Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Harc a pelenkakiütés ellen
Sziasztok!
Lányom 15 hónapos, és már lassan egy hónapja szenvedünk a pelenkakiütéssel, ami a fogzás miatt van neki. Hol jobb lesz, hol rosszabb...homeopátiával van hogy meggyógyul, van hogy nem. Próbáltunk már minden lehetőséget: sudokrémet, neogrannormont, körömvirágkrémet több fajtát, mosogatom neki körömvirág teával, nem használunk már popsitörlőt, csak körömvirág teás vattát, minden peluscserénél lemosom neki zuhannyal is, hajszáritózzuk, infralámpázzuk, napközben pelus nélkül van.....de most nagyon makacs és nagyon csúnya, egyszerűen nem akar elmúlni. Még canestent mondták nekem, azt m ég nem próbáltuk, szerintem kipróbáljuk hátha....
Várom azon anyukák segitségét, akik hasonlókkal küzdöttek/küzdenek és van valami mentőötletük erre a szörnyűségre...sokszor már sirva fakadok a pelenkázásnál, annyira csúnya :(
Egyszer én is igy kértem a patikában, hogy boraxos krémet kérek pelenkakiütésre, és simán ott helyben recept nélkül kikeverték, és tényleg segített.
Szia!
Boraxos popsi pasztát használtunk annak idején a fiamnál. A Heim Pálban írták fel neki is, de a körzeti orvos is simán felírja. Ha netán mégis rászánjátok magatokat, számíts rá, hogy rengetegen vannak, és a 6 hónapnál fiatalabb babákat előre veszik a sorban. Mi is mindennel próbálkoztunk, egyedül ez az egy vált be, ha elfajult a dolog.
hasonló helyzetbe került barátnőimnek a Zováth-féle popsikrémet ajánlottam, ő a gyerekorvosunk, így csak a böszörményi úton lévő patikában kapható a krém vény nélkül, kb 1500 ft. a szamossal szemben van!
próbáljátok ki!segíteni fog!:)
Szia,
a lanyom allergias a paradicsomra es parszor neki is volt nagyon csunya pelenkakiütese.Mi a Travocort nevü kremet kaptuk ra (kis mennyisegben tartalmaz cortisont,ezert nagyon vekonyan kell felvinni) es par nap alatt rendbehozta.Idösgondozasban is gyakran hasznaljuk a kollegakkal es ott is jo eredmenyeket erünk el vele.
Szia!
Nálunk nagyon bevált a Canesten. Szerintem az nálatok is segíteni fog. Kevésbé súlyos esetben még a bethadinos ecsetelés is segít. Én arra szoktam krémezni. De ha más már nem segít, akkor a Canesten nálunk rendbe hozta mindig.
SZia!
AZ ekcémáról írtam a diplomamunkámat,és én a Protopic krémet javasolnám. Receptre lehet kapni, érdeklődj a gyerekorvosnál, vagy bőrgyógyásznál.
Örülök, hogy lett megoldás. Én is a shea vajat akartam javasolni.
Bogyesznek üzenem, hogy az andió a legdrágább webáruház a világon! Ha shea vajat akarsz venni, akkor inkább vedd mondjuk a Zöldpolc webáruháztól.
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást és tanácsot.
Ami segitett és 2!!!!!! nap alatt szinte teljesen rendbetette a Canesten és sudokrém változat :)))) Annyira örülök, hogy végre megjavult el sem hittem miikior reggel pelenkáztam, azt hittem rosszul látok, hogy eltűntek a pöttyös és a vörösség :)))
köszönöm mindenkinek még1x!!
Szia!
Bocsi, hogy csak most válaszolok.
Nekünk védőnő tanácsolta, hogy használjuk. Nagyon bevált.
Az én fiamnak is nagyon csúnya volt a feneke, a gyerekorvosunk nekünk is a gyógyszertári piros ecsetelőt írta fel, mikor már az sem segített, elvittük gyerek bőrgyógyászhoz, aki Elocom kenőcsöt írt fel. A kenőcsöt össze kellett keverni egy másik hidratáló (Lipobase) krémmel és úgy kellett felvinni a popsira, ez szinte azonnal hatott. Az Elocomot tényleg nem szabad gyakran használni. Szerintem ha nem javul, vidd el bőrgyógyászhoz.
Igen konkrétan a Shea vajat!
Én innen rendelem:
http://andio.biz/bolt/bio-kozmetikum/shea-vaj
Szia!
Nekünk a doktornő Elocomos krémet írt fel(volt benn más vivőanyag is)ettől elmúlt,nagyon csúnya volt váladékozott is.De gyakori használatra nem ajánlotta, mondta valami jó zsíros krémet használjak, erre a DM-es zöld popsikrémet kezdtem el használni , ez elég zsíros,és azóta nincs pirosodás, ráadásul olcsóbb mint a csodaszernek hirdetett dolgok.
