Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

BABAKELENGYE

*lia*
Létrehozva: 2008. február 11. 13:22
Sziasztok!

Tapasztalatok érdekelnének, hogy egy újszülött bébinek milyen felszerelésket érdemes vásárolni. Már olvastam róla sokat, de inkább a saját tapasztalokra lennék kíváncsi, mi az ami nagyon hasznos, miből milyet érdemes, esetleg hol stb...Mi az ami felesleges?

Milyen rucik szükségesek (májusi baba) és mennyi, melyik babakocsi a legjobb (autóba, ami kisebb helyet foglal) ?

Előre is köszi

Lia
  1. Torolt_felhasznalo_259066
    Torolt_felhasznalo_259066
    2008. február 12. 09:1954.
    Légzésfigyelőn én nem spórolnék.
    Elektromos orrszívó hatékonysára TÖREDÉKE a porszívósnak. Brendonban olcsón van olyan, amit Te szívsz tiszta erőből (nem megy a szádba a cucc, van kis tartály, jól ki van találva), asszem Bébé Confort márkájú, mi tavaly nyáron strandra is vittük, mindenhol lehet használni és olyan erős, amilyen szívóerőt kifejtessz, erősebb az elemesnél, mert az sokáig szív gyengébben, te meg hirtelen tudsz nagy erővel, az hatásosabb. Természetesen van porszívósunk is, de útközben, éjjel más megoldás kellett...

    Mérleg: Ha nem koraszülött a baba, akkor felesleges, sőt, mérlegpara alakulhat ki, van, aki minden evés után méri a gyereket, ami röhejes, néha evés után kevesebbet mutat, mint előtte. Felesleges stresszelni, hogy mennyit szopik. Annyit fog, amennyi jólesik neki. Az újszülöttek értenek ehhez, nyugi. FDolyton méréssel csak paráztatod magad. Nem beszélve arról, milyen érzés lehet a gyereknek, mikor evés után kellemesen elszunyókál, erre méricskélni kezdik...

    Bébiőr: Nekünk 56m2-es lakásunk van, mégis kellett, mai napig használjuk. Mert csukott ajtónál alszik a gyerek a saját szobájában, így nem zavarja, ha tévézünk pl. A bébiőrön mi halljuk, ha sír vagy csak dumál magában. Elején hallottuk a légzésfigyelőt is, ha kellett. Szóval ez jó dolog! Most 2szintesbe fogunk költözni, éppen akarok venni egy ugyanolyat, hogy egy vevőegységre állítsak rá két adót, egyik a hálónkban lenne, másik a nappaliban, nem kéne hurcolászni, elemeket cserélni, tölteni. Én használtam vettem egy Philipset 5000-ért és teljesen jó. Nem méri a szoba hőmérsékletét, de az amúgy is baromság...

    Sterilizálás akkor is jó, ha fejsz és nem a te babád kapja meg, de az anyatej érték, érdemes odaadni. Én találtam egy olyan lehetőséget, ahol kiközvetítettek egy anyukának, akinek örökbefogadott babája volt és elfogadta a fagyasztott tejet, jött hűtőtáskával havonta. Én nekik sterilizáltam. Nem kell drága elektromos, jó a mikróba tehető, szintén 5000-ért vettem a Brendonban, kuponnal.

    Kádból az Ikeás a legjobb és legolcsóbb. Pár hónapig használod úgyis, belül, kívül csúszásgátlós, mi a mosógépen használtuk, nem csúszott egyáltalán. Olyan ültetőt sosem használtam. Ha megnézed a kórházban majd, milyen rutinosan lehet gyereket fürdetni... Az anyukák sem bénák, jó technika kell, védőnő megmutatja, egyik kézzel fogod, másikkal mosod. Fogni amúgy arccal lefelé jobb a fürcsi legelején, hogy lássa, mi történik. Gondolj bele, milyen szar és ijesztő, ha háttal vagy a víznek, ha nem látod, mi történik Veled. Alkarodra fekteted a gyereket, a könyökhajlatnál van a feje, arccal lefelé, és a lábát fogod. Másik kézzel fürdeted.
    Mikor már Térdel és támaszt, le lehet tenni. Enyémet akkor lehettük, mkor kézzel kitámasztott, szépen kitartotta a fejét.

