Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Velencei karnevál
Számomra nagyon aktuális a téma, de a meglevő topicok között kevés konkrétumot találtam.
Segítséget szeretnék kérni az árakat illetően. Mivel két nagy gyerekkel megyünk, mindenért négyszer kell fizetnünk és nem tudom, elég lesz-e a költőpénzünk.
Mennyi egy buszjegy Margherából? Mennyi a vaporetto ára? Belépők múzeumokba és mondjuk a Szent Márk székesegyházba?
Hogy képzeljük el magát a karnevált? Egész nap áll a bál, vagy csak esténként? Csak hétvégén vagy egész idő alatt minden nap?
Még sohasem voltunk Velencében, sok anyagot összegyűjtöttem, de ezekre a kérdésekre sehol sem kaptam választ. Tőletek remélem és előre is köszönöm!
Köszönöm a részletes infókat és az élménybeszámolókat. Holnap hajnalban utazunk, már alig bírom kivárni. Csak egy valami bánt, ma reggelre kicsit megnáthásodtam és fáj a fejem. Remélem nem lesz rosszabb
Mi is utazási irodával megyünk, és a szállásunk Jesoloban lesz. Reggeli és vacsora jár, két éjszakát leszünk ott. Választhattunk két szállás között, mi a drágábbat kértük, ez egy csillaggal ér többet - papíron. Az első csoportjuk nagyon meg volt elégedve, jól érezték magukat. Remélem nekünk is kedvez majd az idő!
Az élményről pedig majd igyekszem én is beszámolni
A vacsorától nem voltam elájulva, az egész napos gyaloglás után egy kicsit mást vártam (előételt lehetett választani leves vagy minimális mennyiségű paradicsomos tészta, főétel: két vékony szelet csirkehús mártással leöntve és egy fej karfiol sótlan, íztelen, és volt egy szelet süti (kb. mint a gyümölcskenyér) vaniliás öntettel), másnap viszont a reggeli bőséges volt, nagy választék, azt ettél és annyit amennyi csak belefér az emberbe.
Murano-n mi sem láttunk bemutatót, csak sétálgattunk. Nagyon tetszett a két nagy üvegszobor (lehet, hogy több is van, de mi csak a pirosat és a kéket láttuk). A lányom vett egy picuri üveghangyát 2 euróért, de hát az tetszett neki. Jól bevásároltunk az 1 eurós boltban is.
A vaporettóra vettünk 12 órás jegyet és nagyon jól kihasználtuk, mert még este 9-kor is azzal jöttünk vissza a P. l.Romára.
Voltak olyan utitársak, akik viszont találtak teljesen véletlenül Velence egyik sikátorában egy olyan helyet, ahol üveget gyártanak és van bemutatóterem is és ők viszont ott meg tudták nézni, hogy miként készítik az üvegtárgyakat. Ez ingyenes volt.
Mi is a három naposon voltunk csütörtök estétől vasárnap hajnalig. A vaporettora a 60 perces út 6 EUR-ba kerül. Ha valahová elmész vele 60 percig mehetsz vele, de pl. kiszállhattok útközben, megnéztek valamit majd visszaszállhatok és ugyanabba az irányba lehet még vele menni, ha belefér a 60 percbe, ha már nem fér bele vagy az ellenkező irányba mennétek akkor új jegyet kell venni. A Dodge palotába a belépő 12 EUR, a toronyba 8 EUR, a bazilika ingyenes, de 2 EUR-ba kerül, hogy a szentélyt is megnézhesd (érdemes) és az erkélyre való feljutásért is kell fizetni azt hiszem 1-2 EUR-ot, kis csipke ernyő 6 EUR, közepes 8-10 EUR, nagy 20 EUR, arcfestés 5 EUR (ha kicsit csináltat az ember akkor 3), maszk teljesen változó (én 8 EUR-ért vettem egy szemet takaró maszkot tollal a közepén), sálak 10 EUR, várost ábrázóló kis üvegkocka 5 EUR-tól. Fagyi a Rialto környékén 2 gombóc 1,90 EUR, calzone 3,50 EUR, sütik, édességek 3 EUR -végtelenségig / 10 dkg. Gondola 100 EUR-tól max 8 főt visz el 40 percig (lehet alkudni). Illemhely 1 EUR. Velence városáról könyv 8 EUR. A Szent Márk tér környékén drágábbak az ajándékok, távolabb már olcsóbb.
