Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

2012

shinelove
Létrehozva: 2008. Április 29. 19:30

Sziasztok!

 

Újra indítok egy fórumot 2012-vel kapcsolat, mert a korábbi topicom annyira nem indult be. :)

 

Szóval kíváncsi lennék ki, mit tud a témáról. Mit vártok tőle?

 

Én mostanában annyira mindent összeolvastam a témával kapcsolatban, hogy kezdek félni 2012.12.21-től. Nem értem mire jó ez a félelem keltés, hogy világvége lesz meg hasonlók. Mások meg azt mondják, hogy itt lesz a Földi Mennyország. Meg mostanában rengeteg könyv foglalkozik a gondolatok teremtő erejével, hogy csak kívánjuk az Univerzumtól és teljesülnek a vágyaink, ha valóban így van, akkor valóban a Földi Mennyország jöhet le, ha mindenki szépet s jót kíván magának és mindenkinek. 

 

Témával kapcsolatos weboldal:   http://2012.lap.hu/

 

Szeretném kérni, hogy csak az szóljon hozzá, akit valóban érdekel a téma! Köszönöm! 

 

 

 

 

  1. 2008. július 14. 11:50461.

    Hai!

     

    6 oC felmelegedés

    A Földön az élet apokaliptikus viharokkal és árvizekkel véget ér. Hidrogén-szulfid gáz és metán tűzgolyók rohannak keresztül-kasul a bolygón, atombombák erejével; csak gombák maradnak életben.

    „Először egy apró zavaró tényező elindít egy gázzal telített vízcsomagot felfelé. Ahogy emelkedik, buborékok keletkeznek, amint a csökkenő nyomás hatására az oldott gáz kipezseg – éppúgy, mint ahogy egy üveg üdítőital kiömlik, ha túl hirtelen csavarjuk le a tetejét. Ezek a buborékok a vízcsomagot még könnyebbé teszik, és felgyorsítják a vízen keresztüli emelkedését. Ahogy felfelé tör, egy robbanás erejét elérve magával ragadja a környező vizet. A felszínen a víz több száz méterre lövell a levegőbe, és a kiengedett gáz kirobban a légkörbe. Lökéshullámok terjednek kifelé minden irányba, még több kitörést kiváltva a közelben.”

    A kitörés több, mint csak egy újabb pozitív visszacsatolás a globális felmelegedés gyorsuló folyamatában. A szén-dioxidtól eltérően a metán gyúlékony. „Még olyan alacsony légköri metán koncentrációnál is, mint 5%” - mondja Lynas – „a keverék belobbanhat egy villámtól, vagy más szikrától, és tűzgolyók hasíthatják végig az eget.” A hatás nagyon hasonló az USA és az orosz hadsereg által használt tüzelőanyag-levegő robbanóanyaghoz (FAE) – az úgynevezett „vákuum bombához”, ami üzemanyag cseppeket gyújt be a cél felett. A CIA szerint: „A gyújtópont közelében lévők megsemmisülnek. A peremnél lévők valószínűleg belső sérüléseket szenvednek, többek között dobhártyarepedés, komoly agyrázkódás, tüdő és belső szervek megrepedése, és talán megvakulás.” Ezek a taktikai fegyverek csak petárdák az óceáni kitörésekből keletkező metán-levegő felhőkhöz képest. A kutatók számításai szerint ezek majdnem teljesen elpusztíthatják a szárazföldi életet. (251 millió éve csak egy nagytestű szárazföldi állat, a disznószerű lystrosaurus maradt életben.)

    Becslések szerint egy jövőbeli nagy kitörés 108 megatonna TNT-vel egyenlő energiát szabadíthat fel – százezerszer többet, mint a világ teljes nukleáris fegyverállománya. Még Lynas se tudja elkerülni – minden tudományos korrektsége ellenére - a Hollywood-i befejezést. „Nem nehéz elképzelni a végső rémálmot. Óceáni metánkitörések nagy népesség központok közelében emberek millióit törlik el – talán napok alatt. Képzelj el egy tüzelőanyag-levegő robbanóanyag tűzlabdát egy város felé rohanni – mondjuk London, vagy Tokió – a robbanás hulláma egy atombomba erejével és sebességével terjed a robbanás középpontjából.

