Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Karácsonyi menü

Torolt_felhasznalo_921944
Torolt_felhasznalo_921944
Létrehozva: 2008. december 2. 20:19

Igen-igen elindítom a 14638. karécsonyi topikot.

 

Semmi ötletem nincs, hogy mit főzzekt karácsonykor.Ti  mit főztök?

Esetleg van valakinek valami jó receptje.

Kezdő háziasszony vagyok így egyszerű de nagyszerű ötleteknek örülnék.

 

Előre is köszi!

  1. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2008. december 3. 09:0221.

    szia Moncsi!

    még csak egyszer csináltam, de az nagyon fincsi lett:

    2 tojás 25 dkg liszt sóvíz1 ek vaj1 csokor friss kapor 15-20 dkg juhtúró 1 dl tejfölEgy tálba beleütjük a tojásokat, megszórjuk egy csipet sóval, majd hozzáadjuk az összetört juhtúró felét, a kaprot, a lisztet és apránként annyi vizet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl kemény, inkább kicsit lágyabb. Lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát, és kifőzzük.A leszűrt galuskára egy evőkanál vajat teszünk, jól összeforgatjuk, hogy egyenletes bevonatot képezzen rajta. Rámorzsoljuk a juhtúró másik felét és még egy kis kaprot, jól összekeverjük. Tálaláskor egy kis tejföl mehet rá

     

    előzmény:
    Moncsi36 (13)
    2008-12-02  21:26
  2. 2008. december 3. 05:4920.

    Én most nyugis 24-t szeretnék, ezért csirkehúsleves lesz amit már megfőzhetek előző nap és 24-én gyümölccsel töltött karajt sütök amivel sok gond nincs, szép lassan sülhet, néha meg kell locsolni és abból marad még másnapra is.

    Csinálhatod kolbásszal is

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  3. 2008. december 3. 03:4219.
    szia.  mivel mi canadaban elunk, it nincsen ponty igy 24. en este: huslevel  marha farok bol ,  cordon blue,  rizi bizi  salata es sutik.  25. en maradek leves  sult liba  sult  pulyka  krumpli pure  kaposzta  toltott kaposzta  sutik.  aztan maradekok.  italok: francia konyak,  vodka ,  ballantines , martini , cointreu, sor ,es meg tob  sor , cola. remelem tanata valamit.  szep napot.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  4. 2008. december 3. 02:3418.

    "föétel: baconbe tekert szüz lecsoval"

     

    PAsiknak tetszeni fog:)) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_151478 (6)
    2008-12-02  20:42
  5. Torolt_felhasznalo_705884
    Torolt_felhasznalo_705884
    2008. december 2. 23:1017.
    Ja, a vadhúst sem szereti. Sem a krémleveseket. Sem a tejfölös dolgokat. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_705884
    Torolt_felhasznalo_705884
    2008. december 2. 23:0916.
    Olyan jókat írtok, és én is szívesen kipróbálnék egyet-mást, de a férjem kicsit válogatós... Vannak bizonyos dolgok, amiket szeret, de ő ezekkel meg is van elégedve. Nem hajlandó pl. gyümit hússal enni, sütikből viszont csak a gyümölcsös vagy esetleg a lekváros jöhet. A halászlevet, a halat nem szereti, csak akkor eszi meg, ha simán paprikás lisztben van kisütve. Őrület! Ha esetleg tudnátok nekem ötleteket adni még így is, én úgy, de úgy örülnék!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2008. december 2. 22:0115.

    En Szenteste vacsorara valoszinüleg szarvas vagy özpörköltet keszitek galuskaval, rokagombaval es romanescoval.

    25-en sütök kacsat, hozza krokettet meg mindenfele zöldsegeket

    26-an lazacos csillagokat vagy fankocskákat csinalok, utana lesz francia töltött liba vajbabbal meg szalvetagomboccal.

     

    Ja es csinalok ujhazi tyukhuslevest (mi nem vagyunk egyebkent levesesek)

    Meg lesz tömentelen aprosütemeny meg valamilyen különleges poharas kremet csinalok. vagy turokremet malnaszosszal. Meg karacsonyi jegkremet.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2008. december 2. 21:2914.

    Szia!

     

    Kezdő háziasszonyként olyat főzz, amit tuti meg tudsz főzni, és amit minden érintett szeret. Nálunk tavaly paprikáskrumpli volt Azóta fejlődtem, idén brassói lesz A karácsonyi hangulatot a sütik adják, abban profi vagyok Hagyományos karácsonyi kajákat meg majd eszünk a családlátogatások során.

