Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mikróban sütni-főzni
2009-11-30 16:181.
Létrehozva: 2009. november 30. 16:18
Sziasztok!
Még csak most ismerkedek a fent nevezett tudománnyal, és ehhez várnék tőletek tippeket, ötleteket, recepteket.
Légyszi, osszátok meg veklem a tudomány, a korábbi mikrós topikok kihaltak.
(Most el kell mennem, de amint lesz időm viszanézek.)
Én a következő dolgokra használom a mikrot.
1. Puding főzése: nem lesz csomós és nem ég le, kb. 6 perc, félidőben átkeverem.
2. Káposzta párolása: nem kell egy órát állni mellette és kevergetni.
3. Rizs párolása: kevés olajban a mosott rizst 2 percre beteszem jénaiban, lefedve, utána forróvízet ráöntöm, só, vegeta, párolás.
Ha kész, hozzá lehet keverni a gázon vegetás sós vízben főzött borsót, vagy más adalék anyagot és egy kevés margarint, hogy ne legyen száraz.
4. Csokoládé olvasztása.
5. Velő pirítása: zsiradékban, hagymával, fűszerekkel. Nem ég le, a közepe is megpárolódik.
6. Ha a bab a levesben nem akar megpuhulni, kihalászom a levesből és kevés leves levével a mikroban megfőzöm. Nincs más választása, meg kell puhulnia!
7. Töltött paprika sajttal: a töltelékbe sűrített paradicsom, rizs, fűszerek és apró kockára vágott trapista sajt kerül. 15 perc alatt kész.
8. Sütőtök sütése: az öklömnyi darabokra vágott tököt egyenként papírba csomagolom, egy lapostányérra felpúpozom, forogni azért tudjon, és 25 perc, 550 watron megsütöm. Nem ég meg és nagyon finom.
9. Kukorica pattogtatása: ha házilag morzsolod, akkor egy papírzacskóba (akár üres lisztes) beteszed a mikroba, de ne sokat, és süsd meg.
Célszerű jénaiban lefedve főzni, párolni. A műanyag edényt én se javaslom.
Üdv:: Odry
Sajnos nekem nincs jó véleményem a mikrózott ételekről.
Én a magamét el is adtam.
De ami talán a legfontosabb, hogy állítólag a babáknak elég ártalmas az az étel, amit mikróban kezelnek.
OK nem is azért irtam.
Szép estét.
Szia Kéky!
Igen, találkoztunk egy topikban, és szégyen fejemre, de nem értem oda azóta.... Ha lesz egy félórám, eskü benézek hozzátok.
Köszi a tippeket! :) (Csípem a humorod is!)
Őőőőő típus: Samsung :D ennyit tudok róla, grill és crisp nincs benne, ezek nekünk nem voltak fontosak, eddig csak melegítésre használtam.
Tulajdonképpen bár napja homályosítottak fel, hogy sütni-főzni is lehet benne, ami egy majdnem 9 hónapos örökmozó mellett nagyon jól jönne nekem, ugyanis napközben nem tudok mindig időt szakítani a főzésre, de a meleg étel hiányzik.
(Igen, ismerem a lefagyasztás módszerét, de ha ma megkívánom a rakott krumplit, akkor nem eszek helyette pl töltött káposztát a fagyasztóból. )
yuppeee, ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! :)
Szia
Mi már találkoztunk valahol ha jól emlékszem.
Lehet,hogy jó dolog amikróban főzni.de arra vigyázz ha lehet ne műanyag edényben tegyed.Még akkor sem ha az mikrózható.
Inkább hőálló üveget használj.
Szia!
Pár mikrós süti
http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=650
http://szenti.info/receptek/?p=203
http://www.mindmegette.hu/mikros-suti.recept
http://taeni.blogspot.com/2008/08/gyors-mikrs-sti.html
Ha így csinálod a zöldségeket, az ásványi anyagok benne maradnak.
Szia! Nekem van egy kedvenc mikrós kajám, saját fejlesztés, ha van kedved próbáld ki. Néhány krumplit megpucolok, felszeletelem kb fél centi vastagra, és egy mikrózható tányérra szétterítem 2 rétegben. Megsózom, teszek rá pár vékony szelet vajat (hogy ne legyen olyan száraz) és bedobom a mikróba 7-8 percre, amig épphogy elkezd sülni. Kiveszem, teszek rá apróra vágott bacont, vagy sonkát, hagymát, és visszateszem a mikróba újabb 7-8 percre, amíg a rátét meg nem pirul. Ha kész, már csak egy kis sajt a tetejére, ráolvasztani, és kész is van. Olcsó,gyors és szerintem isteni finom!!!
OFF
Szerintem a topikindító nem károgásra vár, akkor is, ha tél van, a varjak ideje.
Még el is hiszem,hogy nem túl egészséges, én is olvastam róla,de biztosan nem mindent mikróban akar főzni és sütni, arról nem beszélve, hogy egyszerűen nem lehet kiküszöbölni minden káros hatást a környezetünkben.Naív aki azt hiszi, hogy ő ki tudja.
ON
Nagyon jó kisebb adag sütőtök sütésére, 1-2 személynek.A lényeg, hogy szurkáld meg villával, hogy a gőz távozni tudjon, nehogy felrobbanjon a tök a mikróban.Héjában krumplit is csinálhatsz ugyanezzel a módszerrel, szurkálni kell ugyanúgy.A tököt félbe is vághatod csak, ha így befér, vagy kisebb darabokban is jó.750-900 fokon jó sütni, a gépedtől függ a teljesítménye.Ha kombinálni tudod grillel, még jobb.
Milyen típusú a mikród?
Sztem se egeszseges.
Magamnak se hasznalnam, plane nem gyerekeknek.
Nem is ertem azokat a szuloket, akik mikroban sutnek sutit a gyereknek, mikor sutoben is megsul 15 perc alatt...
Szia
Én csak és kizárólag pattogatott kukorica készítéséhez használom de azt sem szivesen!Soha nem mikrózok semmit!