Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
A párom félig osztrák, féig macedón
Sziasztok!
Ha v.ki még használja.... Nekem cseh a barátom. Bár még csak a 8 hónapja.
Sziasztok,
Nekem Algir a ferjem es Londonban elunk.
Sziasztok!
Él még a fórum, ahohy látom, egy ideje nincs újabb hozzászólás?
Mi egyébként Magyarországon élünk, a férjem macedón, és van egy 5 éves gyermekünk.
Erdekes, tobb heleyen olvastam mar irasaid, de nem gondoltam volna, hogy itt elsz te is Parizsban! Talan meg el ez a topic, akkor olvasod ezt a levelet, jo lenne kapcsolatot kialakitani , ha neked is ez a velemenyed, en tobb magyart ismerek itt, de minel nagyobb a kor , annal erdekesebb a dolog!En nem egeszen a fiatal szulokhoz tarotozom, de az en ferjem is kulfoldi.Ahol dolgozom, ott viszont van egy 15 honapos kicsi gyerek, ok is szivesen ismerkednenek olyan csaladokkal, akiknek a parja francia.
Legyen szep napod es jo hetveget.
Hol laksz kulonben , en a 18-ban.
Sziasztok,
remélem, lehet még csatlakozni...Az én férjem angol, jelen pillanatban itthon élünk, de a tervek szerint hamarosan költözünk...(Személy szerint nagyon szeretném, ha összejönne valami a Közel Keleten). Van egy 3 éves fiunk, aki két nyelven nevelődik. Én is szívesen 'beszélgetnék' hasonló cipőben járókkal...
Jaj, már megint sajnáltatod magad, hogy Katarban nem tudsz "bulizni", mert ott muszlimok élnek főként, bezzeg te magyar vagy és "feminista".
Meg hogy nem tudod riszálni magad, kit érdekel?
Még hányszor fogod leírni?
Miért nem költözöl valami "nyitott és neked való helyre"?
Tunya, ez őket nem érdekli!
Ők csinálnak egy sokadikat, ahogy eddig is... Persze mindegyik arról szól, hogy ők mennyire különlegesnek érzik magukat, mert paráznák és a pasijuk meg nem magyar...
Ez már nagyon súlyos és szánalmas.
Mennyi topikot nyitsz még a haverjaiddal?
Már van vagy öt és mindegyik ugyanarról szól.
- arab pasik
- arab arab
- arab klubbbb
- arab férjek
- ázsiai férjek
- minden, ami arab
Most meg ez.
Nagyon fárasztó ez az állandó önreklámozás...
Szia Jazmin1988!
Ha nem mukodik a dolog, miert vagy meg vele?
En 4 eve vagyok egyutt egy indiaival. 2 evig voltunk tavkapcsolatban, es 1 eve vagyunk hazasok. A ferjem is hindu, de semmi olyan nem ert amikrol te irtal. Raadasul meg tobb kozos van bennunk, mint volt az elozo magyar barataimmal.
Egy tavkapcsolathoz sok turelem kell (bar Becs kozel van), es egy nem-magyar fiuhoz rengeteg nyitottsag es tolerancia, es az egyuttelessel meg tobb kompromisszum, viszont nem lehetetlen.
Mi nagyon boldogak vagyunk annak ellenere, hogy nem beszeljuk tokeletesen egymas nyelvet, kulonbozo a vallasunk, stb...
Sok sikert!
Sziasztok! Az én barátom olasz, van egy kisfiunk aki másfél éves. Most várjuk a második bébit. Hollandiában élünk jelenleg.
Nehéz más ország fiával az élet az tuti. Más nyelv, más szokások, más kultúra. De a nyelv az ami legnagyobb szakadék lehet, ha nem az egyik nyelvén beszél a pár. Mi angolul beszélünk, bár már majdnem hat éve vagyunk együtt. Borzasztó! Eleinte még izgi meg vicces volt... Rengeteg hátránya van, sok sok türelem kell így a kapcsolathoz. Viszont még így öt és fél év után is csomó doldog van, amit nem tudunk a másikról! Még egy előny, hogy a kisfiunk és a kis bébi is majd legalább két , de inkább több nyelven fognak karattyolni. Ennek örülök.
Sziasztok, vagytok még? Csatlakozhatok?
Az én férjem török, 3 éve házasodtunk össze és itt élünk Magyarországon. Egyre jobban beszél magyarul pedig még egy tanfolyamra sem ment el, de egyszerűen ragad rá.
Mi évente 2x utazunk a családjához, nagyon szeretem őket. Sajnos nem beszélnek idegen nyelvet, úgyhogy nekem kell tanulnom bár bevallom kissé lusta vagyok, és ugye az az évi 5-6 hét nem olyan sok a gyakorlásra....
