Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bögrés sütemény
Sziasztok!
Még sosem csináltam ilyet,meg amugy se vagyok egy nagy szakács....de vágyom egy kis sütire,s gondoltam csinálok bögrést,mivel ehhez nem kell mérleget használni (az ugyanis nincs a koliban) ,de bögrém az van...
Tehát veszek 1-1 bögre cukrot,tejet;1 tojást;1 sütőport;1,5 bögre lisztet (de azt olvastam,hogy ez lehet 1 bögre liszt + fél bögre pl.dió - én ez utobbit szeretném csinálni) Ezeket csak össze kell keverni és kész?A tepsit ki kell vajazni vagy lisztezni is kell?Meddig kell sütni?
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20081223/tokeletes_es_egysze ru_aprosutemenyek_az_unnepekre_-_praktikus_tippekkel/
Hasznos információk:
• negyed teáskanál: 1,25 mlCsészében, kanálban megadott mértékegységek pontosítása:
• fél teáskanál: 2,5 ml
• egy teáskanál: 5 ml
• egyharmad csésze: 80 ml
• fél csésze: 120-125 ml
• háromnegyed csésze: 180 ml
• egy csésze: 250 ml
• egy evőkanál: 20 ml
Alapvető élelmiszerek, gyakran és szívesen használt fűszerek súlya:
1 csészényi:
kristálycukor: kb. 17 dkg cukormáz: kb. 13 dkg liszt: kb. 12 dkg búzadara: kb. 15 dkg csokoládéreszelék: kb.17 dkg méz: kb. 30 dkg édes szirup: kb. 30 dkg
Egy csapott evőkanál:
kristálycukor: kb. 1,5 dkg porcukor: kb. 1,5 dkg só: kb. 2 dkg liszt: kb. 1,5 dkg zsemlemorzsa: kb. 1 dkg búzadara: kb. 1,5 dkg vaj: kb. 2 dkg
1 púpozott evőkanál:
kristálycukor: kb. 2 dkg porcukor: kb. 2 dkg só: kb. 2,5 dkg liszt: kb. 2 dkg méz: kb. 3,5 dkg
1 kiskanálnyi:
szezámmag: kb. 2,5 g♦ őrölt gyömbér: kb. 2 g
Továbbá:
1 tojás: kb. 5-6 dkg 1 tojássárgája: kb. 1,5-2 dkg 1 tojásfehérje: kb. 3-3,5 dkg
Nagyon alacsony: 120 °C. Fokozat gázsütőnél: 1/2. Alacsony: 150 °C. Fokozat gázsütőnél: 1-2. Mérsékelten meleg: 160 °C. Fokozat gázsütőnél: 3. Mérsékelten meleg: 180 °C. Fokozat gázsütőnél: 4-5. Mérsékelten forró: 200 °C. Fokozat gázsütőnél: 6. Forró: 220 °C. Fokozat gázsütőnél: 7-8. Nagyon forró: 240 °C. Fokozat gázsütőnél: 9.A sütő fokozatainak beállítása:
Tasaya!
Az angol répatortádhoz mekkora csészét használtál?
Köszi
Bögrés sütik:
Instant kakaós süteménypor:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-su temenyek_-edessegek/instant-muffin
Duplacsokis brownie
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemen yek_-edessegek/duplacsokis-brownie
Joghurtos bögrés süti:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenye k_-edessegek/joghurtos-poharas-suti
Bögrés csokis:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemen yek_-edessegek/bogres-csokis
Nagyon jól néznek ki a sütik!
Ki is própálom majd őket!
Sziasztok,
legújabb kedvencem, amit a Sütik képpel topikon Nyestkutyának és Latsiának köszönhetek. Itt tortának készítettem, de lehet muffinnak vagy egyszerű, krém nélküli pitének, amit porcukorral megszórva kínálunk.
Angol répatorta
2 csésze liszt
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
2 tk gyömbérpor
csipetnyi só
3 csésze reszelt répa
2 csésze darált dió
1 csésze kókuszreszelék
1 csésze nagy szemű mazsola
2 csésze cukor (fele barna)
3/4 csésze étolaj
4 tojás
(+ tetszőlegesen egy csésze lecsöpögtetett, apróra kockázott ananász)
180 fokra melegítsd elő a sütőt, és bélelj ki papírral egy tortaformát/kisebb tepsit.
Vegyítsd össze egy tálban az első 5 száraz hozzávalót!
