Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Berlin Berlin
Sziasztok!
A neten próbáltam berlini szállás után kutatni, de rengeteg van, naná :-) arra gondoltam, ha mostanság járt arra valaki és tudna ajánlani olyan szállást, ami nem túl drága és van reggelizési lehetőség + fürdőszobás, nagyon örülnék, ha megadná a hely nevét - előny, ha a jó közlekedési feltételek is adottak. Köszönöm a tippeket!
hostelokban is vannak kétágyasak, szépek, de olcsók.
Pl. sunflowers hostel, vagy az Odysseus hostel
Köszönöm a kimerítő választ, sok hasznos dolgot tudtam meg!
Szia!
Én őket javaslom,árban és színvonalban is nagyon jók. A legtöbb szállodájuk teljesen új, vagy néhány éves. A design mindenhol kábé ugyanaz, a reggeli jó, önkiszolgáló, de eléggé egyforma nap-nap után.
De pár napig teljesen élvezhető.Én sokat keresgéltem anno, de 35-40 euró (perfőperéj) alatti szállók elég diákosak. Ettől még persze lehet ezeket is választani, de vérmérséklettől függ a dolog. Én ehhez már öregnek ítéltem magam. :)
http://www.motel-one.com/de/hotels.html
Ha a szállásokat szűkítenéd mondjuk a berlin.de -n, akkor érdemes meggondolnod, hogy miért is mész oda. Ha munka, vagy konferencia, akkor érdemes annak a közelében, - pl. a Messéknél - keresgélni, ha városnézés, kevés idővel, akkor valamit az Alexanderplatz környékén, hogy ne utazzatok annyit. Ez utóbbi esetben pl. érdemes hanyagolni, a külső kerületeket.
Berlinben amúgy nagyon jó a tömegközlekedés, úgyhogy ez egészen könnyen teljesíthető kérés. :
Jó utat!
Szia,
Én szeptemberben voltam Berlinben. Az alábbi hotelban volt a szállásom. Nekem tökéletesen megfelelt, volt reggeli is és nagyon jó helyen volt. Metro, busz 2 percre. De gyalog is minden elérhető volt. Nem tudom, hogy árban megfelelő lesz-e, de ha igen én csak ajánlani tudom.
Hotel
Szia,
en itt voltam, http://www.grandcity-hotel-berlin-excelsior.de/. 44 euro volt a szoba es nagyon jo helyen van, sok latvanyossag volt a kozelben. A reptertol 12 EUR volt a taxi (Tegel). A reggeli nekem nem volt az arba azert asszem 16 euro volt. Nem messze viszont talaltam egy helyet ahol kb 6 euroert ettem egy jo szendvicset es egy nagy kavet.
Kurfürsten (az utca neve! - rosszul írtam)
Jugendgästehaus Lehrter Str.68
A főpályaudvar közelében van, kicsit nehéz megtalálni, mert a főbejárat és a recepció nem az utcára nyilik, hanem be kell menni a Stadtmission területére.
Büféreggeli van, nagyon egyszerű szobák fürdőszobával (tusoló).
Pension ABC Zimmervermietung
Kurförstenstasse 20. 10785 Berlin
pontos árat nem tudok, de www.pension-abc.de
Magyar a tulaj!!!
Walk-SZegedi Erika (vagy Edit....) 70 körüli nő