    Az épületek kilapulnak, az emberek helyben elhamvadnak, vagy a robbanás erejétől süket-némává válnak. Keverjük össze Hiroshimát a Katrina utáni New Orleans-sal, hogy valamilyen elképzelésünk legyen arról, hogyan nézhet ki egy ilyen katasztrófa: megégett túlélők csatáznak az élelemért, szanaszét vándorolva az üres városokból.”

    A 6 fokos globális felmelegedés elkerülésének esélye: nulla, ha a felmelegedés meghaladja az 5 fokot, addigra minden visszacsatoló folyamat irányíthatatlanná válik.

     

    előzmény:
    vitopmd (460)
    2008-07-14  11:49
  2. 2008. július 14. 11:49460.

    Hai!

     

    3 oC növekedés

    A növényekből és a talajból kibocsátott szén tovább gyorsítja a felmelegedést. Az Amazonas esőerdeje kipusztul, a partmenti városokat szuper hurrikánok sújtják, Afrika éhezik.

    Míg a szárazföld ég, a tengerszint tovább emelkedik. Még a legoptimistább számítás szerint is, eddigre a sarkköri jégtakaró 80%-a elolvad, és a maradék is hamarosan követi. New York víz alá kerül. Az olyan katasztrófák, mint amilyen 1953-ban sújtotta Kelet-Angliát, jelentéktelen mindennapi eseménnyé válnak, és Hollandia térképét szétszaggatja az Északi-tenger. Éhező emberek vándorolnak mindenütt – Közép-Amerikából Mexikóba és az USA-ba, Afrikából Európába, ahol újjáéledő fasiszta pártok nyerik el a szavazatokat, megígérvén, hogy távol tartják őket.

    A 3 fok globális felmelegedés elkerülésének esélye: csekély, ha az emelkedés eléri a 2 fokot, és beindít visszacsatoló szén-ciklusokat a talajból és a növényzetből.

     

    4 oC melegedés

    A permafrost (állandóan fagyott területek) terjedő olvadása a globális felmelegedéstmegállíthatatlanná teszi; Anglia nagy részét a súlyos árvíz lakhatatlanná tette, a mediterrán régió elnéptelenedik.

    Az egyik legveszélyesebb visszacsatolás most kapcsol be – a permafrost megállíthatatlan olvadása. A tudósok úgy gondolják, hogy legalább 500 milliárd tonna szén vár kiszabadulásra a sarkköri jégben, bár még egyikük se számolta ki, hogy ez mennyivel járul hozzá a globális felmelegedéshez. Egy fok? Kettő? Három? A mutatók vészjóslóak.

    A négy fokos felmelegedés elkerülésének esélye: kicsi, ha az emelkedés eléri a három fokot, és beindítja a permafrost olvadását.

     

    5 oC emelkedés

    Az óceánfenékről eredő metán gyorsítja a globális felmelegedést. A jég mindkét sarkról eltűnik, az emberek élelmet és vizet keresve vándorolnak, és állatként próbálnak megélni a vadonból, sikertelenül.

    „Ahol nincs semmilyen menedék - mondja Lynas – ott polgárháború, faji és közösségi konfliktusokba omlás a várható következmény.” Az elszigetelt túlélési stratégia azonban olyan hiábavaló lehet, mintha szobapincérért csengetnénk. „Hányan tudnánk tényleg csapdába ejteni vagy elejteni elegendő vadat egy család ellátására? Még ha nagyszámú népességnek sikerülne is szétszóródni a vidéken, a vadállomány gyorsan csökkenne a nyomás alatt. A vadászó-gyűjtögető életforma fenntartása 10-100-szor annyi területet igényel fejenként, mint amennyi egy letelepedett mezőgazdasági közösségnek kell. A biodiverzitásra katasztrofális hatással lehet a tömeges túlélő tevékenység, amint az éhes emberek megölnek és megesznek mindent, ami mozog.” Beleértve talán egymást is. „A behatolók- mondja Lynas – nem bánnak kedvesen a helybéliekkel, akik megtagadják tőlük az élelmet. A történelem azt mutatja, hogyha felfedeznek egy élelmiszerraktárt, a tulajdonost és családját megkínozhatják, vagy megölhetik. Összehasonlításul nézzük a mai Szomáliában, Szudánban és Burundiban tapasztaltakat, ahol a szűkös termőföld és élelmiszer feletti konfliktusok képezik az elhúzódó törzsi háborúk és az állam összeomlásának gyökerét.”