Amúgy a közös nyelv nálunk még mindig az angol, bár nagyon keverjük. Ha más hallgat minket mindig ki van akadva, hogy egy mondatba akár 3 nyelvet is bele tudunk keverni
Nálatok hogy van ez?
és milyen egyébként egy dél amerikai pasival lenni?
a kultúrájuk nagyon más???
vgay ő elfogadja az európait és nem irányítgat annyira?
az én párom indiai de ő állandóan kontrollálna.... és lassan belefáradok....
hát nem, nem tökéletes, tudom én is nagyon jól...
hoyg egyszer úgyis továbblépés lesz mert hogy nem ő lesz a férjem az is tuti...
udv mindenkinek, en jovok ha meg befogadtok, bar latom meg ti is csak most ismerkedtek.
Szoval en Spanyolorszagban elek es a parom del-amerikai szarmazasu egyutt elunk 2 eve es ez ido alatt egyszer sikerult hazalatogatni de nagyon teszett neki Budapest es a csaladommal is jol kijon annak ellenere hogy sajnos nem tudnak beszelni, igyhat a nagy feladat minidg forditani minden pillanatban. En ismerem jol az o csaladjat mert itt elnek szinten es jol kijovunk egymassal.
Szia! Aktiv meg a topik, csak az elmult par napban nem nagyon irogattunk, de en remelem, hogy nem hal be.
Es parodnak hogy sikerult a beilleszkedes? konnyen tanult munkat?
Nekem nincs gyerekem, igy inkabb nem is szolok bele, de szerintem annyira fontos az angol nyelv, foleg a kesobbi eleteben nagy haszna lehet, ha tokeletesen beszel. Ennyire dragak lennenek otthon az angol nyelvu iskolak?
ha meg aktiv a topik becsatlakoznek. a ferjem amerikai magyar, mar egy eve visszakoltoztunk Budapestre, es ugy erzem eletem legjobb dontese volt. szerettem kint is, de a gyerekek miatt sokkal jobb itthon. van ket fiam, a nagyobb 4 eves, a kicsi 18 honapos. szerencsere a ferjem szulei is itt elnek mar, es be is segitenek. igy tudok egy kicsit dolgozgatni a gyerekek mellett.
van egy kerdesem is. aki budapesti, foleg ahhoz. a nagyobbik fiam jol beszel angolul, de csak az apjaval hajlando. ha tevet nezunk, csak angolul, de sokat felejt. gondolkodunk az angol vagy az amerikai iskolan, de olyan sok, hogy nem tudnank vegig fizetni, esetleg egy vayg ket evet. milyenek a budapesti kettannyelvuek? nagyon nehez bekerulni?
elore is koszi
Úhh, hát ezek nem jó jelek! Biztos, hogy kell ez neked? Mert a helyzet csak erősödni fog.
Viszont te tudod magadról, mi kell neked, és hogy el bírod-e ezt fogadni. De ha esetleg mégsem (mert a magyar lányok azért nem türik annyira ezt a kontrollálást), akkor ne habozz továbbállni, úgyis olyan fiatla vagy még!
Sziasztok!:) Bocsi, hogy nem jöttem, de nem tudtam gépközelbe kerülni. Hétvégén sem leszek, de jövő héttől már jövök!
A férjem itt dolgozott sokáig a KBR nevű cégnél (az amerikai hadsereg kiszolgáló cége), de sajna befejezték az itteni melót. 1 évet Németországban, 2 évet Boszniában és most egy éve Koszovóban dolgozik. Sajna ritkán tud hazajönni. Én nem szeretnék még Amerikában élni, itt nagyon nem kapna munkát (vidéki kisváros), magyarul sem beszél, így marad a távházasság. Majd ennek is vége lesz egyszer, remélem, de most ez van, ezt kell szeretni.
szia,
bocs,hogy csak most írok, de nemigen jutottam géphez mert itt volt apósom angliából...holnap meg megyünk le balatonra anyuékhoz,mert párom megy ki angliába és én meg nem akarok egyedül maradni itthon,mivel nem voltam v.mi jól mostanában...úgyhogy valószínű nem fogok tudni benézni a héten mert anyuéknál nincs net
Szóval Emily nagyon jól beszéli mindkét nyelvet, bár most a magyar jött előtérbe az ovi miatt, de attól függetlenül tökéletesen megértik egymást apával, én is sokat beszélek vele angolul, nehogy lemaradjon..reméltük,hogy majd ő tanítja apát magyarul,de a 3év alatt sem tanult többet tőle magyarul mint az itthon töltött 5év alat..de mindegy megértjük egymást s ez a lényeg
Amúgy meg családi vállalkozásunk van, így nincs is rákényszerítve a magyar nyelvre...
na most megyek is mert még össze kell pakolom.reggel korán indulunk..azért írjatok ám,majd netcaféból olvasgatok...
sziasztok
sziasztok
az én barátom indiai, ausztriában él, bécsbenn, interneten ismerkedtünk meg és 1,5 éve együtt avgyunk, nem a legjobb a távkapcsolat, de még tanulok úgyhogy nem tudnék még odaköltözni
a szüleivel si találkoztam már.
szokásaik, kultúrájuk nagyon más.
gondolkozás módjuk is. úgyhogy csak nagyon nagy alkalmazkodással műküdik.
