Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Herpesz gyerekkorban
Sziasztok! Mivel nincs ilyen topic, gondoltam nyítok egyet.
Kisfiam 3 éves és 3 havonta megjelenik az állán herpesz. (apai ágon örökölte). Kaptunk gyógyszereket rá, szirupot, (gyerek bőrgyógyásztól) amivel el-elmúlik, de rettenetesen sok időbe tellik.
Kinek van tapasztalata ez ügyben, esetleg van e valaki, aki ilyen problémával küszködik?
Köszönöm: andi
sziasztok, köszönöm a hozzászólást. Nekem az életemben nem volt herpeszem, a párom szenved vele..évek óta. ..., tuti, hogy herpesz mert felholyagzó piros gócok jelennek meg a szája körül, de most olyan borzasztó a helyzet, hogy több helyen is jelentkezett a szája körül..., Zoviraxot adom belsőleg, illetve immunerősítő gyógyszereket kap, illetve "szárítom"....
Tudtok esetleg gyerek bőrgyógyászt aki jó?
Sziasztok
Nem kötözködésképpen írom, csak a pontosság kedvéért:
A herpeszt nem lehet "apai ágon örökölni", mert vírusfertőzés, de persze, elkaphatta a gyerek az apjától. A herpeszvírus nem a véráramban, hanem az idegdúcokban él, az immunrendszer gyengülésekor szaporodni kezd, és okozza a jellegzetes tüneteket. Azért jön ki mindig ugyanott, mert az ahhoz a területhez tartozó idegdúcban húzza meg magát, amikor nem kedvező számára a helyzet.
Igazán hatásos gyógyszer nincs ellene. Léteznek krémek, amelyek vírusellenes szert tartalmaznak, lehet próbálkozni az immunrendszer erősítésével, alkalmazható az ózonos bőrtisztító a kezdődő hólyagok eltávolítására, de ezek a dúcokban nem pusztítják el a vírust, csak gyorsabbá teszik a gyógyulást. Oki kezelése egyelőre sajnos nem ismert .
az immunerősítés jó ötlet.
inkább úgy mondanám, hogy apától elkapta.
ha a gyógyszerektől (telviran talán? nem tudom, mit kapnak a babák) csak igen lassan múlik, szerintem nem herpesz. inkább ekcémának vagy valamilyen allergiás reakciónak hangzik.
sztem nézesd meg másik dokival is.