    Az öt fokos globális felmelegedés elkerülésének esélye elhanyagolható, ha az emelkedés eléri a négy fokot, és az óceánfenéken lévő metán kiszabadul.

     

    előzmény:
    vitopmd (459)
    2008-07-14  11:48
  3. 2008. július 14. 11:48459.

    Hai!

     

    globalisfelmelegedes.info.hu

     

    Mit tesz bolygónkkal a klímaváltozás? Ismertető fokról fokra 2008. március 13.

    Ez a jövőnk – híres városok víz alatt, a világ egyharmada sivatag, a többi élelemért és friss vízért küzd. Richard Girling kivizsgálja a klímaváltozás tudománya mögött álló tényeket.


    VÉSZHELYZET

    Ha a globális felmelegedés ezzel a sebességgel folytatódik, a kihalás fenyegethet bennünket. Végül is mi fog pontosan történni, amint a Föld felmelegszik? Íme az ismertető fokról fokra.

     

    1 oC növekedés

    A jégmentes tenger több hőt nyel el, és gyorsítja a globális felmelegedést; a világ felszínének egyharmadáról eltűnik az édesvíz, az alacsonyan fekvő partvidékek víz alá kerülnek.

    „A legmegdöbbentőbb az volt, hogyan viselkednek az emberek, ha a civilizáció látszatát letépik.” mondja Lynas. A legtöbb áldozat szegény és fekete, akiket magukra hagytak, míg a rendőrség csatlakozott a fosztogatókhoz, vagy elhagyta a területet. A válság negyedik napján a túlélőket bezsúfolták a város Superdome-jába. Kiömlő WC-k és rothadó testek mellett laktak, fiatalok fegyveres hordái elszedték az összes rendelkezésre álló vizet és élelmet. Talán a legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor egyetlen katonai helikopter leszáll csak pár percre, a legénység ételcsomagokat és vizes üvegeket dobál ki a földre, mielőtt sietve felszállnak, mintha háborús övezetből menekülnének. Olyan jelenetekben, amik inkább egy fejlődő országbeli menekülttábort idéznek, nem egy amerikai városközpontot, fiatal férfiak harcoltak a vízért, míg várandós nők és idős emberek üres kézzel nézték. Ne hibáztasd őket, hogy így viselkednek, gondoltam. Ez történik, ha az emberek kétségbeesettek.” (New Orleans, USA, a Katrina hurrikán után)

    Az egy fokos felmelegedés elkerülésének esélye: nulla

     

    2 oC növekedés

    Európaiak hőgutában halnak meg, erdők tűzvészben pusztulnak, az elgyötört növények elkezdenek szén-dioxidot kibocsátani, ahelyett, hogy elnyelnék, a fajok egyharmada kihalással néz szembe.

    Nemcsak a partmenti települések fognak szenvedni. Amint a hegyekben eltűnnek a gleccserek, az emberek vízkészlete elvész. Az egész indiai szubkontinens a túlélésért fog küzdeni. „Ahogy a gleccserek a legmagasabb csúcsok kivételével mindenütt elolvadnak, megszűnik a százmilliókat létfontosságú édesvízzel ellátó hatalmas folyók vízutánpótlása. Vízhiány és éhínség lesz az eredmény, amely az egész régiót destabilizálja. És most a katasztrófa középpontja nem India, Nepál vagy Banglades lesz, hanem az atomfegyverrel rendelkező Pakisztán.”

