Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sült fagyi

Timicha123
Létrehozva: 2008. június 11. 22:19

Mexikoi etteremben ettem sült fagyit....es valami isteni volt.

Ismeri valaki a receptet hozza?

Le is fenykepeztem...

A külseje viszonylag kemeny, ropogos volt es a fagyi nem volt szetolvadva! Csokiszosszal, mogyival volt megszorva.

  1. Torolt_felhasznalo_415794
    Torolt_felhasznalo_415794
    2008. június 11. 23:4416.
    Nem, ahogy az előbb is leírtam, a gugli a barátom, vagyis csak beírtam a "sült" + "fagyi" + "recept" kombinációt, és ezermillió lehetőség közül az első négyet bekopiztam, de azóta már kiderült, ez mégsem az, amit kerestek a lányok.
    előzmény:
    yasinkaterina (15)
    2008-06-11  23:37
  2. 2008. június 11. 23:3715.
    Cukrász vagy?Tényleg a tojásfehérje a lényeg Én már láttam amikor készítik,alig hittem a szememnek
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_415794 (7)
    2008-06-11  22:35
  3. 2008. június 11. 23:3114.
    En tanultam suliban fozest, sutest es csinaltunk egyszer sult fagyit is, mar nem emlekszem hajszal pontosan, de azt tudom, hogy a sutobe csak rovid ideig van a hab, vagy mi miatt a tetejen es furcsa mod nem olvadt meg a belsejeben a fagyi. Kell bele babapiskota is.
    előzmény:
    Timicha123 (1)
    2008-06-11  22:19
  4. 2008. június 11. 23:2213.
    Igen, a corn flakes-es az, én anno megkérdeztem egy mexikói étteremben, h mit is ettem, és ugyanezt mondta a srác.
    előzmény:
    Timicha123 (12)
    2008-06-11  22:52
  5. 2008. június 11. 22:5212.
    Igen, ez lehet az! Köszi neked!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_524939 (11)
    2008-06-11  22:48
  6. Torolt_felhasznalo_524939
    Torolt_felhasznalo_524939
    2008. június 11. 22:4811.

     Sziasztok, én megtaláltam a receptet, de csak angolul... bocsi most nincs időm lefordítani. Ez kukoricapehely-morzsába van panírozva, és valószínűleg olyan amiről te írtál.

     

    A copy cat recipe ...
    El Chico Fried Ice Cream



    1 qt. vanilla ice cream
    1 cup corn flake crumbs
    1/2 cup sugar
    1/2 tsp. cinnamon

    Also:
    Chocolate syrup
    Whipped cream
    Maraschino cherries
    Oil

    Prepare 5 hours in advance ... Combine crumbs, sugar, and cinnamon in a shallow pan. Let ice cream soften slightly for 5 minutes. Make 6 balls of ice cream, roll in crumb mixture until well coasted, pressing coating into ice cream. Wrap in almiumim foil and freeze for 5 hours.

     

    Heat oil to 450 degrees. Unwrap each ball and fry in hot oil VERY BRIEFLY, about 2 seconds. Place in dessert dish, decorate with toppings, whipped cream and a cherry. Serve immediately.

     

    előzmény:
    Timicha123 (10)
    2008-06-11  22:43
  7. 2008. június 11. 22:4310.

    Kedves Nutmeg!

    A receptek amiket leirtal nagyon jooool hangzanak, de valami egeszen mas az amit en ettem...

    A fagyi gombocok be voltam panirozva(?) kivül eleg ropogos volt, kessel kellett felvagnunk. Kivül meleg volt, de bellül a fagyi hideg!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_415794 (7)
    2008-06-11  22:35
  8. 2008. június 11. 22:399.

    fakanál / májusi szám (ha jól emlékszem)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_415794
    Torolt_felhasznalo_415794
    2008. június 11. 22:358.
    Nekem gugli a barátom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_415794
    Torolt_felhasznalo_415794
    2008. június 11. 22:357.

    Hozzávalók:
    12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki
    6 tojás fehérje
    1 kk citromlé
    kevés barackíz
    diónyi vaj
    kanálka rétesliszt

    Elkészítés:
    A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük, sütés után baracklekvárral díszítjük. Ha ügyesek vagyunk, a fagylalt meg sem olvad, ha nem vagyunk ügyesek, az is elég látványos.

    előzmény:
    Timicha123 (1)
    2008-06-11  22:19
  11. Torolt_felhasznalo_415794
    Torolt_felhasznalo_415794
    2008. június 11. 22:346.
    Hozzávalók:
    kész piskóta tészta
    vanília fagylalt
    tojás fehérje
    porcukor
    epervelő
    citomfű