Egy mély keverőtálba öntsd bele a cukrot és az olajat és robotgéppel kavard simára! Add hozzá a tojásokat, és szintén keverd simára! Alacsony fokozaton add hozzá a lisztes keveréket, de csak addig keverd tovább, amíg a száraz hozzávalók már nem látszódnak. Ekkor óvatosan forgasd bele a darabos hozzávalókat, répát, (én forgókéses mixerben apróztam, nem reszeltem) mazsolát, diót, (ananászt, kókuszt).
Formába vele, be a sütőbe! A muffinnak 25 perc kellett, ha torta lesz belőle, 40-50. Ne szárítsd ki! Ha egy kis nedvesség marad a tűn, de darabos tészta nem, már kész.
Hűlni hagytam, majd kettévágtam és a lapokat megkentem az alábbi krémmel, majd összeállítottam. Tejszínhabbal vontam be.
Krém:
30 dkg Mascarpone vagy Philadelphia sajt
20 dkg porcukor
fél narancs leve + 1 reszelt héja
A tetejére 30 dkg porcukrot 1 evőkanál étkezési keményítőt összekevertem egy nagyobb narancs reszelt héjával és a fele levével.
ez nagyon tetszik, nagyon ötletes
köszi, hogy beírtad, könyvjelzőnek el is tettem
szia...én nemrégiben nutellás, kakaós, és mákos ízben készítettem mikrós bögrést...a koleszban talán van mikró...(nekünk anno volt)
3 perces bögrés mikrós sütemény
(ehhez van magyar nyelvű videó is ugyan ott)
van egy másik kefíres receptem is, amit a kefír pohárral lehet kimérni..nyáron nektarinnal isteni volt, de most lehet bele tenni pl. fagyasztott erdei gyümölcsöket,,kefíres (nektrainos) süti
A világ legegyszerűbb bögrés süteménye:
3 perces bögrés süti:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenye k_-edessegek/3-perces-bogres-csokis-suti
Szia!
Én minden süteményt 180 fokon sütöm!
Már másodszorra próbálok bögrés diós sütit sütni, de most már teljesen elment a kedvem tőle, mert második alkalommal sem sikerütl. Egyszerűen nem emelkedik meg a tészta, lapos marad.
Mit gondoltok mi lehet a baja?
160 fokon sütöm, a recept biztosan jó, mert többet is összenéztem.
Már másodszorra próbálok bögrés diós sütit sütni, de most már teljesen elment a kedvem tőle, mert második alkalommal sem sikerütl. Egyszerűen nem emelkedik meg a tészta, lapos marad.
Mit gondoltok mi lehet a baja?
160 fokon sütöm, a recept biztosan jó, mert többet is összenéztem.
Bögrés gyümölcsös torta:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/bogres- gyumolcsos-torta
Sziasztok!
az én kedvenc bögrés receptem:
Bögrés Mákos
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre liszt
1 bögre mák
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 kiskanál fahéj
lekvár
a vajat és a cukrot habosra keverem, majd felváltva hozzáadom a tejet, a lisztet és a mákot. Ha kész, belekeverem a sütőport és a fahéjat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben szép barnára sütöm. Ha kihült cérnával félbevágom, és egy kevés lekvárral kenem meg a közepét, majd visszateszem egymásra a tésztát és enyhén meghintem porcukorral.
A párom és a barátai imádják, mindig ezt kérik, ha megyünk együtt valahova.
Sziasztok!
Énis nagyon szeretek bögrés, ill. POHARAS sütiket sütni.
Ajánlom nektek a www.pasz.eoldal.hu -t, ott többet is találtok.
(bögrés mákos, joghurtos poharas, szilvatorta, muffin...)
Hozzávalók:
4 tojás, 16 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom héja reszelve, pár csöpp citromlé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral, a vajjal egy tálban alaposan kikeverem. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verem. Beleöntöm a tojásos keverékbe. Hozzáadom a lisztet a sütőporral, a citrom reszelt héjával, levével. A tepsit kizsírozom, belisztezem, és a tésztát beleöntöm, közepesen meleg sütőben 25 perc alatt kisütöm.
Almás: Ugyan így, csak 1 nagy almát lereszelek, és 3 ek. fahéjas cukorral együtt belekeverem a tésztába.
Mákos: 1 marék darált cukros mákot és szükség szerint tejet is öntök a tésztába.
Narancsos: 1 narancs reszelt héja, pár csöpp leve, 1 vanília, és egy kevés rumaroma is kerül a masszába.
Sziasztok!