    A 2 fokos felmelegedés elkerülésének esélye: 93%, de csak akkor, ha az üvegházgázok kibocsátása 60%-kal csökken az elkövetkező 10 évben.

     

     

    előzmény:
    shinelove (1)
    2008-04-29  19:30
  4. Torolt_felhasznalo_507547
    Torolt_felhasznalo_507547
    2008. július 14. 11:26458.

    Ajánlom mindenkinek ezt az oldalt..érdemes megnézni...még ha ugy gondolod is esetleg h ezek az elméletek nem igazak akkor is gondolkozz el rajta 5 percig...érdemes.
    http://www.zeitgeistmovie.com/

    3 filmet találtok rajta...alul ott van magyar felirattal is.
    engem leginkább a 2dik ás 3dik film döbbentett meg...

    az első film a vallásról, második a szeptember tizenegyedikei merényletről a harmadik pedig  a jövőröl is szól.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2008. június 18. 21:25457.

    Most hirtelen még ezt találtam.... 

     

     

    2007.09.14. 11:00

    Platon

     

    A föld energia ellátottságának változása, ebből eredően a föld rezgésszintjének változása. A változás oka kettős:

    1. A körülöttünk lévő univerzum energia összetételének változása, abból ered, hogy más bolygók felszíne (meghatározóan) változik. A különféle energia hordozók másképp hasznosulnak pl.: más bolygókon abból eredően, hogy élet sokkal nagyobb, nagyobb mértékben használódik az oxigén. Abból eredően, hogy a földön a felszíni viszonyok változása miatt kevesebb oxigén termelődik, nyilván így az univerzum és más dimenziók oxigén készlete is csökken. Továbbá meghatározó, hogy a föld belsejében lévő energiaféleségek összetétele is változik a kialakulása során.. Ha végig gondoljuk, hogy mindez milyen gyors ütemben történik szinte egyenesen következik a globális összeomlás, ami azt eredményezi, hogy a föld felszíne is megváltozik, de ez már csak következmény. Meghatározóbb, hogy a föld belsejének kiaknázása miatt az eddigi föld tengelyére eső eddigi egyensúly felborul. Megbillenti a föld tengelyét, aminek következtében minimum 45 fokkal eltér, ferdül a merőlegeshez viszonyítva. Összességében: az univerzum energia összetételének, a földfelszíni energia készletének változása valamint a föld belső energia készletének változása eredményezi, hogy létünk: emberi, növényi – állati lét energia szükséglete, energia ellátása nem a korábbi összetételben lesz biztosított.

    Ez számos következménnyel jár: földrengés, szökőár, földcsuszamlás, özönvízszerű esőzések, egyet nem várt természeti katasztrófák. Ebből adódik az időjárás szélsőség változása, a légköri viszonyok eddigiektől eltérő alakulása, rendkívűl erős széláramlatok az energiák, energia hordozók változásából erednek. Az esőzések és kánikullák okai is egyrészt ez, másrészt a párolgási felületek változásával van összefüggésben, van ahol megszűnnek a vizet biztosító tavak, folyók elapadnak. Máshol éppen ellenkezőleg: nagyobb lesz a vizek borított terület, de ez adódhat abból is, hogy a föld csúszások, rengések következtében tengerek, óceánok mélysége mérséklődik. Természetesen ez a folyamat a jelenlegi tendencia szerint, a föld lakóinak szokásai, beidegződései miatt nehezen képzelhető el, hogy megváltozhat. 100 év sem kell, hogy a globális összeomlás bekövetkezzen. 

    előzmény:
    mizuki (456)
    2008-06-18  21:22
  6. 2008. június 18. 21:22456.

    Én ilyen üzeneteket kapok mailen egy barátnőmtől és először furcsa volt viszont mostmár egyre jobban kezd érdekelni a dolog, kiváncsi vagyok mi lesz 2012-ben. (jártam ezós pszichoterapeutához mert vannak gondjaim az életemmel és ott hallottam először erről a dátumról. )

     

    2007.10.26. 20:48

    Platon

     

    Légköri változások bekövetkezésének okai.

