Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Londonban jártam
Legyen ez a topik mindenkié! Aki járt Londonban az leírhatja, hogy mi tetszett a legjobban neki, aki meg nem volt annak leírhatjuk mit érdemes megnézni!
Mi 4 napig voltunk. Reggel 8:45-kor elindultunk a hotelból, este 11 órára hazavergődtünk. S ehhez képest ezernyi helyen voltunk!
De tetszett, s ha lesz még alkalom, újra ellátogatok oda!!!
hű de jó neked, hogy nemsokára mész
mi jövő tavasszal tervezzük
szállás megvan már?
Londonban élsz? 6 hónapig non-stop esett? Az idén? Mi nem vagyunk túl messze Londontól, és tényleg hosszú hűvös tavasz volt, de itt azért annyit nem esett!
Meg jó sok nyuszi is a parkokban. Nálunk a nappali ablak előtt van egy nagy fa, és a mókusok mostmár bekiabálnak az ablakon ha nincs télen az etetőben kaja! De komolyan, itt ülnek és olyan fura rikácsoló hangot adnak ki és kitartóan néznek be, amíg valaki le nem megy és fel nem tölti az etetőt mogyoróval vagy dióval!
London! Most volt itt 4 napot egy barátnőm Pestről, aki egyébként angoltanár, most járt ötödszört Londonban és a már említett nevezetességek mellett most járt először a Globe színházban és a Churchill múzeumban és mindkettőt nagyon ajánlotta! Meg van valahol egy utca ahol állítólag szinte csak könyvesboltok vannak, ott is eltöltött majdnem egy fél napot, talán a londoniak közül talán tudja valaki az utca nevét, mert én elfelejtettem!
Hoppa, elfelejtettem irni hogy ezek az arak on-line foglalas eseten ervenyesek, egyebkent erre meg +10%-ot hozza kell adni
London Eye,
Felnott £11.70, Gyerek (5-15korig) £5.85, ot eves kor alatt ingyenes, Nyugdijas (60+) £9.00 de a nyugdijas kedvezmeny nem ervenyes hetvegen, illetve julius-augusztusban, szal jol gondoljatok meg a szeptemberi hetkoznapokat, nagy rohamra lehet szamitani
A tomegkozlekedeshez vegyetek `oyster card`-ot, van 3 font leteti dija, de azt visszakapod amikor eljossz az orszagbol.
Olcsobb vele a kozlekedes+vannak mas bonuszok is, annyival toltod fel amennyivel akarod, minden ut utan vonja az egysegeket.
A legtobb muzeumba ingyenes a belepes, kiveve a Madame Tussaud`s-ba, de oda sztem nem is erdemes elmenni, draga, zsufolt es giccses.
Köszi, ennek örülök, megnyugtató
Szépek a képek!
Metróval meg lehet közelíteni a főbb látványosságokat.
A szerelvényeken nagyon jó térképek vannak, a hangos bemondó időben bemondja, hogy melyik megálló következik.
Nagyon kedvesek, és udvariasak a Metrón utazók. Nagyon vegyes, sok nemzetiségű utas megtalálható itt, de bárki kérdez valamit, legalább 3-an mutatják, mondják hol kell leszállni.
Én is feltöltenék egy képet a London Eye-ból való kitekintésre, de lassú
Egyébként azt mondta nekünk az idegenvezető, hogy manapság ritka, amikor felnyitják a hidat, ennek ellenére mi kétszer láttuk felnyitva
Mokus mindenutt van, ahol park van. Nalunk a teraszra jarnak mogyoroert (a gyerekek etetik oket). Roka is van, szelidek, de ok inkabb csak sotetedes utan jonnek elo.
Sziasztok!
Két hét múlva megyek Londonba, már többször voltam, de jó újra elmenni a Belvárosba és megcsodálni a látnivalókat.
Nekem a legjobban a London Eye-ről és a Tower Bridge tetejéről a kilátás tetszett, valamint a Themsén utazva végig a part két oldala a látnivalókkal, egész Greenichig hajóztunk.
Utaztunk metróval, emeletes busszal, hajóval és taxival is. Rengeteget gyalogoltunk, nagyon szép parkok vannak, a Hyde Park, St James Park, Green Park, itt nagyon sok szelíd szürke mókust láttam.
Mellékelek egy pár képet, ezeket tavaly tavasszal készítettem.
Es a Leicester Square-en? Hyde Park, Green Park?
igen
Valahol kicsit sétálni kell.
Köszi az infót!
Metróval egyébként meg lehet közelíteni a főbb látványosságokat?
