Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

REMOSKA

mese67
Létrehozva: 2006. október 18. 10:07

Sziasztok!

Nagyon szégyenlem magam, valaki kért tőlem remoska recepteket, és elfelejtettem, hogy ki ezért mos közzé teszem.

Ezek maradtak meg belőle, mert a gépem elszállt, mint a győzelmi zászló.

Üdv ERA

  1. 2009. november 17. 18:3543.

    Igen, elég gyűjtögetős fajta vagyok. Ha valaki nekem örömöt akar szerezni, akkor valami konyha kütyüt hoz, vagy valami apróságot a konyhába. Egy bögre, egy csésze, egy szép doboz, kávékiöntő, vagy valami szép fűszeres. Sajnos ez a hibám.

     

    Mi is amit fel tudnék ajánlani? Mi az amire szükséged lenne? Van fóliaheggesztőm, aminek nyáron nagy hasznát veszem, mert borsót, gyümölcsöt, tököt, de még darált diót és darált mákot így rakok el. De a húsokat is és a zöldésgeket is. Ha az jó, abból van kettő.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954174 (42)
    2009-11-17  15:28
  2. Torolt_felhasznalo_954174
    Torolt_felhasznalo_954174
    2009. november 17. 15:2842.

    Szia!

    Hát sajnálom,te tényleg jó gazdája lettél volna.Ha most úri nő lennék,felajánlanám neked a még meglévőt,mert azóta sem használtam.

    Tudom,te gyűjtögetős vagy...mid van,ami felesleges lenne neked,és jó lenne nekem,cserélek veled valamire...

    Vadi új,azt sem tudom,hogy működőképes -e még.Bedugjam estére?

    előzmény:
    Sarapod2 (41)
    2009-11-16  16:31
  3. 2009. november 16. 16:3141.

    Ezer éves topic és most találom meg! Azt meg most olvasom, hogy kidobtál egy Remoskát !Ezer éve vágyom rá, de most már nagyon drága azt mondják, mert akartam behozatni egyet.

     

    Na ez a vonat is elment !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954174 (30)
    2006-10-18  12:07
  4. 2006. október 19. 07:5040.

    Jaj ez a gőzgombóc istenien néz ki.....

    Közben eszembe jutott, hogy szoktam csinálni benne, tekert májat. /csirkemáj borssal megszórva baconba tekerve/.

    "dugott husit" is készítettem, és a család kevencét a rakott krumplit, rakott krumplis husit. Én mindig nyers krumpliból készítem rengeteg tejfölle. És a tejfölben föl-sül meg a krumpi....nyammmmmmmm, és jó kis házi füstölt szalonna alá.

    Egyszer  a kényszer rávitt, lecsót csináltam benne. Nem volt rossz, de ettem már jobbat is. A Hagyma nem pirult meg rendesen. 

    előzmény:
    fröken (39)
    2006-10-18  20:40
  5. 2006. október 18. 20:4039.
    Dampfnudeln
    (bukta gözben)mikko
    Hozzávalók:
    500g liszt
    100 g vaj
    2 tojás
    2 dl langyos tej
    5 g só
    3 evökanál cukor
    20 g élesztö
    ezeken kívül: 1 csésze tej, 50 g vaj vagy 2 ek olaj, 1 ek cukor, csipet só

    A hozzávalókból (elsö rész) élesztös tésztát csinálunk, hagyjuk megkelni és utána fél centiméterre nyújtjuk. Egy pohárral kiszaggatjuk (fánk nagyságúra) és a deszkán megint kelni hagyjuk.
    Egy teflon lábasban (melyhez fedö van!) a tejet, vajat cukorral, sóval felforraljuk.
    A megkelt tésztát beletesszük szorosan egymás mellé. Befedjük és betesszük az elömelegített sütöbe. Kb. 30 percen keresztül 220 fokon sütjük. A fánkok a helyhiány miatt felfelé nagyra nönek a gözben.
    Vanília- vagy borsodóval kínáljuk. Lehet lekvárral is enni.
    Ha a cukrot elhagyjuk, köretnek is megfelel szaftos húsok mellé.
    Ha marad belöle, felszeleteljük és kis zsíradékban kisütjük.
    Nem nehéz csinálni. Én nem a sütöben csinálom, hanem fenn a kerámia lapon, 4-es fokozaton ca. 30 perc.
    előzmény:
    fröken (38)
    2006-10-18  20:35
  6. 2006. október 18. 20:3538.
    KNEDLI
    Az eredeti knédlit réteslisztböl csinálják. könnyü csinálni, egy cseh hapsitól kaptam.
    70 dkg rétesliszt
    1 darab élesztö (kis tejben cukorral felfuttatni)
    3 tojás sárgája
    egy marék só
    Jó kemény tésztát csinálni (vízzel)
    Kb. fél órát keleszteni, majd bö, forró vízben 4 darab hengert formálva a tésztát kifözni.(Ez ca. 25 perc)
    Még forrón felvágni szeletekre. A maradékot be lehet fagyasztani és mikróban felengedve olyan, mint a friss. (Vagy göz fölött melegíteni)
    előzmény:
    fröken (37)
    2006-10-18  20:34
  7. 2006. október 18. 20:3437.
    Helgától gözgombóc
    A kenyérsütőben dagsztottam, kelesztettem, alulra ment az olajon megfuttatott hagyma, szalonna aprra vágva, bele a többi, liszt, élesztő tejjel, tojások, só friss petrezselyem, természetesen cukor nélkül, a fazékba meg ujjnyi vegetás víz olajjal, valami osztályon felüli lett, a félkész knédli is elmehet a tarkába emellett Nem is kelesztettem újra kiszaggatás után, igaz, kb 2 cm-re nyújtottam csak. Klassz laza lett, és nem olyan "taknyos", mint a vízben főtt.

