Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kukorica főzés
2006-09-28 08:211.
Létrehozva: 2006. szeptember 28. 08:21
Sziasztok!
Hogyan és mennyi ideig kell a kukoricát főzni?
Nekem minden esetben egy összaszott szinte ehetetlen valami lesz. Tegnap este kb. 40 percig főztem (jó nagy csövek voltak) s ki kellett dobni, mert elrághatatlan volt.
Van még itthon pár darab, gondoltam megpróbálkozom vele, ha kapnék tanácsot.
Az itt olvasottak alapján főztem meg életem első csemegekukoricáját, mégpedig a következő képpen:
fazék aljába kukoricahéj rá a kukoricacsövek és a hideg víz.Feltettem főni.A forrástól számított 10 perc múlva lekapcsoltam.Nem tudtam a vízben kihűteni mert a gyerekeke már nagyon akarták enni.Ezért kivettem,hideg vízzel leöblítettem és ették.Nagyon-nagyon jól sikerült.Köszönöm.
Szóval minden csak a vetési időtől függ.
Jaj, meg az időjárástól, mert a csemege kukoricának a vetéstől számítva 100 nap kell a beérésig.
Na most, ha te azt nyár közepén veted, ha szerencséd van fagy előtt leszeheted, ha nem... így jártál
A csemege kukoricának fehér csutkája van a takarmány kukoricának meg piros (vörösbarna).
Én mindig úgy főzöm, hogy felforralom a vizet, bele a kukoricát és onnan 15-20 perc alatt kész! Állítólag minél tovább főzöd, annál keményebb, de ez sokszor függ a kukorica fajtájától is.
Szia!
Ha kukacot találtál a kukoricán,akkor nem volt permetezve,nyugodtan eheted.Megfőtt már??Kérek szépen én is legalább egyet!!!
A csemege kukorica általában hamar megfől,a takarmány kukoricát viszont tovább kell főzni.Lehet,hogy ilyent vettél...
Most, hogy tudom, hogy 2 fajta kukorica létezik-a több órákig főzős, meg a 15 perces-, már csak arra lennék kíváncsi, hogy honnan lehet megállapítani, hogy melyik melyik.
Ti idén mennyiért vettétek a kukoricát? Én láttam 120 Ft-ért és 50-ért is. Most legutóbb tegnap vettem cigányoktól mindössze 40! Ft-ért! Szépek! Szerintetek minden esetben lopják őket, azért ilyen olcsó? Én nem tudom, azt mondják... de azért 100 Ft és 40 Ft között óriási a különbség!
Szerintem mikróban is elég jó, pedig én utálom a mikrót. De ott elég 5-6 perc, csövenként. Tényleg.
A lábosban pedig a 10 perc elég. Ha tovább főzi az ember, csak keményebb lesz.
Én egyébként addig főzöm, míg meg nem fő. Kukoricája válogatja, hogy melyik mennyi idő alatt. Persze, én rajta hagyom a legbelső héját, mert az különleges zamatot ad neki.
Én 10 percnél még sosem főztem tovább. Miért kellene NÉGY órát főzni?
Mikróban is próbáltam már, ott sem volt több, mint pár perc, és tökéletes lett. Icipici vízzel
Nekem anyukám azt mondta minimum 3 óra a kukorica megfőzése .
Én a múltkor 4 órán át főztem , elzártam alatta a gázt , fedővel letakartam és jó puha lett.(mert még a saját levében és a gőzben is puhult)
Hol vesztek kukoricát? Nekem anyukám egyszer csinált otthon valamilyet amelyik annyira finom volt.
Azt hiszem amerikai kukorica volt vagy mi. Nem merek venni sehol, félek hogy rossz lesz. Én az édeset szeretem, amelyik ilyen aranysárga színű.
Hol van már a gyerekkorom kukoricája?!Az a fajta már nem is létezik.Azt tényleg sok sok órán át kellett főzni,mert egyszerűen olyan fajta volt.A mostani csemege kukorica bizony megfől 10-15 perc alatt.
Fagyasztani szoktátok??Melyik verzió a jobb:blansírozva fagyasztom le,vagy nyersen?
Mennyiért árulják most a kukoricát?
na és még alaposabban végigolvasva a hozzászólásokat, ezek szerint az is hiba volt, hogy főzés után egyből kivettem a vízből s mikor már nem égette szét az arcunkat akkor ettük (volna
még csodálkoztam is, hogy mikor kivettem a főzővízből még szép duzzadó szemek voltak s mikor már ettük aszott mazsolák
szóval akkor a főzőviízben hagyni kihűlni
köszi nektek a jótanácsokért mégegyszer
szép napot mindenkinek
köszönöm szépen a hozzászólásokat, bocsánat de nincs időm egyesével válaszolni
a 2 óra tényleg soknak tünik, főleg, hogy a többség kb. 15 percet írt
bár megjegyzem az én emlékeimben is nagyon hosszú főző idő él
na mindenesetre ma este akkor úgy fogom, hogy forrástól számítva max. 15 percet és nem rakok bele sót (eddig raktam)
Én hideg vízbe teszem fel, és forrástól számított 15-20 perc alatt puhára fő, és aztán a főzővízben hagyom kihűlni
A tejes kuki a jó! ilyenkor már túl érett, nem igazán jó enni.
Én kuktában főzöm, pici sóval és héjjat is teszek közé.
Szia!
Ha van mikrod abban is megfő a kukorica!!! Nem kell megpucolni, úgy teszed a mikróba és 10 percig hagyod a legnagyobbon. Nagyon finom és puha lesz. Én már csak így főzöm a kukoricát!!!!
Nem a főzésben volt a hiba valószínű, hanem öreg csöveket vettél.
Ilyenkor már nem nagyon lehet kapni szép zsengét, jól kell tudni kiválasztani, hogy milyet vásárolsz. A fajtától is függ. Általában az apróbb szemű, halványabb (nem is olyan szép, mint a nagy sárgaszemű), a csemege, főznivaló, de, ha öreg, akkor az is már csak aszott lesz Ha belemélyeszted a körmöd egy szembe, amikor még nyers, s olyan "tejes", kis friss nedv jön ki, az a jó.
(Lehetett ezt érteni?
A főzővizébe pedig nem szabad sót tenni, csak utólag kell sózni, bár ezt biztosan Te is tudtad
Hideg vízbe rakod fel főni, én a leveleiből is szoktam bele rakni (letakarni vele a csöveket, illetve az aljára is teszek) és forrás után 10 percig kell főzni.
Ha nem lesz jó, nem biztos, hogy a te hibád, lehet, hogy nagyon öreg már a kukorica.
Szia, nálunk Nagymamám készíti és isteni. Nagy lábas. a kukorica héját tedd bele az aljába, ráfekteted a csöveket és a maradék héjjal betakarod. felöntöd vízzel hogy ellepje, sót szórsz rá, és lassú tűzön fedő alatt főződ, kb 2 órát.
Sok sikert
Leszeded a héjját raksz alulra is belőle aztán jönnek a csövek és a tetejét befeded a maradék héjjal és főzöd amíg puha nem lesz.