Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Egyszerű, kipróbált, bevált:
http://rossamela.blogspot.com/2008/03/rpatort a-van.html
Nyuszika bemegy a cukrászdába
- tessék mondani jépatojta van?
- nincs répatorta Nyuszika
Másnap megint bemegy a Nyuszika a cukrászdába
- jépatojtát kérek!
- nincs répatorta Nyuszika
Harmadnap Nyuszika megint bemegy a cukrászdába
- jépatojtát kérek!
- nincs Nyuszika, és ha mégegyszer répatortát kérsz, akkor felszögellek oda a falra a leninkép mellé
A következő nap is bemegy a Nyuszika a cukrászdába
- tessék mondani szög van?
- nincs szög Nyuszika
- akkor jépatojtát kérek!
a répatortáról jutott az eszembe, és elnézést, ha valaki ismerte!
Itt olvastam az NLC-n egy régebbi topikban, azóta kb. kéthetente sütöm. Elronthatatlan, és nagyon finom. :-)
4 tojás
15 dkg reszelt répa
15 dkg durvára vágott dió
15 dkg barnacukor
2-3 evőkanál zsemlemorzsa, vagy tört babapiskóta.
fél citrom reszelt héja
Liszt nem is kell bele. :-)
Tojásfehérjét felvered habnak, a sárgáját összekevered a többivel, és a végén beleforgatod a habját.
Én cakkos szélű kerámiaformában szoktam sütni, tehát viszonylag lapos (2-3 cm magas) torta lesz belőle, ennek elég 20-25 perc. Ha hagyományos formában, magasabbra sütöd, akkor tovább kell sütni.
Tetejére legfinomabb a sajtkrémes "icing". Philadelphia v. Lidl-s Pick-frisch sajtkrém, bele ízlés szerint cukor + citromhéj+citromlé és kevés olvasztott vaj. Tetejét megkened, hűtőben 1-2 óra alatt megszilárdul.
egyszer megpróbálkoztam ilyen kis répácskák gyártásával
nem egy egyszerrű feladat ... úgy bepipultam, hogy mérgemben megettem az egész marcipánt és kis répácskák nélküli volt a torta
a mogyorós (diós)
mostanság meg azon gondolkozok, hogy a krémsajtot lehet, hogy lehetne helyettesíteni a lecsöpögtetett tejföllel
Szia!
Én ezt a répa tortát sütöttem meg már töbszö is, mindíg nagy sikere van.
rántotta recept
Elzászi almalepény
Citromtorta
Almatorta
Torta receptek
Répatorta recept
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); Hozzávalók: - 25 dkg répa
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 10 gramm élesztő por
- 2 tojás
- 2.5 cl étolaj
- 100 gramm reszelt mandula
- fahéj és néhány db. darált dió Elkészítés:
Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a répákat,majd megfőzzük.
Habverővel összekeverjük a tojást , cukrot.
Egy tálban összekeverjük a lisztet,az élesztőt , a reszelt mandulát.
Hozzáöntjük tojás és cukor keveréket, majd az olajat, fahéjat, a darált diót és
a péppé nyomkodott répát meg egy csipet sót.
Egy tortaformát kivajazzunk beleöntjük az elkészített torta tésztát, majd
behelyezzük a 180 fokon előmelegített sütőbe és kb. 15 percet sütjük.
Kést belenyomjuk , ha száraz akkor megsült a répatorta.
A tortaformában hagyuk kihűlni.
Lemaradt , de most nem keresem meg , mert ha beírod a keresőbe , akkor 101 recept fog megjelenni.
Répatorta
Talán mindenkinek van kedvenc répatorta receptje. A könnyen összedobható torták egyike, ami emellett nagyon finom, és mint a mellékelt ábra is mutatja, valamennyire variálható - készülhet egy nagy tortaként, muffinformában egyéni adagokban, krémmel vagy anélkül, különböző feltétekkel. Nálunk arra is volt példa, hogy G megsütötte, minden női segítség nélkül, erre még ma is büszke vagyok.
Két oka van, hogy ezt az alapdarabot most szeretném bemutatni: egyrészt mostanában kért tőlem valaki répatorta receptet, másrészt a múlt héten pont sütöttem és a krém minden eddiginél jobban sikerült (ezen a téren folyamatos kísérletezésben voltam, de azt hiszem most befejeztem), ezt szeretném megőrízni a jövő répatortáinak is.
Csak bemásoltam.
Jó étvágyat hozzá!
Répatorta 1.
Hozzávalók:
3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg pörkölt darált mogyoró, 12 dkg reszelt sárgarépa, 1 citrom reszelt héja és leve.
Elkészítés:
A tojássárgáját és a cukrot habosra verem, beleteszem a mogyorót, a répát, a citromlevet és a reszelt héját. Ebbe forgatom bele óvatosan a felvert tojáshabot. Zsírozott, lisztezett formában kb. 1 órát sütöm.
Tetejére cukormáz tehető, vagy tejszínhabbal is tálalható. Forrás: Fazekasné Vincze Henrietta
Répatorta 2.
Hozzávalók:
2,5 dl cukor, 4 tojás, 3 dl olaj, 5 dl reszelt sárgarépa, 5 dl liszt, 2 teáskanál sütőpor, l teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj.
Krém: 1 doboz Philadelphia krémsajt, 1 teáskanál vaníliás cukor, 10 deka vaj (nem margarin), 2 dl porcukor.
Elkészítés:
A cukrot, tojásokat, olajat összekeverem. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, elkeverem, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokos sütőben kb 45-60 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg.
A krém hozzávalóit összekeverem és a már kihült süteményre simítom. Forrás: szepyke