Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
RESZELT ALMA ELTEVÉS
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Rengeteg "rétes almám" van. Olvastam, hogy reszelve el lehet tenni... Csinált valaki ilyet már? Receptek, tapasztalatok?
A nyomozásom eredménye:
5 kg reszeltalma 1kg cukor, 1 dkg szalicil befőttesüvegbe. (kérdés: jól kinyomokodva?, szalicil nem elég a tetejére?
Olyat is hallottam, hogy minden nélül, jó tömören üvegbe nyomni... (nem romlik meg?)
Fagyasztani érdemes reszelt almát?
Nagyon várom a válaszokat....
Akkor igaz lehet az is amit vidéken láttam... CSAK A RESZELT ALMA JÓL BELENYOMKODVA AZ ÜVEGBE...
Köszönöm az összes ötletetet, azt hiszem mindegyiket kipróbálom!!!
Az almát mepucolod,lereszeled.1kg tiszta almához 10 dkg cukrot számitva a cukorral összekeverjük,egy kiskanál szalicillel.Üvegekbe töltjük,és 20 percig gőzöljük.Csak háromnegyedéig kell megtölteni ,mert levet is enged. Felhasználáskor a levétől kinyomjuk és még utánacukrozzuk.
Nálunk bevált...
Szia, én évek óta fagyasztom, nem kell lecukrozni, semmi csak lereszeled, be a zacsiba, be a fagyasztóba és ha kiengeded akkor teszed rá a cukrot meg amit akarsz. Ugyanolyan mint frissen.
Jó munkát hozzá.
Mindenkinek köszönöm, azt hiszem fagyasztok egy adagot, utána megpróbálom felhasználni...
Ha nem sikerül, utána még minig gondolkodhatom más megoldáson
Nekem kifejezetten almáspitéhez, réteshez kell ez a formátum (nagyon szeretjük).
Szia, az itteni karácsonyi receptek közül vettem ki az alábbit, nagyon-nagyon jól sikerült, ha valamit érdemes az almával kezdeni, akkor készítsd el ezt:
Narancsos almalekvár
Úgy készül, hogy megpucolunk nagyjából két és fél kiló almát, folyamatosan locsolgatjuk néhány citrom kinyomkodott levével, hogy ne barnuljon. (Három egész citrom kell hozzá.) Ezután lereszeljük az almát, és még egy citrom levével összekeverjük. Belereszelünk még négy nagy narancs héját és hozzáadjuk a narancsok levét is.
Ekkor lemérjük. (Hogy majd később a zselésítő mennyiségét hozzá tudjuk adagolni.)
Megszórjuk egy púpozott kávéskanálnyi fahéjjal, egy fél kanálnyi őrölt gyömbérrel és ugyanennyi szerecsendióval. Három kanál mézet és úgy harminc dekányi kristálycukrot adunk hozzá.
Feltesszük a tűzre, és lassú tűzön főzzük. Amikor már elég forró és összeértek az ízek, még lehet ízlés szerint cukrot adni hozzá.
Amikor jó alaposan átforrt, a mennyiségnek megfelelő zseléfixet keverünk hozzá, üvegekbe töltjük (öt-hat üveget szokott megtölteni), és nem kell dunsztolni, csak még forrón megfordítani az üvegeket, "rácuppantani" a lekvárt a fedőre – így vákumot képez és a forró lekvár fertőtlenít -, és mehetnek is a kamrába.
Szia! Az első kettőhöz nincs válaszom, de a fagyasztáshoz igen. Én ugyan nem csináltam még olyat, de kaptunk egyszer reszelt fagyasztott almát ismerőstől. Van egy jó kevert almás süti recept, ahhoz tökéletes volt.
Ezen kívül a német almapüré is elrakható, de sajnos ezt sem próbáltam még elrakni. Ahhoz kevés vízzel kell kompótot főzni, pépesre turmixolni és üvegbe tenni.
Jó próbálkozást!
Üdv.: Villő
A nagymamamám csak lereszelte, zacskóba tette és be a fagyasztóba. Anyukám a mai napig így csinálja. Semmi baja nem lesz.
A cukortól levet enged az alma, ami miatt alaposan ki kell nyomkodni.
A szalicilos eltevésről még nem hallottam.