    Ha belegondolok, hogy Ausztriában, Németországban, cseheknél folyton ezt hajkurásztam, amikor egyik sincs ennyire jó, KÖSZI Neked! Improvizáltam rá egy jó szaftos apróhusis akármit gombával.
    előzmény:
    fröken (36)
    2006-10-18  20:33
  8. 2006. október 18. 20:3336.
    Föve sült túrós tekercs
    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, fél csomag sütöpor, csipetnyi só
    Töltelék: 12 dkg porcukor, 1 tojás, 1 dl tejföl, 25 dkg áttört túró, reszelt citromhéj, fél csomag vaniliás cukor, 5 dkg mazsola, 10 dkg margarin a kenéshez, ½ l tej és 1 cs vaniliás cukor
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
    A vajat megolvasztjuk, és a tésztát megvajazzuk, mint a rétest szoktuk, majd rákenjük a tölteléket. Összesodorjuk, vajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét is megkenjük vajjal, és leöntjük a vaníliás cukorral édesített tejjel. Közepesen meleg sütüben kb. 1 órán át sütjük. Ezalatt a tej elfö, és a tekercs rózsaszínü;re pirul, de vigyázzunk, ki ne száradjon.
    Ferdén felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
    előzmény:
    fröken (35)
    2006-10-18  20:32
  9. 2006. október 18. 20:3235.
    Teszek be nehany lementett receptet innen a netröl, szerintem ezeket is meglehet csinalni a REMOSKABAN.

    Gőzbukta.

    Szokásos kelt tésztát készítünk, amikor megkelt, deszkára téve, fánktészta vastagságúra nyújtjuk.
    Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a deszkán kicsit pihenni hagyjuk.

    Közben egy nagy lábast jól kizsírozunk, felforrósítjuk, és a tésztákat belerakjuk.

    Amikor már látszik a pirítás a tészták szélén, egy merőkanál forró vízzel meglocsoljuk, befedjük.

    Néhány perc alatt a gőzben a tészták szépen kigömbölyödnek, ekkor késsel vagy süteménylapáttal kiszedjük, cukrozott mákkal, dióval vagy ízlésünknek megfelelő bármivel meghintjük.
    Ha egyszerre nem férnek el a tészták a lábasban a zsiradékot pótolni, kell
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2006. október 18. 20:2834.
    http://remoska.itk-cz.biz/
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_267451 (32)
    2006-10-18  12:47
  11. 2006. október 18. 13:3833.
    az en remoskam is femböl van, igy remelem hogy sikerülni fog a piskota sütese. kifogom probalni, mert nyaron igen nincsen kedvem a hösegben sütögetni. köszi a gyors valaszt  
    előzmény:
    mese67 (28)
    2006-10-18  12:05
  12. Torolt_felhasznalo_267451
    Torolt_felhasznalo_267451
    2006. október 18. 12:4732.

    Sziasztok!

    A szlovákoknál (Komarno) létezik a dolog, olyan 3500 korona körül van - ez kb. 2 hetes, személyes információ!!! Ja, ez a nagyobbik, mert van egy kisebb Remuska is, az csak 2 literes, és néhány 100 koronával olcsóbb.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2006. október 18. 12:2831.

    Szia!

     Nekem ez az újabb változatom van! Nagyon szeretem, mert a kollégiuma konyha egy rossz rezsóból áll... Íg mindent meg tudok csinálni. Egy halom sütit sütöttem már benne. A múltkor már a muffint is kipróbáltam. Kicsit deformált lett, de finom!  A szomszédban a fiúk meg csak írigykednek, hogy nálam mindig sül valanmi süti.

