Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bababarát hotelek
Sziasztok!
Nyáron szeretnénk menni addigra 1 éves kislányunkkal nyaralni, de nem tudunk dönteni a neten látottak alapján.
Ha valakinek van tapasztalata úgynevezett "bababarát hotel"-lel, vagy sima hotellel kapcsolatban (ahova gyerekkel is nyugodtan lehet menni), kérlek írjátok meg.
Jó és rossz vélemény egyaránt érdekel, itthon, vagy Ausztriában, max. Olaszországban.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Micsoda véletlen! Pont ma kezdtem el keresni az interneten ilyen bababarát hoteleket, mert mis is mennénk bébinkkel aki most 6 hónapos.
Nekem ami nagyon szimpi volt Csopakon a Comfort Hotel. Az árak is jók és sok az ingyenes szolgáltatás is. Pl: strandbelépő, de van saját medence is bébi is, játszótér, homokozó, adnak etetőszéket és még kiságyat is. Ezenkívül ingyen lehet használni az asztaliteniszt,biliárdot,internetetet.
Mi valószínű odamegyünk. Nem utolsósorban van sok nézni való is arra. Remélem segítettem.
Ha apartman is érdekel, nemcsak hotel, akkor tudok egyet Esztergomban:
www.mamikertje.hu
Kedves kis családias szállás, babának van minden, és nem drága.
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, az ötleteket és tanácsokat.
Most mennem kell, de később visszajövök, kérlek írjatok még!
Szép napot! Köszi!
Kérlek írjál a repülőútról részletesebben!
Bőrönd?
Az enyém már egy hajóládában sem férne el, de azért köszi az ötletet.
Nekünk a barátaink járnak trendszeresen a Kolpingba, mi is meglátogattuk őket, de szóba sem jöhet, mert nincs uszómedence! Nálunk ez alap, mert férjem is, én is nagyon szeretünk úszni.
Igen, tényleg nem olcsó.
De épp múlt nyáron voltunk vállalati apartmanban a Balatonnál, és ott se jöttünk ki olcsóbban, viszont halál fáradtan értünk haza.
Alapból 40 ezer volt a szoba, de ellátás nem volt.
Az én gyerkőm alapból elég rugalmas, de a nagymamája jó kis egészséges koszthoz szoktatta, nincs el palacsintán-jégkrémen-sültkrumplin, mint az átlaggyerek, hanem leveske kell, meg valami főétel, lehetőleg husival. Na, ezt oldd meg villanyrezsón+egy mikroval. Így vagy alig evett, vagy próbálkozhattam heroikus főzési ötletekkel,vagy étterem. Nem volt olcsó.
Az idő nem volt végig teljesen jó, ezért egyszer elmentünk a Bfüredi élményfürdőbe. Ne tudd meg, mennyibe került a belépő hármunknak. Amúgy a strandbelépőt is naponta le kellett perkálni, ha netán ebédeltünk közben, akkor naponta kétszer is. Egy hajókázás, egy bicaj bérlés, és ugyanott voltunk, ahol a wellness hotelban, viszont fele olyan jól nem éreztük magunkat.
Akkor eldöntöttük a férjemmel, hogy inkább 1-2 nappal kevesebbre megyünk, de az tényleg pihenés legyen.
Bocs, hogy csak most válaszolok, de ebédelni voltam.
Jól bírta, amint elindult a gép, megszopiztattam, hogy ne duguljon a füle, utána elaludt az egyenletes zúgásra és végig húzta a lóbőrt.
Szia!
Szerintem amelyik hotel egy kicsit is ad magára, annak van kiságya is.
Mi tavaly nyáron Nagyatádon töltöttünk pár napot, és a foglalásnál előre jeleztük, hogy kisgyerekkel megyünk. meg se kellett kérdeznünk, ők ajánlották fel, hogy van kiságyuk.
Én nem vettem elő a barátnőmet. Ugyanis számomra teljesen világos volt, a hogy a fia halálra rémült attól, hogy a kis kék műanyag kádja helyett egy hatalmas fehér, csillogó kádba kellett beszállnia. :-)))
Az én fiam pl. nagyon sokáig nem volt hajlandó habfürdővel fürdeni. Csak mert nem látta a saját testét. A gyerekek máshogy gondolkodnak, mint Te.
Azt hiszed, hogy izgalmas élmény neki, hogy nagykádban fürödhet, mert nagyobb helyen játszhat. Hát nem. Azt hiszed, hogy tetszeni fog neki, hogy nagy habot csinálsz. Neki meg csak egy idegen fura állígú izé.
Semmi baj, írtad, hogy ma harapós napod van.
Írtam bababarát szállással kapcsolatban is.
