Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
És tényleg rögtön kinyomtattam...
Én ezt ismerem: (nem tudom kitöl ered a recept, én név nélkül kaptam)
A legveszélyesebb sütirecept
4 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaó 1 tojás 3 evőkanál tej 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható) egy csepp vanília aroma 1 nagy bögre Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.5 perces bögrés csokis süti
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! Ki is nyomtatod rögtön, ugye?
Szia!
Örülök, hogy végre én is írhattam egy jót, amit más is megcsinál!!!!
szia,
jó hétvégét
Sziasztok!
Most nézelődtem a fórumok között, és rátaláltam erre.
Ismeritek az 5 perces bögrés-mikrós sütit?
Nagyon finom!
EGYSZERŰ
RIPSZ-ROPSZ (GYORS PISKÓTA TÉSZTA ALAP
10 dkg porcukrot és 5 zacskó vaniliáscukrot habosra keverünk 3 tojássárgájával, hozzáadunk 10 dkg rétes lisztet, citromlevet és héját, elvegyítjük vele a három tojás keményre vert habját, végül belecsurgatunk 7 dkg olvasztott vajat. Vajjal kikent, (mióta van sütőpapír, csak azt használom) liszttel beszórt formába töltjük és előmelegített sütőben – a tüzet közben mérsékelve – megsütjük. (gáznál 1-2 fokozat) (Nagy tepsi,vékony legyen a tészta.)
LEGJOBB!!!!
Azzal töltöd amivel akarod!!!!
Tejfölös süti
2*450 gr tejföl kell hozzá, egyikbe belekeverünk 5 ek cukot, 1-2 vaníliás cukrot, másikba ízlés szerint neskakaót és cukrot.
Egy edénybe lerakunk egy sor háztartási kekszet, rá egy ujjnyi tejfölt, rá keksz, rá kakaós tejföl. Addig rétegezzük, amíg van a tejfölből. Az utolsó réteg tejfölre vastagon neskakaót szórunk. A tejfölt nem szabad sajnálni, mert ha kevés kerül bele száraz lesz a süti. Kb egy nap mire összeérik, de próbáljátok ki, nagyon fini.
Sziasztok!
Most találtam a topikra és nagyon tetszik.
Lehet, hogy volt már ez a süti, de nálam most ez a favorit. Nem kell méricskélni és pikkpakk kész:
Bögrés csokis (finom)
Hozzávalók egy kis 20x30 centis tepsihez (egy 3 decis bögrével mérünk):
1 bögre rétesliszt, 1 bögre tej, 1/2 bögre cukor, 1/2 bögre instant kakaópor, 1 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 1 kiskanál őrölt fahéj.
A süti tetejére: olvasztott csoki. Bele mehet baracklekvár.
Elkészítés:
A tészta összes hozzávalóját egy keverőtálba öntjük, és robotgéppel összekeverjük. A keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Szamóca oldaláról van, de nekem ennyi sütőporral nem sikerült, csak ha 1 egész zacsival tettem bele. Híg lesz a tészta, de megsül és nagyon-nagyon fini.
Csokoládékrém - mikróban
Hány személyre: 4
6 dkg Rama
10 dkg keserű csokoládé
3 tojás
1 ek. nescafé
3 ek. cukor
2 ek. konyak
1/4 l tejszín
1 ek. reszelt csokoládé
Ezután a tojásfehérjét és a tejszínhabot felverjük, majd a csokoládéhoz keverjük. Tálkákba öntjük, hűtőbe tesszük, majd amikor kihűlt, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk.
Kavart, habos almás
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
9 kanál cukor
9 kanál olaj
9 kanál tej
9 kanál liszt
1 cs sütőpr felfuttatva
Öszekavarjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe öltjük, a tetejére reszelt almát rakunk,melyet előzőleg fahajas cukorral összekavartunk.
Mikor már majdnemkészre sült, a tojásfehéjékből 6 kanál cukorral kemény habot verünk és rátöltjük a tészta tetejére. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe és kész is van. Jó étvágyat!!!
Hozzávalók:
2 pohár sima joghurt vagy kefir
3 egész tojás
2 pohár cukor
3/4 pohár étolaj
1 kávés kanál szódabikarbóna (lehet sütőpor is)
2 pohár liszt (púpozva)
1 pohár darált dió vagy mák
szezonális gyümölcs (meggy,barack,szilva...)
