Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Köszi szépen neked is, ha esetleg van még valami ötleted az ismertebb látnivalókon kívül (most biciklitől függetlenül) , hogy mit érdemes megnézni, szívesen venném az ötleteket.
Aztán majd hétfőn beszámolok, hogy sikerült a kirándulás!)
Mint esztergomi, még egy megjegyzés:
A Dunaparton is végig lehet mennia másik irányban is...igaz, a másik hídtól már autók is járnak, de a járda olyan széles, hogy gond nélkül mehetsz ott végig.
Szia!
Tisztán bicikli út, közvetlenül a Duna mentén. A főút kijjebb van...
Estére (kilenc után) írok.
Ha nem tenném, akkor buta módon elfelejtettem. Ez esetben írj privit!
Annyit biztosan tudok, hogy Szentendre (Tudom, kicsit odébb van) és Budapest között végig van bicikliút.
Nemrég vettem a kedvesemnek egy könyvet, amely a Duna-menti bicikliútról szól, és az alcíme az, hogy Passautól Budapestig. Sajnos a magyar szakaszon több helyen azt írta, hogy autóúton kell menni. Este meg tudom kérni, hogy nézze meg, Esztergom környékére mit ír.
Amennyiben kirándulós kerékpárútra gondolsz: az Erzsébet parkból indul (a Mária Valéria híd közelében), és a Duna mentén megy végig kb. 10 km-t a Duna-kanyar irányába. Nincs még teljesen készen, szóval nem vezet semmi komolyabb célig, de nagyon szép a táj és a végén van egy büfé. Tavaly jártam arra, de emlékeim szerint megéri.
A városban viszont jelenleg sok az útfelbontás, építkezés, biciklivel kicsit nehézkes a közlekedés.