Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
1 csülök
3-4 közepes hagyma
1 paprika
1-2 paradicsom, felkockázva
só, bors, lestyán, tárkony, piros paprika
A csülökről egyben leszedem a bőrét, kicsontozom. A csont a bőrrel együtt bemegy a sütőbe, addig, amig a bőr szépen meg nem sül.
Közben a húst megtisztítom a hártyáktól, majd felkockázom.
A hagymát és a paprikát apróra vágom.
Ha a bőrből elég zsír sül ki, akkor azt használom a főzéshez is, ha nem akkor mangalica zsírt.
Egy forró öntöttvasvas edényben lepirítom a hagymát a paprikával, ha kész beleteszem a húst, amit szintén pirítok egy kicsit.
Ha a hús már kapott egy kis színt, akkor egy kis helyen félretolom, és egy evőkanál piros paprikát a forró zsírba keverek, és ha feloldódott elkeverem az egészet, majd hozzáadom a paradicsomot, a sót, a borsot, egy csipet lestyánt, és egy csipet tárkonyt. Az egészet felengedem annyi vízzel, ami épp ellepi a húst és végül belekerül a sült bőr meg a csont.
Ezután lobogva főzöm egy darabig, amig a hagyma el nem fő, és jó sürű zaftja nem lesz, utána takarékon főzöm, amig a hús omlós nem lesz.
Friss galuskával a legjobb.
Sok sikert az elkészítéshez.
Üdv: Erzsi
Nikogo szereti a hust-hussal.Mivel a grillezo topickja nem jol jott ki (?) vagy be ?.....Igy kuldok neki kepeket a mult heti grillesesemrol.
Latom szetneztel a modern vilagban,de amint tudod,a fu zoldebbnek nezki a kerites masok oldalarol.
Ezek a "jatekok" GPS-el mukodnek.
Udv.......(kis-aranyos)-vihar -a bilibe.
nézd csak, mit találtam???? www.artu.hu/shop.html
Rögtön eszembejutottál, mikor ráleltem, csak az ezzel kapcs hszt vagyok lusta megkeresni.
Ugyimondáááám, van itt már MINDEN!
(no, azért tán mégsem minden, a fű nemannyira zőőőd még )
üdv, Jutka
ui: rég láttam Nikogót, valyon hol jár???
Na, de, szerintetetek mindent megbeszéltünk a pörköltről, nyithatom a grillezős topikot?
Mar vak is vagyok?!
KOSZI!
Igy aztan ide nem jon irgum-burgum...
Porkoltnek nem ajanlanam.
Jo igy is......meg ugyis
Vegyel mintat..... ....ez 1 borda.....sules kozben
Vagy.......a rossz szomszed "kifustolese"
......, avagy hogyan bosszantsuk szomszédainkat?!
Ebből nem maradhatok ki!!!! Mint tanuló...