Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Apa nélkül felnőni
2007-12-27 19:301.
Létrehozva: 2007. december 27. 19:30
Én egy barátnőm esetében szeretnék véleményeket, tanácsokat kérni:
Nagy szerelemmel kezdődött 2003-ban egy kapcsolata, amiből egy kislány született. Először nem éltek együtt, csak mikor a gyerek kb. 5 hónapos volt, tervezték ezt. Aztán a kislány egy védőoltás után súlyos szamárköhögést kapott, élet-halál közt volt, sokáig kórházi kezelésre szorult. Mindeközben a barátnőm kapott egy telefonhívást, hogy a gyerek apját itt és itt, ekkor és ekkor egy nővel látták, és mikor a barátnőm a kórházból egy kis időre hazament, tényleg rajta kapta egy, az apánál jóval idősebb hölgyel. Az apa mit sem zavartatta magát, a mai napig ezzel az idős hölgyel él, a lányát megtagadta, a nevére sem vette, sőt épp ma történt egy óriási veszekedés köztük, mikor a barátnőm egy cd-t adott át neki karácsonyra, amin a lányának a fényképei vannak zenei aláfestéssel, semmi mást nem akarva ezzel, csakhogy lássa a lányát legalább fényképen hátha megenyhül, és legalább telefonon akarna vele beszélni. Utána felhívta telefonon a barátnőmet ez az apa, hogy miért zaklatja, miért csinál balhét neki, kér apasági vizsgálatot, mert nem hiszi, hogy az ő lánya stb.stb., holott a születésénél elismerte. Apasági nyilatkozatot nem tettek, mivel a barátnőm válása és a fogantatás pillanata között nem telt el 365 nap, és így állítólag nem tehetett semmit. Aztán a barátnőm férjhez ment kb. másfél éve mégegyszer, a mostani férje a nevére vette a kislányt, felajánlotta annó, hogy sajátjaként neveli fel, de sajnos rá kellett döbbennie, hogy nagy hibát követett ezzel el, ez a férfi sem az, akinek az elején mutatkozott. A házasság után jött rá, hogy a férje a mama kedvence, és ráadásul egy alkoholista lett, mit sem törődve ő is a kislánnyal.
Kérdem én, miért vannak ilyen emberek? Mit tegyen a barátnőm, hogy az édesapa legalább a lánya iránt megenyhüljön? Ne legyen fontosabb neki a mostani idősebb nője, aki mellesleg nagyon féltékeny a kislányra, fél, hogy netalántán az apának esetleg fontosabb lesz a saját gyereke, mint ő. A barátnőm nem őt akarja visszakapni, csak a kislányt látogassa, néha törődjön vele. Tényleg vannak ilyen kemény szívű férfiak?
Ti mit tennétek a helyébe?
Köszi a segítséget.
Így van. 4 év alatt 3 pasi, 1 gyerek...iszonyat káosz hegyek, acsarkodás, pasiüldözés.
Pedig a topikindító barátnőjének le kellene ülnie és elgondolkodnia azon, hogy ki is az, aki ezeket előidézte, létrehozta ? Ki cselekszi meg ezeket ? Ki a felelős ezekért ?
Nem szégyen az a mai világban, ha nem rángat bele egy két gyereket is.
Akkor már nem mozgalmas de felelőtlen.
Hajrá!
Heló!
Az elején még én is írtam, de egyszerűen ez reménytelen. Ha valahol a szemét pasikat akarják szidni akkor megy ez. Ráálltak egy ösvényre onnan nem hogy letérni de lenézni sem tudnak. Nekem is ez a véleményem, hogy kicsit túl gyorsan éli a csaj az életét két gyerekért felelősen. Aztán amikor rádöbben, hogy szarban van kapkod. A gyerekek identitását meg majd csak rendbeteszi a beszélgetős doktornéni egyszer. Amikor már nem fogja tudni hogy is hívják a kislány akkor lehet, hogy nem csak barátnője nem akar lenni a csajnak de lánya se sűrűn.
véleményt kérdeztek, megírtam. egyébként aki együttérző hozzászólást ír, az sem rendelkezik több infóval, legfeljebb szimpatikusabb a topikindítónak....
Az emberek gyakran kovetik el azt a hibat az nlc-n, hogy olvasnak egy sztorit es egybol messzemeno kovetkezteteseket vonnak le. Lassan mar az lesz, hogy szegeny kislany depresszios, stb. Nem ismeretik az anyat, a topikindito viszont igen. Nem kellene minden marhasagot belemagyarazni olyan dolgokba, amelyeket nem ismerunk kozelebbrol, szemelyesen.
Mi ujsag? Hogy van a baratnod?
Olyan durva amugy, hogy meg mindig vannak egyesek, akik ugy beszelnek veled, hogy "remelem jol vannak a gyerekeid", mintha te lennel a baratnod....holott tudjak, hogy nem. Ahhhhh, inkabb nem is mondok mar erre nekik semmit.
Hagyd békén a pasit. Ne fecséreld rá az energiádat.
Így alkult, fogadd el.
Két teljesen különálló dolog a gyereknek megmondani az igazat, és a volt pasidat hajkurászni. Ne hajkurászd, a gyerekenek ártasz vele.
