Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kukorica főzés

Bea730
Létrehozva: 2006. szeptember 28. 08:21

Sziasztok!

Hogyan és mennyi ideig kell a kukoricát főzni?

Nekem minden esetben egy összaszott szinte ehetetlen valami lesz. Tegnap este kb. 40 percig főztem (jó nagy csövek voltak) s ki kellett dobni, mert elrághatatlan volt.

Van még itthon pár darab, gondoltam megpróbálkozom vele, ha kapnék tanácsot.

  1. 2012. július 8. 20:2538.

    Az itt olvasottak alapján főztem meg életem első csemegekukoricáját, mégpedig a következő képpen:

    fazék aljába kukoricahéj rá a kukoricacsövek és a hideg víz.Feltettem főni.A  forrástól számított 10 perc múlva lekapcsoltam.Nem tudtam a vízben kihűteni mert a gyerekeke már nagyon akarták enni.Ezért kivettem,hideg vízzel leöblítettem és ették.Nagyon-nagyon jól sikerült.Köszönöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  2. 2009. szeptember 8. 19:4137.
    Eddig még minden évben sikerült.
    előzmény:
    bigacsiga2 (36)
    2009-09-08  16:17
  3. 2009. szeptember 8. 16:1736.

    Szóval minden csak a vetési időtől függ.

     

    Jaj, meg az időjárástól, mert a csemege kukoricának a vetéstől számítva 100 nap kell a beérésig.

     

    Na most, ha te azt nyár közepén veted, ha szerencséd van fagy előtt leszeheted, ha nem... így jártál

    előzmény:
    bnagy (27)
    2008-07-16  07:57
  4. 2009. szeptember 8. 16:0535.

    A csemege kukoricának fehér csutkája van a takarmány kukoricának meg piros (vörösbarna).

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_928105 (31)
    2009-09-08  10:04
  5. 2009. szeptember 8. 14:1434.

    Én mindig úgy főzöm, hogy felforralom a vizet, bele a kukoricát és onnan 15-20 perc alatt kész! Állítólag minél tovább főzöd, annál keményebb, de ez sokszor függ a kukorica fajtájától is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_954174
    Torolt_felhasznalo_954174
    2009. szeptember 8. 13:3133.

    Szia!

    Ha kukacot találtál a kukoricán,akkor nem volt permetezve,nyugodtan eheted.Megfőtt már??Kérek szépen én is legalább egyet!!!

    A csemege kukorica általában hamar megfől,a takarmány kukoricát viszont tovább kell főzni.Lehet,hogy ilyent vettél... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_928105 (30)
    2009-09-08  09:54
  7. Torolt_felhasznalo_572250
    Torolt_felhasznalo_572250
    2009. szeptember 8. 11:2832.
    Azért volt benne kukac, mert már öreg volt a kukorica. Ilyenkor már szept elején nem szabad kukoricát venni, mert sokáig kell főzni 1-1,5 óra, meg em is olyan zsenge ilyenkor már.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_928105 (30)
    2009-09-08  09:54
  8. Torolt_felhasznalo_928105
    Torolt_felhasznalo_928105
    2009. szeptember 8. 10:0431.

    Most, hogy tudom, hogy 2 fajta kukorica létezik-a több órákig főzős, meg a 15 perces-, már csak arra lennék kíváncsi, hogy honnan lehet megállapítani, hogy melyik melyik.

     

    Ti idén mennyiért vettétek a kukoricát? Én láttam 120 Ft-ért és 50-ért is. Most legutóbb tegnap vettem cigányoktól mindössze 40! Ft-ért! Szépek! Szerintetek minden esetben lopják őket, azért ilyen olcsó? Én nem tudom, azt mondják... de azért 100 Ft és 40 Ft között óriási a különbség! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_928105
    Torolt_felhasznalo_928105
    2009. szeptember 8. 09:5430.
    az én kukoricáimnak sosem volt elég 10-30 perc főzés! szerintem egy óra kell neki. most is főzöm kb 30 perce, de még közel sem jó...pedig friss kukorica volt, tejszerű lé jött belőle, ha benyomtam a szemeket...bááár kb 4 kukac volt a leveleken, az nagyon rémisztő volt, még sosem láttam ilyet! ki is ráz a hideg tőle, undorító!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. július 25. 11:1829.
    Szia én már minden féle képp kiprobáltam de nekem igy izlik a leg jobban felrakom föni és lassu tüzön addig fözöm még nem gyöngyözik a viz utánna nagylángon forrástol 10perc és lekapcsolom és fogyasztható persze ha már hült egykicsit.
    előzmény:
    bnagy (27)
    2008-07-16  07:57
  11. 2008. július 25. 08:4828.
    Ezt két éve szeptember végén írták...
    előzmény:
    bnagy (27)
    2008-07-16  07:57
  12. 2008. július 16. 07:5727.
    Miért írja mindenki, hogy ilyenkor már nincs jó csemegekukorica? Az én kertemben még ősszel is van zsenge kukorica. Múlt héten vetettük egy adagot, abból szeptember végére lesz érett kukó. Szóval minden csak a vetési időtől függ.
    előzmény:
    Werbunga (19)
    2006-09-28  10:29
  13. 2008. július 15. 22:4426.
    Én is szoktam mikróban főzni a kukoricát, zacskóban.A zacskót lazán bekötöm és 5-6 percig főzöm.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_187778 (25)
    2008-07-15  18:40
  14. Torolt_felhasznalo_187778
    Torolt_felhasznalo_187778
    2008. július 15. 18:4025.

