Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Karácsonyi menü
2008-12-02 20:191.
Torolt_felhasznalo_921944
Létrehozva: 2008. december 2. 20:19
Igen-igen elindítom a 14638. karécsonyi topikot.
Semmi ötletem nincs, hogy mit főzzekt karácsonykor.Ti mit főztök?
Esetleg van valakinek valami jó receptje.
Kezdő háziasszony vagyok így egyszerű de nagyszerű ötleteknek örülnék.
Előre is köszi!
Sziasztok!
Néhány tipp a karácsonyi menühöz.
Bazsalikomos kacsasült
Bébipulyka minden jóval töltve
Csirkecombok kéksajttal sütve
Csokoládés csodatorta
Gesztenyés kosárkák
Sült pulykamell aszalt szilvával és dióval töltve
Bouillabaisse- provence-i halászlé
Fűszerkéregben sült vaddisznófilé
Őzropogós erdeigyümölcs-mártás kísérettel
Bácskai lecsós rostélyos
szia Moncsi!
még csak egyszer csináltam, de az nagyon fincsi lett:
2 tojás 25 dkg liszt sóvíz1 ek vaj1 csokor friss kapor 15-20 dkg juhtúró 1 dl tejfölEgy tálba beleütjük a tojásokat, megszórjuk egy csipet sóval, majd hozzáadjuk az összetört juhtúró felét, a kaprot, a lisztet és apránként annyi vizet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl kemény, inkább kicsit lágyabb. Lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát, és kifőzzük.A leszűrt galuskára egy evőkanál vajat teszünk, jól összeforgatjuk, hogy egyenletes bevonatot képezzen rajta. Rámorzsoljuk a juhtúró másik felét és még egy kis kaprot, jól összekeverjük. Tálaláskor egy kis tejföl mehet ráÉn most nyugis 24-t szeretnék, ezért csirkehúsleves lesz amit már megfőzhetek előző nap és 24-én gyümölccsel töltött karajt sütök amivel sok gond nincs, szép lassan sülhet, néha meg kell locsolni és abból marad még másnapra is.
Csinálhatod kolbásszal is
"föétel: baconbe tekert szüz lecsoval"
PAsiknak tetszeni fog:))
En Szenteste vacsorara valoszinüleg szarvas vagy özpörköltet keszitek galuskaval, rokagombaval es romanescoval.
25-en sütök kacsat, hozza krokettet meg mindenfele zöldsegeket
26-an lazacos csillagokat vagy fankocskákat csinalok, utana lesz francia töltött liba vajbabbal meg szalvetagomboccal.
Ja es csinalok ujhazi tyukhuslevest (mi nem vagyunk egyebkent levesesek)
Meg lesz tömentelen aprosütemeny meg valamilyen különleges poharas kremet csinalok. vagy turokremet malnaszosszal. Meg karacsonyi jegkremet.
Szia!
Kezdő háziasszonyként olyat főzz, amit tuti meg tudsz főzni, és amit minden érintett szeret. Nálunk tavaly paprikáskrumpli volt Azóta fejlődtem, idén brassói lesz A karácsonyi hangulatot a sütik adják, abban profi vagyok Hagyományos karácsonyi kajákat meg majd eszünk a családlátogatások során.
A lényeg, hogy jól érezd magad, és ne stresszelj, mert azzal lőttek az ünnepi hangulatnak. Ha mindenképp valami új kaját akarsz, akkor próbáld ki előtte.
Katy
Te el tudod úgy készíteni, hogy fincsi legyen?
Egyszer ettem étteremben - nagyon vágytam rá régóta - de olyan borzalmas nem is tudom milyen rossz íze volt, hogy nagyot csalódtam.
Van valami tuti recept rá? Vagy van ötleted, hogy miért lett rossz az éttermi?
Moncsi
franciasaláta,burgonyasaláta+rántott tengeri halacska
muffin,püspök kenyér,diós kiflik,3 féle bejgli
pogácsa,sajtosrúd
nálunk most elég hagyományos lesz a szenteste. (már nagyon rég volt ilyen)
halászlé
harcsapaprikás kapros-juhtúrós galuskával
sajttál
desszert lesz több: répatorata (első próbálkozás), kókuszgolyók, bejgli, zserbó.
25-én: (nálam lesz, szintén kezdőként látom vendégül a családot )
kis falatkák fetás körözöttel + sajtgolyók
vmilyen krémleves
baconbe göngyölt pulyka aszalt szilvával
Szokásos rántott ponty,rántott pulykamell,cordon,töltött káposzta.
Zserbó,bejglik.
Tárkonyos raguleves, gödöllői töltött csirke majonézes krumpli, ez a szent esti menü.
25,-én vad, azt hiszem narancsos szarvas áfonyával, és krokettel, 26.-án rácos ponty, rengeteg zserbó,mézes,marcipános torta és bájgliii
Székelykáposzta
diós csirkekrém leves
csirkemájjal töltött csirkecomb baconba tekerve,francia rakott krumpli
fűszeres túróval töltött csirkecomb,krumplipüre
de lehet még valamilyen halat is csinálok.
Sziasztok!
24én:
elöétel:baconbe göngyölt máj hagymaszosszal
leves: csorba
föétel: baconbe tekert szüz lecsoval és tepsibe sült burgonya
deszert:narancsos sajt torta
25-26: töltött káposzta
sütik:linzer,ischler,gesztenyés keksztekercs,métereskalács,mézeszserbó
Nálunk amióta csak az eszemet tudom, minden évben ugyanaz a menü Szenteste, ez hagyomány és nem tudjuk megunni :)
Szóval ebédre van halászlé és mákosguba. Vacsira nem eszünk levest, a főétel balatoni fogas Orly módra, majonézes krumplival, majonézes kukoricával és ecetes krumplisalátával. A desszertre általában már nem marad gyomorkapacitás, de azért a beigli készenlétben áll :)
Még nem állt össze, de ami tuti:
- baconba göngyölt máj
- majonézes burgonyasaláta és egyéb salátátk
- marinirozott ponty (ezt apósomtól kapjuk)
Eddig minden évben kacsa volt, de most nem akarjuk.
Kíváncsian várom én is az ötleteket.