Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szemvizsgálat előtt
2007-08-10 22:011.
Létrehozva: 2007. augusztus 10. 22:01
sziasztok!
tudom, hogy szemvizsgálat előtt bizonyos ideig nem ajánlatos kontaktlencsét hordani, mert torzíthatja a gép pontosságát. rövidlátó vagyok és hétfőn megyek ellenőrzésre. szerintetek a hétvégén már ne tegyem be a lencsét?
tudom, hogy szemvizsgálat előtt bizonyos ideig nem ajánlatos kontaktlencsét hordani, mert torzíthatja a gép pontosságát. rövidlátó vagyok és hétfőn megyek ellenőrzésre. szerintetek a hétvégén már ne tegyem be a lencsét?
Szia!
Ha csak lencsét mész csináltatni, akkor akár lencsében is mehetsz, de ha szemüveget is szeretnél, akkor min. 24 óra a kivárási idő. Nekem így mondták, a Szemklinikára járok, ott biztosan jól tudják.
Korábban évekig Ofotérték páciense voltam és a félévenkénti kötelező ellnőrzést szinte minden alkalommal úgy követték el, hogy a lencse a szememben volt. Soha nem szóltak, hogy ezt nem így kéne, pedig több üzletben is megfordultam. így visszagondolva az volt a legviccesebb eset, amikor megjegyezték, hogy már látszik a lencsén, hogy élete végéhez közeledik.
Bevallom, ha nem érzem, hogy romlott a látásom és csak kontrollra meg új lencsét csináltatni megyek, nem szoktam pihentetni. De már jó ideje nem romlott a szemem és még így is leszid az orvos. Csak szemüveggel nem látok jól és fáj benne a fejem.
"Lágy kontaktlencsét a vizsgálat (és a kezelés) előtt 6-8 napig ne viseljenek. A félkemény és kemény kontaktlencse esetében akár 3-4 hét szünet is szükséges lehet, amíg a szaruhártya visszanyeri eredeti alakját, és pontos vizsgálati eredmények születhetnek. Ennek betartása nagyon fontos, mert jelentősen befolyásolhatja a szaruhártya görbületének mérési eredményét."
Ezt az Optik-Med oldaláról másoltam ki. Igaz, hogy a látásjavító műtétekhez tartozó vizsgálatokra vonatkozik, de általános vizsgálathoz is kell a pihentetés. Legalább a hétvégén ne tedd be.