Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok, én megtaláltam a receptet, de csak angolul... bocsi most nincs időm lefordítani. Ez kukoricapehely-morzsába van panírozva, és valószínűleg olyan amiről te írtál.
A copy cat recipe ...
El Chico Fried Ice Cream
1 qt. vanilla ice cream
1 cup corn flake crumbs
1/2 cup sugar
1/2 tsp. cinnamon
Also:
Chocolate syrup
Whipped cream
Maraschino cherries
Oil
Prepare 5 hours in advance ... Combine crumbs, sugar, and cinnamon in a shallow pan. Let ice cream soften slightly for 5 minutes. Make 6 balls of ice cream, roll in crumb mixture until well coasted, pressing coating into ice cream. Wrap in almiumim foil and freeze for 5 hours.
Heat oil to 450 degrees. Unwrap each ball and fry in hot oil VERY BRIEFLY, about 2 seconds. Place in dessert dish, decorate with toppings, whipped cream and a cherry. Serve immediately.
Kedves Nutmeg!
A receptek amiket leirtal nagyon jooool hangzanak, de valami egeszen mas az amit en ettem...
A fagyi gombocok be voltam panirozva(?) kivül eleg ropogos volt, kessel kellett felvagnunk. Kivül meleg volt, de bellül a fagyi hideg!!
fakanál / májusi szám (ha jól emlékszem)
Hozzávalók:
12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki
6 tojás fehérje
1 kk citromlé
kevés barackíz
diónyi vaj
kanálka rétesliszt
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük, sütés után baracklekvárral díszítjük. Ha ügyesek vagyunk, a fagylalt meg sem olvad, ha nem vagyunk ügyesek, az is elég látványos.
kész piskóta tészta
vanília fagylalt
tojás fehérje
porcukor
epervelő
citomfű
Elkészítés:
A pikótából kerek formákat kiszúrunk,ráhelyezünk
1 gombóc jól lehűtött vanília fagylaltot.
A tojás fehérjéből porcukorral kemény habot verünk,hozzáadjuk az epervelőt,majd ezzel bevonjuk
a vanília fagylaltot,úgy ,hogy teljesen fedje.
Előmelegített sütőben hirtelen megsütjük,Kb.2 perc!Porcukorral meghintjük,citromfűvel díszítjük.
3 tojásból sütött piskótalap
6 tojásfehérje
350 gr kristálycukor
500 gr eper fagylalt
1 dl rum
A piskótalapból 4, egyenként kb. 10 cm átmérőjű
tésztakorongot kiszúrunk. Lehűtött tányérokra rakjuk, majd
egyenletesen a közepükre halmozzuk az eper fagylaltot. A
maradék piskótával a fagylalt kúpot körbetapasztjuk, majd
az így kapott remekeket mélyhűtőbe rakjuk. A tojás fehérjét
habbá verjük, a vége felé a Koronás cukor felét is
hozzáadjuk. A többi cukrot 1 deci vízzel sziruposra főzzük,
a kemény tojáshabhoz adjuk. A mélyhűtőből kivett fagylaltot
ezzel a cukros habbal bevonjuk, villával megcifrázzuk. A
tetejét egy kevés Koronás porcukorral meghintjük, mindegyik
csúcsába egy-egy jól megmosott fél tojáshéjat ültetünk.
Forró sütőben kb. 5 percig sütjük, vigyázva, hogy a
fagylalt nehogy megolvadjon. A tojáshéjba rumot töltünk,
meggyújtjuk és ezt a desszertkülönlegességet azonnal
tálaljuk. "
Hozzávalók (4 adag)
4 db 6 cm átmérőjű, 2 cm vékony piskótalap
(ideális esetben házi)
4 gombóc őszibarackfagylalt, teljesen fagyott
állapotban
2 tojásfehérje, szobahőmérsékletű
8 dkg cukor
csipet só
5-6 szem málna (+ a díszítéshez)
A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra vagy a lehető legmagasabb fokozatra. A piskótalapból pogácsaszaggatóval korongokat vágunk, és egy-egy gombóc fagylaltot helyezünk rájuk. Fóliával fedett tálcán mélyhűtőbe tesszük, amíg a sütő melegszik. A tojásfehérjéket elektromos habverővel félig felverjük, ekkor hozzáadjuk a csipet sót és fokozatosan a cukrot. Sűrű, fényes, teljesen szilárd habbá verjük. A habhoz adjuk a pár szem málnát, és röviden beledolgozzuk a géppel, hogy szép, egyenletes rózsaszínű legyen a végeredmény. Kivesszük a mélyhűtőből a fagylaltos, piskótás alapot. Abba az edénybe helyezzük, amelyben tálalni fogjuk a desszertet. (Tapasztalatom szerint otthoni körülmények között célszerűbb abban a tálkában sütni, amelyben asztalra kerül, sütőlapról ugyanis szinte lehetetlen mozgatni). A málnás habot ráhalmozzuk, úgy, hogy a tésztát és a fagyit is teljesen befedje - ez habzsák segítségével a legegyszerűbb. A forró sütőbe tesszük 3-4 percre, hogy némi színt kapjon. Azonnal tálaljuk.
bocsi a kep lemaradt, tul nagy a merete...
de nem is ez a lenyeg, hanem a recept!!!!!!Ki ismeri????