    A teljes globalizációt körülvevő légköri viszonyok megváltoznak.

    Ennek elsődleges oka: hogy teljes felmelegedés várható annak következtében, hogy a ion réteg egyre keskenyebb lesz a földet védő és életet biztosító energia rétegeket követően. Az energia rétegek 2-3 ezer méterenként változnak, nagyon lényeges az, hogy több tízezer méter magasban, ahol már az oxigénhiány is fellép, olyan a levegő mintha szellőztető lyukak lennének rajta. Ezek a sérülések a nap kitöréseknek köszönhetők, a nagy erővel és hőfokkal kitörő energia szabályosan lyukat éget a földet körülvevő felsőbb légrétegekben. Ez akkor mondható tragikusnak, ha a napkitörések egyre gyakoribbá válnak, és a rendkívül nagy erejű, magas hőfokú energia, az energia rétegeket- ami még alkalmas lehet, emberi élet fenntartására,- oly módon rombolja, hogy ott u. nevezett légköri üregek keletkeznek. Olyan lesz a földet körülvevő légkör mintha alagutak szőnék át. Mivel azok mindenképpen energia égés következtében keletkeznek az élővilág részére az élet megszűnését jelenti, mivel légürességből nem tudunk lélegezni. Másrészt olyan hő keletkezik ami a föld felé áramlik, hogy ennek következtében minden ami a földön van a nagy hő következtében elolvad illetve elég szinte hamu sem keletkezik.

    Mindez természetesen a bekövetkezés időpontját illetően lehet 100 éven belül is, kisebb a valószínűsége, hogy több száz éven belül következik be. Az emberiség szinte védekezés képtelenné válik.

    A lehetőség hogy más bolygók lakói legyünk. Lehetséges, hogy más bolygók lakói az emberek közül néhány ezret áttelepítenek, de ennek még számos feltétele megkérdőjelezett.

    Elsődlegesen az, hogy hasonló életfeltételek vannak - e más bolygókon.

    Mennyire azonos pl.: az éghajlat, vagy a létfenntartási feltételek. Mennyire felelnek meg a földön élő embereknek, úgy az élelem mint a vízpótlás lehetőségei. Mennyire fedi át egymást, mennyire azonosak a regenerálódási, életviteli szokások, egyáltalán a földön élő ember képes lenne – e más bolygón aklimatizálódni.

    Több bolygó számításba jöhet a globális összeomlást megelőzően a tekintetben, hogy oda földi élőlényeket áttelepítsenek, hisz itt természetesen, hogy nemcsak emberről, állatról is szó lehet és még néhány nővényfajta áttelepítéséről, honosításáról is.

    Az élővilág áttelepítését más bolygóra több ütemben teszik meg.

    A kiválasztás az egy folyamat, már elkezdődött.

    Elsődlegesen a kristály gyerekek jöhetnek számításba, hisz ők már leszületésükkor hozzák azokat az információkat amelyekre szükségük lehet. Az áttelepítés kísérleti jelleggel megkezdődhet, ez riadalmat kelthet az emberekben de, hogy tömegeket mentsünk a földön elő ember fajok megtartása érdekében a kísérlet beindul.

    Gyerekek - felnőttek tűnhetnek el a világ minden részéről.

    Természetesen a földi élet mint mondtam több száz évig is fennmaradhat.

    Volt jégkorszak, most következhet a tűzkorszak. 

    előzmény:
    shinelove (1)
    2008-04-29  19:30
  7. 2008. június 18. 20:57455.

    Hai!

     

    Mivel semmit nem tudsz az én hitemről...így ne beszélj róla...

     

    Ám az biztos, hogy nem abból áll, hogy állandóan mások okoskodásait idézgessem szent írásként....mint te...

     

     

    NA...

     

    A TOPIC EGYÉBBKÉNT  NEM A TE HITEDRŐL ÉS ISTENKÉDRŐL SZÓL, ÚGY HOGY TÉRJÜNK VISSZA A TÉMÁHOZ....

