Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Erdélybe utazni
Sziasztok!
Szeretnék pár infót megtudni erdélyi utazáshoz. Hol érdemes pénz t váltani? Körülbelül mennyibe kerül forintra átszámítva egy fél kiló kenyér, egy jégkrém, 1liter árványvíz, egy két literes sprite tipusu üdítő, egy csomag csokis keksz, tehát olyasmi amit az ember egy napi ellátáson felül vásárolhat. Várom a válaszotokat.
Köszi.
Kedves erdélyiek!
Marosvásárhelyen keresek 8-9 főnek szállást aug 3-10 között 6-7 éjszakára. Ott rendezik az U20 kosárlabda EB-t és szülők szeretnénk kimenni. A netet végigböngésztem, de nekem ez olyan személytelen, jobban tudnék választani, ha ajánlanának. Panzióra, magánszemélyre gondoltam és természetesen magyar vendéglátókra. Csupa jó tapasztalatom van az erdélyi magyarok vendégszeretetéről, jártam többször Erdélyben, de Mvásárhelyen még csak átutazóban voltam. Étkezés ( erdélyi ízek ) is érdekelne.Imádom a töltött káposztát erdélyiesen és a juhtúrós puliszkát, amit Erdélyben ettem először életemben.
10-12 Euro/fő árra gondoltunk ( reggelivel ).
Köszönöm előre is
LeómamaVan olyan, hogy viszonylag hamar választ kap valaki a kérdésére, de olyan is, hogy itt ülhet fél napot, akkor sem. Nem kell szóvá tenni, hogy nem maradt itt és várakozott, amíg válasz nem érkezett a kérdésére. A net egy ilyen műfaj. Aki így is szívesen segít, az segítsen, aki meg csak akkor szeret segíteni, ha köszönetet is kap érte, még hozzá azonnal, az ne a neten keresztül segítsen másoknak.
Jaaaa... hogy már több ilyen topikja volt, hogy indított, és nem szólt vissza... akkor jogos az átok.
De lehet, hogy csak olyan a gépe, mint az enyém: hangulatos. Amikor nem akar menni, akkor sztrájkol. Mint az elöbb is.
Borsós nokedli??? Sürgösen megnézem a bemoldaladat...
Belenéztem, tényleg szépek! És ha nem haragszol, majd nézegelődök még, ha több időm lesz...de most már hívogat az ágyam. Jó éjszakát!
Megjegyzés a képhez: Mondtam, hogynekem is van!
jujujj..
köszi, meg is nézném szívesen
nekem is van sok
meg sk készítésű dvd is
.... s az még a jelenlétével sem tiszteli meg.
Tudni én magyar beszéd, tudni, ez lenni biztos :))).
Nyugodtan válts be ithon pénzt, a határ után át akarnak vágni, a hivatalos pénzváltók meg körülményesek
sok helyen fizethetsz forinttal is
a bankkártyádat is használhatod, úgy mint itthon és úgy a legkedvezőbb az árfolyam
minden van, átlag a magyar árak
van ami olcsóbb, van ami drágább , taxi, étterem olcsóbb
ÉN IS MENNI AKAROK!
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=109238
Ez engem is szokott bosszantani, de ilyenkor inkább a mór megtette a kötelességét, a mór elmehet - módszert szoktam alkalmazni magamra.
Csúnya dolog, de hát ez van, sokan csinálják ezt és nem értem, miért?
Ehhh, nem lett jó a link, nem tudom, miért teszi be eléje e nlc-t is .
http://www.convertor.ro/A hétvégi hivatalos árfolyam szerint 1000 forintért kapsz 15,44 RON-t, ez nagyjából tartja is magát, bár mostanában erősödő tendenciát mutat a hazai pénznem. Ennek alapján már eldöntheted, hogy hol válts inkább. A bankok jóval gyengébben váltanak pénzt, mint a váltók, de talán megbízhatóbbak - bár nekem még soha nem volt problémám a valutaváltókkal.
Itt egy oldal: www.convertor.ro
itt átszámíthatod RONból is forintba az árakat. Egy kg kenyér 3-4 lej között van, jégkrém 2 lej és a csillagos ég között, 2 liter ásványvíz 1,30 és 2,50 között, Sprite típusú üdítő pedig 3,50 és 5 RON között. Persze ezek az árak attól is függnek, hogy sarki kisboltban vásárolsz, vagy bevásárlóközpontban, az utóbbi természetesen olcsóbb :).
Remélem, sikerült segítenem :). Kellemes itttartózkodást!
Az árak kb. ugyanolyanok, mint nálunk. A jégkrém kicsit olcsóbb :-)
mindent lehet kapni, ami kellhet egy napi ellátáshoz
köszi!
Rég jártam már arrafelé, akkor még 1 Ft volt sok-sok lej!
Lej van. A RON olyan, mint a HUF.
Szia,
mi nemrég voltunk, ott válts pénzt mert jobban jársz, 65 ft 1 ron ha ott váltod. Átszámítva minden kb ugyanannyiba kerül mint itt.