Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Van esetleg, aki 2017-ben fog felvételizni középiskolába?
Hú , de régi ez a fórum. De ma is vannak még gyerekek (és szülők) , akik érintettek a középiskolai felvételiben, amire a felkészülés nemsokára megkezdődik.
Jó lenne véleményeket, tapasztalatokat cserélni..
Gratulálok!
Fiamat végül a Lászlóba felvették tömkomra.
Köszi!
Hát, igazad van, tényleg lehetnének kicsit empatikusabbak azok a sulik, akik húzzák az időt... Biztos nem gondolnak bele, mit izgulnak össze a gyerekek és szüleik...
Gratulálok!
Viszont borzalom, hogy már minden suli felrakta a felvettek listáját a honlapjára, csak a Berzsenyi nem! Tudom, hogy felvettek, mert már a rangsorban is osztálylétszámon belül voltunk, de azért jó lenne valami biztos, esetleg látni, hogy kik lesznek az osztályban. Hány fiú, hány lány, ilyesmi. Na és mi van azokkal, akik nem tudják biztosan, és reménykednek? Vajon miért nem képesek feltenni a névsort, mint bármelyik más iskola? Szerintem nincs benne semmiféle személyiségjog sértés, hiszen ezek a tanulók a bekerültek, meg ha valakit ez zavart, akkor megadhatott jelszót is.
Gratulálok!
Nekünk is sikerült abba a suliba bejutni, ahová szeretett volna!:)
Jobbulást Nektek !!!
Soraidat olvasva rá kellett döbbenjek, hogy mi még viszonylag szerencsésen megúsztuk... de ez az elmúlt 3 hét betegeskedés is erőt próbáló volt.
Nagyon nehéz lehetett Nektek.
Biztos sikerül a felvételi és nehéz időszak után mindig valami könnyebb, szebb időszak következik!
Ezt nagyon kifogtátok, pont a felvételi előtt!
Drukkolok nektek, hogy ne legyen semmi baj, már csak egy hétig kell erősnek lenni!
Nekünk is lenne néhány orvosi vizsgálat, de szerencsére nálunk várhattak áprilisig.
Huh, erre nem is gondoltam, hogy csak akkor nyugodhatunk meg, ha osztálylétszámon belül vannak! De tényleg igazad van, egyszóval még lehet, hogy lesz találgatni való. Nem is tudom, hogy emiatt kell-e pl sorrendet módosítani. Talán nem, én remélem.
Majd mesélj akár itt, akár priviben, a szóbeli után!
Sok sikert!
Majdcsak kibírjuk most már valahogy... Nálunk még egészségügyi problémák is beütöttek. Első félévben két hónap hiányzás, 6 tüszős mandulagyulladás, decemberben mandulaműtét, januárban a jegyek 80 %-ának megszerzése (ehhez képest szerintem szép a 4,6-os bizi), angolversenyen jó helyezés, felvételik ennek megfelelően fáradtan, némileg elszúrva. Most vérnyomás- és szédüléses probléma, kórházi kivizsgálásra küldés egy hétre, közben szóbelizés, aztán az ált. iskola javaslatára magántanulói státusz kérése. Mi most itt tartunk.
Drukkolok nektek! (Meg magunknak is...)
Mondjuk egy hét múlva is csak akkor dőlhetünk hátra, ha a gyerek osztálylétszámon belül van, mert ha nem, akkor lehet találgatni, hogy hányan esnek ki előle vajon...
Sziasztok.Nekünk már nem kell izgulnunk.
A lányom 8 osztályosba a fiam 4 osztályos gimibe jelentkezett.
ma volt(lett volna ) a szóbeli,bementünk és felolvasták azoknak a gyerekenek a nevét akiknek jó lett a köponti ,jeles vagy kitünő bizit mutattak,ezek igy látatlanba megkapták a maximális 40 pontot.
Automatikusan felvették őket.
Igy a lányom és a fiam is bejutott..
Végül a suli adta fel egyszerre minden gyereknek, nem én vittem be a középiskolába.
Most már csak azt remélem, hogy oda is ért!!!!
A szóbelire meg várunk, az Eötvösbe csak 27-én kerül kiírásra, hogy mikor kell menni....
a másik iskola kiértesít...
szóval most várunk, és két hét múlva nár túl leszünk mindenen!!!
Több hatosztályosban rendeznek ún "ismerjük meg iskolánkat 'játékot'". Ahol a gyerekek összegyűlnek, beszélgetniük (?) kell, és így válogatnak közülük. Aki a leghangosabb, azt veszik fel? Ez nem igazán fair játék, hiszen nem biztos, hogy az az értékes gyerek, aki egy ilyen rendezvényen jól feltalálja magát.
Elképesztő!!! Bár szóbeliztetni nem lehet, és valahogy válogatni kell. De akkor is...
Persze, persze. Ebben az esetben még csak alá sem íratni az iskolával, o.fővel a papírt!