    Pelenkázó az elején jó, mikor sokat pell pelenkázni és kicsi a gyerek, tapasztalatlan az anyuka. De mikor már nagyon ficereg a gyerek, úgyis a nagy ágyon pelenkázza az ember.

    Babakocsi. Én nem szólom le a drágábbakat, nekem is az van. És a mai napig nem bántam meg. Több gyereket is kiszolgál, olyanokat tud, amit egy másik márka sem (pl. a biztonsági öv 5 pontos, mégsem köti a gyereket a háttánlához, előre tud dőlni, mert mint egy nadrágtartó, az alsó pánthoz rögzül, ez a legjobb dolog szerintem, és mégsincs egy ,másik márkánál sem, így sok anyuka nem használja az övet csajk a derekánál, ami viszont nem biztonságos...

    Járókáról már véleményt mondtam. Egyik ismerősöm akart venni, nem tudtam lebeszélni, egy hónapig használták. Utána akadályozza a gyereket, aki szeretne csatangolni, kúszni, de BEZÁRTÁK...


    Digitális lázmérő jobb, ha hajlékony végű, az biztonságot ad. Én nem akartam popsijába dugni, így vettem fülhőmérőt, de vissza kellett vinnem. Sajnos az is és a homlokmérő is totál pontatlan, két mérésnél 1-2 fok különbség is lehet!! Úgyis ráveszed magad, ha kell, úgyis fenékben kell mérni.

    Védőnő segít. Reméljük olyat fogsz ki, aki szoptatáspárti, sajna még vannak olyanok, akik egy szóra tápszert adnak
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_165569 (51)
    2008-02-11  15:13
  2. 2008. február 11. 17:5653.

    Szia!

    Én nem kengurut vettem, hanem hordozókendöt. Költségtakarékosabb, mint a kenguru, ami nekem egyébként sem szimpatikus. Egyébként - többek között - én is a kutya miatt vettem. Nem rossz, már legalább háromszor használtuk. A kutyám viszont gyönyörüen sétál a babakocsi mellett.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_848299 (20)
    2008-02-11  14:07
  3. Torolt_felhasznalo_235735
    Torolt_felhasznalo_235735
    2008. február 11. 15:2152.
    én javaslom, hogy nézz szét az expressz-en, a teszvesz-en és a vatera-n. Én ott vásároltam be a dolgokst.. Pl. mársudig granciával rendelkező babakocsit hordozóval 20ezerért. légzésfigyelő+bébiőr, (júliusig garanciális) 22ezerért, babaágy+kókuszmatrac+balhadin+tartó 5ezerért..... szóval...amiket tudsz, szerezz meg kölcsönbe is akár.
    előzmény:
    *lia* (1)
    2008-02-11  13:22
  4. Torolt_felhasznalo_165569
    Torolt_felhasznalo_165569
    2008. február 11. 15:1351.

    Szia!

    Én nem vagyok újgazdag anyuka, így pl. babakocsi márkákban nem tudok tanácsot adni, de elmondom a tapasztalataimat :-)

    Szerintem légzésfigyelőt ne vegyél, mert marha drága. Ha nem lesz a szülésnél semmi komplikáció, meg egészséges a baba, meg minden oké, akkor szerintem tök felesleges.

    Én beruháztam egy elektromos orrszívóra. A kézivel nem próbálkoztunk, a védőnőm szerint a porszívós marha jó. Hát marha jó volt az éjszaka kellős közepén félóránként üvöltetni a porszívót... Az én kisfiam sajnos elég gyakran volt beteg, ezért vettük az elektromosat, jóval csendesebb, de ez is hatékony. 10000 ft körül van, de később láttam 7000-ért is.