     

    MOST. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (454)
    2008-06-18  20:41
  8. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:41454.

    szeretnél te ilyen nincs önállóságot-ami nekem van-de legyen neked a te hited szerint.

    előzmény:
    vitopmd (452)
    2008-06-18  20:39
  9. 2008. június 18. 20:41453.

    Hai!

     

    Miről baba miről?

     

    Egy nem létező istenség nem létező hülyeségeiről? Al Saddai fiú piskóta a feleségem haragjához képest. Na az igen...az lehet aggodalomra ok....de a te mítikus kitalációd annyira nem hatásos mint egy kidurrant lufi. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (451)
    2008-06-18  20:38
  10. 2008. június 18. 20:39452.

    Hai!

     

    Ja...tudom...csak önállóságod nincs...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (450)
    2008-06-18  20:37
  11. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:38451.
    aztán ne felejts el beszámolni.
    előzmény:
    vitopmd (448)
    2008-06-18  20:33
  12. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:37450.

    tudod- én szeretem az ilyen "propaganda szöveget" amit Isten igéjének hívnak.

     

     

     

    előzmény:
    vitopmd (447)
    2008-06-18  20:32
  13. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:35449.
    én nem mondtam
    előzmény:
    silviHemel (448)
    2008-06-18  20:32
  14. 2008. június 18. 20:33448.

    Hai!

     

    Várom....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (445)
    2008-06-18  20:27
  15. 2008. június 18. 20:32447.

    Hai!

     

    Ez már propaganda szöveg...ez nem érdekel...egyetlen önálló gondolatot ha megvillantanál...

     

    Na addig én nem várok, amíg Istenke hozzád szól...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (444)
    2008-06-18  20:26
  16. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:28446.
    már aki.
    előzmény:
    vitopmd (443)
    2008-06-18  20:09
  17. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:27445.

    "Állandóan egy bosszúálló Istenkével jössz El Shaddai-al...nos..egyrészt kispályás Istenség,"

     

     

    nos, erre majd Ő fog neked megfelelni neked.

    előzmény:
    vitopmd (442)
    2008-06-18  20:08
  18. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 20:26444.

    1./ minden

    2./ Tudtad, hogy Jézus a testé lett Ige-nos most sikerült Őt     ócsárolnod.

    3./ amennyit nekem kell annyit tudok-és ez nekem elég 

     

    4./ Máté12-

    38. 

    Ekkor felelének néki némelyek az írástudók és farizeusok közül, mondván: Mester, jelt akarnánk látni te tőled.

    39. 

    Ő pedig felelvén, monda nékik: E gonosz és parázna nemzetség jelt kiván; és nem adatik jel néki,

     

     

    5./ neked semmi, nekem minden.

    6./ Attól akit Jézus maga után küldött

    7./ Aki mellett a Mindenható Isten áll-az sosem veszít.

     

     


    "Esetleg parittyával állsz kezedben?"

     

     

    ott még nem tartunk-de ha Isten szól, akkor én felállok

    előzmény:
    vitopmd (442)
    2008-06-18  20:08
  19. 2008. június 18. 20:09443.

    hai!

     

    Te beteg vagy.... Én áldozatot?

     

    Nekem mutatnak be áldozatot életke,....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (440)
    2008-06-18  19:52
  20. 2008. június 18. 20:08442.

    Hai!

     

    1-Mesél mi müxizik belőle? De aztán tedd hozzá a napi életet...

     

    2-A biblia egy többször átmosott, kiválasztott tekercsekből összetákolt valami...de erről majd később..

     

    3-Bla bla...ez tipikusan az, amikor mondasz valamit de semmit nem tudsz róla...

     

     

    4-Lássuk....szövegelni mindenki tud...LÁSSUK...

     

    5-Ez olyan mint a 3-as pont...semmilyen...te csak azt mutatod hogy tudsz rólam valamit...miközben csak hülyeségeket tudsz.