Igazából nekünk nem sebes, csak piros és pöttyös, hol elmúlnak hol előjönnek, egyik helyen elmúlik utána másik helyen előjön, és most főleg a nunijánál.
Disznózsirra még kérdés, akkor honnan vegyünk ha a közértes nem jó?
Egyébként most bekentem canestennel és rákentem sudot, ahogy irtátok, kipróbáljuk hátha ez segit....annyira tanácstalan vagyok már
Átérzem a helyzetet, az én kisfiamnak is volt. Néha olyan csúnya volt, hogy szinte húsig hatolt a seb. Én is mindent kipróbáltam, míg végül a dokinénink elküldött a Heim Pálba, ott egy olyan kenőcsöt írtak fel, amit csak az ottani gyógyszertárban készítenek. Annyit tudok róla, hogy 3 komponensű, de a pontos leírását sajnos nem.
A dokinénink is elkérte a recept másolatát, hogy tudja, pontosan mi volt az, ami hatott. Ettől a krémtől napok alatt elmúlt a kiütése és utána sem lett soha.
Szerintem próbáld meg te is. Kérj egy beutalót a Heim Pálba, viszont számíts rá, hogy rengetegen vannak!
A mi gyerekorvosunk tanult homeopátiát, bár nem vizsgázott belőle, azért szokott olyan készítményeket is ajánlani és ő kevertette ki ezt a perubalzsamos kenőcsöt, a tégely szerint 144/03 - ez a gyógyszertári könyv szerinti száma, ami alapján keverésznek a szakértőknek mond valamit ez a szám, nekem nem sok mindent.
Bocs,a közértben vettet inkább ne próbáld a gyerekedre kenni!!!!!
Abban ki tudja mi van!!!!
Az én gyerekeim nagyok,de nálunk is voltak ilyen gondok...
A középsónél egyszer nagyon csúnya volt,a bőrgyógyász Fluciner
kenőcsöt adott.A legkisebbnél már volt eldobható pelenka is,folyamatosan
használtuk a gyerekorvos által felírt sima popsikenőcs-Alsol keveréket.
Az Alsol nálunk ma sem hiányozhat itthonról,csodaszer,recept nélkül kapható,kipirosodott bőrre csak ez segít!!!!De lehet hogy vannak drága
csodaszerek,én azokat nem ismerem!!
Szia
A disznózsir tényleg segit? Már hallottam mástól is, de nem mertem bevállalni...baja nem lehet tőle ugye? csak szebb lehet? lehet veszünk ma a közértben...:)
homeos dolgokkal kapcsolatban, nagyon jó dokink van, és tényleg sokféle szert próbáltunk már és mégsem segitett, ezrét gondolnék most már valami másra mindt a homeopátia
Szia
Aloe first spraynk nekünk is van, nem is gondol.tam, hogy jó lehet rá, még nem mertem ráfújni...akkor ezek szerint bátran kipróbálhatjuk?
persze, hogy nem "szellozik" ele'gge'!
A mu"anyag pelus nem engedi at a levego"t!!
Azok a szegeny kis gyerekek mind a muanyagokra allergiasak.
CSAKIS tiszta gyapot anyagbol keszult pelusokat szabad a finom kis borukre tenni!!! Nagyon puha, finom va'szon is jo lesz.
Ezt minden jobbfajta orvosnak is tudnia kene.....
A legeslegegyszerűbb a legjobb: lemosás után éjszakára kend be vékonyan sima, mezei, egyszerű disznózsírral. Reggelre új bőre lesz.A legjobb minél többször kibontani és szellőztetni, igy nyáron pláne.
Egy bőrgyógyászaton vagyok asszisztens :)
Szia, Nekünk a szódabikarbónás lemosás segített, aztán bekentük Canestennel a popsit. És a pelenkaváltás. Lehet, hogy túl meleg, vagy nem szellőzik eléggé.
Remélem hamar túllesztek rajta!
Szia!
A kislányomnál enyhébbek voltak a tünetek, de azért leírom, hátha mégis segít: mi Bepanthen Plust (NEM a sima Bepanthen) használtunk ilyenkor. Egyszer 1 éves kora körül nagyon csúnya sebes volt a kis feneke napok óta, és nagyon sírt a kislányom, mert fájt neki, akkor hallottam erről a krémről. Úgy csináltam, hogy lemosás, hajszárítás, levegőztetés 10-15 percig, a kencével bekentem nem túl vastagon, de nem is vékonyan, és mindezt óránként ismételtem. A 2. nap végére már sokkal-sokkal szebb volt és már a fájdalom is elmúlhatott, mert nem sírt.
Szia!
Nálunk a kisebbik lányomnál okozott problémát.
Nekünk az Aloe Vera First spray segített. (itt találsz róla egy leírást: http://www.bioszallito.hu/Aloe-first-forever-spray?termek -1362, de még ezen kívül nagyon sok helyen.