A fentebb felsoroltakból nem vettem meg mindent. A belépőkre, sütik (ajándékba), vaporettora és emléktárgyakra össz. kb. 30 e Ft-ot költöttem.
Sziasztok!
Mentünk, láttuk és máris visszamennénk!
Nagyon tetszett minden, nagy élmény volt! Sajnálom a halászokat, de csak most tudtam meg, hogy elmaradt a szombati felvonulás. Mi vasárnap hajnalban indultunk és délután már ott is voltunk a Szent Márk téren. Klassz volt a felvonulás is és minden. Láttuk (igaz elég messziről) Ornela Muti-i is, ő volt a díszvendég, gondolom. Tényleg a világ egyik legkülönlegesebb városa Velence a csatornákkal, a sikátorokkal és a gyönyörű épületeivel.
Hétfőn egész napos bérletet vettünk a vaporettóra, elmentünk Murano-ra és Velencén belül is sokat jöttünk-mentünk hajóval. A Rialto lábánál a bazárban pedig jól bevásároltunk szuvenírokból (persze minden eredeti olasz, nem kínai).
Az utazás elég hosszú kocsival, nem beszélve arról, hogy vasárnap hajnalban a legnagyobb viharral szemben mentünk kb. Tatabányától a határig. Épp hogy az orrunkig láttunk. Ausztriában pedig hatalmas szélvihar dobálta a kocsit, de amikor megérkeztünk Olaszországba, mintha elvágták volna: MEGÉRKEZTÜNK A NAPFÉNYES ITÁLIÁBA. Nem véletlenül a kedvenc országom!
Sziasztok!
Mi pénteken hajnalban utazunk, három nap, utazási iroda szervezésével, szállodában alvással. Már sok tanácsot, hszt. olvastam, mindenki leírta, hogy lehet költeni rendesen, de azt senki nem írta le, hogy egy emberre kb. mennyi pénzt szántatok, illetve az út végén mennyinél állt meg a dolog. Légyszi valaki írjon erről is pár szót! Köszi
Utána esetleg megbeszélhetnénk az élményeinket itt a fórumon, remélem, más is csatlakozik!
Jó utat! Szia!
Hello Mindenki, aki az idén jön a karneválra!
Pár nap és indulunk! Én alig várom már, az idő jó lesz, ha hinni lehet az előrejelzéseknek!
Szia!
Én tavaly voltam barátokkal, meg a tesómmal. Mi csak 1 napra mentünk, utolsó nap vasárnapján voltunk ott. Hatalmas tömeg volt, szinte menni alig lehetett. Főleg egy-egy hídon való átkelésnél volt tömegnyomor és a Szent Márk téren. Beöltözött, jelmezes ember viszonylag kevés volt, őket állandóan fényképezték. Egyébként nagyon szépek azok a jelmezek. Közös felvonulás pl. nem volt, amit én nagyon hiányoltam, jó lett volna megnézni sok jelmezest együtt. Este a hangulat fergeteges volt a téren, gyönyörű kivilágítva.
Árakról(ha jól emlékszem): 14 euro a hajójegy Punte Sabbioneból át Velencébe.Doge palota 10-12 euro, bazilika 4-5 euro.
Az éttermek elég drágák, mi két pizzaért 18 eurot fizettünk, hát egy kicsit drágállottuk.
Mindenkinek ajánlanám 1x a karnevált, h nézze meg. Én szívesen visszamennék, de nem a karneválra, hanem inkább Velencét szeretném jobban megismerni, mondjuk tavasszal, amikor nincs akkora tömeg.
Jó karneválozást!!
meg Velence nagyon klassz hely. csak a galambokat utálom
de vannak 12/24/36/48 órás bérletek 12 eurótól induló árakkal
a karnevál szombaton kezdődik a kora délutáni órákban.
nem tudom, h a hétköznapokon is beöltözött emberekkel van-e tele a város, de gondolom igen, mert a szállodák és panziók csak erre a 2 hétre nyitnak ki, nem lévén szezon.
Ezekre a kerdesekre en is szeretnek valaszt kapni hanyadikan mentek?
Vaporetto árakat itt találod.
http://www.actv.it/english/navigazione.php?pagina= tariffe_vaporetto