Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fertő tó Sopronból

kishegi
Létrehozva: 2007. október 25. 17:31
Sziasztok !

Tudom hogy van pár topic Sopron és a Fertő tó témában , végig is olvastam őket , de nem találtam választ a kérdéseimre ...

Sopronból a Fertő tóhoz hol érdemes autóval átmenni ? Mert azt tudom hogy Fertőrákosról Mörbischen keresztül az gyalogos határ , ott nem ... Pamhagennél talán ?

És szeretném tudni hogy hogy hívják azt a települést ahol a parton van egy világítótorony? Podersdorf lenne? / Imádom a világítótornyokat ! /

Egyébként pedig hol érdemes a Tó körül megállni , kiszállni az autóból , lemenni a partra , melyik városkába körülnézni ? Olvastam hogy Illmitz is szép és Rust , , de ezek a tó egyik és másik oldalán vannak , szóval merre induljunk inkább ? Teljesen körbe lehet menni autóval , de akkor hol jövök vissza megint Sopronba ?

/ 8 hónapos Babával megyünk , nem tervezünk nagy túrákat , ezért kérlek most ne ajánljátok hogy menjünk körbe kerékpárral ! /

Eisenstadt messze van és nagyon kiesik ettől az útvonaltól ? / Azt tudom hogy amúgy Soprontól nincs messze ... /

Két hét múlva megyünk 3 napra Sopronba , a Lővér Hotelben lesz a szállásunk , ott a környéken szeretnénk nagyokat sétálni , olvastam hogy érdemes megnézni a Károly kilátót , a Deák kútat , a Bolond várat , ilyesmi . Nyilván bemegyünk Sopronba is a Tűztorony környékére is ! Van valami amit semmiképp se hagyjunk ki ?
Félpanziónk lesz , szóval csak valami könnyűt eszünk majd azon kívül , pizzát , sütit , ilyesmit , a Fórum pizzériát és a Rókalyukat ajánlották máshol és a Harrer Cukrászdát , ezzel kapcsolatban is szívesen fogadok ötleteket , jótanácsokat vagy bármi mással is a Sopron + Fertő tó témában ...

Előre is köszönöm !
  1. 2007. október 26. 07:568.
    Jó reggelt !

    Azért ha van Valakinek még mesélnivalója , szívesen veszem ! Köszi !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. október 25. 23:297.
    Sziasztok !

    Köszi szépen az eddigi hozzászólásokat , tanácsokat , a lényegi kérdéseimre már meg is kaptam a válaszokat!

    Úgy tervezzük hogy az első nap miután elfoglaltuk a szállást , ott a Lővérekben sétálunk majd , ezért is gondoltam hogy megnézzük a kilátót , Bolond várat ilyesmit arrafelé . A következő nap délelőtt kicsi pihi , wellness a hotelben , ebéd után pedig irány autóval a Fertő tó és akkor néhány városkában meg-megállnánk sétálni . Az utolsó napunkon pedig a reggeli után eljövünk a szállóból és akkor sétálnánk egy nagyot Sopronban , ennénk valahol és esetleg még valahol megállhatunk 1-2 órára , de azt még nem tudom hogy hol . Szóval nem vállaljuk túl magunkat , de mégis néhány dolgot meg tudunk nézni és ki is kapcsolódunk!

    Alapvetően nem gond a gyaloglás , hisz a Kicsi babakocsiban tud aludni , mi meg bírjuk , csak nyilván meg-meg kell állni enni a Picivel és időben kell lefeküdni is !

    Hát az idő pedig , csak ne szakadjon az eső vagy a hó !
    2 éve is november közepén voltunk , akkor Kőszegen / ilyenkor van a szülinapom és mindig kirándulást kérek ! / és gyönyörű volt az őszi erdő , csak aztán az Írottkőnél egyszercsak az őszből tél lett és jég , gyönyörű volt , mintha a Jégkirálynő birodalmába kerültünk volna , csak iszonyú hideg volt ! Persze akkor még nem volt a Picikénk , most azért jobban kell vigyázni hogy Ő nehogy megfázzon , túlfáradjon stb .

