Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tüszős mandula-fáj nagyon

Sziasztok!
Tüszős mandulagyulladásom van.Voltam orvosnál ma,szedek gyógyszert.De egyszerűen nem bírok nyelni.Nem bírok meginni egy pohár teát sem,mert mintha tüskével böködnék a torkomat.Nagyon éhes vagyok már....meg tudnék enni egy lovat.Meddig tart ez még?
Feküdni sajnos nem tudok,van egy 4 éves lányom,akit egyedül nevelek,muszáj dolgoznom.Mit tegyek,hogy elkerüljem a szövődményeket?Tudom,hogy a fekvés lenne a legjobb,de nem tehetem meg a munka miatt.De itthon szigorúan pihene,nem szeretnék szövődményeket.Szerintem idejében elmentem dokihoz,mert tegnap óta érzem,hogy fáj és ma már szedem a gyógyszert.
Hihetetlen,hogy nyafogok,bocsánat.Szóval mennyi idő kilábalni ebből a betegségből?Más nem fáj,csak a torkom ,de az kegyetlenül.
szia!Én ugyanezzel szenvedek már 2 napja ..pokoloan fáj.holnap tervezek lemenni vele az orvoshoz, nekem lázam az első napon volt csak, de akkor jo magas. esetleg a lidocainos Strepsils segithet bár most nekem már az se, enyhítette...
Vegyel be elötte fajdalomcsillapitot, legutobb en is igy szedtem a gyogyszert
Kerem segitsen valaki,hetfo ota nem tudok enni,kb.alszok napi 3 orat,mert nagyon fa.A nyeles kinszenvedes, napja szedem az antibiotikumot es ugyanugy faj,valaki segitsen legyszives
Sós vizes gargalizálás sokat segít, mert összehúzza a tüszőket és így a genny is kijön belőle.
Én tavaly télen ugyanígy szenvedtem mint most Te, szedtem Augmentin duó-t. És mikor már nagyon türelmetlen voltam, akkor próbáltam így gargalizálni. Néhány után könnyebb lett .
De azért a gyógyszert nem helyettesíti.
Jobbulást kívánok, meg fogsz gyógyulni!!!
szia!
nekem is volt, és tudom milyen rossz, nagyon fáj
próbálj inni, ki ne száradj
Jobbulást, gyógyulj meg gyorsan! Vigasztald magad azzal, hogy milyen jó fogyókúra
Szia! Nekem pénteken kezdődött, a hétvége maga volt a rémálom.
Ugyan nekem pár éve kivették a manduláimat, de most mégis úgy begyulladt a garatom, hogy jobban fájt, mint a műtét utáni napon.
Szóval: vasárnap elmentem az ügyeletre, természetesen nem kaptam gyógyszert. Aznap már ebédelni sem tudtam, csak feküdtem mint egy bot.
Kicsit utánanéztem a természetes dolgoknak, így délután 6 gerezd fokhagymát rágcsálram el. Ordítani tudtam volna a fájdalomtól... de hatott. Utána sokkal jobb volt, vacsizni már tudta. Plusz sós vízzel gargalizáltam.
Hétfőn voltam gégésznél, kaptam antibiotikumot (napi1), kedd óta semmi bajom, csak a gyógyszert szedem. Nekem is a manduláim helye tüszős volt, a többi csak véres, plusz arcüreg gyulladás.
Sziasztok!
Nekem igazán a citromos méz használt. Citromlevet mézzel felmelegíteni, amit még meg tudsz inni, kb.forró tea melegségűt. Nagyon jó a tüszőkre.
Igaz, nekem pár éve kivették a manduláimat. Azóta torokgyulladásom is sokkal ritkábban van.
Nekem az izületeimre ment a sok mandulagyulladás, ezért ajánlotta a gégész. De borzasztó volt!!!
Szia, most jövök a dokitól, szintén tüszős mandula
Én épp Strepsils plust szopogatok, nagyon jó, a sima Strepsils nekem nem ér semmit, de ez a plus szuper, mérsékelte a fájdalmat 
Ez nem saját kútfő,így tanultam.
Kivéve ez a feketeretekes dolog,amit helyeseltem,ez valóban népi gyógymód.
Az antibiotikum szedésekor legyél figyelemmel arra,hogy 3-szor,vagy 4-szer kell egy nap bevenned.Kalkuláld bele,hogyha 3-szor,akkor 8 óránként kell,tehát ha fél háromkor veszed be ,akkor a következőt fél 11-kor kell.Ha 4-szerest írtak elő,akkor hat óránként kell szedni.Vagyis;ügyelni kell arra,hogy két gyógyszerbevétel között azonos idő teljen el.
Megyek akkor fagyiért.Legalább ne lenne étvágyam,úgy könnyebb lenne.
Az antibiot nem kerülném ki semmiképpen,nem merném.Nem akarok magamnak bajt.De :jók ezek a saját bevált praktikák.
Inkább valami pépessel kellene próbálkozni,esetleg krumplipürével.Fűszereset egy pár napig ne egyél,és se forrót,se túl hideget.Jót tesz a fagylalt a közhiedelemmel ellentétben.A gyulladásos területet hűteni kell és nem azamúgyis lobos részt melegíteni.Szóval;pépes diéta,szobahőmérsékleten,ha lehet.Aztán még estére gargarizálhatsz enyhén sós kamillás vízzel,enyhíti a gyulladást és fertőtleníti a kifakadó tüszőkből kifolyó gennyet.Ezért ne nagyon egyél pirítóst,mert az ugyan "leviszi" azt a "fehér trutymót",de tudnod kell,hogy azok kis hólyagok,gennyel teli.Elfekélyesedhet.