Ja és mi az FLP által forgalmazott terméket vettük meg. (mivel már volt jó tapasztalatunk más termékükkel kapcsolatban is.)
Csodákra képes. Égés, napégésre, bárányhimlőre, rovarcsípésre stb. is jó.
Igaz nem a legolcsóbb dolog, de nagyon sokáig elég egy flakonnal úgy, hogy nem csak mi hanem anyukámék is használják.
Üdv
Szia!
Nem volt időm végig olvasni, de én a Betadint tudom ajánlani. Nekem a nagyfiamnál volt, hogy nagyon kiütötte a fenekét a kakis pelus. És ez nagyon bevált. Mi Bepanthent használtunk még mellé. És csakis Liberot vagy dm-es pelust, mert az vegyszermentes.
Kisebbik fiamnak csak piros volt a feneke fogzáskor. Azt neki a Sudocreme hozta rendbe, és a minden kaki utáni fürdetős lemosás.
Remélem, hogy minél előbb találsz rá valami megoldást.!
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Bőrgyógyász még nem látta, de a dokink már sokszor, ő homeopátiás gyerekorvos, eddig mindig rendbeszedte neki, de most nagyon makacs. Már a 3. homeos bogyót szedjük, szombatra már tök szép volt, aztán megint jött egy hasmars és hiába cseréltem ki 5 perc múlva ismét nagyon csúnya lett :(
Canestent még nem próbáltuk, de akkor lehet holnap reggel kipróbáljuk, hátha segit. Megnézem amiket belinkeltetek, utánaolvasok, hátha most már valami segit.
Az igazság az, hogy egyszer beindul a foga, akkor előjön a csúnyaság a popsin, aztán abbamarad elmúlik a pirosság, és kezdjük előlről pár nap múlva..:( egyszerre jönnek a rágók, sajna...:(:(
Sheavaj innen lehet rendelni?itt többféle termék is van, TE konkrétan a sheavajat mondod?
Szia!
Az én kislányom feneke is a fogzáskor iszonyatosan kipattogott, és piros volt és én ezzel kentem, sőt azóta ezt használjuk popsikenőcsnek.Azonfelül még nagyon sokmindenre jó pl.szúnyogcsipésre égésre, ekcémára stb.stb.!Ja és nem utolsó sorban természetes anyag semmi tartósító, és méreg nincs benne!!!Azóta egyetlen pötty nem volt rajta!!!
http://www.sheavaj.hu/shea1.html?gclid=CMvo iuuR1aICFQVgZwod1HGgxQ
Mindkét lányomtól ismerös a probléma. Gyerekdokinak megmutattam, ö gomba elleni krémet írt fel. A Canesten is az, nem tudom vényköteles-e, de egy próbát megér.
A nagy ameddig pelenkát hordott, gombásodott. A kicsinél csak fogzásnál jön ki, ilyenkor 1-2-szer bekenem a bevált szerrel és rendben vagyunk.
Doki szerint nem kell megijedni, a gomba a bélrendszerböl jön, a nedves pelenka pedig ideális körülményeket teremt neki a popsin. Ha szobatiszta lesz, elmúlik.
Szia! Nemrég az én fiamnak is nagyon csúnya volt és azt hittem pelenkakiütés. Kentem én is Sudocreammel, de mivel nem javult megmutattam a gyerekorvosnak. Ő azt mondta gombás a kukija. boraxos(ha jól írom) popsikenőcsöt írt fel. Ettől gyorsan helyrejött. A nagy melegbe befülledt a pelenkába és ez okozhatta.
Remélem gyorsan helyrejön a babád popsija.
A Canesten tuti jo lesz, nekunk is azt ajanlotta a dokink fogzaskor!
esetleg meg lehet am ekcemas kiutes is, nekunk olyan is volt, arra is kulon irt fel a doki kremet (Cutivate) es 2 nap alatt helyrejott!!!!
Ezt használd - nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az összes, általad felsorolt kencét próbáltuk, de egyedül ez segített!!!! Pocsék színe van, olyan lila, mint az oldal. :) DE SZUPER!!!!!!!!!! Csak arra vigyázz, nehogy kimenjen egy csepp is, m. akkor a bútornak annyi. A gyerek feneke 1-2 napi szintén ilyen lila, de hamar lekopik. Baromi jó, szerezd be! Azt hiszem, receptes, de nem esküszöm meg, én ki szoktam iratni a dokinkkal.
(Most olvastam közben utána, van színtelen változata is. Biztos az is szuper, én ezt a ronda lilát ismerem és erre esküszöm.)
Szia!
Bőrgyógyász látta már? Ha ennyire makacs a dolog, akkor én mindenképpen a heim pál bőrgyógyászatát javaslom, bár ilyenkor nyáron egy örökkévalóság, míg sorra kerül az ember. :-(