    Mérleg felesleges. Egy jobbfajta csecsemőmérleg 20-25 ezer ft körül van, és full mániákussá teszi az embert, amiből következik az állandó hisztéria, hogy nem evett eleget, mostmilesz, blablabla. Tanácsadáson úgy is ellenőrzik, ha kell, akkor fognak adni mérleget.

    Nekem nem volt, de a mai napig jól jönne egy bébiőrző, hogy ha alszik a babád, el tudj mozdulni mellőle. Az én bébim olyan a mai napig, hogy ha felébred, és egyedül találja magát, akkor keservesen sír és gyakorlatilag el van rontva a délutánja. Szóval egy bébiőrre szerintem érdemes beruházni, az is 7000-10000 ft körül van.

    Cumisüveg sterilizálóm nem volt, de szintén jól jött volna. Természetesen csak akkor, ha cumisüveges lesz a gyerkőc. A kisfiam az, és utálok a fertőtlenítéssel pacsmagolni. Szintén lehet kapni 10-12 ezer ft körül.

    Kádból megteszi az 1500 forintos is, 2 hónapon belül úgyis másikat kell venni :-)

    Örököltem egy pelenkázós kiságyat, kb. 2szer pelenkáztam rajta, mert nekem nagyon kényelmetlen volt, aztán meg szintén nem fért el rajta a baba. Szerintem ágyon kényelmesebb :-)

    Babakocsiból azért érdemes jobb minőségűt venni, bár konkrétan azokat sem értem meg, akik képesek 80000-100000 forintokat kiadni egyért... 30-35000 körül már kapni azért normálisabbakat.

    Én járókapárti vagyok, bár az én gyerekem 2 percnél többet általában nem maradt benne :-) Viszont a barátnőmnek nagy segítség volt például. De ebből is érdemes olyan árkategóriából választani, hogy ha "baleset" éri, akkor ne szakadjon meg a szíved :-)

    Egy bébihordozó szerintem akkor is megéri, ha nincs autótok. A kisfiam rengeteget nézte a tévét (jó, nem vagyok kíváncsi senki véleményére, miszerint agymosott lett a gyerekem) benne, meg én az első etetésekkor -mikor még nem tudott stabilan ülni- is abba tettem.

    Májusi babának legyen szerintem 7-8 bodyja, ugyanennyi kispóló, pulcsi, legyen hosszú és rövid rugdalózója, mert azért a május-június mg nem bébirövidnadrágnak való idő, bár a fene tudja, idén hány fok lesz :-) Legyen egy kiskabát is, biztos ami biztos. Bébicipő, takarók, sapka, zokni gondolom neked is eszedbe jutott :-) Textilpelenka minden mennyiségben, mindenhez azt fogod használni :-) Jó minőségű kifogó, nekem kellett 4 db, de én mindennap másikat használtam.

    Első időkben gyógyszertári fürdető, púder, popsikenőcs. Egyébként később sem fogsz olyan popsikenőcsöt találni, ami hamarabb gyógyítaná a felcsípett popót, mint a gyógyszertári :-) Ha már lehet bolti cuccokat is használni, akkor én a Níveát ajánlom, drága, de egy picurnak mg kevés kell, és szerintem nagyon jók a babás termékeik.

    Digitális lázmérő. Sokkal egyszerűbb, mint a higanos, kevésbé balesetveszélyes, és gyorsabb is, legalábbis nekem.

    Játszószőnyeget nagyon ajánlom!!!

    Ha még esetleg valami eszembe jut majd megírom, de gondolom a védőnő is nagyon sok mindent el fog mondani az "alapfelszereltségről" :-) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2008. február 11. 15:0750.

