen jelölőről. Nem lenne jó a színes műa.GEM kapocs?
Sziasztok,
gondoltam megmutatom mi lett a cirmos fonalból.
A maci maradékból van, a sapi sem egy nagy durranás, de a lányom szereti, és nagyon aranyos benne. :)
Kérdésem is lenne még: elkezdtem a nagymamámnak egy jó meleg pulcsit, de olyan a mintája, hogy jelölgetni kell a szemeket, és eddig más színű fonállal csináltam, de láttam egy könyvben hogy létezik jelölőgyűrű-kis műanyag karika, amit csak be kell akasztani a szembe.
Tudja valalki hol lehet kapni ilyet? Pár boltban próbáltam, de nem is hallottak róla.
Köszönöm
Szia!
De jó neked,hogy van lehetőséged ilyen szakkörbe járni. Én is szívesen járnék,hisz csak az alapokat tudom a kötésnél,igy nem nagyon merek belevágni nagyobb dologba.