Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia!
Isten éltesse a kislányodat sokáig!
Én így csináltam a tortát: BARBIE TORTA - recept
Sziasztok,
Barbie tortät szeretnek csinälni kislänyom 2. szülinapjära.
Minden jellegü ötletet värok, hogy nezzen ki, föleg milyen legyen a kinti diszites, kremje es hogy oldjätok meg a belsö szokänyät..
Köszönöm!!
A sütik képpel topikon a jó hozzászólás 97301
Hogy honnan szedtem a 31765-öt nem tudom, bocsi!
Szia Memike!
Nézd meg a Sütinyomó HELP!!!!! topikon, ott olvastam pár jó ötletet és a Sütik képpel topikon a 31765-ös hozzászólásnál.
Én is még csak szemezgetem a recepteket, de hamarosan összeszedem a bátorságomat és kipróbálom a pisztolyomat!
Majd írd meg, milyen lett a végeredmény!
Jó próbálkozást, szép napot!
Sziasztok,
ma kipróbáltam az angyalkától kapott kekszkinyomót. Rengeteg féle receptet találtam a neten, de szerintem van olyan, amit ki sem próbáltak...
Az íze nem lett rossz, de ostya vékonyra terült, szerintem a vaj - liszt arány nem oké...
Van olyan receptje valakinek, ami letesztelt, kipróbált és bevált?
Köszi,
Memi
Bocsi, de csak most néztem vissza!
Érdemes hosszabb pengéjű késsel, nagyobb kockákra vágni.
Van két hosszú pengéjű és hosszú nyelű műanyag tortakésem, ezekkel emelem ki az első szeletet (nem könnyű), a többit már könnyebb kivenni. Ha az első szelet megroggyan, azt ügyebár a szakácsnő megkapja!
Mindenkinek mesés Újévet kívánok és sok-sok finomságot idén is
BÚÉK! Pogikata, köszönöm szépenremélem sikerül nekem is.
A szeletelése nehéz?
Van valami fortélya?
B.Ú.É.K.!
Íme a recept :)
Felhő (ezt a receptet Zalaegerszegen tanultam, míg a Griff Bábszínháznál dolgoztam)
Tészta: 2,5 dl víz, 15 dkg finomliszt, 20 dkg margarin + 5 dkg (vaj), 6 db egész tojás
A vizet a margarinnal felforraljuk, beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg elválik az edény falától (gyorsnak kell lenni!). A tésztát 20 percig pihentetjük. A tojásokat egyenként belekeverjük a tésztába, robotgép dagasztó spiráljával. Szép fényes tésztát kapunk. Két egyforma nagyságú tepsit (nekem piros gáztepsi, látszik a fotón) kibélelünk sütőpapírral és megkenünk olvasztott margarinnal (nekem a Spar Back-papier vált be a legjobban, minden sütésnél ezt használom). A tésztát fele-fele arányban elosztjuk a tepsikben és kenő lapátkával elsímitjuk a papiron (nem kell megijedni, ha hepe-hupás, mert így lesz jó a sütés után!). Előmelegített sütőben 3-as fokozaton (gáz) sütöm, míg világosbarna lesz és púpos :)
Krém: 2 zacskó Dr. Oetker tejszín ízű főzős pudingpor, 7 dl tej, 5 evőkanál kristálycukor, 20 dgk porcukor, 20 dkg margarin (vaj). Ízlés szerint lehet tenni vaníliás cukrot is, de akkor egyszerűbb vaníliás pudinggal készíteni. 5 dl Hulala habtejszín.
A pudingot elkészítjük a zacskón található leírás szerint, de csak 5 evőkanál cukrot és 7 dl tejet használunk. Teljesen kihűtjük a pudingot. Robotgéppel hozzákeverjük a porcukrot és a margarint.
Üres tepsibe tesszük az egyik tésztát, erre kenjük a pudingos krémet. A Hulala habtejszínt felverjük robotgéppel és rákenjük a pudingra. Erre helyezzük a másik tésztalapot, amit megszórunk porcukorral. Hűtőben dermesztjük.
