Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Életmódváltozta tás-De hogy
2007-12-26 12:341.
Létrehozva: 2007. december 26. 12:34
Sziasztok!
Orrvérzés után vérnyomásmérést követően kiderült, hogy bizony magas a vérnyomásom, pl ma reggel ébredés után 130/102, 28 éves vagyok
Mostanában rendkívűl stresszes vagyok, szinte le se bírok "engedni" mindenen csak pörgetem magam, ráadásul, az utóbbi időben felszaladt rám néhány kg. Januárban megyek egy teljes vérképet csinátatok, mert a család orvos tagjai szerint pajzsmirigy állhat a háttérben.
Tisztában vagyok vele, hogy változtatnom kell az életmódomon, hiszen nem sportolok, zabálok, főként édessségket, kávézok, dohányzok. Szóval minden káros dolgot elkövetek magam, a szervezetem ellen
Változtatni szeretnék, azonban nem tudom hol kezdhetnék hozzá, hiszen annyi rossz-káros szokás belémidegződött, nemtom elképzelni az életem édsesség nélkül, lusta vagyok sportolni és nem is igazán tudnám mit bírnék el, a cigit lebírom teni, hisz nem vagyok nagybagós, sőt..
Szóval hogy kezdjek hozzá, hogy mégsem drasztikus legyen, de hatásos.
Köszönöm
Orrvérzés után vérnyomásmérést követően kiderült, hogy bizony magas a vérnyomásom, pl ma reggel ébredés után 130/102, 28 éves vagyok
Mostanában rendkívűl stresszes vagyok, szinte le se bírok "engedni" mindenen csak pörgetem magam, ráadásul, az utóbbi időben felszaladt rám néhány kg. Januárban megyek egy teljes vérképet csinátatok, mert a család orvos tagjai szerint pajzsmirigy állhat a háttérben.
Tisztában vagyok vele, hogy változtatnom kell az életmódomon, hiszen nem sportolok, zabálok, főként édessségket, kávézok, dohányzok. Szóval minden káros dolgot elkövetek magam, a szervezetem ellen
Változtatni szeretnék, azonban nem tudom hol kezdhetnék hozzá, hiszen annyi rossz-káros szokás belémidegződött, nemtom elképzelni az életem édsesség nélkül, lusta vagyok sportolni és nem is igazán tudnám mit bírnék el, a cigit lebírom teni, hisz nem vagyok nagybagós, sőt..
Szóval hogy kezdjek hozzá, hogy mégsem drasztikus legyen, de hatásos.
Köszönöm
Sziasztok!
Julchie! Akkor Te mint orvos mit tanácsolsz, mit használjunk cukor helyett?
Vernyomascsokkento gyogyszer ugyeben passz.
Nem vagyok orvos, es ha orvos lennek, akkor sem ajanlanek gyogyszert az interneten keresztul, latatlanba.
A helyukben az orvosukkal beszelnem meg a gyogyszer kerdeset.
Most nem akarom elmondani ,milyen „okos vagyok” és „ tudom”, hogy az inzulin nevű polisacharid glukózból áll. /sőt azt is tudom, hogy ennek két polimere a cellulóz és a keményítő/
Ha tévdek úgyis valaki korrigálni fogja.
Hat igen, ha hallgattal volna, bolcsebb maradtal volna. Az inzulin egy feherje, ket aminosavlanc, hormon, ami a a cukrok anyagcserejet szabalyozza (foleg).
Jut eszembe glikogen /C6H10O5/n jo kozelitessel. Precizebb a C6H12O6-(C6H10O5)n . De ugyanez leirja repacukrot (n=1), kemenyitot, a cellulozt is...
Te dorka! A fittnes guruk,testépítők is előszerettel ajánlják. Miért is?
Oket kerdezd.
tudtam hogy az evezőpad meghozza a maga gyümölcsét Na de most más.Amit még kérdezni akarok . Elmeséltem neten hogy találtam egy kis borzos zseni lánykát a neten, és addig be ne szedjéka vérnyomáscsökkentőt, ameddig Őt meg nem kérdezem.Nehogy valami múlt nélküli patkánykísérlet után Ők legyenek a további alanyok. Te ez egy cseh gyártmány .Ez már önmagában sem bizalomgerjesztő, de ki tudja, ne legyünk előítéletesek.Neve Agen /amlopin-bezilát/ vérnyomáscsökkentő, calciumcsatornablokkoló. Szerinted bevehetik vagy várjanak vele néhány évet, amikor ,majd kiderül, hogy a patkányok sem hullanak el tőle?
Ha a májba akkor ez egy szempontból jó, mert
a cukorbetegek is fogyszthatják. Most nem akarom elmondani ,
milyen „okos vagyok” és „ tudom”, hogy az inzulin nevű
polisacharid glukózból áll. /sőt azt is tudom, hogy ennek két
polimere a cellulóz és a keményítő/
Ha tévdek úgyis valaki korrigálni fogja.
Jut eszembe glikogen /C6H10O5/n
Te dorka!
A fittnes guruk,testépítők is előszerettel ajánlják. Miért is?
Reklamok helyett erdemesebb fuggetlen forrasokbol tajekozodni. Az amit nyuszedli idezett, az a fruktoz gyartojanak reklamja.
A frukotozt csak a maj kepes hasznalhatova alakitani.
Amit a fruktoz/gyumolcscukor ellen szoktak felhozni, hogy noveli a zsir (triglicerid)mennyiseget a verben, ami az errendszeri betegsegekkel hozhato kapcsolatba.
A topikban ezt is olvashattuk alabb: Hátránya pl. hogy nem ösztönzi a szervezetet inzulin előállításra és ezáltal fent marad az éhségérzet, és többet fogsz enni.