Ma front van, hogy mindenki ilyen hisztis?
Szia,
mi tavaly 4 gyerekkel és 4 felnőttel egy hangulatos apartmanban voltunk. Azt gondoltuk, nem kell bababarát környezet, majd mi megoldjuk. Jó is volt, csak pihentető nem.
Szóval nincs igaza annak, aki aszondja, hogy el lehet lenni, mert el lehet, de a pihenés is fontos. Arról nem is beszélve, hogy hány gyereked van, mert mind a 3-t nem tudod egyszerre ellátni, és felügyelni, ha nem bababarát a pálya.
Egy ideje már fűzöm apát a Kolping Hotelre, nem olyan drága, de azért nem is olcsó.
És a korosztálytól függően tényleg nem a városnézés, kultúrprogram a lényeg, hanem a biztonságos strand, a nagy és tiszta homokozó, stb. Nekünk meg az, hogy vigyázzanak rájuk, szórakoztassák őket, amíg mondjuk a szülők wellneseznek, stb.
Mi voltunk a Kolpingban, nekünk nem tetszett. Bár mi télen voltunk és csak a benit medencéket használtuk, de az nem egy nagy szám. A kinti biztosan jobb, nyáron viszont rengetegen vannak. Ami nekem kicsit felháborító volt, az az, hogy a játszószobákban egyetlen magyar nyelvű mesekönyvet sem találtunk.
Most megyunk Balatonfüredre a Flamingó hotelbe (májusban). ha akarod, akkor majd megírom, h milyen volt.
Egyébként nekem is fontos, h gyerekbarát legyen. ha nem muszáj én sem vinnék sem kiságyat, se kiskádat, se etetőszéket (márpedig az kell, mert az nekem nem élmény, hogy úgy ebédeljek, hogy a gyerek ül az ölemben, van akinek ez tetszik). legyen játszótér, homokozó stb.
Értem.
Csak még annyit hozzáteszek, hogy ha egy gyerek sikít a kádban a félelemtől, akkor elővenném a kedves anyukáját....
Mi a nagyot sima úszógatyóban vittük, ő már szobatiszta. A kicsit úszópelenkában.
A legfontosabb nálunk a bőrük védelme volt, mert mindkettő világos bőrű. 50-es faktor, vízlepergetős krém.
Sapka a vízben is.
A kicsi még tavaly /cca. 15 hónapos/ is karban volt a vízben. Nem is kívánkozott bele. Vettünk egy kis csónakot, de azt is inkább a nagy használta.
Mivel egy egyévesnek még nem lehet mondani, hogy ne igyon a vízből, ha karban van arra is jobban tudsz figyelni. A nagyoknak elég mondani /100szor ;)/
A parton száraz ruha. Homokozóban a kicsire mindig pelus.
Kb. ezekre figyeltünk. És este alapos fürdés.
Tisza-tónál is voltunk többször. Ott sem volt gondunk, pedig "ránézésre" ott nekem annyira nem tűnik tisztának a víz....
ML
Köszönöm!
Én már untam válaszolgatni. Ötleteket kértem, nem a kérdésem lehurrogását.
Ez nagyon gyerekfüggő :-)
Az egész nyaralás-kérdés gyerekfüggő. :-) Nekünk az a tapsztalatunk, hogy a nyaralás a gyerekeknek már élmény, nekünk kicsit fárasztó ;) Ugyanis nem minden gyerek szereti a változatosságot. A Balatonnál is a homokozó a legfontosabb pl a mi gyerekeink korosztályának. Kiránduláson is alúnják magukat...
Szóval lehet hogy NEKED nem okozna problémát, de a gyerkőcöd nehezményezné, hogy nem ülhet etetőszékben önnálóan, vagy nincs egy saját ágya, ahol alhat.
Aláírom, hogy a kiskád és a pelenkázó nem létszükség. DE láttam már olyan gyereket aki sikított a félelemtől egy nagykádban.
Szóval nem véletlenül vannak a bababarát szállások.
És ami a mégfontosabb: az a legfontosabb. hogy mondjuk ha kiboirít a gyereked egy pohár gyümölcslevet az asztalnál akkor ne nézenek rátok mint a véres rongyra, hanem a gyerkőcöt is megnyugtatva gyorsan segítsenek a problémán.
:-)
ML
Másodszor voltunk, ez talán mond vmit. Nem olcsó, de vannak akciók (mi pl. hétköznap voltunk, így egy éjszakát ajándékba kaptunk), az is sokat számít, hogy a gyereknek teljesen ingyenes.
