Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pavlova torta

Torolt_felhasznalo_303945
Torolt_felhasznalo_303945
Létrehozva: 2007. december 16. 20:45
Szerintetek, mennyi idővel hamarabb lehet elkészíteni a pavlova torta alapját. Nem nagyon vacakolnék vele 24-én. Várom a válaszaitokat. Köszi
  1. 2009. június 7. 11:3715.
    előzmény:
    Jumbo3 (8)
    2007-12-16  22:06
  2. Torolt_felhasznalo_863219
    Torolt_felhasznalo_863219
    2007. december 16. 22:3714.
    olyan 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_863219 (13)
    2007-12-16  22:36
  3. Torolt_felhasznalo_863219
    Torolt_felhasznalo_863219
    2007. december 16. 22:3613.

    olan kár, hogy cukrázdákban nem lehet tortakülönlegeségeket kapni, csak a szokott régi, uncsi tortákat.

     

    előzmény:
    dapli (12)
    2007-12-16  22:34
  4. 2007. december 16. 22:3412.
    Én sem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_863219 (11)
    2007-12-16  22:32
  5. Torolt_felhasznalo_863219
    Torolt_felhasznalo_863219
    2007. december 16. 22:3211.

    Ez isteni torta lehet!!

    Egy kérdés: amikor a koronát formázom, akkor középen hány cm vastagságú legyen a korona alapja? És a többi habot a szélekre viszem???

    Bocsi, ha értetlenkedem, de nem láttam még ilyen tortát, és nem is ettem 

    előzmény:
    dapli (10)
    2007-12-16  22:25
  6. 2007. december 16. 22:2510.
    előzmény:
    Jumbo3 (8)
    2007-12-16  22:06
  7. 2007. december 16. 22:129.
    A teljesen kihult lapot  jol csomagold be ezustpapirba, s 2-3 napig is allhat szobahomersekleten, s  ha megtoltotted, akkor legalabb 2 orat, de 1/2 napot  "èrjen."
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_303945 (1)
    2007-12-16  20:45
  8. 2007. december 16. 22:068.
    Segítség! Valaki tegyen fel képet erről a tortáról!!  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_252010
    Torolt_felhasznalo_252010
    2007. december 16. 21:457.
    Ha picit nyitva hagyod a sütő ajtaját és úgy szárítod, nem fog megbarnulni.
    előzmény:
    kifli23 (2)
    2007-12-16  21:05
  10. Torolt_felhasznalo_853194
    Torolt_felhasznalo_853194
    2007. december 16. 21:276.
    Igen, valóban habcsók az alja  - a lenyeg a tetejen van....
    előzmény:
    kékeszöld (3)
    2007-12-16  21:14
  11. Torolt_felhasznalo_853194
    Torolt_felhasznalo_853194
    2007. december 16. 21:265.

    Ja es a lenyeg: en ugy csinaltam, hogy elozo este sutottem meg es a sutoben hagytam kihulni egy egesz ejszakan keresztul.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_853194 (4)
    2007-12-16  21:22
  12. Torolt_felhasznalo_853194
    Torolt_felhasznalo_853194
    2007. december 16. 21:224.

    En egy nappal korabban mar csinaltam - az nem okozott gondot.

    De ecetet nem tettem bele....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_303945 (1)
    2007-12-16  20:45
  13. 2007. december 16. 21:143.

    bevallom őszintén, még soha nem csináltam ezt a tortát, de a recept alapján úgy tűnik, hogy a "tészta" tkp. habcsók.

    Akkor miért ne lehetne előre megcsinálni...? Hiszen a karácsonyi habcsók is finom, még hetekkel utána is....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_303945 (1)
    2007-12-16  20:45
  14. 2007. december 16. 21:052.
    PAVLOVA-torta
    Hozzávalók:
    4 tojásfehérje
    23 dkg porcukor
    2 teáskanál ecet
    fél kávéskanál porcukor

    Töltelék:
    4 dl tejszín
    friss vagy mirelit gyümölcs tetszőleges mennyiségben

    Elkészítés:
    A tojásfehérjéket egy mély tálba tesszük, és elektromos habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot lassan, kis adagokban keverjük a tojáshabhoz, miközben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a későbbiekben), az oldalai pedig minél magasabbak, ugyanis a belsejébe kerül majd a töltelék. Takaréklángon 1,5 óra alatt keményre szárítjuk. (Nekünk picit mindig megbarnul a hab, nem tudom, hogy ez mitől van, de ettől még nagyon finom. Persze az a jó, ha a hab hófehér marad!) A sütési idő lejártát követően nem vesszük ki a tortát a sütőből, hanem otthagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, egy késsel kikaparjuk a belsejét, hogy elférjen majd a töltelékünk. A tejszínt porcukorral felverjük, a mélyedésbe kanalazzuk, majd megszórjuk apró (vagy apróra vágott gyümölcsökkel). Használhatunk bármit: meggyet, málnát, ribizlit, erdei gyümölcsöket, barackot, stb. A rétegezést így folytatjuk, amíg a peremig érünk. A torta tetejére és oldalaira szintén tejszínhabot teszünk, végül gyümölcsökkel díszítjük az egészet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_303945 (1)
    2007-12-16  20:45

Címlap

top