Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kanári szig -Gran Canaria

Torolt_felhasznalo_820428
Létrehozva: 2006. július 4. 20:19
Sziasztok !!!!Járt e valaki a fent említett helyen, mi most készülünk oda.    M ik a tapasztalatok, mire számíthatunk ? Mire figyeljünk? Ilyenekre lennék nagggyon kiváncsi !!!Köszcsi
  1. 2010. augusztus 13. 23:3043.

Leírtam az msnem priviben, nagyon szerencsés vagy ,hogy nyerted habár én is szerencsésnek tartottam magam mikor mentem.

Szerintem ha ruhát szeretnél azt Las Palmasban a fővárosban egész olcsón tudsz venni és 2 cipőt vettem 10 euroért igaz leárazva, de márkás boltban. Las Palmasban van pláza is.

Mi egyébként nem irodával mentünk egyénileg és elég spontán 2 héttel előtte döntöttük el, hogy najó elégvolt a télből.

Megy a Palmitos Parkba is sima buszjárat szóval akkor csak a belépőt kell kifizetni, ha szervezett út akkor gondolom lehúznak rendesen.

JAh megnéztem melyik hotelben leszek emlékszem rá sztem iszonyat jó hely lehet belülről is:)

előzmény:
    palmii (42)
    2010-08-13  12:24
  2. 2010. augusztus 13. 12:2442.

húúú köszi a válaszokaat:)

van ám kérdésem, bőven... 

msned nincs?

milyen repülőjárattal mentél? Mi Marokkóban leszállunk egyet tankolni meg utasokat felvenni...úgy félek hallod, sose repültem még....:/

Szállodánk a Lopesan Costa Meloneras lesz, hát igen ez a dűnék mellett van, szal az alap :D

Palmitos parkba feltétlenül megyünk...tuti szép :):) gondolom delfint nem lehet simogatni?:( hol is van a palmitos park amúgy? ha én magam ülök buszra, és veszem meg a jegyet, úgy olcsóbb, mintha fakultatív keretek között fizetek be rá?

te melyik irodával mentél? Mert ha a best reisennel, akkor érdekelnének, milyen progik közül választhattál...

am meg érdekel minden, amit itthon nem lehet, ami fiatalos, jó progi :)

barátom buggy-zni szeretne nagyon...na de ez mit takar vajon?:D 

amúgy...nyertem ezt az egészet:) 2 főre, repcsivel, illetékkel, és a luxusszállodával együtt...:)

mennyibe kerülnek ott pl. a ruhák? csak kíváncsi vagyok...egy bikini pl., vagy egy egyberészes szoknya...

Aqualandet terveztük még, de több helyről hallottuk hogy az nem túl jó....

nektek hogy nézett ki 1 hét, merre mentetek a napokon?:)

8 nap múlva megyünk :) 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)

3. 2010. augusztus 13. 00:4641.

Szia!

Én most februárban voltam Gran Canarián. Nem tudom hol lesz a szállásotok,vagy szándékoztok-e kocsit bérelni ,de elég gyakran jár a busz is a faluk/ városok között. Amiket érdemes megnézni az Maspalomas dűnéi olyan mint egy sivatag csak a tenger partján. Mi voltunk a fővárosban is Las Palmasban ott is van strand nekem nagyon tetszett a város és ha strandolni van kedvetek azt is lehet Playa de LAs Canteras a beach neve.

Mi voltunk a Palmitos Parkban is, itt van többféle egzotikus állat, van papagájshow, delfinshow, madárshow és gyönyörű környezetben van.De erről úgyis lesz mindenhol szórólap még a csapból is ez folyik.

Ami nekem a 2 kedvenc helyem volt az Anfi del Mar és Amadores strandja én ezt a kettőt semmiképpen nem hagynám ki.

Van még tevegelés,mondjuk ez számomra elég lehangoló volt én biztos nem mentem volna ahogy szegény tevéket tartották plusz 2 ember ült egy tevén 2 oldalt  hát elég gáz...van még krokodil show is de mi azon sem voltunk.

