Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Betörés elleni védelem
2007-02-27 21:491.

Létrehozva: 2007. február 27. 21:49
Ma este betörtek hozzánk. Szerencsére nem sok mozgatható értékünk van, így alig vittek el vmit. Viszont rossz érzés... Földszinti lakásban lakunk, már 3.5 éve, eddig semmi gondunk nem volt. Nincs kiépített biztonsági rendszerünk, rácsaink, semmi. Többet viszont nem szeretnék így hazaérni. Olyan védelmi renszert keresek, ami egyszeri befektetés (távfelügyeletet nem), és biztonságos. Nem szeretném körberácsozni magam, a redőny szimpatikus, de könnyen áttörhető. Én a riasztórendszerre gondoltam, a vezetékek csövezése már a lakás építésekor elkészült, de nagyrészt anyagi okok miatt - nem lett befejezve. Ti mit javasoltok? Mire kell ügyelnem? Tudtok esetleg hozzávetőleges díjakat mondani (60 nm átlagos lakás)? Örülnék, ha tudnátok segíteni!
Na, hát köszönöm mindenkinek, aki írt, no meg "együttérzett", mindenkinek nyugodt éjjeleket, nappalokat kívánok.
kidob egy csomó szerelőt! Hajrá!
Persze, de azért azt előtte kifürkészik, gondolom. Ide tényleg nem éri meg annyi energiát befektetni.
Szóval eldöntöttem közben, riasztó lesz, most már csak az a kérésem, ha netán van olyan Bp.-i cég, amelyiket tudnátok ajánlani, azt szívesen veszem!
Ez fix!
Olyat is láttam már hogy a szembe lévő ajtóra kötötték a kötelet és a másik végét a rácsra és a kötelet tekerve a rácsot kihuzták a falból, ugyanis nagyon sok rács nincs megfelelően rögzítve.
Aztán ha berácsozzák az egész lakást akkor tűz esetén a menekülést egyszerűen megakadályozzák.
Célszerűbb az ablakot ragasztott biztonsági üveggel üvegeztetni ugyanis az nem látható ,és betörés esetén erősebb mint a rács, időigényesebb az eltávolítása, és veszélyes a betörő testi épségére is. Könnyen lehet tőle vérnyomot hagyni stb.
Szerintem ma a legmegbízhatóbb lakásvédelem a mozgás és nyitásérzékelős riasztók, távfelügyeletbe bekötve. Azt is körültekintéssel kell megcsináltatni mert a telefonvonal bontásával azt is ki tudják iktatni, viszont ha mobil van a riasztóval kombinálva akkor már nem tudják elnémítani.
Persze jó egy rács az ajtón ha a lakásban vannak ugyanis azt meghallani bentről ha a rácsot feszegetik.
A betörők ha valahová be akarnak törni oda be is fognak törni, megtalálják a módját hogy azt zavartalanul tehessék.
Sziasztok!
Nem olvastam végig a hsz-eket, lehet, hogy valaki már írt ilyenről.Nálunk a héten fogják beszerelni a riasztó rendszert, eddig is volt, de az csak egy szimpla hagyományos. Most olyan lesz, amit éjszakára is bekapcsolhatunk/be is fogunk/ Mondjuk ezért is váltunk. Tehát a nyílászárókra irányul, és ha azoknál mozgás van arra riaszt. A terasznál infrasugaras, ami négy sugárból áll különböző magasságban, tehát ha egy macska téved erre akkor még nem fog riasztani. Igaz nem olcsó, de ha egyszer arra jönnénk haza, hogy ki van pakolva a lakás, azt nem úsznánk meg ennyiből. Jobb félni mint megijedni...
És igen, állítólag a kinti az a macskára is bejelez... evvan. Nálunk se kutya, se macska.
Vagy feljebb kell költözni.
Könyvedet remélem nem vitték el.
Nálunk olyan riasztó lesz felszerelve a teraszajtó elé, ami ilyen érzékelősugaras, vagy mi a szösz és ha a hatókörébe lépnek már riaszt.
Ha attól félsz a legjobban, hogy akkor lepnek meg, amikor otthon vagytok, akkor mégiscsak a rács lesz a megoldás. Mert a riasztót nem kapcsolhatod be, ha benne mozogsz a térben. Max. be lehet állítani tereket, amiket nem használtok éjjel. Szóval meggondolandó.