Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Rúdmixer receptek
Sziasztok!
Tegnap megleptem magam egy botmixerrel, de szeretném jól kihasználni és szeretnék tippeket kérni ehhez. Már olvastam a két régebbi topicot és ott is jókat olvastam, de biztos tudtok még ahhoz is hozzátenni. pláne, hogy nekem nagyon konkrét receptekre lenne szükségem, mert eléggé kezdő háziasszony vagyok. Amolyan lépésről lépésre, részletes hozzávalókkal receptek, hozzávetőleg pontos mennyiségekkel.
eddig nem nagyon ettünk krémleveseket, nem is tudom, hogy szeretjük-e, de a gyümölcsleveseket nagyon.
Még annyit hozzátennék, hogy a masinám nem egy szuperszónikus valami, egy teljesen egyszerű, noname olcsó mixerke. Biztos nem kell óriási dolgokat elvárnom egy 1799 Ft-os botmixertől, de a holnapi krumplipüré biztos ezzel készül majd.
banánnal meg várok még, hogy akciós legyen. naranccsal meg hasonlókkal lehet bármit is kezdeni egy mixer segítségével? mert a citrusfélék most jó áron vannak mifelénk, de a banán csakazrtse akciós... köszi Néktek
legyen szép napotok!
Sárgarépa-krémleves
1szál póréhagyma,6 srépa,2 krumpli,1 liter húsleves(lehet kockából is).
A megtisztított póréhagymát és sárgarépát karikára,a krumplit kis kockára vágom.Kevés olajon megfuttatom a hagymát, rádobom a répát és a krumplit,aláöntök egy kevés húslevest(annyit,hogy belepje a zöldségeket) és puhára párolom.Amikor puhák a zöldségek rúdmixerrel pürésítem és felöntöm a többi húslevessel (ne legyen túl híg,akkor jó, ha olyan krémes az állaga). Sóval, borssal ízesítem és sajtos pirítossal tálalom.
Én meg nem tejjel szoktam kikeverni a krumplit, hanem tejföllel. És azzal is nagyon nagyon finom.
***
Lehet színes krumplit is csinálni, csak egy kis spónóttal, főtt sárgarépával vagy főtt sütőtökkel kell összekeverni.
akkor egy recept, csak hogy szét ne offoljam a topikot (9hós kisfiamnak készítettem, de kosz nem kérte, pedig igen fini krumplipuré alternatíva, azóta az egyik kedvencem)
kicsi hagymát vagy póréhagymát (felnotteknek bátran mindkettot) olivaolajon megpárolok, erre rászeletelek egy kisebb cukkinit,párolom, majd belevágok 1-2 héjában fott krumplit. osszepépesítem a botmixerrel, majd sózom, borsozom - ízlés szerint! Isteni magában, koretként is. A krumplipurével ellentétben nem lesz csirizes, ami sajnos számomra is ehetetlen botmixerrel kivitelezve.
Szia E-torta Már anyukámat is megfertőztem ezzel, korábban kézzel nyomogatta szét a gyümit, miután szépen feldarabolta őket.
Ja, és a hal-és tojáspástétomot is mindig ezzel csinálom.
Krumplipuret semmikepp ne csinalj vele
Pont most akartam ezt írni! Persze sejtettem ám, hogy nem én találtam vel a spanyolviaszt, de tényleg sokan nem tudják. Borzalmas lesz a krumpli, én ui. kipróbáltam anno...
pocmak, neked pedig itt egy pofonegyszerű, de annál finomabb leves. Az indexről mentettem le régebben:
Márványsajtos póréhagymaleves
Hozzávalók:
1 evőkanál olivaolaj
1 nagy fej hagyma
1 szál póréhagyma
1 evőkanál liszt
8 dl kockaleves
0,5 dl fehérbor
5 dkg márványsajt
1,5 dl tej
só, bors
A forró olajban pároljuk puhára a kockázott hagymát és karikázott pórét. Szórjuk rá a lisztet, keverjünk rajta egyet, és engedjük fel a levessel és a borral, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk 2-3 percig. Engedjük bele a ródmixert, pépesítsük, és adjuk hozzá a sajtot és a tejet. Forraljunk rajta, és kész.
Szia!
Kedvencem a következő egyszerűen elkészíthető turmix:
Fejenként 1 banán, 1 dl tej (attól függ, milyen sűrűn szereted) pár szem fagyasztott meggy( persze felolvasztva  ha akarod még tehetsz bele 1-2 evőkanál vaníliafagyit, meg meggylevet szintén 1-2 evőkanállal. Az egészet összeturmixolod és kész. Kb. 10 perc alatt kész, és akkor még el is mosogattál utána.