Elkészítés:
A mérő pohár a joghurtos pohár!
A tojásokat jól kikeverjük a cukorral,olajjal,joghurttal majd hozzáadjuk a lisztet, rászórva a sz.b.bónát és diót.Kikent tepsibe öntjük és tetejére bőven rakunk valamilyen gyümölcsöt a fentiekből.Közepes tűzön, kb.35 perc sütés.
Garantáltan finom!
Kevésbé hízlal mint a cukrász-sütik.
Hozzávalók:
4 tojás, 16 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom héja reszelve, pár csöpp citromlé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral, a vajjal egy tálban alaposan kikeverem. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verem. Beleöntöm a tojásos keverékbe. Hozzáadom a lisztet a sütőporral, a citrom reszelt héjával, levével. A tepsit kizsírozom, belisztezem, és a tésztát beleöntöm, közepesen meleg sütőben 25 perc alatt kisütöm.
Almás: Ugyan így, csak 1 nagy almát lereszelek, és 3 ek. fahéjas cukorral együtt belekeverem a tésztába.
Mákos: 1 marék darált cukros mákot és szükség szerint tejet is öntök a tésztába.
Narancsos: 1 narancs reszelt héja, pár csöpp leve, 1 vanília, és egy kevés rumaroma is kerül a masszába.
Hozzávalók:
2 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1cs. sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg margarin, csipet só, 40 dkg meggy
Elkészítés:
A tojásokat a margarinnal, a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral, csipet sóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk kimagvalt meggyel, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Szep napot mindenkinek
Hoztam egy receptet,mar sokszor megcsinaltam es nagyon fini...
Tarka Kevert Linzer
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 25 dkg porcukor 16 dkg Rama margarin 4 db tojás 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál kakaó 1 csomag sütőpor csipetnyi sóA margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egenként belekeverjük. A citrom héját belereszeljük, végül a liszttel elkevert sütőport és a sót is hozzáadjuk. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe keverjük a kakaót. Vékonyan kizsírozott tepsibe kis kanállal a barna meg a sárga tésztát felváltva töltjük és a forró sütőbe tolva megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk.
latod soha sem tudni a jovot
En meg az unokakanak akarok azert kellett gyors nagy eleokeszulet nelkul
Kakaós - barackos lepény (Príma konyha augusztus )
20 dkg vaj, v. margarin
20 dkg barna cukor
5 db tojás
20 dkg liszt
5 dkg keserű kakaópor
1 kk. sütőpor
Forma kikenéséhez vaj, és liszt. - a tetejére 60 dkg őszi, v. sárga barack.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a 4 tojás sárgáját, azután pedig 1 egész tojást. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A masszát ujjnyi vastagon egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe simítjuk. A barackokat hámozva, félbevágva a tésztára szépen elrendezve rakjuk, - kicsit bele is nyomjuk. Előmelegített sütőbe, közepes lánggal 20-25 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé apránként beleszórjuk a kristálycukrot. Habzsákba töltjük, majd a süti tetejét berácsozzuk vele. Visszatoljuk a sütőbe és még kb. 5 percig szárítjuk alacsonyabb hőfokon. Lekapcsoljuk a sütőt és még 10 percig benne hagyjuk, h. a hab később se essen össze.
Sziaszotk!
Ki ker kavet??
Talan csak nem hagyjuk meghalni ezt a jo kis topikot A tegnap talaltam ra es mar is sok jo recit kimasoltam
Egyet en is irok,olcso es hamar kesz
KAVART SUTI
2 tojas
6 ek olaj
8 ek cukor
8 ek tej
10 ek liszt
1/2 sutopor
Mindent ossze keverunk es lassu tuznel megsutjuk.
Lehet pudinggal leonteni es ra kokuszreszelek,vagy gyumolcsel kirakni es ra tejszinhabot,meg szoktam a teszta feleben egy ek kakaot kavarni es ugy onteni a a sargara,egy villaval megvarizsalni es olyan marvanyos lesz....megyet vagy mas gyumolcsot bele dobigalni es kavart-meggyes lesz belole..
Mara ennyi...irjatok ti is
Mindenkinek szep napot
Szaisztok!
Tud-e segíteni valaki abban hogy megmondja, hogy mi a fene az a szalkáli???
és hol lehet kapni?