Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Összeköltözés-p énzkérdés
Sziasztok!
21 éves vagyok,a párom 24.Tavasszal összeköltözünk,egy örökölt,de saját házba.Nagyon szeretjük egymást,így örölünk neki.Nekem mégis kételyeim támadtak.A páromnak van munkája,amivel nem sokat keres,de azért mint pályakezdő nem panaszkodhat.Én kozmetikus vagyok,nemrég dolgozok,nekem teljesen kiszámíthatalan mennyit keresek egy hónapban.Havonta 50.000Ft kocsi hitelünk is van.Félek,mert szeretné(n)k saját lábra állni,és nem szeretnék az összeköltözés után otthonról pénzt kuncsorogni,mégis félek hogy vajon hogy fogjuk bírni????A lakás 70 nm2,1 emeleti.Nektek mennyi a rezsi egy hónapban?Hogy lehetne minnél jobban/többet spórolni?Szerintetek túlaggódom?Ötleteket várok
Köszi
Kutyor:
Ez megnyugtató hogy nektek is sikerült
Princessita:
Éppen ez az hogy nem akarok kudarcot vallani,és nem szeretném ha azt mondanák egyesek hogy:"na,tudtuk"Éppen azért szeretnék bizonyítani hogy igenis nem vagyok egy hülye liba,akit el kell tartani hanem szerényen ha kell,de a saját lábamon szeretnék megállni.Nem akarok én sok pénzt,lemondok sok minderől,csak szeretném ha leesne 1-2 embernek az álla,akik amugy is kudarcra itéltek bennünket.Csak azt nem tudom miért...
szia, és ha kiadnátok a lakást, és egy kisebb albérleti lakásba költöznétek? a kisebb lakásnak kisebb a rezsije, és kevesebb albipénzt kellene kifizetni, mint amennyit kapnátok. vagy hogy az albérlet ne legyen kidobott pénz, vegyetek egy kis garzont, és a nagyobb lakás kiadásából befolyt pénz mehet a törlesztőre.
nekünk 81 nm lakásunk van, és januárban 28eFt volt a gáz, kb 6eFt az áram és 6eFt a víz is, de én egész nap itthon vagyok a 3 hónapos gyerkőccel, úgyhogy pörög a gázóra De nagyon függ a rezsi a lakás állapotától, pl jó e a szigetelés....
spórolásként még egy olcsóbb autó jut eszembe.
Szia!
Én biztosan azt csinálnám, hogy egy szobát kiadnék mondjuk egy fiatal egyetemistának.
Mi már együtt élünk, albérletben, ráadásul csak a Párom keres, és még Ő is tanul mellette. Az ő alacsony fizetéséből és az én ösztöndíjamból élünk, ebből gazdálkodjuk ki az albérletet és a kaját, ruhát, szórakozást, tanulás költségeit + még egy kocsit is fenntartunk.
Mindenen spórolunk, de nem mondunk le semmiről, legalábbis így érezzük. Úgyhogy meg lehet oldani, szerintem nem várjatok az összeköltözéssel, mert együtt minden jobb és könnyebb, és sose lesz hogy úgy érzitek, már elég pénzetek van.
(A család azért sokban segít, pl hétvégén náluk szoktunk enni, meg sokszor csomagolnak még 1-2 napra, ez hatalmas segítség.)
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.A ház az én nevemen van,a kocsi a páromén.Mindent közösen fogunk fizetni,mert csak így megoldható.Nem paráznék én ennyire ha nem lenne az a kocsihitel,vaciláltunk is hozzá eleget,de muszály volt,mert a páromnak kell a kocsi a munkájához is.Annyit tudok hogy a gázra valami 16000Ft jön egész évben,aztán év végén lesz egy elszámolás,és vagy kapunk még vissza,vagy ha többlet van akkor fizetünk.
Tudom hogy aránylag jó helyzetben vagyunk,mégis aggódok,azzal nem is lesz gond,hogy esetleg le kell mondanom olyanokról amit eddig megengedhettem magamnak,csak a rezsitől félek hogy nagyon magas lesz,és nem lesz rá pénzünk.Kiadni nem szeretnénk mert van egy kis megtakarított pénzünk (vagyis ez a páromé és az elviekben a kocsi törlesztésre menne,na meg így is megvagyunk őrülve hogy mikor költözhetünk végre be
Milyen építésű a ház (panel vagy tégla), milyen fűtés van, milyen melegvíz (mármint, hogy hogy lesz meleg ).
Mert hiába írnám le én pl. egy ekkora panel költségeit, ha kiderül, hogy Nálatok egyedi gázfűtés van, a vízdíj benne van a közös költségben stb.
Mindettől függetlenül azt mondom, tök jó Nektek, mert 21 évesen saját lakás, az azért nagy kincs, főleg 70 m2-es.
Ne ilyedj meg az összeköltözéstől!
Csak megközelítő rezsit tudok mondani neked,mert a mi lakásunk 80 m2.
Gáz így télen,(18-20 fok a lakásban)27-30ezer.Villany-10 ezer.Víz:5-6 ezer.net,telefon,kábeltv.:10.000.Szemétdíj:3 havonta:3500ft.
Persze ezek az összegek nyáron sokkal-sokkal kevesebbek!
Remélem azért tudtam segíteni!!!
Bogi
És ha nem költöztök össze, hanem kiadjátok a lakást, és gyűjtötök még pénzt, ha a mostanit esetleg keveselled...
Mennyi lehet a rezsije annak a lakásnak? Ha tudod, jobban tudsz kalkulálni a pénzetekkel, ha esetleg mindenképp együtt akartok lakni.
Szerintem ti meg kifejezetten jo helyzetben vagytok, legalabb alberletet nem kell fizetnetek. Egy ekkora lakasnak biztos nem kicsi a rezsije, de szerintem jo uton jartok. foleg, ha lejar a kocsi torlesztoreszlete, akkor az az 50 ezer is felszabadul, es a tietek lesz.
Mi kulfoldon lakunk, a parom cege fizeti a lakast es a rezsit is, ugyhogy amig itt vagyunk, mi is jol jarunk. Az otthoni rezsiarakra en is kivancsi vagyok!