A barátnőd semmit ne tegyen. Nem is tehet.
Ahány pasival össze fog jönni, mindig megváltoztatja a kislány nevét ? Miért ráncigálja jogilag azt a gyereket ?
Ha a válása és a gyerek születése között nem telt el 180 nap, akkor automatikusan a férj nevét kapja, és a férj lesz az apa a születési anyakönyvi kivonaban.
A gyerek vérszerinti apjának el kellett volna vennie a barátnődet a gyerek születése előtt, de ezt nyilván nem akarta, vagy így alakult.
Most kinek a nevén van, a 2. férj nevén ? Örökbe is fogadta ?
Ne mászkáljon az apa után...erőszakkal nem ér el semmit. Felejtse el. Ettől még a kislánynak, ha majd elmondja ki az apja, elmondhatja az igazat...h most erőszakoskodik a pais örökre megtálja ezt a koloncot, a nő állandó számonkérését.
a lehetőséged adott
első férj: kiesett, nem ő volt a "tettes"
a "köztes" pasi nagy örömködve bevállalta(?), bár semmi nyoma, hogy elismerte volna a magáénak!
ennek alapján nem bizonyított a dolog, tehát ennyi erővel a szomszéd józsit is piszkálhatná, hogy "szeresse" a gyereket..
a legújabb(?) szerzemény, akihez férjhez is ment, felvállalta, de ez a pasi meg megint kiesett a rostán, így szegény gyereknek jelenleg nincs igazi apukája!
hogy megyek-e, vagy sem, majd eldöntöm!
én!
nem te!
véleményt kértél, leírtam
nem tetszik?
pedig ez van
a törvény értelmében, ha továbbra is ilyen dolgokat csinál, az zaklatásnak minősül, ami miatt megütheti a bokáját!
vagy az "apa" által esetleg a pofikáját...
"te vagy az aki nem ismeri a gyerekek mosolyát"
3 lányom van-ugy hogy pontosan tudom, hogy mi az de nálunk egyiknek sem ilyen a nézése.Nem véletlenül jegyeztem meg.
Egyébként nem vagyok tele szomorúsággal-inkább az aki rólam ezt állitja.Ne személyeskedjünk ha megkérhetnélek, mert a topik nem erről szól.
A gyerekről viszont süt a szomorúság-jó lenne ha inkább felé fordulnátok és több szeretetet adnátok neki.Nem játékot-hanem szeretetet és törődést.
Ez egy topik ahol mindenki elmondja a véleményét: az én véleményem most is ez.
"mert ha szted ez büszke mosoly, akkor nem láttál mosolygós gyereket...."
telitalálat
Ha az apa vmit is érez, előbb vagy utóbb jelentkezik. És/vagy mindig lesz egy "jóakaró" vagy egy valóban jóakaró családtag, "barát/nő" aki a gyerekkel tudatja, mi is a valós.
Na és - mint többen írjátok itt személyes tapasztalaitokat (ha nem is a saját családból valót) - de gondoljatok bele annak a szerencsétlen kölyöknek a helyzetébe, amikor majd szembesül a valósággal - vagy akár csak felmerül a kétely!!!
Nekem is van egy fiatal (25) nő ismerősöm, aki majd' felnőttként szemebesült a tényekkel..., amik elég érdekesek és nem illik ide leírni..., de regénybe illőek.
Itt olvasnak, írnak rajtam kívűl többen is a "másik oldalról", akik mind akartuk azt a szerencsétlen kölyköt, de azok anyukája saját maga vagy valami behatásra egyszer csak nem akart apát, s az adott szituban nem az igaz barát, normális rokonn segített, a szakemberhez meg nem juthatott el..., apuci pedig elkeseredésében az egyik hülyeséget a másikra halmozta (vagy csak majmot csinált magából?)
Na és ami a legmegdöbbentőbb, van aki előre eltervezi, hopgy csak a donor kell, arról pl. olvashattok érdekes történeteket:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid =127776
Amennyiben rákerestek, számos topikot találtok itt ebben a témában...
Legalább ez jó hír. Akkor minden jót kívánok a gyermekeidnek.
Jó éjt.
Ő köszi megvan, vele törődik az apja, ugyanis ő a barátnőm első házasságából van..
Jut eszembe, írtad, hogy van egy 13 éves fiad. Ő már azért mélyebben átéli ezeket az apás történéseket, mint a kislány. Teljesen kihagytuk a beszélgetésből az ő érzéseit, pedig megállapodtunk, hogy mindenki a gyermekek érdekét keresi. Vele mi van, ő hogyan éli át mindezt?
Remelem minden a leheto legjobban alakul majd a kislany es anyukaja eleteben.
Úgylátom már kötözködik mindenki, úgyhogy hamarosan megszűnik ez a topik. Köszönjük, aki jószándékkal akart tanácsokat adni, és köszönjük, akik csak gúnyolódtak, és volt min csámcsogni ezen a karácsony utáni estén.
Üdv mindenkinek. Boldog újévet.
akkor csak az az egy, amit feltettél. mert ha szted ez büszke mosoly, akkor nem láttál mosolygós gyereket....
na mindegy, örülök, h a többi hozzászólás ennyire érdekel, h ezen lovagolsz már mióta.