A bazárok tele voltak gagyi cuccokkal iszonyat drágán itt a kínaiban jobbat kapok igaz mi "télen "voltunk nyáron azért biztos jobb cuccok vannak a főszezonban.

Las Palmasban a fővársoban viszont vettem egykét dolgot és eléggé olcsón, ott a kaja is sokkal olcsóbb mint az üdülőövezetekben.

Egyelőre ennyi jutott eszembe ha van még kérdésed válaszolok szívesen:)

előzmény:
    palmii (40)
    2010-08-10  15:05
  4. 2010. augusztus 10. 15:0540.

sziiia

hát pl fakultatív programok :) 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)

5. 2010. augusztus 9. 07:4039.

szia !

mi 2008-ban voltunk. és gyönyörű a sziget . mi érdekel ???

a neckermannal voltunk , a dűnék mellett laktunk maspalomason .

esplendido aparthotelnél.

most el kell mennem de délután jövök.

gémike

előzmény:
    palmii (38)
    2010-08-08  15:16
  6. 2010. augusztus 8. 15:1638.
    ééés most valaki aki volt mostanság gran canarián??
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)

7. 2010. július 22. 09:4737.
    még mindig senki ?:(
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)

8. 2010. július 21. 08:2436.
    Hahóóóóóóóó! Idén megyek Gran Canariára, még valaki?? Esetleg vannak itt olyanok akik már voltak ?:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)

9. 2007. május 14. 13:4535.
    Attól tartok, a legtöbbet magyarul én írtam a búvárkodásról az Atlanti-óceánban. De remek írásai vannak például a Divernek is, www.divernet.com.
    Minden sziget más egy picit, és a búvárkodás is más és más lehet. Nagyon kényelmes és kellemes volt Lanzarotén, de ami minden szigetre igaz, abszolút megszokott a találkozás nagyobb élőlényekkel (sügérek, ráják, murénák), és érdemes benézni az üregekbe is, ott több a rák, csiga, polip vagy tengeri nyúl. Gyakori látvány a kedvencem, a tintahal is. Nyáron pedig a víz is kellemes.
    előzmény:
    greys (34)
    2007-05-13  15:14
  10. 2007. május 13. 15:1434.
    Miközben olvastam a belinkelt élménybeszámolót jöttem rá, hogy már olvastam egyszer Végülis nem akkora csoda, mert nagyon nagyon sok kanári szigeteki búvárkodással kapcsolatos linket néztem meg. Már nem tudom, hogy erre pontosan hol akadtam rá.  Mindenesetre köszi szépen a jó ötleteket, remélem nekünk is hasonlóan kellemes élményeink maradnak majd meg!
    előzmény:
    ElChe (33)
    2007-05-09  01:08
  11. 2007. május 9. 01:0833.
    Elnézést a kései válaszért!
    Itt a lanzarotei cikkem, a végén pedig ott van belinkelve még pár írás:
    http://www.divecenter.hu/Hirek/887

Merre érdemes merülni? Szerintem Tenerifén érdemes megnézni Playa paraisót, netán egy bálnalessel kombinálva. Gran Canarián jó eséllyel az Arinaga nemzeti parkba viszik merülni a turistát a nyaralóhelyek többségéből, de az elég kalandos lehet. Jó bázisként tudom ajánlani a Dive Academyt.
    Lanzarotén az Atlantico búvárbázissal szerencsénk volt, mert nekik van parti bázisuk, tehát nem kell annyit gyalogolni, cipekedni. Jó hely.
    előzmény:
    greys (32)
    2007-04-22  10:02
  12. 2007. Április 22. 10:0232.

Elche!

