Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ti hogy díszítitek?-méz es
Sziasztok!
Életemben most csináltam előszőr karácsonyi mézes sütit (ez most a főpróba). A süti stimmel is, viszont a díszítéssel gondban vagyok...
Ti hogy csináljátok? Tojásfehérjével vagy vízzel keveritek össze a porcukrot? Sűrűre vagy inkább kicsit hígabbra csináljátok?
Aztán mibe töltitek? nejlonba vagy van vmi spéci cucc? Nekem sehogy nem sikerül: hol túl nagy lyukat vágok a zacsira, hol kicsit, hol jön belőle, hol nem, ettől aztán az egész tök randa (pedig a fejemben olyan szépek lennének )
Várom a javaslatokat. Nem biztos, hogy itt leszek, mert a Manócska már unja az építőkockáit, ettől függetlenül szívesen veszek minden jótanácsot.
Nagyon szépek lettek! :)
Vasárnap advent, :) felhozom a topicot, hátha van még kedve valakinek mézesezni, az itt olvasok közül. :)
Ngyon szépek, ügyes vagy!
mézeskalács
Szépek! Ügyi vagy! :)
Klasszak lettek, tetszik a rózsaszínnel való kombinálás. :)))
Szia!
Én is várom, hogy süssétek a szebbnél- szebb mézeseket!
Hahó-hahó kislányok, lassan közeledik a Karácsony, egy kicsit felélénkülhetne ez a topic !!!!!
Hoztam egy pár képet!
Most ballagott a fiam és ez sütöttem az osztályának búcsúzóul.
Köszönöm szépen, kedves vagy!
Amit találtam díszítő cuccot otthon mindenből raktam rá, hogy sok különböző "ruhájú" legyen. :)
Van egy androidos játék, amivel a kisfiam nagyon szeret játszani, azt formáztam meg neki mézeskalácsból a születésnapjára.
Bagoly keksz, igaz ez linzer alap, de mézeskaláccsal is működik.
Nem gondolom, hogy akadékoskodsz! Ezek valós problémák, amivel néha szembe kell nézni, aztán vagy megoldjuk vagy legközelebb elkerüljük, s mást találunk ki.
A koppintós pogácsaszaggatást már én is láttam. Még nem próbáltam, nekem valahogy eddig még kijött rendesen, lehet a tésztám állaga volt keményebb egy kicsit, így aztán nem is lett olyan sokáig puha.
Én is gondoltam erre, de
(ne gondold ám, hogy akadékoskodok állandóan :))
van, amikor belenyomod a tésztába és kiemeled jön sütistől együtt, hiába lisztezed be.
És az sem működik, mint anyukámnál láttam, hogy a pogácsát úgy szaggatja, hogy egy kicsit odakoppintja az asztalhoz és kipottyan.
Nekem sem sokféle van.
Megoldás lehet a tészta deformálódására, hogy beleteszed a tepsibe a kinyújtott tésztát, s ott kiszúrod, majd a felesleget leszeded, így talán nem deformálódik.
Ilyenem sincs, de ez is az a kategória, amiből a linzer és a mézeskalács pont a vékonyra nyújtás miatt macerássan jön ki vagy elnyúlik a tészta és derofmálódik, amikor szaggatod.
Pedig egész mutatósnak tűnik.
Egy pár fajtát lehet venni a
kookta
desszertmester
boltokban is.
Amire én még vágynák az olyan készlet, amiben kisebb nagyobbak is vannak ill. a nagyot kisebb formákkal lyukassá lehet tenni.
Kedves adelid!!Én nagyon új vagyok ezen az oldalon és csak azt szeretném megkérdezni ,hogy hol vettél hópelyhes kiszúrót??
Látod arra nem is gondoltam, hogy milyen nehezen jöhet ki belőle a tészta. pedig rénszarvasformám nekem is van, s ha lágyabb, akkor azzal is megszenvedek. Ezzel a virágszirmossal pedig igen kreatív voltál.
Azt hiszem az idei évben ezt fogom próbálgatni, mert sokszor a kiszúrókhoz elég nehéz jellegzetes és találó díszítést kitalálni, ahhoz szerintem grafikusnak kell lenni, vagy sokkal kreatívabbnak mint én, pedig én sem megyek a szomszédba az egyedi godnolatokért.
Én bírom a sziszifuszi dolgokat is, hiszen már maga a mézeskalácsozás is az - sokan mondták nekik nem lenne hozzá türelmük.
a szirmos hópehely a véletlen műve...
---
Nekem is vannak hópelyheim, de nem mindegyik tetszik, annyira akartam, aztán kinyomva meg olyan jellegtelen semmilyen.
Persze, ha úgy tudnék rajzolni, mint Moha, biztos más lenne a véleményem.
Másoknál, amikor látom annyira szépnek találom.
Azonkívül meg van amelyiket kínszenvedés használni is.
pl. azt az ötágút, amiből a szarvas agancsa is van.
Abba még lisztezéssel is beletapad a tészta és segédeszköz kell, hogy kiessen belőle, meg igazgatni, hogy megmaradjon az alakja. Én meg nem szeretem az ilyen sziszifuszi dolgokat.
Köszönöm.
Én most kaptam karácsonyra magamtól hópelyhes kiszúrót - meg mellé még 17 db-ot - de azt sajnálom, hogy a másikféle amit te csináltál (szirmosra hópehely rajz) nem jutott magamtól eszembe. Majd most karácsonykor. A 18 kiszúró előtt nem szakadt rám az OTP, nagyon jó áron jutottam hozzá (200 Ft/db).
Annyira megtetsszett a nyomdázott hópelyhem az adventi készülődéskor, hogy ezt csináltam a gyerekeimnek a sulis karácsonyra.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Két házikóm készült az egyik egy cukrászdás versenyre, a másik pedig a Gyomro Sokk által kiírtra.
Szia! Ne a sütés előtt írókázd, akkor nem barnulhat meg. A kitöltéshez pedig először készítsd el a kontúrvonalat a sűrűbb írókából. Aztán vegyél ki belőle, s cseppenként adjál hozzá vizet amíg elé híg lesz. Akkor már szépen el fog terülni.
Sok sikert!
Én sem vagyok még nagymester ebben, itt csirri a fő.
Sziasztok!
November végén véletlenül találtam erre a fórumra. Hát megfertőztetek rendesen:). Azóta kétszer sütöttem (azért csak kétszer, mert a 9 hósom meg a 2.5évesem nem hagy többet) de már alig váro, hogy jövő héten újra süthessem. Egy kérdésem lenne. Ha telibe kenem habbal a mézest, akkor mindig megbarnul, szeintem nem híg, mert alig birom elkenni. Az irokázás elég jól sikerült. de a kitöltés nem lett jó. Az irókához 2-3 csepp citromot tettem csak, hogyterüljön. Kérlek segítsetek.
köszönöm
Maradt ki egy kis tészta meg íróka, játszadoztam egy csöppet.
Az utolsón van egy kis csalás.
Aki szépen tud rajzolni az magától is meghúzza ezt a vonalat.
Én sütés előtt finoman belenyomtam a hópehely formát és az adta meg a kontúrt.
Ezt csináltam ma, a gyerekeim sulijában.
Igaz már nagyok, de a Mikulást, Télapót (dötse el mindenki ki, kit) mindenki várja. Én is.