    Köszi még egyszer Mindenkinek a kedves szavakat , majd holnap is benézek , hátha jönnek még ötletek ...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_151223
    Torolt_felhasznalo_151223
    2007. október 25. 22:056.
    Szia kishegi!
    Örömmel olvastam a topic inditódat!
    M i is két hete voltunk Soporonban pihenni a Lővér hotelban!
    El mentünk mi is a Fertő-tóhoz amit Rust felől közelítettünk meg,és van a tó partján egy klassz játszótér,jót sétáltunk és üldögéltünk a stégen. Sopronhoz közel van és a lényeg,hogy Rust a világörökség része.
    Mi nagyon jól éreztük magunkat,szép a város sok a látni való.A Károly kílátó is nagyon szép,bár oda egy darabig lehet csak autóval menni,onnan egy negyed óra legalább gyalog.Ott láttam elösször az igazi gyilkos galocát:piros és fehér "pöttyök".
    Kiprobáltuk a nyári bobot,pizzáztunk,ebédeltünk a városban.Elmentünk a bécsi meseparkba ami nagyon klassz volt,de az Novemberben már nincs nyitva ugy tudom.
    Nagyon jó a pezsgő fürdő és a szauna a Hotelben,jókat beszélgettem a vendégekkel.Az erdő valami gyönyörű,sok a látni való,de hát kevés volt az ídő hogy mindent megnézzünk,de szerintem igy is felejthetetlen volt ez a pár napÉs végezetül az utolsó nap még elmentünk és meg néztük Bécst ami szintén szép voltígy remélem nektek is hasonlóan jól fog sikerülni!!bár sajnos már nem biztos hogy az idő is jó lesz,de drukkolok nektek
    előzmény:
    kishegi (1)
    2007-10-25  17:31
  4. 2007. október 25. 19:165.
    Szia!


    Ha a világitó toronyra vagytok kiváncsiak valóban Podersdorfban van.
    Fertődnél a Pamhageni határátkelőnél kell átmennetek a határon.
    Itt Podersdorf felé előbb Illmitz útba fog esni én ott is megállnék a helyetekben.

    Eisenstadtba már Sopronnál jobb átlépni a határt és kb. 20 km.

    Remélem majd jól érzitek magatokat itt!
    előzmény:
    kishegi (1)
    2007-10-25  17:31
  5. 2007. október 25. 18:274.
    Jut még eszembe Nagycenk is gyönyörű a Széchenyi kastéllyal és ott vannnak vonatok is, meg van kisvonat - nem tudom ilyenkor üzemel-e ( kisvasut. hu ). Hidegségen is ettünk valami nagyon finomat és kisétáltunk a nádas tóhoz, érdekes volt. A kastélyszálló éttermének is nagyon finom a konyhája Nagycenken. A kisvonat meg átmegy Fertőbozra.
    előzmény:
    kishegi (1)
    2007-10-25  17:31
  6. 2007. október 25. 18:233.
    Ha Fertőrákosra eljuttok, akkor ott a Ráspi éttermet nagyon tudom ajánlani, és bort is kóstoljatok. Fertőrákoson nem tudom a Kőfejtő nyitva van-e ilyenkor, de szerintem érdemes bemenni, csak vagy könnyű babakocsit, vagy hordozót/kengurut vigyetek, vannak lépcsők.
    Sopronban a Károly kilátó a Lővérektől babakocsival is járható szerintem. A Lővérektől ahogy kijön a bekötő út, ha azon balra indultok el, nem messze, talán a buszmegálló közelében van egy jó étterem, most nem jut eszembe a neve.
    A Bolond vár elég érdekes, de oda is inkább a kengurut ajánlom a babakocsi helyett, és onnan nem messze is van egy szép sétaút, ha jól emlékszem ott is van egy kilátó.
    Amikor Fertőrákoson nyaraltunk a szállásadónk Ausztriában dolgozott, Mörbish szomszéd teleplésén és ő ha nem bicajjal, akkor autóval Sopronnál járt át.
    Mi két hetet töltöttünk Sopronban és 10 napot Fertőrákoson egymást követő években, de még van jónéhány hely, ahová nem jutottunk el, és még több ahová visszamennénk.
    Van egy nagyon finom cukrászda is a Tourinformtól nem messze, a tér túloldalán. Mi 2 éve voltunk Sopronban a 2,5 évesünkkel, Fertőrákoson meg akkor amikor 3 éves múlt és ott fogant a most 8 hónaposunk.
    előzmény:
    kishegi (1)
    2007-10-25  17:31
  7. 2007. október 25. 17:572.
    Szia!

    Mi augusztusban jártunk arra már sokadszor. A kaja a szállodában jó volt és bőséges, de ha házon kivül is kipróbálnátok, akkor Fertőbozon a Bozirozi étterem több, mint jó.
    A szállodában több programot is fognak tudni ajánlani, ami önállóan megvalósítható.
    A levegő kellőképpen levesz majd benneteket a lábatopkról, így túl sokat ne vállalj be.
    előzmény:
    kishegi (1)
    2007-10-25  17:31

Címlap

top