    Elkészítés:
    A pikótából kerek formákat kiszúrunk,ráhelyezünk
    1 gombóc jól lehűtött vanília fagylaltot.
    A tojás fehérjéből porcukorral kemény habot verünk,hozzáadjuk az epervelőt,majd ezzel bevonjuk
    a vanília fagylaltot,úgy ,hogy teljesen fedje.
    Előmelegített sütőben hirtelen megsütjük,Kb.2 perc!Porcukorral meghintjük,citromfűvel díszítjük.
    előzmény:
    Timicha123 (1)
    2008-06-11  22:19
  12. Torolt_felhasznalo_402809
    Torolt_felhasznalo_402809
    2008. június 11. 22:335.
    Jajj, az annyira finom! Én is nagyon szeretem. De foglamam sincs, hogy csinálják...
    előzmény:
    Timicha123 (1)
    2008-06-11  22:19
  13. Torolt_felhasznalo_415794
    Torolt_felhasznalo_415794
    2008. június 11. 22:334.
    Hozzávalók:
    3 tojásból sütött piskótalap 
    6 tojásfehérje 
    350 gr kristálycukor 
    500 gr eper fagylalt 
    1 dl rum

    A piskótalapból 4, egyenként kb. 10 cm átmérőjű
    tésztakorongot kiszúrunk. Lehűtött tányérokra rakjuk, majd
    egyenletesen a közepükre halmozzuk az eper fagylaltot. A
    maradék piskótával a fagylalt kúpot körbetapasztjuk, majd
    az így kapott remekeket mélyhűtőbe rakjuk. A tojás fehérjét
    habbá verjük, a vége felé a Koronás cukor felét is
    hozzáadjuk. A többi cukrot 1 deci vízzel sziruposra főzzük,
    a kemény tojáshabhoz adjuk. A mélyhűtőből kivett fagylaltot
    ezzel a cukros habbal bevonjuk, villával megcifrázzuk. A
    tetejét egy kevés Koronás porcukorral meghintjük, mindegyik
    csúcsába egy-egy jól megmosott fél tojáshéjat ültetünk.
    Forró sütőben kb. 5 percig sütjük, vigyázva, hogy a
    fagylalt nehogy megolvadjon. A tojáshéjba rumot töltünk,
    meggyújtjuk és ezt a desszertkülönlegességet azonnal
    tálaljuk. "
    előzmény:
    Timicha123 (1)
    2008-06-11  22:19
  14. Torolt_felhasznalo_415794
    Torolt_felhasznalo_415794
    2008. június 11. 22:313.
    Málnás-őszibarackos sült fagylalt
    Hozzávalók (4 adag)
    4 db 6 cm átmérőjű, 2 cm vékony piskótalap
    (ideális esetben házi)
    4 gombóc őszibarackfagylalt, teljesen fagyott
    állapotban
    2 tojásfehérje, szobahőmérsékletű
    8 dkg cukor
    csipet só
    5-6 szem málna (+ a díszítéshez)
    A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra vagy a lehető legmagasabb fokozatra. A piskótalapból pogácsaszaggatóval korongokat vágunk, és egy-egy gombóc fagylaltot helyezünk rájuk. Fóliával fedett tálcán mélyhűtőbe tesszük, amíg a sütő melegszik. A tojásfehérjéket elektromos habverővel félig felverjük, ekkor hozzáadjuk a csipet sót és fokozatosan a cukrot. Sűrű, fényes, teljesen szilárd habbá verjük. A habhoz adjuk a pár szem málnát, és röviden beledolgozzuk a géppel, hogy szép, egyenletes rózsaszínű legyen a végeredmény. Kivesszük a mélyhűtőből a fagylaltos, piskótás alapot. Abba az edénybe helyezzük, amelyben tálalni fogjuk a desszertet. (Tapasztalatom szerint otthoni körülmények között célszerűbb abban a tálkában sütni, amelyben asztalra kerül, sütőlapról ugyanis szinte lehetetlen mozgatni). A málnás habot ráhalmozzuk, úgy, hogy a tésztát és a fagyit is teljesen befedje - ez habzsák segítségével a legegyszerűbb. A forró sütőbe tesszük 3-4 percre, hogy némi színt kapjon. Azonnal tálaljuk.
    előzmény:
    Timicha123 (2)
    2008-06-11  22:21
  15. 2008. június 11. 22:212.

    bocsi a kep lemaradt, tul nagy a merete...

    de nem is ez a lenyeg, hanem a recept!!!!!!Ki ismeri????

    előzmény:
    Timicha123 (1)
    2008-06-11  22:19

Címlap

top