Én ezt a receptet az egyik barátnőmtől tanultam és azért szeretem mert annyira egyszerű gyors, és szinte megvan otthon:
Tündi barackos sütije:
Hozzávalók:
-2 tojás
-1 kis pohár tejföl
-1 bögre liszt (2,5 dl de nem teljesen tele)
-1 bögre cukor (-II-)
-4 ek.olaj
-1 tk.szódabikarbóna
A cukrot elkecerjük a tojással, majd jöhet a tejföl, az olaj, a liszt a szódabikarbónával elkeverve., az egészet elkeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, a tetéjére valamilyen gyümölcsöt teszünk, csak belepotyogtatjuk.Közepes lángon 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük! a sütőt ne nyitogassuk mert összeesik a tészta!
Jó étvágyat!
Sziasztok!
Sós bögrést nem tudtok? Esetleg olyat ami dl-ben mér nem dkg-ban?
Jelenleg nincs használható mérlegem otthon .....
Köszi előre is ...
Kedves Hajniky!
Kössz a jó tippet,de a bögres sütiből nem csak egy változat létezik!
Köszi az uj receptet .
Csak azert irtam megjegyzést hogy szegény topicnyitonk ne keseredjen el
Kedves Topiknyitó:
A sütihez 1 bögre tej, cukor liszt, dió kell és 2 tojás, 1 csomag sütőpor és egy kis magozott gyümölcs a tetejére, lehet befőtt is.
Én rendszeresen csinálom, mert egyszerű, könnyű és még a 15 hónapos kisfiam is megeheti.
Sok sikert a sütikéhez.
TIPP: ha többen jönnek hozzád és kínálni akarsz akkor ne szórd csak úgy bele a masszába, hanem sorba rakosgatva kikockázható.
sziasztok!
Megcsináltam,meggyel és csokidarabokkal,nagyon finom lett.
szia!
nem volt rá időm. dolgoztam!
de ahogy pihenős leszek, elkészítem. majd megírom. valószínű, hogy a tetejére szórom a meggyet.
SZia!
Na sikerült a recept? Kipróbáltad? Tetejére szórtad a meggyet, vagy bele a sütibe?
szia!
még nem, a hétvégén szeretném. csak nem tudtam, hogy a meggyet bele kell-e keverni. de akkor a tetejére teszem. majd megírom, milyen lett.
Szia!
Én rászórtam a süti tetejére, és nagyon fini lett szerintem! De szerintem bele is lehet keverni a sütibe is. Ez nekem se derült ki a receptből egyébként, és úgy gondoltam a tetejére szórom! Egyébként most szilvával csináltam!Pite jellegű és ilyen egyszerű sütiket nagyon szeretem! Kipróbáltad már ezt a receptet?
szia!
bocsi, a meggyet is összekell keverni a többi hozzávalóval?
hidd el, nagyon finom úgy is4!!!
majd írd meg, hogy ízlett úgy...
nincsmit
nagyon egyszerű, és meg is lehet könnyen jegyezni!
pusz
kisebb méretűben szoktam csinálni
de ha nagy tepsiben csinálod, akkor természetesen mindenből dupla ill. tripla kell... amennyi szükség van...
azóta megcsináltad már?
milyen lett?
Fűszeres gyümölcskenyér:
1 bögre= 200 ml
Hozzávalók:
25 dkg puha margarin
1 bögre cukor
4 tojás
2 és 1/2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézes kelács fűszerkeverék, ill. ízlés szerint
1 bögre aprított dióbél
1 bögre mazsola
1 bögre aszalt gyümölcs: ízlés szerint aszalt szílva, vagy aszalt barack stb.
1 ek. étkezési keményítő
vaj, és zsemlemorzsa az őzgerincformához
A sütőt előmelegítjük, az őzgerincet kivajazzuk, és beszórjuk zsemlemorzsával.
A vajat a cukorral, és a tujássokkal habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőprral, a fűszerkeverékkel, a dióval, és avajhoz adjuk. Összekeverjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsöt, és lazán belefofgatjuk a tésztába.
Én két db őzgerinc formában sütöttem meg karácsonyra. Mindenkinek nagyon ízlett. Sokáig kell sütni. Kb. 60 percet.
Csokoládés banános sütemény:
1 bögre= 200 ml.
Hozzávalók:
3- 4 érett banán
25 dkg puha vaj
1 és 1/2 bögre cukor
4 tojás
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 és 1/ 4 bögre csokoládédara
A mázhoz:
15 dkg tortabevonó
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. A banánokat szétnyomkodjuk. A vajat elkeverjük a cukorral és a banánnal.
Egyenként hozzákeverjük a tujásokat, belekeverjük a lisztet, a sütőport, és a csokoládédarát.
A tésztát a tepsibe simítjuk, és megsütjük. A csokibevonót, olajjal vízfűrdőben megolvasztjuk, és a kihült sütemény bevonjuk.