       Nagyon édes  

    Ja igen, én a kengurut is szeretem, voltunk adventkor Bécsben, és a lányom nagyon jókat aludt a kenguruban Anyának meg jó fogyókúra és erőnléti edzés cipelni a kiscsajt  

    előzmény:
    madanna (48)
    2008-02-11  15:01
  6. 2008. február 11. 15:0549.
    Mindig egyedül fürdettem, és sosem éreztem szükségét. Bal kézzel fogtam, jobbal mostam.

    kenguru: én sem szerettem, vágta a vállamat. inkább hordozókendő, azt viszont nagyon szerettem, sokáig használtam. Lehet benne elöl, hátul, ülve, fekve a gyerek.

    fürdető, popsikrém: gyógyszertári, ez a legolcsóbb, legegészségesebb. se színezék, se illatosító nincs benne.

    játék: 1. úgyis rengeteget kaptok, 2. a gyerek kb. 3 percig játszik a 30.000 Ft-os hiperszuper játékkal, viszont órákig elvan az üres tusfürdős dobozzal, a fakanállal, a fedővel, az úti fogkefetartóval, vagy egy üres pillepalackkal.

    járóka: az enyém nem volt el benne. szívesebben rámolt mellettem a konyhában. Ergo: alsó szekrénybe semmi éles vagy törékeny, és hadd rámoljon!
    előzmény:
    curefan (19)
    2008-02-11  14:05
  7. Torolt_felhasznalo_259066
    Torolt_felhasznalo_259066
    2008. február 11. 15:0148.
    Ábelen az 56-os is lógott a kórházban, tök csövi volt, pedig 3320-szal született. Viszont 2 hónaposan 6100g volt!!!!
    Szóval minden gyerek más, nálunk pl a 62 is csak egy hónapig volt jó. De az elején egy 50-es lett volna a mérete igazából, az 56-os lábrésze vagy 10 centire lógott, össze lehetett kötni......
    Húsvétkor egy kis gömböc volt, de szerencsére aztán megnyúlt és már nem volt olyan, mint aki mindjárt kidurran...
    előzmény:
    Panndi (45)
    2008-02-11  14:53
  8. 2008. február 11. 15:0147.
    Szia!

    Látom, nagyon eltérőek a vélemények, ami az egyiknek tök fölösleges, a másiknak nagyon bevált... Nehéz így eligazodni.

    Szeritnem csak azokat a holmikat vedd meg, amelyek a születése környékén kellenek. A többit ráérsz. Úgysem fogsz két hetes gyerekkel kenguruval másználni, mert ahhoz még nagyon kicsi. A járókára sincs még szüksége, hiszen kb. alszik-eszik (jó esetben).

    Szerintem hasznos a légzésfigyelő. Nekünk olyan van, ami hangot is közvetít. Ha vendégeink vannak, nem kell suttognunk, hanem minden ajtót bezárok, és nyugodt vagyok, mert tudom, hogy úgyis meghallom, ha van vmi. Azért vennék pár 56-os ruhát. Nagyon különbözőek a méretezések: a fiam 61cm volt, és az 56-os ruha lötyögött rajta, amiben hazahoztuk...


    előzmény:
    *lia* (1)
    2008-02-11  13:22
  9. 2008. február 11. 14:5546.

    Szia Lia!

    Mi a kolléganőimmel összegyűjtöttünk egy komplett gyűjteményt a bevált-nem bevált dologkról (mind 1-2-3 gyerekes anyukák vagyunk...) Szerintem elég hasznos excel tábla.

    Ha érdekel valakit, szívesen elküldöm, csak írjatok e-mail címet.

    Én az Istvánvan szültem, én is összeállítottam egy tök jó kelengyelistát, meg mit-kell vinni a kórházba kisokost, szintén szívesen elküldöm.

    A részletek a táblázatban, amúgy csak annyi, hogy nem kell minden csilvili reklámozott marhaságot összevásárolni, amivel a szülőket le akarják húzni a boltosok...