Egy kérdés. Ti hogy jöttök ki párotok családjával, aki már találkozott velük?
Nekem szerencsém van, nagyon rendes az egész családja, szeretem őket! És a huga kivételével mindenki beszél angolul, úgyhogy jól meg is értjük egymást.
Sziasztok! Újra itt!
Hát, az a 16 hét tényleg semmi. Bár ott meg a bölcsödék biztos jobbak, itt állítólag elég nehéz bejutni, olyan kevés a hely.
A többi szempontból viszont szimpi Franciaország. A kutyaimádat is, meg ez is tetszik, hogy elegánsabbak, bár az is igaz, hogy az embernek vannak rossz napjai is, amikor semmi kedve vagy ereje jól kinézni.
És amúgy barátságosak? Mert a könyvben szereplő lánynak ez volt még a baja, hogy nehezen talált barátokat, és azok sem franciák voltak.
Meg még a franciák vidék-mániájáról is volt szó, hogy péntek délután mindenki megindul a szülőföldje felé.
Sziasztok :)
Az en parom is kulfoldi. Nemreg koltoztunk Mo-rol Helsinkibe, ahova valo. Van itt vki Helsinkibe magyar lanyka? .. ;)
Szia Andi, hat a 16 het nem sok. Es hogy viselted lelkileg hogy ott kellett hagyni ot a bolcsiben? Nem volt nagyon nehez?
Termeszetesen nem a 100%-ot fizetnek. Az elso 6 hetre kapod a fizetesed 90%-at, es tovabbi 33 hetre kapod a torveny altal megszabott osszeget, ami kb a fele normalis fizetesednek, vagy az egyharmada. Persze, ha valakinek nagyon jo allasa volt es a ceg hajlando tobbet fizetni akkor nyilvan ez tobb is lehet, de az mar cegfuggo. De a minimumot minden cegnek ki kell fizetni.
Sziasztok! Jo reggelt!
Szoval, a szulesi szabadsag Franciaorszagban osszesen 16 het. 6 het a szules kiirt datuma elott es 10 het utana. Mivel Milan 2 hettel hamarabb szuletett, igy "nyertunk" meg plusz ket hetet. Utana sikerult kiiratnom magamat 1 honapra betegszabadsagra es utana kivettem meg 1 honap fizetett szabadsagot, igy 5 honapos koraig otthon tudtam maradni es most hetfon kezdtem ujra a munkat. Ez itt a nagy unios valosag. De vegulis annyira nem volt szornyu a munkakezdes, mint gondoltam, de ebbe gondolom az is besegit, hogy Milan nagyon jol erzi magat a bolcsiben, allitolag egesz nap vigyorog es gagyaraszik!
Azert akkor Angliaban joval jobb a helyzet, Gabi! Es azt a 39 hetet vegig fizetik rendesen, 100%-ot?
Tunde, a kutyaimadat tenyleg letezik! :) Az hogy kicsipik magukat mindenhova, azert az embere valogatja. Az teny, hogy az idosek, nyugdijasok millioszor jobban neznek ki, mint otthon. Sokkal jobb egeszsegi allapotban vannak, anyagi helyzetuk is jobb es altalaban nagyon elegansak. Nekem mindig ez a kulonbseg tunik fel, amikor hazamegyek. Ez nagyon sozmoru.
Amiben nem ertettem egyet (de nem emlekszem mar nagyon a konyvre), hogy azt irja a nok nem nagyon isznak alkoholt. Hat nekem errol pont ellenkezo a tapasztalatom. Sok aperitif, vorosbor a vacsorahoz, stb. Persze nem azt kell elkepzelni, hogy mindenki mindig reszeg, hanem inkabb kevesebbet, de gyakran.
Vicuska, hol dolgozik a ferjed, melyik orszagban?
Sziasztok! Jöhetek én is?
Az én férjem amerikai. Itt élünk Magyarországon, ill. én élek itt, mert a férjem külföldön dolgozik már 4 éve, mivel a cége elköltözött. 9 éve vagyunk házasok és van egy 8 éves kislányunk.
raer, ha egyszer megtudod a cimet kerlek ird meg. Erdekelne.
Szep estet neked!
Bocsanat, megint eltuntem es most rohanok a bolcsibe! Igerem, este vagy holnap jovok es valaszolok!
Sziasztok!!