Mi idén nyáron megyünk a kanári szigetekre, 5nap tenerife, 4 nap gran canaria és 4 nap lanzarote. Minket érdekelne a búvárkodás is, egyrészt hogy merrefele érdemes, másrészt a linket is szivesen fogadnám, mert kiváncsi vagyok a képekre is! Írj, légyszi! Köszi előre is!

előzmény:
    ElChe (30)
    2006-10-09  21:58
  13. Torolt_felhasznalo_649381
    Torolt_felhasznalo_649381
    2006. november 18. 22:2531.
    Jaaj, ezer éve nem jártam a fórumon, bocsánat-bocsánat. Reggel jelentkezem, mert már billeg a fejem a nyakamon!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_714907 (27)
    2006-09-27  21:36
  14. 2006. október 9. 21:5830.
    Hm, nekem 3 hét Tenerife, 2 hét GC, 1-1 hét Fuerteventura és Lanzarote volt, no meg egyszer átugrottunk Gomerára is egy napra. Mindegyik érdekes. Gran Canaria nagyon jó hely, de azért az egy "turistagyár". Mivel én elsősorban búvárkodni járok, ezért a cikkeim, képeim is elsősorban a merülésekről szólnak, de ha valakit érdekel, szívesen megadom a linkeket.
    Azért röviden: számomra egyértelmű, hogy teljesen felesleges valami csomagra befizetni. Egy repjegy kell, a lefoglalt bérautó várjon a reptéren, a szállást is általában előre intézem valami szimpatikus helyen (itt szoktam foglalni, ha nem búvárbázison keresztül intézem:
    http://www.wintersunshineholidays.com/
    Nekem bevált.)
    2-3 hetes utazásoknál kitűnően lehet mozogni komppal, nekünk így sikerült GC-Fuerte-Lanzarote nyaralást összehozni, repjegy Bécsből Air Berlinnel Gran Canariára, majd Lanzarotéról vissza. Nyerő konstrukció volt. Saját autónk miatt nem volt olyan, hogy a szállás "messze volt". Mitől is lett volna, a szigetek nem túl nagyok... De a buszközlekedés is teljesen rendben van. Most november elején is Kanárizok, ezúttal Tenerife lesz a célpont (újból).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

15. Torolt_felhasznalo_714907
    Torolt_felhasznalo_714907
    2006. szeptember 30. 22:2629.

Ahogy gondolod. Képeket sem tudsz feltenni?

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_277853 (28)
    2006-09-28  07:58
  16. Torolt_felhasznalo_277853
    Torolt_felhasznalo_277853
    2006. szeptember 28. 07:5828.

Idén 3 hetet, előző évben 2 hetet töltöttünk (Mindkettő szupi volt) Gran Canarian. Teljesen maszek szervezésben. Van magyar nyelvű látnivaló leírásom, de olyan hosszú, hogy felesleges ide feltenni.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_714907 (27)
    2006-09-27  21:36
  17. Torolt_felhasznalo_714907
    2006. szeptember 27. 21:3627.

Efkata, tennél fel róla egy-két képet? Köszi szépen!!!!!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_649381 (22)
    2006-08-21  12:57
  18. Torolt_felhasznalo_714907
    2006. szeptember 27. 21:3026.

Sziasztok!

Most járok ezen a fórumon először. Akik jártak a szigeten, mesélnének róla, hogy milyen volt? Eddig nekünk Teneriféhez volt szerencsénk (3x   ), de nagyon érdekel GranCanaria is! Amúgy Tenerifét nagyon imádjuk, szerintem nem lehet megunni, mindig találni új, felfedeznivaló dolgokat. Egy dolog van, ami zavar, az a szemét. Mindenhol felújítanak, építkeznek, és rengeteg szemetet hagynak el. Úgyhogy aki most készül oda, az számítson rá! 

Efkata! Mesélnél a Gran Hotel Costa Meloneras hotelről? Köszi.