    Szerintem mikróban is elég jó, pedig én utálom a mikrót. De ott elég 5-6 perc, csövenként. Tényleg.

     

    A lábosban pedig a 10 perc elég. Ha tovább főzi az ember, csak keményebb lesz.

     

     

    előzmény:
    foka (24)
    2008-07-15  18:23
  15. 2008. július 15. 18:2324.
    10 perc??? Milyen volt? Még mikróban is tovább tart, és nem is olyan jó az íze.
    Én egyébként addig főzöm, míg meg nem fő. Kukoricája válogatja, hogy melyik mennyi idő alatt. Persze, én rajta hagyom a legbelső héját, mert az különleges zamatot ad neki.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_187778 (23)
    2008-07-15  17:23
  16. Torolt_felhasznalo_187778
    Torolt_felhasznalo_187778
    2008. július 15. 17:2323.

    Én 10 percnél még sosem főztem tovább. Miért kellene NÉGY órát főzni?

     

    Mikróban is próbáltam már,  ott sem volt több, mint pár perc, és tökéletes lett. Icipici vízzel

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_608191
    Torolt_felhasznalo_608191
    2008. július 15. 17:0622.

    Nekem anyukám azt mondta minimum 3 óra a kukorica megfőzése .

     

    Én a múltkor 4 órán át főztem , elzártam alatta a gázt , fedővel letakartam és jó puha lett.(mert még a saját levében és a gőzben is puhult)

     

    előzmény:
    Bea730 (1)
    2006-09-28  08:21
  18. 2008. július 15. 17:0221.

    Hol vesztek kukoricát? Nekem anyukám egyszer csinált otthon valamilyet amelyik annyira finom volt.

    Azt hiszem amerikai kukorica volt vagy mi. Nem merek venni sehol, félek hogy rossz lesz. Én az édeset szeretem, amelyik ilyen aranysárga színű.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_954174
    Torolt_felhasznalo_954174
    2008. július 15. 12:0720.

    Hol van már a gyerekkorom kukoricája?!Az a fajta már nem is létezik.Azt tényleg sok sok  órán át kellett főzni,mert egyszerűen olyan fajta volt.A mostani csemege kukorica bizony megfől 10-15 perc alatt.

    Fagyasztani szoktátok??Melyik verzió a jobb:blansírozva fagyasztom le,vagy nyersen? 

    Mennyiért árulják most a kukoricát? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2006. szeptember 28. 10:2919.
    Ilyenkor már nem csemege kukoricát árulnak, sajnos. Ezért gyakran akkor is kemény marad, ha órákig főzöd! 
    előzmény:
    Bea730 (1)
    2006-09-28  08:21
  21. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2006. szeptember 28. 10:1518.
    a csemegekukorica 10-15 perc alatt tokeletesen megfo....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_710345 (16)
    2006-09-28  09:53
  22. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2006. szeptember 28. 10:1317.
    Ez azert van, mert gyerekkoraban nagyon turelmetlen az ember, en is azt hittem, hogy a lecso orakig keszul amig magam el nem kezdtem fozni  
    előzmény:
    Bea730 (14)
    2006-09-28  09:41
  23. Torolt_felhasznalo_710345
    Torolt_felhasznalo_710345
    2006. szeptember 28. 09:5316.
    Szia, én épp tegnap is főztem. Nagy lábasba az aljára rakok a héjából, hajából. Lassú tűzön, fedő alatt két óra hosszát főzöm és nem teszek hozzá sót se semmi mást. Finom lett, de az tény, hogy függ attól is milyen fajta, mennyire öreg stb.
    előzmény:
    Bea730 (1)
    2006-09-28  08:21
  24. 2006. szeptember 28. 09:5215.

    na és még alaposabban végigolvasva a hozzászólásokat, ezek szerint az is hiba volt, hogy főzés után egyből kivettem a vízből s mikor már nem égette szét az arcunkat akkor ettük (volna 

    még csodálkoztam is, hogy mikor kivettem a főzővízből még szép duzzadó szemek voltak s mikor már ettük aszott mazsolák

    szóval akkor a főzőviízben hagyni kihűlni

    köszi nektek a jótanácsokért mégegyszer

    szép napot mindenkinek 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top