Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pici tetoválás - Hova?
Sziasztok!
Szeretnék csináltatni magamnak egy picike tetoválást, valami olyasmit, mint ami a képen van. Fontos szimbólum, figyelmeztetés lenne ez számomra.
Nem szeretném, ha olyan helyen lenne, ahol majd nap mint nap mindenki látja. Mivel még fiatal vagyok és később szeretnék gyerekeket is, tudom, hogy még sokat fog változni a testem, ezért megint sok testrész kiesik..
Arra gondoltam, hogy a lábfejemre jó lenne, de ott meg állítólag hamarabb elhomályosodik..
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Még egy kérdés: tudjátok esetleg, hogy körülbelül mennyibe kerülhet?
Budapesten szeretnék egy jobb helyet felkeresni. Nem akarok rajta spórolni, csak jó lenne tudni, hogy kb. mennyi..
Köszi, bár nem igazán ez volta kérdés..
Még most szólok: aki nem szereti a tetoválásokat, vagy nem akar, az indítson nyugodtan erről topikot. Ennek a topiknak most más a témája.
Tanácsokat viszont továbbra is szívesen fogadok!
Köszönöm.
Szia!
Én ha most csinltatnék, akkor a csípőcsontomra...:P Nekem ott nagyon tetszik, mondjuk biztos fáj...meg ha meghízok nem lesz szép. Ezért mondjuk nem is csináltatok...de ha mégis akkor oda
Köszönöm. Gyorsan utánanéztem a dolognak és ezt az írást találtam:
Tetoválással, illetve kozmetikusnál hogyan fertőződhet meg valaki hepatitisz-vírussal?
Amennyiben steril, egyszer használatos tűt és eszközöket használnak, akkor sehogy. A fertőzésnek akkor nagyobb a veszélye, ha a tetoválást ugyanazzal a tűvel végzik, de tetoválás esetében ebben az esetben attól is függ a fertőződés, hogy milyen festékanyagot használnak. Ha alkoholos oldószer tartalmú festékanyagról van szó, akkor az alkohol elöli a vírust, mielőtt valakinél újra felhasználásra kerülne a festékanyag. Ugyanez a helyzet a kozmetikusnál használt szerekkel is, viszont a vizes oldószer tartalmú festék- és kozmetikai anyagok a többször használatos tű mellett növelik a vírus átvitelének esélyét.
Forrás
A viasat 6-on minden héten este 7-től van egy tetkós műsor. Nem láttad még? Ott mondta egy srác, hogy minden tetko elöregszik egyszer, és az éles vonalak homályossá válnak. Bárhol is van. kb. 10 év után.
Nekem azért nincs változás, mert az én tetkómon nincs kontúr. Így ha homályosodott is, semmit sem látni belőle.
A múltkoriban a Mindentudás Egyeteme előadója, professzor asszony, elmondta, hogy sajnos, előfordulnak fertőzések (HIV) amiatt, hogy bár a tűt kicserélik sterilre, a szerkezet használata közben a festék áramlásának, mozgásának következtében a festék válik fertőzötté! Így viszik tovább a gyógyíthatatlan kórt.
Kedves Zsófimófi, a világért sem akarlak lebeszélni, sőt elriasztani sem szándékodtól, hiszen rengetegen megússzák a bőrbe való beavatkozást, csak felhívni kívántam figyelmedet e veszélyre. Kérlek, vedd tőlem baráti gesztusnak, mert annak szántam. Jó egészéget kívánok!
Szia,
nekem 8 éve van mindkét lábfejemen tetoválás. Egyik sem homályosodott el. Tökéletesek a mai napig. Uh. aki ezt mondta neked az tévedett.
Igen, a bokámra én is gondoltam. Különösen tetszik nekem ez a kép. Szerintem a bokának arra részére jól passzol, de nem is tú látványos.
Szia.Nekem két gyerekem van,de én is csináltattam tetkót, igaz szülés előtt. Van a hasam alján egy,meg a bokámon.Egyiket sem bánom,nem is fájt,de a hasamon elcsúnyúlt szülés után.A bokámon most is hibátlan, a napot is bírja,nem fakul.Sok sikert.
Most ugyan a második babámat várom, de ha megszületik én is szeretnék egy picike tetkót, úgy mint te.
Örülök, hogy nem csináltattam meg korábban, mert tuti a hasamra vagy a derekamra tetettem volna, ahol azért most nyúlik a bőr és persze híztam is ezekre a részekre...
Szóval nekem úgy tűnik, hogy a hátam az a terület, ahova egy gramm nem jön fel és feszes marad a bőr.
Én a lapockáim közé a hátamra tetetek majd tetkót.
A lábamra, bokámra is gondoltam, de állítólag nagyon fáj... na, nem mintha a gerinc közelben nem... De én oda fogok.
lehet a bokad fölé is sztem,föleg ha csak a katicat akarod,úgy jobb is sztem!
Fontos szimbólum, figyelmeztetés lenne ez számomra.
megkérdezhetem, hogy ez a kis katica, azzal a nonfiguratív résszel mit szimbolizál számodra? mire figyelmeztet?
Közben megnéztem a képet is a profilodban, és láttam ezt az adatot is:)
Egyáltalán nem zavarna, ha nyáron látnák az emberek a lábfejemen. Azért nem szégyelleném.
Én is gondoltam alhasra, de amikor majd babát várok (most épp optimista vagyok), akkor majd meynyúlik és a tetoválás állítólag utána már nem lesz az igazi.
Ez tényleg pici:)
A lábfejeden nem látnák nyáron az emberek?
én ha ezt tetováltatnám akkor mindenképp alhas jobb vagy baloldal,ahol a nadrág takar.
Szerintem ez sok helyre nem illik.
nekem is van tetkom,de örülök hogy túl vagyok rajta,azt hittem meghalok,pedig nem vagyok kényes tipus.
A lábfejben sok a csont, vékony és érzékeny a bőr, fáj, amikor csinálják, és miután mindennapos dörzsölés alatt van, zokni, cipő, nehezebben is gyógyul. Én lábszárra, vagy a vállam mögé akartam csináltatni. Mert ha akarom, eltakarom, ha nem akarom, akkor nem.
Egyébként 18 alatt csak szülői engedéllyel készítenek tetoválást.
nem lesz jó,mert nem jó a rendszerük.
Én nem látom a képet...
Én is szeretnék egyet a nyakamra, egy pillangót! :)
Szia Makknyusz! Igen, az nekem is tetszene, de ott állítólag nagyon hamar elhomályosodik. Én pedig egy pici katicát szeretnék.
Most már remélem, látható lesz a kép is.
Szia!
Ismerek egy olyan párt, akik a nagylábujjukra tetováltatták ugyanazt a szimbólumot, és végülis nagyon senki sem látja, de mégis ott van :)