Veseelegtelenseg.
http://www.thenutritionreporter.com/f ructose_dangers.html
http://www.mercola.com/2002/jan/5/fru ctose.htm
http://www.vitamins-supplements.org/carbohydrates/fructos e.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose
http://hec.s erver101.com/info/articles/nutrients/fructose.htm
soroljak az erveket ellene, miert nem egeszseges.
Amibe pont a fiatal kor miatt hormonálisan
nem szivesen nyúlnak bele.
Magasvérnyomás esetén a só bevitelt csökkenteni kell ,ha a vese a ludas.Nem tudom mondta-e már valaki ,hogy a vese /renin enzim/ fontos szerepet jászik/hat a vérnyomás kialakításában.Ezért minden abrakadabra tanács előtt alapos kivizsgálás szükséges. Csak ezek után célszerű a vízhajtó növények/teák,fokhagyma, ananász , vöröshagyma,és a magas káliumtartalmú étkek fogyasztása.
A 40 perces folyamatos séta is legalább olyan zsírégető mint az edzőpad /evezőpad 15 perce.
Mivel a zsiregetes altalaban kb husz perc utan indul be, a seta jobb ebben az osszehasonlitasban.
Negyven perc evezopad viszont nyero negyven perc setaval szemben, csak viszonylag alacsony intenzitassal evezz (max pulzusszam 60 szazaleka kornyeken optimalis).
A kolaban es mas uditokben sokszor cukor helyett kukoricaszirup van, aminek visoznylag magas a gyumolcscukor tartalma (high fructose corn syrup).
Sok egeszsegugyi szakerto epp a fruktoz tartalma miatt tartja ezt egeszsegtelennek. Patkanykiserletekben a glukoz es fruktoz osszehasonlitasaban a fruktoz egeszsegtelenbbnek bizonyult. Kulonosen fejlodesben levo szervezetk szamara tartjak karosnak.
http://www.westonaprice.org/motherlinda/cornsyr up.html
Fittness guruk hírdetik a saját ételeiket és a saját önsanyargató tornáikat. Ha jól bele gondolok ezek veszélyesek bizonyos korban . A 40 perces folyamatos séta is legalább olyan zsírégető mint az edzőpad /evezőpad 15 perce.
Vérnyomás esetében optimális szitolesz nyomást 138hgm-ben diasztoleszt 83Hgmm-ben határozza meg a szakirodalom, de ez senkit ne tévesszen meg, mivel az embereknek naponta változik/hat a vérnyomása /fizikai munka, szexuális élet, sport ../Normál esetben visszaáll problémát a hosszantartó magas érték jelenthet. Én mindenek előtt kivizsgáltatnám mi okozza/hatja a magas vérnyomást. Halottál már a JAM-1 /junctional adhesion molecule-1,/-ről? Ez sejtkapcsoló molekula. Ez az agyi erek falában megtalálható fehérje,ami megköti a fehérvérsejteket, így gyulladást okozva akadályozza a véráramlást. A véráramlás akadályozása okozza az agy csökkent oxigénellátását. Ebből következik hogy a magas vérnyomás az agyban lévő erek gyulladásos betegsége is lehet.Ebben az esetben a többiek által leírt fruktóz meg a többi… leírt dolgok halottnak a csókot jelenthetik .Ilyenkor a gyulladáts csökkentik és az agyi erek véráramlását rendezik.
Tanács:kérdezze meg orvosát!!!!!!!!!!!
Én nem. Egyszerűen nem tudom magam vizsgán stresszelni. Mindig arra gondolok, hogy ha nem sikerül, ott az uv. Egyébként stresszben jobban teljesítek, mint bármikor, akár nulla tanulással is átmegyek a szóbelin, ha csak egyetlen egyszer is elolvastam, mert stresszben eszembe jut.
Bármikor ha stresszhelyzet van, simán ki tudok kapcsolni. Leállok és azt mondom, na jó, nem érdekel. És már kész is. Pánikba soha nem esem.
Most például ki van szabva mára egy teljes tantárgy anyaga. Még bele sem szagoltam. Majd este. Nem izgat. Tudom, hogy menni fog. Ha meg nem, akkor majd holnap a másikkal együtt. Van még legalább 10 napom.
Legjobban a stressztől és a bánattól tudok fogyni Csak sajnos e kettőben ritkán van részem. A stresszt tudom kezelni, bánkódni meg nem nagyon szoktam, illetve csak nagyon rövid ideig. De olyankor egy hét alatt 5 kiló simán lemegy.
Valaki bántson már meg
Én is előnyben részesítem, de a mértékletesség minden élelmiszer fogyasztására igaz, így a fruktózra is.
Egyszer egy bnőm rámripakodott, hogy miért nem eszek cukrot, az egy természetes élelmiszer?! Ja persze az... csak végigmegy egy igen hosszadalmas feldolgozáson, aminek a végén már igen messze áll a természetességtől. A cukorrépa cukor tartalma eredeti állapotában csupán 40%.
Nem is azt mondtam, hogy a fruktóz csodaszer és fogyaszt, csak azt, hogy egészségesebb, mint a cukor, és mindenképpen ésszerűbb a használata akár egészségről, akár fogyásról van szó. Én a cukrot teljesen kiiktattam az életemből, kizárólag gyümölcscukrot használok. Amikor elkezdtem, semmit nem változtattam az étrendemen, mégis bazi gyorsan lefogytam egy pár kilót.
Szőlőcukrot is használok néha. Néha. Például ha reggel véletlenül iszom egy kávét, akkor abba azt teszek. De ez nagyon ritka.
Nem, én a frutkózról.
http://www.vireco.hu/reformelelmiszer/gyumolcscukor