    Amúgy ezt a párna dolgot nem is értettem, tudtommal a babáknak tilos párnát használni... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. február 11. 14:5345.

    Sziasztok!

    Azzal nem értek egyet, hogy nem kell 56-os ruha, mi hónapokig abban nyomultunk, viszont a 62-es méretet szinte átugrotta a lányom, másfél hétig tartott kb az a korszak  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_336401
    Torolt_felhasznalo_336401
    2008. február 11. 14:5144.
    Viszont tapasztalatom szerint a 3kerekűt könnyebb irányítani. Legalábbis nálunk nagyon bejött. A mozgólépcsőt pedig ritkán használom.
    előzmény:
    madanna (42)
    2008-02-11  14:48
  12. Torolt_felhasznalo_235735
    Torolt_felhasznalo_235735
    2008. február 11. 14:4943.
    hogy Ábel már mekkora!!!
    előzmény:
    madanna (42)
    2008-02-11  14:48
  13. Torolt_felhasznalo_259066
    Torolt_felhasznalo_259066
    2008. február 11. 14:4842.
    Jaaaa, az más.

    Igren, láttam, hogy háromkerekűvel fordítva kell mozgólépcsőzni, csak hát az elég kénylelmetlen, meg rossz érzés viszafelé haladni...

    Kenguru: Nekünk erszényünk volt. Most is használjuk, nem kell fognom, beleül és a kezeim szabadok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_336401 (41)
    2008-02-11  14:44
  14. Torolt_felhasznalo_336401
    Torolt_felhasznalo_336401
    2008. február 11. 14:4441.
    Én nem babakocsiról beszéltem, hanem kengururól. Abból van Quinnym. Egyébként én a háromkerekűvel fordítva mozgólépcsőzöm. Azaz én háttal állok, félkézzel kocsit fogva, babakocsi pedig szintén tolat. Így két keréken áll.
    előzmény:
    madanna (40)
    2008-02-11  14:40
  15. Torolt_felhasznalo_259066
    Torolt_felhasznalo_259066
    2008. február 11. 14:4040.
    Viszont mozgólépcsőzni a 3kerekűvel nehezebb, mert ha a gyerek még nem ül, az első keréken kell tartani a kocsit, de két kézzel. 4 kerekűnél egy kézzel tartod a kocsit, a másikkal tudsz kapaszkodni, ami elég hasznos lehet.
    De ez város, lakóheklyfüggő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_336401 (38)
    2008-02-11  14:36
  16. Torolt_felhasznalo_259066
    Torolt_felhasznalo_259066
    2008. február 11. 14:3739.
    Nálunk is van rámolás, de én úgy vagyok vele, abból tanul agyerek. Nyilván nem veszélyes tárgyakat, de míg a konyhában vagyok, habverőt, tálat, fedőt, kanalat, fakanalat, sajtreszelőt rámol és imádja!
    Mi bababiztossá tettük a lakást, így van 56m2-nyi járókánk...
    előzmény:
    Anda39 (34)
    2008-02-11  14:29
  17. Torolt_felhasznalo_336401
    Torolt_felhasznalo_336401
    2008. február 11. 14:3638.
    Nekem Quinny volt/van, szerintem kényelmes és könnyen használható. De dícsérik még a BabyBjörnt is. Érdemes többet kipróbálni (lehetőleg gyerekkel) és a legkényelmesebbet megvenni.
    előzmény:
    *lia* (28)
    2008-02-11  14:21
  18. 2008. február 11. 14:3637.
    Kozmetikumokból, ha megunja az ember a recepteset, nagyon ajánlom a Babé termékeket. A koszmó elleni sampon megelőzésre is tökéletes, a pumpás tusfürdő is ápolja a baba bőrét.
    előzmény:
    Milu (36)
    2008-02-11  14:32
  19. 2008. február 11. 14:3236.