Nagyon jól tetted,hogy elmentél az orvoshoz és még jobban tennéd,ha tényleg ágyban maradnál.Most néztem utána a jegyzeteimben,ágynyugalmat ír elő a tüszős mandulagyulladás esetén.Ami azt jelenti,hogy vécére,enni felkelhetsz,egyébként feküdni kell.Tudom,gyerek mellett nehéz,főleg,hogy egyedül vagy....
Jobbulást kívánok.
Hát így nehéz meggyógyulni...
Esetleg - nem tudom mennyit szedsz - vmi pépes reggeli után legalább 1000 mg C vitamint vegyél magadhoz.
Hát igen.....
hideg vizes...brrrrrrrr...de lehet csalni, langyos is jó!
Az oscill-t egyébként influenzára ajánlják,meg megelőzésre, de nekem tényleg segített. kevesebb mint 1000 Ft-ért lehet kapni, mellesleg nem ÓRIÁSI
lóbogyó méretű antibiosz, amit egy élmény lenyelni
, hanem kis fiolákban lapuló pici golyócskák,amiket a nyelv alatt kell feloldani. Van egy "kis" különbség.
Szedem a gyógyszert mindenképpen.5 perc és beveszem.
Basszus én nem gondoltam volna,hogy ez ennyire fáj...nekem sosem volt...emlékszem,hogy mennyire kiröhögtem a tesóm,amikor begyulladt a mandulája,hogy milyen tápos,mint egy kislány...hát.....most én is tudnék sírni.
Szia, én is szoktam sajnos tüszős mandulától szenvedni.
A bevált gyógymódom (egy homeopátiát előszeretettel alkalmazó gégész főorvos ajánlása alapján):
- Lymphomiosot cseppek, napi 3x30 csepp, amíg nagyon fáj, utána 3x15 csepp
- Ca-Sandoz pezsgőtabletta + C vitamin
és a legfontosabb (a doktornő azt mondta, ez az egy, amit arra tud adni, hogy a gennyet "kimossa"): Salvus gyógyvíz (1,5 l-es kiszerelésben kapható) és ezzel naponta minél többször gargalizálni (kb fél pohárnyival).
Nálam ez mindig bevált.
Jobbulást!
Gondolom ez hideg vizes ruha legyen ,ugye?
Mindent megfogadok ,csak ehessek végre.
szia!
szedd be az antibiotikumot,anélkül nehezebben gyógyulsz.(főleg h nem tudsz sokat pihenni)én karácsonykor estem le lábról,gennyesre be volt gyulladva a mandulám,sírva ültem az asztalnál,minden nyelés kínszenvedés volt.
az antibiotikum 2 nap alatt helyretett. tudom,nem a legjobb megoldás...de biztosan elmúlik tőle.
jobbulást
Szia! Nekem is szokott lenni sajnos. A vizesruhát már látom ajánlották, az sokat segít. Mivel minden télen menetrendszerint minimum egyszer jelentkezik, ezért már elég jól ismerem a tüneteket. Én nagyon utálom az antibiotikumot, -egyéb kellemes mellékhatásai miatt - és igyekszem is elkerülni amikor csak lehet. Most ajánlotta egy barátnőm az Oscillococcinum -ot (lehet,h nem jól írtam le, akkor bocsi ), mivel ő mindig azt adja a kisfiának, ha valami "téli nyavalyája" van.
És!!! Való igaz, hogy még csak egy pöttyöcském volt, de KÉT NAP alatt eltüntette az oszcilokoksz! Utána még piros volt a torkom és nehéz volt a nyelés, de vizesruha és rengeteg gyógytea segített.
Jobbulást!
/forró teácska
/
Én olyan éhes vagyok,hogy elmondani nem tudom......még a végén kiszáradok,tegnap dél óta,összesen két csésze teát ittam,azt is erőszak hatására...most megkívántam a rakott krumplit azt készítek és nem érdekel mi lesz:enni fogok!!
Meg pirítóst is.Remelem ez leviszi azt a fehét trutymót a mandulámról.
Szia,
Nekem bevált, érdemes kipróbálni (persze én is itt okoskodok, de hátha segít
):
Vegyél egy db feketeretket, vágd le a tetejét, s a belsejét kicsit szedd ki. Ezután tegyél bele egy kis mézet, s tedd a hűtőbe. Reggelre levet ereszt a feketeretek, s olyan "mézes-retkes" löttyöt kapsz, amit igyál meg.
Jobbulást és ki kéne feküdnöd, nehogy vmi szövődményt kapjál.
Üdv
szia!
Nekem annak idején a forró tea jól esett rá, szerintem is mindenképp próbálj meg valami fájdalomcsillapítót!! Főleg, mivel nem pihenhetsz rendesen.
Egyébként, lányok szálljatok magatokba, mert nekem egy helyettes háziorvos azt mondta egyszer, hogy ne nyafogjak, mert a mandulában nincs érző ideg, a mandulagyulladás nem fáj! Úgyhogy velem együtt Ti is csak képzelitek azt a pokoli szúrást és csak hisztiztek
És persze jobbulást!!
Menj el a boltba vegyél egy 2 l jégkrémet majd edd meg.
Nem fog fájni és agyulladáson is segit. A legjobb gyogyszer.
meg aztán sajna a "kényeztető" kaják helyett pont jó kis súrolósakat tanácsos enni, hogy "levigye" a trutymót a mandulákról. : Pirítóst, kekszet, brrrrrr.....
Jobbulást!