Félpanzióval nekünk 14900 Ft/fő/éj volt. A kaja nagyon finom volt, a válogatós fiamnak is találtunk, a két étkezés elég is volt, legfeljebb egy fagyit ettünk napközben. És az se mindegy, hogy használhatod a wellness részleget, bent 5 medence van (úszó, pancsoló, két gyerek, két gyógy), kint még 3, de ahhoz nem voltunk elég bátrak.
Mi is Balatonnál nyaralunk. A lányom 4 hónaposan volt először ott. soha nem volt problémánk. Mondjuk mi északi parton voltunk. Balatonakarattyán.
Valójában mi nem is megyünk máshova nyaralni. Van egy 4 és egy 2 éves gyerkőcünk, és nyárra várjuk a harmadikat. Mondjuk kiszolgálás nincs, de mivel barátokkal megyünk, összehozzuk a házimunkát és a gyerekfelügyeletet, így a felnőtteknek sem olyan fárasztó.
ML
Hogy bírta a repülést?
Az én Manóm autóban 2 perc alatt elalszik, de a repülés és a tortúra a reptéren. Hm?
http://www.kolping.hotel.hu/cgi-bin/hu/index.php
és
http://www.babanet.hu/hol-mi/bababarat_szallas.php
a gugli a barátunk
Arra a pár napra szerintem igazán meg lehet lenni külön etetőszék, gyerekágy, kiskád és a jóégtudjamégmi nélkül...
Mi tavaly itt voltunk Balatonalmádiban az akkor 1 éves kislányunkkal.
Volt babaágy, etetőszék, a szobák szépen felújítottak. Szép nagy parkja, játszótere, gyerekmedencéje és saját strandja van. Mi teljesen elégedettek voltunk vele.
Bocs, hogy én is belekotty, de lehet, én nem vagyok elég magyar ősanya, de én lazán elindultam a 4 hónapossal is Rómába mindenféle kütyü nélkül. (Repülőre fel se fért volna.) Annyi, hogy higéniai okokból vittem egy lavort (belefért), a franciaágyon köztünk aludt, szopizott, így kajára nem volt gond, bepelenkázni Pompei romjain is lehet ha leterítesz egy plédet...
3 évesen meg már nagyon kis rugalmasak, az enyém sátorozni volt a Balatonnál ennyi idősen.
http://www.kolping.hotel.hu/cgi-bin/hu/index.php
A családi része: http://www.kolping.hotel.hu/cgi-bin/hu/csaladipihenes.php
Én még nem voltam itt, de pici babás, gyerekes ismerősöktől csak jót hallottam róla! A hátránya, hogy mivel tényleg bababarát hotel, az árak is jóval magsabbak, mint egy sima hotelben.
Köszi!
Egyébként milyen? Sokan voltak? Mennyivel előbb foglaltatok? Főszezonban? Elfogadható az ár? Milyne volt az étel? Tiszta és rendezett?
Bocs, a sok kérdésért
Babát mindenhova lehet vinni, csak nem mindegy, hogyan állnak hozzá... pl. tudnak-e biztositani kiskádat, pelenkázót, gyerekágyat, vannak-e programok kicsiknek is, vagy éppen nem nézik rossz szemmel, ha a gyerekek hangosak a reggelinél vagy leejtik a kaját... Persze biztos, hogy bababarát cimmel rendelkező hotelek sem mind ideálisak ilyen szempontból, és a "nem bababarát" szállodák közt is vannak olyanok, ahonnan nem nézik ki a kisgyerekkel érkezőket.
Én is várom az ötleteket, még nem tudjuk, hova mennénk nyáron, csak azt, hogy viz mellé és belföldre a háromévesünkkel - és nem csillagászati áron.
csak mint alapvető két dolgot említsek:
kiságy, etetőszék ;)
de azért ennél többről van szó:) Nyilván nem szeretnél MINDENT vinni, ha elindulsz otthonról...
topikindítónak: bocs, hogy belekotyogtam.
Nekünk igazándiból a családi nyaralásokra az ismerősnél nyaralás vált be. Nincs az ismertségi körben valakinek nyaralója?
ML
Ja, gyerekfelügyelet is van, bár mi nem éltünk vele.
Egyébként én nem kedvelem a baba-barátnak titulált helyeket, mert ettől rögtön 10-20%-kal (vagy többel) drágábbak, és annyival nem tudnak többet...
Van külön ilyen titulus, vagy hogy mondjam.
Itt kapsz minden féle babás cuccot, külön van babamenü, ha akarod még gyerekfelügyelet is.
Tudom, hogy lehet vinni gyereket hotelba, de nem tudom, hogy melyik olyan, ahol tényleg figyelnek arra, hogy gyerekkel vagy.
Mi az, hogy bababarát? Én még nem láttam olyan hotelt, ahova nem lehetett volna babát vinni.