    Az az IKEA-s kis kád tök jó, de mi olyan két hónaposan kinőttük, vehettünk egy nagyobbat. Aztán még 2 hónap és már csak a nagy kádban volt hajlandó fürdeni.

    Mi eléggé minimál stílusban nyomtuk (utálok pazarolni) így nem vettünk sterilizálót, légzésfigyelőt, mérleget, cumit, cumisüveget, stb. Ezekre utólag sem volt szükség, ha kellett volna, bármikor meg lehetett volna venni szülés után is. Viszont a kengurut mi sokat használtuk, mert a babakocsiban nem maradt meg a lányom.

    előzmény:
    curefan (19)
    2008-02-11  14:05
  20. Torolt_felhasznalo_987028
    Torolt_felhasznalo_987028
    2008. február 11. 14:3135.

    Sziasztok,

    csatlakoznék ahhoz, hogy a Johnson's termékek picúroknak nem túl jók. Az én kislányom is tele lett pöttyökkel a sampontól és a krémtől is, úgyhogy mi még mindig nem használjuk, fürdéshez gyógyszertári fürdetőkenőcs, hajmosáshoz Gabi.

    M.

    előzmény:
    madanna (30)
    2008-02-11  14:23
  21. 2008. február 11. 14:2934.
    Ahány vélemény, annyiféle.   Én járókapárti vagyok. Egyszerűen nem tudom elképzelni, mit csináltam volna a gyerekeimmel, amikor dolgom volt (pl. főzés, vasalás, takarítás stb.), ha nem tudtam volna berakni a járókába, ahol biztonságban voltak. Az enyémek szerettek rámolni, fiókból kipakolni, ha nem tudtam velük lenni, jobb helyen voltak a "ketrecben".
    előzmény:
    *lia* (1)
    2008-02-11  13:22
  22. Torolt_felhasznalo_259066
    Torolt_felhasznalo_259066
    2008. február 11. 14:2833.
    Egyetértek, kivéve, hogy egy plüssöt érdemes a kiságyba tenni. Egyéves kisfiam legjobb barátja KÁÁÁÁÁÁ, azaz Károly, az alvócimborája. Ha beteszem az ágyba, átoleli, belefúrja a fejét. Ha álmos, azt mondja: Káááááááááá és akkor mondjuk neki, hogy menjünk nézzük meg Károlyt. Tudja, hogy ez nem játék, hanem alváshoz köti. Szóval tele biztos nem érdemes rakni az ágyat, de egy nem csörgős, jó tapintású, szeretgethető állatka jó szolgálatot tesz!!!

    Csatolok képet, úgy aludtak, hogy Károly valahogy a gyerek a hátára került...
    előzmény:
    curefan (22)
    2008-02-11  14:10
  23. 2008. február 11. 14:2432.

    Hát igen, én már most nem szeretném ha ezer játéka lenne, nem szeretném ha tucat számra kapnánk...

    Ez tényleg fontos, hogy egymásra is figyeltek, mi is már beszéltünk róla, hogy alkalmanként lepasszoljuk a bébit 

    előzmény:
    curefan (22)
    2008-02-11  14:10
  24. Torolt_felhasznalo_336401
    Torolt_felhasznalo_336401
    2008. február 11. 14:2331.

    Nálunk ezek közül a kenguru, a sterilizáló, hálózsák és a járóka nagyon bevállt. Ami viszont tök felesleges volt, az a pihenőkkszék. Szerencsére azt kölcsön kaptuk.

    A ruháknál pedig mivel nem egységes a méretezés, én igyekeztem nagyobbakat keresni. A H&M pl sokáig jó, ellenben pl a Benettonnal, ami nagyon alul van számozva. Ja, és nekünk néhány talpas rugdalózó azért volt használhatatlan, mert nagy lábon él a gyerek, és hiába volt jó a mérete, ha a lábrésze kicsi.

    előzmény:
    curefan (18)
    2008-02-11  14:01

Címlap

top