Napi metrójegyet érdemes venni:
Felnőtt 3,50 font: kb 1400Ft
Gyerek: 1 Font- kb 408Ft
Harrodsba látogass el, ha van időd, lehet kapni ha jól emlészem 800Ft-ért 10dkg magyar pick szalámit, de nem biztos
meg harrodsos fémdobozos teát, ilyen zöld, 4,25 fontért, az nem sok, főleg, hogy adnak hozzá blokkot, meg nekünk legalábbis táskát, így tudsz másoknak dicsekedni, hogy ott vásároltál
A metrón könnyű tájékozódni, mindjárt megkeresem azt mappát amibe eltettük ezeket
Várjál, úú eltettük emlékbe
áá megvan: 5 év alatt ingyenes
felnőtt 16 éven felüliek:13-15 font
gyerek: 5-15 éves: 6.50.7.50 font
kb fél óra alatt ér körbe
A közlekedés drága? Buszjegy, metró, ilyesmi, mennyibe kerül ?
Könnyű tájékozódni?
az egész került 28000-be
Az easyjettel megvoltam elégedve, újságok voltak..
Szüleimmel, tesómmal voltam
Szállás: Hostel 7000Ft volt egy éjszaka+ reggeli
Egyszer voltunk étterembe: 8000Ft-nak felelt meg két sphagetti meg két Fish and chips két űdítő
A piccadillyn volt egy sportbolt: Lillywhites
5 fontért, vagyis 2000Ft-ért láttam adidas fürdőruhát, 4000Ft-ért angol mezt, a tesóm meg talált 10 fontot, vagyis 4000Ft-ot
Szia!
De jó Nektek
Én is kíváncsi lennék árakra, meg bocsi, ha egy kicsit off leszek, de mi a tapasztalatod az Easyjettel kapcsolatban? Én szept. 4-én repülök velük Londonba.
Plusz illeték?
Ujabb szinhaztura?
cica*92 nincs itt
szia,
én ugyanezeket kérdezném mint, Nature még annyival megspékelve, hogy hol laktatok, mennyiért, hogy foglaltad a szállást, milyen árak vannak stb...
s persze nagyon várnék egy részletes élménybeszámolót
Big Ben
Szia, 4 nap Anglia fovarosaban lehet katasztrofalis, foleg ha az eso fatylatol nem latsz tovabb az orrodnal,(esernyovel ne is probalkozz nem fog bevalni, inkabb sapka s esokabat!  de mivel az osszes muzeum, mint pl.National History,Viktoria es Albert stb ingyen vannak igy akkor is el lehet tolteni az idot. A Trafalgar teret mostansag ujitottak fel oda erdemes elmenni fotozas erejeig s ha erdekelnek a festmenyek akkor a kepgaleriaba is ami mogotte van. Ha szereted a hiressegeket s roluk keszult viaszbabukat akkor a Madame Tussau (nem bizti igy irjak  jo szorakozast fog nyujtani - itt fizetni kell, de ha nem reggel elsonek allsz sorba akkor olcsobban meguszod a belepti dijat. Big Band, Orszag haza - ha itt vagy akkor feltetlenul menj le a metroba mert szerintem tok szupi lett a belos designe-ja; Lovas gardistak..ha van idod setalgatni a City-ben hetkoznap teli van oltonyosokkel s a kis templomok nyitva vannak erdemes bekukkantani hetvegen meg siri csend uralja.
feltetlenul szallj fel egy emeletes varosnezo buszra errol fel s le "ugralhatsz" mikor kedved tartja.
ha szereted a nyuzsgest akkor az Oxford Street-et ne hagyd ki, ha kifogod hogy epp learazasok vannak olcson juthatsz jo cuccokhoz.
Nagyon tuti!
Mennyit fizettetek a repjegyért? Voltatok valamilyen étteremben?
A repülő út 2 óra 10 perc volt körülbelül, EasyJet-tel, vagyis fapadossal mentünk, ott visszakellett az órát állítani, Luton reptérre érkeztünk, onnan busz bevitt a vasútállomásra, onnét Londonba vonattal mentünk, egyébként csoportban voltunk, és úgy kedvezményes,
Egyébként a Nelson admirális szobra júniusban felújítás alatt volt, ja meg a Tate Galleryben is voltunk
Ingyenes múzeumok: British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Tate Gallery, Vasárnap: Westminster Apátság és a Szent Pál katedrális,
Több most nem jut eszembe
Egyébként a Saint James parkban lehet mogyoróval etetni a mókusokat
elég bontatlant venni mert ők úgy is kibontják, cukik
Nos ez a nap akkor volt amikor Piccadilly voltunk, hiszen ott 9 után érdekes az élet.
Amúgy négy nap alatt itt voltunk: British Museum, Hampton Court, Natural History Museum, Science Museum, St James Park, Hyde Park- Trafalquar square, Harrods, Madam Tussauds, London Eye, Tower of London, láttuk a Tower Bridget és a Big Ben-t, Westminster Apátság, Szent Pál Katedrális- utóbbi kettő vasárnap ingyenes, csak akkor nem szabad fotózni, Greenich, Piccadilly2-szer, Covent Garden2-szer, Hajós utazás a Themsénél, Lloyd biztosító társaság és a tőzsde épületét megnéztük, Buckhingam Palota
Asszem ennyi
Szia!
Én még nem voltam (bár tervebe van véve), úgyhogy várom az élménybeszámolót. Milyen járattal mentetek, meddig tartott az út, nem volt- e kevés az a négy nap?