Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Még hasznos infók fogyóhoz, az extrudált kenyerekről:
http://www.kosarmagazin.hu/inet/kosar/hu/cikkek/2014/maj us_14/extrudalt_kenyerek_arkorkepe.html
Rákerestem, itt is említik, -Rivercote a márkaneve a Lidlesnek- és felsorol többféle diétás (szénhidrát-szegény) kenyéret, adatokkal:
http://chdieta.hu/cikkek/szubjektiv-lista-a-diabetikus-k enyerekrol/
A Lidlben van finom ropogós kenyér (olyasmi, mint a pászka), sajnos, most nincs itthon, nem tudom, mi van ráírva németül.
Az teljes kiőrlésű, tehát nem szívódik fel gyorsan.
25 db van benne, és rá van írva, X súly belőle hány kalória. Kiszámoltam egyszer, de elfelejtettem, számold ki, és aszerint illeszd be a fogyódba!
Téglalap alakú csomagolás, kék és piros színben, nekem a piros, a szezámmagos ízlik jobban.
Egyetlen hátránya, hogy olyan finom, hogy több darabot is szívesen elropogtatsz belőle, de legyél erős, és mérsékeld Magad!
Egyszer csinálok maceszgombócot, biztosan finom lehet!
Ügyintéző.autó linkelt levesreceptjei végén is van 2 gombócrecept, bár a 3 tojáshoz 3 evőkanál (gondolom, liba)zsír elég gyanús! Mindenesetre ezt nem a levesbe főzve próbálnám ki, gondolom, túl zsírossá tenné a levest.
Talán tegyél a gombócodba kevesebb pászkát, és hagyd tovább állni, hátha akkor könnyebb lesz!
A grízgaluskával is ugyanez a helyzet, összekeverve lágynak, tejfel sűrűségűnek kell lennie, és ha áll min. 1 órát, lesz jó állagú.
Ezekkel a maceszgombóc-receptekkel is próbálkozhatsz, én is végignézegetem majd!
http://www.zsido.hu/receptek/levesek.htm
Gyors felszívódású szénhidrát. Következménye: vércukor és inzulin jojó. Ezek jó barátai az elhízásnak.
Diétában felejtsd el.
Nagyon jol hangzik ez a recept. Az en maceszgombocaim sose igazan finomak. Az izuk jo, de mindig kemenyek maradnak.
Nagyanyam gombocai voltak tokeletesek. Puhak, konnyuek, izletesek. Sajnos nem maradt ram a recept, mert akkor meg nem erdekelt a dolog.
Summa summarum: a kenyérben NEM az élesztő hizlal.
Ergo semmivel nem jobb, ha kenyér helyett pászkát eszik a TI.
A finom pászkát meg ki ne dobd, ha már megvetted!
Találtam hozzá maceszgombóc-receptet, egy fogyókúrás (szerintem szórakoztató) blogon!
Ha mar egyesek itt megideztek engem, mint egy szellemet...
szoval a macesz nem fogyokuras etel. Sot! Ajanlatos keveset enni belole.
A gyomornak se tesz igazan jot, mert nagyon szaraz. Mondjuk en ezt meg szoktam oldani, nem hagyom ki a macesz evest Peszachkor.
Feher lisztbol keszul, magas a kaloria tartalma.
Ha fogyozni akarsz, egyel teljes kiorlesu, cukorbetegeknek ajanlott kenyeret. Na persze ebbol se mertektelenul.
Koszi,mar vettem amugy egy 500g kiszerelesben a napokban...
akkor ez nem is jo? inkabb sotet,rozskenyer?
Érdeklődj az 'Izrae'l topikban! Ott nagyon sok hozzáértő van macesz ügyben és biztos vagyok abban,hogy jó ötleteket,tanácsokat és recepteket is tudnak neked írni. Nem vicc,alapkaja és alapanyag a zsidó konyhában a macesz,ahogy a ők nevezik!
Amúgy a macesz(pászka)csak lisztből és vízből készül,semmi egyéb,még só sincs benne és nagyon vékony lapokban sütik. Kb. olyan az állaga,mint az ostya.
Kulonben : bukta--->