    A lényeg, hogy jól érezd magad, és ne stresszelj, mert azzal lőttek az ünnepi hangulatnak. Ha mindenképp valami új kaját akarsz, akkor próbáld ki előtte.

    Katy

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  9. 2008. december 2. 21:2613.
    "harcsapaprikás kapros-juhtúrós galuskával" - erre gondoltam, bocsánat!
    előzmény:
    Moncsi36 (12)
    2008-12-02  21:25
  10. 2008. december 2. 21:2512.
    Szia!
    Te el tudod úgy készíteni, hogy fincsi legyen?
    Egyszer ettem étteremben - nagyon vágytam rá régóta - de olyan borzalmas nem is tudom milyen rossz íze volt, hogy nagyot csalódtam.
    Van valami tuti recept rá? Vagy van ötleted, hogy miért lett rossz az éttermi?
    Moncsi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302972 (10)
    2008-12-02  21:17
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. december 2. 21:2011.

    franciasaláta,burgonyasaláta+rántott tengeri halacska

     

    muffin,püspök kenyér,diós kiflik,3 féle bejgli

     

    pogácsa,sajtosrúd

      

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  12. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2008. december 2. 21:1710.

    nálunk most elég hagyományos lesz a szenteste. (már nagyon rég volt ilyen)

    halászlé

    harcsapaprikás kapros-juhtúrós galuskával

    sajttál

    desszert lesz több: répatorata (első próbálkozás), kókuszgolyók, bejgli, zserbó.

     

    25-én: (nálam lesz, szintén kezdőként látom vendégül a családot

    kis falatkák fetás körözöttel + sajtgolyók

    vmilyen krémleves

    baconbe göngyölt pulyka aszalt szilvával 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  13. 2008. december 2. 21:009.

    Szokásos rántott ponty,rántott pulykamell,cordon,töltött káposzta.

    Zserbó,bejglik. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  14. Torolt_felhasznalo_378023
    Torolt_felhasznalo_378023
    2008. december 2. 20:598.

    Tárkonyos raguleves, gödöllői töltött csirke majonézes krumpli, ez a szent esti menü.

    25,-én vad, azt hiszem narancsos szarvas áfonyával, és krokettel, 26.-án rácos ponty, rengeteg zserbó,mézes,marcipános torta és bájgliii

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  15. 2008. december 2. 20:427.

     Székelykáposzta

    diós csirkekrém leves

    csirkemájjal töltött csirkecomb baconba tekerve,francia rakott krumpli

    fűszeres túróval töltött csirkecomb,krumplipüre

    de lehet még valamilyen halat is csinálok.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  16. Torolt_felhasznalo_151478
    Torolt_felhasznalo_151478
    2008. december 2. 20:426.

    Sziasztok!

     

    24én:

     

    elöétel:baconbe göngyölt máj hagymaszosszal

    leves: csorba

    föétel: baconbe tekert szüz lecsoval és tepsibe sült burgonya

    deszert:narancsos sajt torta

     

    25-26: töltött káposzta

     

    sütik:linzer,ischler,gesztenyés keksztekercs,métereskalács,mézeszserbó

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  17. 2008. december 2. 20:415.

    Nálunk amióta csak az eszemet tudom, minden évben ugyanaz a menü Szenteste, ez hagyomány és nem tudjuk megunni :)

    Szóval ebédre van halászlé és mákosguba. Vacsira nem eszünk levest, a főétel balatoni fogas Orly módra, majonézes krumplival, majonézes kukoricával és ecetes krumplisalátával. A desszertre általában már nem marad gyomorkapacitás, de azért a beigli készenlétben áll :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  18. Torolt_felhasznalo_789296
    Torolt_felhasznalo_789296
    2008. december 2. 20:344.
    A Kiskegyed Konyhájában vannak nagyon jó receptek,két szám is megjelent,az egyiken egy fatörzs van,abban inkább sütik,a másikban meg egy kalács koszorú,abban nagyon jó kaja receptek vannak,abból fogok valamit.Eddig pulyka volt,már unjuk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. december 2. 20:273.
    Én idén karácsonykor kacsacombot sütök, krumplipürével, és párolt lilakáposztával fogom tálalni. A kacscomb mellé még aszalt szilvát is teszek, amit előzőleg egy kis vörösborban megpárolok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19
  20. 2008. december 2. 20:252.

    Még nem állt össze, de ami tuti:

    - baconba göngyölt máj

    - majonézes burgonyasaláta és egyéb salátátk

    - marinirozott ponty (ezt apósomtól kapjuk)

     

     

    Eddig minden évben kacsa volt, de most nem akarjuk.

     

    Kíváncsian várom én is az ötleteket. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921944 (1)
    2008-12-02  20:19

Címlap

top