     

    6-Mesélj...te kitől tanultál padawan?

     

    7-Ezerféle csatára emlékszem s csak a legritkább esetben nyert a gyengébb...de ez hogy jön ahhoz, hogy te nem vagy ellenfél számomra? Esetleg parittyával állsz kezedben?

     

     

    Állandóan egy bosszúálló Istenkével jössz El Shaddai-al...nos..egyrészt kispályás Istenség, másrészt ha te egy bosszúálló Istenség imádója vagy, miért beszélsz a szeretet Istenéről s hivatkozol rá? Ez súlyos ellentmondás. 

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (439)
    2008-06-18  19:51
  21. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 19:53441.

    hát persze.... akkor kinek mutatsz be / szoktál bemutatni és mi célból áldozatot?ha te senkit nem szolgálsz.

     

    igy a jó.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 19:52440.
    hát persze.... akkor kinek mutatsz be áldozatot?
    előzmény:
    vitopmd (437)
    2008-06-18  19:34
  23. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. június 18. 19:51439.

    Válaszolok:

     

    1./ "Az amit leírtak mondjuk 2000 évvel ezelőtt, abból ma már szinte alig müködik valami, ugyanis rendkivül megváltozott a világ."

     

    minden müködik-kivétel nélkül-az összes.

     

    2./ "Nem téged mondtalak agymosottnak, hanem azt az írományt, amit szent könyvként kezelsz."

     

    a Biblia minden egyes betűje igaz.

     

    3./ "Nem űzök Sátáni erővel démonokat...de ez neked olyan magas, mint a Mount Everest."

     

     

    érdekes-felettébb, holott pontosan tudod miről beszélek, de hát a te dolgod.Az, hogy itt mit adsz elő-és a valóság mi-azt mindketten tudjuk

     

    4./ "Jézus nevére például....se a moszlim se a Buddhista se a hindu se a zsidó és az ateista térde se hajlik sehová...ez kb a 7 milliárd emberből  úgy 6 milliárd ember kapásból...az én térdem meg senki nevére nem hajlik...ha érted kicsim miért írom????"

     

    meghajlik az-ha Isten úgy akarja-királyokat döntött le a kevélység kedves vito....

     

    5./ "Szellentésed nincs mit s miket teszek...s amúgy abból semmi nincs "Isten" tiltólistáján, csak néhány vakbúzgó vallási dogma listáján, amire ív fényben ejtek....az ismert vallások ismert cselekedetei miatt is..."

     

    úgy gondolod?- lés mi van ha tévedsz-amennyit nekem tudnom kell annyit tudok-a többi Isten dolga.

     

    Tudod, hol tévedsz-de nagyon nagyot? Hogy összemosod a halott hitet az élővel, de eszem ágában sincs téged meggyőzni-legyen neked a te hited szerint

     

    6./ "Pontosan ÉN vagyok az aki ismeri az oldalakat. Te csak egy vallási szekta tanait ismered...én már akkor teológiát filozófiát és valláskultuszokattanítottam, amikor te még azt sem tudtad eszik e vagy isszák."

     

    hát persze-azért van "ekkora" fogalmad a dolgokról. Tudod nem mindegy, hogy kitől tanulsz........

     

     

    "Kicsim...nem vagy ellenfél"

     

    tudod kedves vito-én megelégszem avval, hogy Isten egyetlen porszemből is tud kősziklát állítani-ha Ő úgy akarja. És nekem ennyi elég.

     

    Emlékszel Dávid és Góliát csatájára?

     

    Vagy Elizeus(aki egyedül állt) és Jesabel mágusai közti csatára.

     

    Nos én ebbe hiszek, azaz a Mindenható Isten El Shaddai erejébe, te abba amibe akarsz.

    előzmény:
    vitopmd (436)
    2008-06-18  19:34
  24. 2008. június 18. 19:36438.

    Hai!

     

    Valláskultuszokat tanítottam külön írva..

     

     

    előzmény:
    vitopmd (436)
    2008-06-18  19:34

Címlap

top