Üdv

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

19. 2006. szeptember 27. 20:3125.
    Fincsi a  Don Simon tipusú dobozos sangria. A Veterano nevű cognac. A sziget különleges itala a mézes rum- naggyon jó. Van dobozos madártej  is, meg az a sok különleges gyümölcslé. Érdemes bemenni egy nagyáruház élemiszer osztályára ahol nagy szárított sonkák lógnak felaggatva. A sonkát nagyon vékonyra szelik fel (itt azt  mondanánk arra hogy lézerszikével vágták).  Meg az a sokféle finom sajt.  A helyben termett banán nem szép, de finom. Finomak a sütik, szerintem jó a kávéjuk, csak forrón isszák, mert a tejet is felforralják hozzá.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820428 (1)
    2006-07-04  20:19
  20. 2006. szeptember 27. 20:1324.

A következő helyeket érdemes megnézni:

Palmytos park - papagály show

Mogan, Puerto Rico, Playa del Ingles strandja

Las palmas - Colombus ház

Szuper cuccokat lehet venni az El Corte Ingles áruházban Las Palmas-ban

A benzin olcsóbb mint nálunk!!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820428 (1)
    2006-07-04  20:19
  21. Torolt_felhasznalo_820428
    2006. szeptember 27. 18:4423.
    Szia, igazad van, meg is ígértem, hogy mesélek, és csak most értem ide.Hamarosan mesélek, de most sajna futnom kell!Elöljáróban csak annyit, hogy csodás volt !!!üdv
    előzmény:
    age (16)
    2006-08-12  22:10
  22. Torolt_felhasznalo_649381
    Torolt_felhasznalo_649381
    2006. augusztus 21. 12:5722.

Mi is abban a szállodában voltunk! Csodálatosan szééép!

http://www.holidayhotels.com/hotel.php?HID=200206 18171106324502

A sziget nagyobb része a vulkanikus eredet miatt elég "kopár". Szép, de senki ne várjon dzsungelt, karibi vagy hawai tájat. Ha az aktív pihenés mellett voksoltok, érdemes terepjárót bérelni és bejárni a sziget kis falucskáit, a hegyet-völgyet behálózó, izgi utakon. Van olyan része ahol alig füves, medvetalpkaktusz és derékig érö aloe nöl meg néhány pinea, vagy a hegyek között a csupasz sziklákon megkapaszkodó fenyöerdö. A sziget alsó karéja a túristásszuperszállodáspálmafáscsoda. Reggel 8 körül még ködös, párás,szürke idö van, aztán 10 körül berobban a nap és 7-8-ig hajrá! Az óceán partjára csak késö délután mentünk ki, mert kicsi gyerkökkel voltunk és igy is volt, hogy fehér pólót adtam rájuk addig. Szürkésfekete, de nem szúrós homok van a parton, imádtak túrni meg sarazni.

A szálloda kifogástalan volt, ha valakit érdekel, mesélek róla, hogy mire számíthat. Az ételek pompásak, frissensültek és készételek garmadából lehetett választani, a sütis asztal 5 méter hosszú! Az összes halasrákoskagylósmindenes ételt végigettük.

Innivalót és nasit érdemes a közeli kisboltban megvenni mert a szállodán belül lévö büfékben elég drága.(4dl gépi fanta 4 euro, Lavazza presszókávé 1,40  A kávé az egész szigeten tré (gépi presszo, de csak hig lütyö.

Szóltak, hogy csapvizet ne igyunk, én néha ittam és fogat is mostunk vele, de semmi bajunk nem volt.

Rengeteg fakultativ program van, több csúszdapark, és sok egyénileg választható szórakozási lehetöség. Búvárkodás, quadtúra, lehet bérelni homokfutót, és persze a fiataloknak a dizsi. A szállodában minden este müsor volt, akrobaták, zenészek, táncosok(Michael Flatley csapatából is!.

előzmény:
    monika (21)
    2006-08-20  14:41
  23. 2006. augusztus 20. 14:4121.
    Mi a Gran Hotel Costa Meloneras-ba 
    előzmény:
    Sophiee (20)
    2006-08-19  22:14
  24. 2006. augusztus 19. 22:1420.

Szia, én / mi a Bungalows Vistaflor-ba megyünk. És te / ti?

előzmény:
    monika (19)
    2006-08-19  15:32

Címlap