     Azt vettem észre, hogy a max 4 tojásos piskóta sül meg benne. A többinél már a teteje ég, de a közepe nem sül meg.

    A rizskoh is nagyon finom benne. Jó kis kütyü, csak ki kell tapasztalni 

    előzmény:
    mese67 (13)
    2006-10-18  11:11
  14. Torolt_felhasznalo_954174
    Torolt_felhasznalo_954174
    2006. október 18. 12:0730.
    Ha hamarabb összejöttünk volna,akkor nem dobtam volna ki az egyiket!Még az is teljesen uj volt,sose használtam...
    előzmény:
    alienor (26)
    2006-10-18  11:57
  15. 2006. október 18. 12:0729.

    Szlovákoknál még láttam 2 évvel ezelött Komáromba.

    előzmény:
    alienor (26)
    2006-10-18  11:57
  16. 2006. október 18. 12:0528.

    Nekem régi aluminium remoskám van, de ez úgy működik, igaz hogy felül melegít, de mivel fém az oldala és az alja ott is süt,

    Sima piskótát csinálok, ki zsírozom a remoskát kilisztezem, beleöntöm a piskóta masszát , ráteszem a tetejét és 15-20 perc alatt kész. Attól függ hány tojásból csinálod. A bögrés kefíres süti is isteni benne.

    előzmény:
    fröken (23)
    2006-10-18  11:54
  17. 2006. október 18. 11:5727.
    Szia! emlitetted a piskota süteset a remoskaban. beirnad hogy -hogyan csinalod? mivel a tetejeben van a fütöszal, hogyan sül meg a piskota alja? az enyemen nincsenek szamok, csak be es ki lehet kapcsolni. a kacsa csodalatosan megsült benne . szuper.
    előzmény:
    mese67 (22)
    2006-10-18  11:53
  18. 2006. október 18. 11:5726.

    Szerintetek hol lehet most ilyen kütyüt venni, (de nem valamilyen hűde csomagküldőre, meg TV Shpora gondoltam, aki aranyárban forgalmaz valami nagyon hasonlót)  - hanem azt a régi klasszikust, azzal a bakelit fogóval és a ronda alumínium tetővel....  

    Pl. ha valakinek van egy régi felsleges darabja, átvenném!  

    előzmény:
    mese67 (13)
    2006-10-18  11:11
  19. 2006. október 18. 11:5625.
    termeszetesen tudom hasznalni a recepteket, majd ha en is kapok a baratnömtöl a remoskahoz, akkor beirom ide Nektek. gondoljunk a jövöre   
    előzmény:
    mese67 (22)
    2006-10-18  11:53
  20. 2006. október 18. 11:5524.

    Biztos lehetsz benne, hogy nem üt agyon! De ez a vasalós jó duma, haza megyek és elmondom a férjemnek, hátha akkor nem kell vasalni! Mert azt nagyon nem szeretek 

    Írj a moderátoroknak biztos segítenek. Eddig egyszer fordultam hozzájuk de akkor nagyon rendik voltak és segítettek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954174 (21)
    2006-10-18  11:48
  21. 2006. október 18. 11:5423.
    Szia! emlitetted a piskota süteset a remoskaban. beirnad hogy -hogyan csinalod? mivel a tetejeben van a fütöszal, hogyan sül meg a piskota alja? az enyemen nincsenek szamok, csak be es ki lehet kapcsolni. a kacsa csodalatosan megsült benne . szuper.
    előzmény:
    mese67 (19)
    2006-10-18  11:37
  22. 2006. október 18. 11:5322.

    Jaj de jó hogy megtaláltad, mert fudalt rendesen a lelki ismeret. sajnos csak ennyi maradt meg belőle.

    Remélem tudod használni ezeket a recepteket is!

    előzmény:
    fröken (20)
    2006-10-18  11:46
  23. Torolt_felhasznalo_954174
    Torolt_felhasznalo_954174
    2006. október 18. 11:4821.
    Velem már harmadik napja csinálja.De nem is tudom,hogy hová fordulhatnék ezügyben!?Nem állítgattam el semmit.
    Tudod mi a vicces Remoska ügyben.Nekem volt kettő is,de az egyiket,azt hiszem az oroszt,vagy a csehet,na jó,már nem is tudom melyiket,kidobtam,amikor a kamrában selejteztem.Ezt az egyet meghagytam,hátha jó lesz valamire alapon.Én félek,hogy agyonüt.Egyébként fenntartással vagyok még a hülye vasaló miatt is.Azt hiszem,félek minden elektromostól...
    előzmény:
    mese67 (19)
    2006-10-18  11:37
  24. 2006. október 18. 11:4620.
    Szia! nekem igerted a recepteket, es a remoskam pont ilyen.  
    előzmény:
    mese67 (13)
    2006-10-18  11:11

Címlap

top