Sokkal könnyebb, mint ahogy elsőre látszik. Van, mikor már előző este megfőzöm a pudingot és megsütöm a tésztát, másnap csak össze kell állítani az egészet.
Szép napot, jó sütögetést!
Kedves Pogikata!
Megtennéd, hogy közreadod a Felhő receptjét?
Nagyon jól néz ki és biztosan finom isKöszönöm előre is!
Én is sós torta képet hoztam és egy kis felhőt.
Ezeket ettük szilveszterkor :)
B.Ú.É.K.!
Köszi! Aranyos vagy!
Tőled a dicséret duplán számít!
Mindenkinek kellemes Karácsonyi készülődést!
A nagy hallgatás ellen hozok én is két tortát, bár alig vannak díszítve.
Egy szokásos oroszkrém tortát és egy máktortát.
Tényleg nagyon nagy a hallgatás.
De ebbe én is beletartozom...
Most hozok egy tortát
Gesztenyetorta
Szép ködös reggelt mindenkinek!
Nagyon le van "űlve" ez a topic, remélem karácsony elött felpörög. Mi ma megyünk bátyámat köszönteni (Ferenc) a régi idők emlékére evvel köszöntöm. Mellé még egy kis töltött mézes puszi.
Szia, a Sacher akkor már leírtam, jöhet a franciakrémes.Nálam ipari mennyiségben készül, néha úgy érze, hogy már kihullik tőlle a hajam.
A tészta: a Pennyben veszem a leveles tésztát.
Ebbők két lapot sütök, a gáztepsi (foltos spriccelt tepsi) hátulján.
Felverünk 6 tojásfehérjét 10 dkg kristálycukorral keményre.
A Krém:
1 liter víz + 1,5 dcl tej
10 dkg porcukor
2 vaniliás cukor
4 db vaniliás puding felfőzve
Mikor szép sima sűrű, fakanállal óvatósan bele a tojáshab (alulról felfelé szépen kavargatva) kb. 3-4 összefözzük.
Az egyik tésztalapot a tepsibe fektetve (én papumdekliből rakod köré "keretet") még melegen ráöntjük a pudingot.
Kihülés után rásimítunk 1/2 liter Hulalát keményre verve.
Szia!
Tulajdonképpen jöhet mind a kettő. Nem rég csináltam egy sachert,é s hát nem voltam elájulva tőle...
Előre is köszönöm, várni fogom!
Köszi, a Tieid is mesések.
A Sachert elmentettem a másik topicról, nagyon köszi.
Szép reggelt!
Reciműves- szavazat ment (Hegyi Ferenc) - eszméletlenül ötletes és szép, nagyon remélem, hogy díjazni fogják.
hodyma:priviben írom a recit, a zacher torta recijét is kéred ?
Ma megyünk a lányomhoz, ott lesz a dupla szülinapozás ( vajon melyik az én gyertyám ? - és melyik az uncsié ?-nagy kérdés.
A doboz Dórikámnak... hát hagy még kivetnivalót, de valahogy életben jobban néz ki. Az emeletes zacher torta -huh ez nagyon finom.
Sziasztok!
Szeretnék Thomas tortát sütni a kisfiamnak. Találtam is egy jó oldalt, ahol le van írva lépésről-lépésre a bevonat elkészítése, csak a tortalap nincs, hanem valami dobozos anyagot kevernek be és azt sütik ki.
Vasárnap lesz 3 éves, estére szeretném megalkotni.
A torta alapja piskóta lenne és a bevonata pedig a pillecukros fondant.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyivel előbb készítsem el a fondant és a torta tésztáját. Attól félek, hogy a bevonat lenyomja a piskótát, esetleg van ötletetek, hogy másik tésztát csináljak-e a piskóta helyett?
Még nem csináltam fondantot sem, ezért nagyon izgulok.
Még a fekete szín megvalósítása is gondot okoz, széntablettát nem akarok venni, szeretném természetesebb anyagból. Nincs valami tippetek?
Köszönöm: Erika
sütöttem utána gyorsan egy kávés cookiet (naaaa, abból sincs sok és még csak le sem fotóztam, gyorsan elrejtek párat)