Jézusom, és én még azt hittem, hogy a botmixer az egyszerűen egy eszköz, nem pedig egy olyan tárgy, ami meghatározza a főzött ételek fajtáját.
Viszont így legalább rájöttem, hogy az én életem is hiányos... Szóval:
Keresnék recepteket fakanálhoz, késhez és merőkanálhoz! Tudnátok segíteni?
Múlthéten vitt a férjem éppen egy munkahelyi bulira, ahol aztán felhívta valaki a fgyelmét rá, hogy ki ne hagyja, mert nagyon finom!
kb. 1 bögrényi lencsét 2 db répával, egy darabka zellerrel, 2 db krumplival megfőzök. Amíg fő, megpirítok tökmagot, szezámmagot és napraforgómagot, kihűtöm, megőrlöm, és hozzáteszem a "raguhoz". Teszek még bele curry port, és vajat, vagy olíva olajat.
Amikor minden teljesen puha, akkor botmixerrel pépesítem (ha olívát használok, olyankor teszem bele). Kenyérre kenve nagyon finom!
Ha sokat csinálok belőle, és marad, akkor "felturbósítom" főtt hajdinával, tojással, sóval, törött borssal és kroketteket sütök belőle, miután morzsába forgattam.
hajjaj, a csudába! kajához vettem én is a mixert, kifejezetten a krumplipüré miatt, szóval nem örülök, hogy azt mégse olyan jó csinálni vele. Azért vettem a mixer, mert krumplipürékészítés mellett jobban kihasználható, mint egy sima krumplinyomó. gondolatban már láttam magam előtt a fini turmiokat és itthon döbbentem rá, hogy nem tudok egyet se igazán
A mi egyik kedvenc zöldséglevesünk: (hangulattól függő /mennyire akarom megváltani éppen "családunk világát"/, hogy leveskockát, vagy natúr (só és egyéb adalék mentes, csak zöldségből készült) ételízesítőport teszek bele.
Olívás vajon párolok széles karikára vágott pórét.Hozzáteszek vékony csíkokra vágott: rengeteg répa, ptrezselyemgyökér, zeller, kelkáposzta, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, teszek bele leveskockát, bazsalikomot, kakukkfüvet, szurokfüvet, babért, fokhagymát.
Puhára főzöm, majd beleöntök egy doboz vörösbab konzervet, összeforralom.
Kiveszek a zöldségekből annyit, hogy a maradék egy normál leves-állag legyen. A kivetteket botmixerrel pépesítem. Vagy friss franciakenyérre, vagy pirított kenyérre kenjük, tetejére valamilyen reszelt sajtot teszünk (legfinomabb füstölt és nem füstölt vegyesen), és esszük a levessel.
A mi kedvenceink a zöldségkrémlevesek.
Én úgy csinálom, hogy ami zöldséget találok itthon, megpucolom, és picire felaprítom, hogy hamar átfőjön.
(Répák, zeller, krumpli, hagymák,stb..Úgy is lehet, h csak 4 szem krumplit, fehérrépát, hagymákat teszel bel, akkor burgonyakrémleves)
Beleteszem egy lábas forrásban lévő vízbe, puhára főzöm vegetával, sóval, borssal.
Ha puha a zölds., leszűröm, hogy pici lé azért maradjon a zöldségek alatt, és jól összeturmixolom.
Visszaöntöm a zölds.ekre a leszűrt levét, felteszem forrni, behabarom tejfölös-liszttel, összeforralom az egészet, és kész!
Szerintem egészséges, és nagyon finom!
Kínálhatsz mellé levesgyöngyöt.
olyat is szoktunk, h ami gyümi van(min. 1 db banánnal) összeturmixszoljuk,(alma, nari, mandarin, körte...) és cukrozás nélkül, csak úgy magában megesszük desszertnek. Olyan, mint a bébikaja, nagyon finom és ez is egészséges!
Sok sikert!
A kajákhoz vettem a botmixert.-látom Te forditva
Mixelnél de nem tudod szereted-e a krémleveseket.?Próbáld ki hátha bejön.
Tejszin, gyümi, joghurt,zselatinpor, édesitő és mehet a fagyasztóba.Jég esetleg gyümi, sorbet készitésnél is jó.
Vacak mixert nem érdemes venni, mert nem viszi el a húst.
A legjobb talán a Braun 300 W-os és igen szeretem minden nap vagy háromszor használom.
Gyereknek pépesitek vele, főzeléket süritek úgy, hogy összetöröm a füzelék egy részét.
Jön ez magától, hogy mire való.