(Mi nem titkoljuk, hogy felvételizett a lányom, szerencsére ebből nem volt gond. Sőt, a tanítónéni nagyon örült, mikor megtudta, hogy a 7 felvételizőből 4-en 85 felett írtak és a másik 3 tanuló is korrektül teljesített.)
Nálunk ezt is az iskola intézte: ugyan mi töltöttük ki a lapokat, de ők postázták az iskoláknak is, és Győrnek is. Gondolom, összegyűjtötték az azonos iskolákba küldött lapokat, és együtt...
Elég nagy munka lehet, figyelembe véve, hogy nekem mennyi munka volt a kitöltés.
Mi többször is... Ment a privi
Mi már nem tanulunk, erre igazából nem is lehet. Kicsit aggódunk az olyanok kérdések miatt, hogy "mit olvastál a kötelező olvasmányokon kívül?" , de hát, ez van...
Elkíséred? Én igen!
Emlékeim szerint 2 éve a 8.-os fiamnak az iskola küldte el mindegyik iskolának a felvételi papírját, az Értékelő lapok másolatával. Minden gyerektől bekérték az Értékelő lapot, lefénymásolták, és mellékelték a jelentkezési laphoz.
Nem gond az általános iskolának ez, mert összegyűjtik az egy iskolába jelentkező gyerekeket, és egyszerre küldik el a jelentkezési lapjukat adott iskolába. Munkaigényes, de erre fel vannak készülve az általános iskolák.
Csak a biztonság kedvéért: 2féle felvételi lap van. Az egyiket Győrbe, az Országos Felvételi Kp.-ba kell(ett) eljuttatni, azaz feladni febr. 20-ig, ezt 8. osztályos gyerekeknél intézik az iskolák, kisebb gyerekeknél, mivel nem tömeges a jelentkezés, általában a szülők maguk.
Ezen felül van egy másik lap, amit minden egyes iskolába el kell juttatni, ahová jelentezik a gyermek. Ezt viszont szerintem - bár nem tudom! - mindenki maga intézi, elég bonyolult lenne minden tanuló minden egyes megjelölt iskolájába eljuttatni.
Köszi, megnéztem!
És be vagyunk osztva, szerdára!!!
Sziasztok!
Ami most még "érdekes", hogy az Eötvös péntekre kéri a felvételi lapokat, ami sulink meg pénteken adja csak fel!:(
szóval lehet beviszem személyesen...
Mi is ezt akét tagozatot céloztuk meg. Aztán majd meglátjuk!!!! Eötvös családtagunk nekünk sincs...
Kiváncsi vagyok majd még a szóbelire....
Sok sikert mindenkinek!
Köszi :-)
Van valami hír?
Berzsenyibe mindenkit behívnak szóbelizni
Ma reggelre lett a fiacskám.
Itthon vagyok vele, szabadságra mentem.
Mi is jelentkezünk az Eötvösbe, igaz, hogy nem első helyen...
Természettudományi tagozatra, ill matek-angolos osztályba, de az utóbbi nem hiszem, hogy sikerül. Viszont tehetséggondozó matek-normál magyar kombinációban 90 fölött van a pontszámunk.
Ti melyik tagozatot céloztátok meg?
(Szerintem egyébként Eötvösben olyan 80 fölöttiek fognak bekerülni, de 70 fölött kell mindenképpen)
Igaz, nálunk hátrány, hogy nem ott írtuk a felvételit. Meg senki nem volt Eötvösös a családban, de ez van... Remélem, a gyerekem bekerül az első helyre, és akkor ez nem lesz kérdés amúgy sem.
Szia!
Ez nagyon szép eredmény!
Miből lesz a szóbeli?
Sziasztok! Az én fiam is megírta mindkettőt. A tehetséggondozós felvételije talán még jobban sikerült, mint a központi.(mindkettő 40 pont feletti) De elég kevés infrmációm van, hogy mégis mennyi pontokat írtak mások. És még előttünk a szóbeli, ami szintén 50 pont még!!!Írnátok erről???? Kinek hogy sikerült, vagy miket hallott a saját iskolájában. A fiam osztályában ketten olyan 65 és 68 pont körül írták meg.
Ha valaki erre jár, akkor várom!!!
Ezt most olvastam az Apáczai honlapján (kiemelés tőlem):
"Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az iskolánkba való jelentkezést azoknak a hatodikosoknak javasoljuk, akik a központi felvételi vizsgán magyarból legalább 40 pontot és matematikából legalább 30 pontot értek el, valamint azoknak a nyolcadikosoknak, akik magyarból legalább 30 pontot és matematikából legalább 25 pontot szereztek. Emlékeztetjük a felvételizőket, hogy a középiskolai jelentkezés határideje február 20. (péntek). A nyolcadikosok szóbeli beosztását február 26-án (csütörtökön) tesszük közzé honlapunkon. "